Akıl verin. Komşu mu normal bende mi sıkıntı?

kanada

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
4.117
6.399
683
Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.

Ben sizi haklı buldum açıkçası ne biçim bir saçmalık öğlen 12 de yukarıya sopayla vurmalar, kapıya gelmeler. İyi yapmışsınız sert davranarak. Benim alt katımda 1 aydır sabah 9 dan aksam 5e kadar aralıksız her gun tadilat yapılıyor kıra kıra duvar bırakmadılar aşağıya çökücem yakında benim dairede dubleks olacak... Ben gıkımı çıkarmadım bugüne kadar. Valla asıl siz onlardan şikayetçi olun yönetime yerli yersiz taciz edildiğinizi bildirin

Arıza bir komşuya denk gelmişsiniz . Benim de yan komşumun 2 çocuğu var sürekli gürültü , patırtı .ama çocuk sonuçta diye bir gün olsun ses etmedim .
Yani bence küçük çocukları olanlara tölerans gösterilmeli .Ama maalesef insanların tahammülleri hiç bir şeye kalmamış. Ayrıca sabahın 12 sinde uyarmak nedir .siz şikayet edin .

Komsunuzun küçük cocugu olmadigi icin çocuklu ev nasil olur unutmus tum gun baglayamazsiniz ya çocukları onlarda bu surecte evdeler bir yere cikamiyorlar ama soyle bir yol izlenebilir gibi geldi tipta okuyan kizi hangi odada ders calisiyorsa siz de o odaya cocuklari sokmazsaniz belki oyle sorun yasanmaz

Komşularınız olayı biraz abartmışlar ama bazı yerlerde haklı buldum , mesela evin içinde bisiklet sürmelerini. İnanın üst kattakiler yürüse bile alt kattakilere koşuyormuş gibi geliyor. Ayrıca katta oturuyorsanız bisikleti dışarda sürmeleri daha iyi olabilir .

Vallahi aklıma gelmemişti ilk kez böyle tuhafla karşılaştım. Öyle yapayım

Öyle zor ki 3 bebek onları oyalamak. Koronafa dışarı çıkarmak ve dönünce genel temizlikleri

Maalesef altkatların şekli değişik. Benim salonun bir kısmı kızın odası(

Apartmanda yaşayanlar aşırıya kaçmadığı sürece belirlenen zaman aralıkları içinde oluşabilecek gürültü ve seslere katlanmak zorunda malesef. Sıfır sessizlik isteyen müstakil eve taşınacak, ya da en üst kattan tutacak evini.

Yani gürültüsüz değiliz ama elektronik aletleri akşamları çalıştırmam yüksek sesle öüzik açmam ve öğlen 12 ye kadar çocukları tutmaya çalışıyorum. Sinirim de tepemde dalacak gibiyim kadına ki hayatım çok çok zor. Bir de bu çıktı başıma

Okurken bizim komşuyu anlatıyorsun sandım.
kendisi haftanın en az 5günü gece 3te kocasıyla sabaha kadar hem de yatak odasınsa vırvırvır kavga eder.
Ama senin evine biri gelsin gitsin rahatsız olur.
Arar, başım ağrıyor, gürültü oluyor vs der.

telefondan engelliyorsun,
Muhattap olmadığını bariz şekilde belli ediyorsun. Elini ayağını kesiyor.
şikayetleri varsa yönetime bildirsinler

Maalesef altkatların şekli değişik. Benim salonun bir kısmı kızın odası(
Hiii o kotu olmus o zaman kiz baska bir odaya geçsin sizi anliyorum bizim de eski ev sahibimiz surekli ust kat komusdan sikayet ederdi cocuklar cok ses yapiyor diye hatta bikac kez tartismislardi ama ben tasindigimdan beri rahatsizlik edecek kadar bir ses yok brnimde 3 yasimda kizim var sanirim onun sesinden yuakrinin ki gelmiyor sizin de alt komşunuz bizim eski ev sahibi gibi evde cocuk olmadigi icin her ses ona cok geliyor

Çocuk bunlar robot değil ki tabi ki oynayacaklar. Benim de komşularının çocukları var seslerini duyuyorum sürekli ama rahatsız etmiyor sonuçta sabahın köründe ya da gecenin yarısı oluşan bi gürültü değil. Bence kadınla muhattap olmayıp yönetim ile irtibata geçin, bir daha kapınıza gelirse de hakkında şikayetçi olacağınızı derdini yönetimle halletmesini söyleyin.

2 erkek çocukla ekonomik durumum el verse bahçeli eve çıkacağım, siz üçüz ve bir abiden bahsediyorsunuz.
Dubleks yerine keşke müstakil tercih etseydiniz.

2 çocuğun ev içi gürültüsüne ben bile kendim dayanamadığımdan üzgünüm ama komşunuz haklı.
Bir evde bisiklet vb sürülen araçlar kullanılmamalı, parkeler aşırı ses yapıyor.
Gece gündüz farketmez, tepenizde bu sesle kimse yaşamak istemez.
Tam şuan üst katımdaki ünili genç parti veriyor, çocuklarım milyon kere uyandı.
Bina yıkılıyor, şarkılara eşlik ediyorum, çocuk telsizimden resmen kahkahaları duyuyorum ama ses edemiyorum, hakkım yok çünkü 2 çocukla beni çekiyor bu insanlar.

Haklı olabilirsiniz ama bu kadar sese duyarlı tiplerin dubleks altını kiralaması mı doğru . Ben mecburiyetten buradayım maalesef. Müstakiller daha çok şehir dışında ve yardımcıma uzak olamam şu dönem. İlersi için düşünmüyor değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…