- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
Üniversite sınavına ilk girdiğimde İstanbuldaki bir özel üniversiteyi kazandım ve gittim.Gittiğim sene derslerle ilgilenmeyip gezmeyi tercih ettiğim ve bu sebeple devamsızlıktan kaldığım için babam tarafından tekrar zorla sınava sokuldum ve nereyi kazanabilirsen oraya git dedi kendince beni devlet okuluna ''Sürgün Etti'' ama gel görki benim için onun sürgün dediği tam bir mutluluk sebebi.Birincisi Özel üniversiteyi kazanmak sorun değil okul ücretleride bir şekilde ödeniyor.Ama ben orda gördümki okul ücretlerini ''bir şekilde'' ödeyerek gelen insanların çoğu okula ''HALA'' adapte olamamışlar.Sebepleri sıralıyorum; Özel üniversiteler okul ücretini ödemekle bitmeyen bir ticarethanedir.Mutlakaki eğitimede aynı ölçüde değer veren bir çok özel üniversite var bunlardan biride benim gittiğim okuldu ama yinede birincisi kitap ücretleri çok daha pahalı.Çünkü okulda set halinde satılıyolar.Kitapsız derse giremezsin zaten orda amfi durumu yok maksimum öğrenci sayısı sınıftaki,devletin yarısı belki yarısınında yarısı açıkcası.Benim gittiğim okulda kitap seti ''DÖNEMLİK'' 800 TL idi. Ek olarak acıkıp kantine gitmek istediğin zaman normal fiyatlarda normal besinler tüketebiliceğin bir yer en azından benim ve benim diğer arkadaşlarımın gittiği başka başka özel üniversitelerde yoktu.Okulların isimlerini yazmam sakınca oluşturabilirmi acabadiye düşünerekten yazamıyorum.Yine örnek vermek gerekirse benim okulumun içinde kahve içmek için Robert's Coffee denilen aslen kahve zinciri olan bir kafe bölümüne,yemek makarna tarzı şeyler yemek için Italyan Restoranı temelli başka bir cafeye gitmek gerekiyordu.Bide bildiğim kadarıyla bilmemhngi bloğunun üst katında bi kantin vardı C Kantin derler,okulun ismini versem okursun yani önü Reina gibi,o nasıl fiyat tarzı konular dönüyor.Çok şükür Allah'a sonra aileme maddi bi sıkıntım olmadı ayak uydurabildim,ama ayak uyduramadığı ve sadece okulun parasını ödeyerek kurtulabiliceklerini düşündükleri için bir sürü kişi heder oldu, hatta bunları artık çok sorun haline getirdiği için psikologda bilmemne teşhisi konularak tedaviye başlayanlar oldu.Bunlardan biride bi şekilde ödenir diyerek %50 burslu gelen bi sınıf arkadaşımdı.Ordan konuya hakimim.Bu sebeple bi şekilde ödenir düşüncesiyle özelegitme.Çok yıpranırsın. Babam beni ''Sürdüğünden beri'' devlette 4 yıllık kazanamayıp 2 yıllık bi bölümegittim ama okul sakin sen sakin kafa rahat.Ben bile orda hiç sıkıntı çekmemiş olmama ragmen eşofman giyerek okula gitmenin sıradan bi kafeye gidebilmenin her gece dışarı çıkma aşkıyla yanıp tutuşan arkadaşlardan uzak kalmanın ayaklarını uzatıp goygoy yapmanın tadına vardım.PİŞMAN DEĞİLİM tişikkirlir.