Akıl rica edeceğim..

pumpkiinn

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
360
164
31
Herkese merhaba hanımlar
Kayınvalide ve görümce zorbalıkları yaşadığımı bilenleriniz vardır.
Bilmeyenler için mini bir özet; ultra lüks yaşantılarına rağmen cocuğuma 2.el ürünleri layık gören bir kv, ben hiç bir şeyden anlamam bebek cocuk hakkında bilgim yok diyip kendini devre dışı bırakan asla manevi bir destek görmediğimiz ama 7/24 evime gelmek için arayıp darlayan 30 yaş görümce kişisi.

Geçenlerde eşim kardeşi ile konuşmuş (maddi durumumuz kimseye ihtiyac duymayacak çok şükür iyi) kimsenin senden bir beklentisi yok ama hala olarak en azından yapılacak bir şey var mı diye nezaketen sorman gerekmez mi diye yaaa ben hiç bir şeyden anlamam kiii vs demeye baslamış konuyu kapatmış.
Ben 3 aydır ne görümcenin ne kv nin telefonlarını açmıyorum riskli bir hamilelik geçirdiğim ve bana hiç iyi gelmedikleri için hem fiziksel hemde mental olarak yok saymaya başladım. Geç oldu ama eşimin desteği ile başardım diyebilirim.
Görümcem kv nin yanındayken eşimi arıyorlar (ilk başta sanki tek başınaymış gibi konuşuyor :) ) ee pumpkin ne yaptı eşyaları yerleştirdi mi dedi evet dedi eşim her şeyi birlikte yaptık vs e beni niye çağırmadınız işte bende gelirdim anladık eviniz pisken?! Bizi istemiyorsunuz daha geçen temizlettiniz yine çağırmıyorsunuz anlamadım dedi istememiş olabilir miyiz anne bugune kadar ne destek verdiniz şimdi kızdan ne bekliyorsun dediği anda görümce beliriveriyor bi anda ayyy anne bırak ya istemiyor işte telefonlarımızı bile açmıyor ama ben doğunca her gün oradayım gideriz sabahtan aksama kadar ben çalışırım pc den mecbur kabul edecekler dedi.
Eşim evet aynen öyle yaparsın dene mutlaka bunu bakalım ne olacak dedi kapattılar.
Yani kızlar gerçekten kapıdan kovsanız bacadan girecek tipler bu insanlar. Ben doğumda ve lohusalığımda annemi istediğim için o evimizde kalacak ve asıl problem burada baslıyor ne münasebet o kalıyorda ben kalamıyorum ne demek ben gelemiyorum ne demek ben göremiyoruma gelecek konu. Gelip sessiz sakin bir şekilde görüp gitse anlarım ama öyle insanlar değiller. Perdeyi nasıl yıkadığımdan tencereyi makinaya nasıl yerleştirdiğime kadar eleştirecek tipte kişiler olduğu için normal zamanda tahammülüm olmuyorken lohusalıkta asla katlanamayacağım. Tüm gün ağızlarında sigara ve burası ofis mi gelip sabahtan aksama kadar her gün yanımda çalışacak.
Bunu nasıl direkt söyleyebilirim? Bana akıl verir misiniz doğumdan cok bunların teröründen korkuyorum inanın

Evim müsait değil üzgünüm kalamazsın bebekle olacağım kendine kalacak yer ayarla bir daha da bana emrivaki yapma diyeceksin ama sonrasında da lütfen bunu dediğimi yanlış anlama emrivaki falan dedim de şakaaaa ama cidden kalamazsındiye de ekleyeceksin gülümseyerek:)

Eşiniz size destek veriyor.
Onlar da kapıyı kapattınız mı dışardalar.
Zaten de tel de bile görüşmüyormuşsunuz.
Yapılacak her şey yapılmış.
Bizim de sihirli değneğimiz yok ki kv ve görümceyi buharlaştıralım.
O kadarına da adapte olmayı deneyin, burası cennet değil.

Eee valla eşiniz güzel bi tepki vermiş sizin birşey demenize bile gerek kalmamış ki

Yatılı kalmaz görümce,evli zaten ama dediğim gibi gelip akşama kadar kamp kurmak istiyorlar anne kız bunu nasıl engelleyeceğim

Cennet olmadığının farkındayım buharlaştırmanızı talep etmedim fikir istedim sadece teşekkürler

Eşinize atın boşverin. Bunu konuşmaya bile değmez bence. Annenizi de tembihleyin ama çünkü kavga çıkartmaya gelecekler belli. Açmayın, uyuyorduk. Kapı zilini sessize aldık duymadık, doktordaydık. Bin tane bahane var.

Kocan gereken cevabı vermiş eğer gerçekten dediğini yapan biriyse onlar sana hiç bir şey yapamaz.

ne münasabet götüm başım açıkken tabi ki annemi isteyeceğim kv ne alaka yani
edebiyle gelir oturur gider
kaldı ki ben annemi bile istemem yani
kızımın babası her şeyi yapmıştı niye o halimi başkası görsün

Şayet eşiniz bostan korkuluğu değilse korkmayın ama anladığım kadarıyla Eşiniz bostan korkuluğu tam olarak, ailesine gelmeyin diyemiyor mu , kapıyı silah zoru ile mi açtiracaklar, sizin eş ailesi sorununuz yok , sizin eş sorununuz var , kocanızla net konuşun derim ...

Eşin arkandaysa hiiç sesini çıkarma boş yerimiz yok hem lohusayım uygunsuz hallerim oluyor kusura bakma de geç eşine sakın dertlenme bırak sakin olan sen çıkıntı olan onlar olsun

Burada yazdıklarımdan herkes eşimin gereken cevabı verdiğini düşünürken sizde bostan korkuluğu izlenimi mi uyandırdı cok ilginç başka ne yapması gerekirdi beklentiniz nedir onu önereyim eşime

Her şeye rağmen baktın çat kapı geldiler, bebeni al içeri geç hiç konuşma bile. Oturmaya devam ederlerse eşin gönderir evden, sen muhatap olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…