Ben ücretini veriyorum zaten bedavaya baktırmıyorum ki? Bu devirde gerçekten komşuya cocuk emanet edebilir misiniz? Eğer bu duruma evet diyorsanız haberlerde cıkan cocuk cinayetlerini tecavüzlerini hiç duymadınız diye düşünüyorum. Bizim milletimiz okumadan yargı dagıtmayı pek seviyor herhalde. Lütfen konumu en basından bir daha okur musunuz?ise gireli 2 ay olmus kardesinizin hamile oldugunu da biliyordunuz. pek de acil bir durum olusmamis aslinda. siz teklif ettiniz mi bakmalarini ve ya anneniz gelene kadar kisa sureligine onceden tanidiginiz birini ayarlayabilirdiniz ucreti mukabilinde guvendiginiz bir komsunuzdan bile rica edebilirdiniz. anneniz de biraz dinlenmis olurdu. lohusa kardesiniz de kucuk bir cocukla ve bebekle ayni evde kalmamis olurdu. siz para odememek icin mi sartlari bu kadar zorladiniz. cocugunuzu annenizle gonderdiniz.
Ne gelin hizmet etsin isterim ne oglum benim her isimi gorsun. Onlar yuvalarinda mutlu olsun yeter, ben her isimi kendim gorurum. Zaten bu yasina kadar oglumu tek basima buyuttum. Kendi isimi de gorurum. Ama baska birisinin sorumlulugunu almaya gelince yapamam. Insan kendi evladina bakiyor da torun da olsa baska bir cocugun sorumlulugunu almak zor. Kasla goz arasinda dusse birsey olsa senden bilinir. Yetistirme tarzini begenmezler, surekli birseylere bahane bulurlar, bugun sunu yedir bunu yedir diye direktif verirler, hic gelemem. Ha cok zor durumda kalinirsa bakarim. Ama kisa sureligine. Surekli birsey icin o sorumluluga girmem.Bakmak zorunda değil denmiş ama bu dönemde biz temizlik için bile kimseyi almıyoruz eve, bakıcı nasıl alsın. Ayrıca herkesin kendi fikri ama gelin hizmet etsin, oğlum her işimi görsün, evlerine gideyim ağırlanayım ama torunuma birkaç hafta bakmayayım öyle mi? Ben eğer yakın akraba varsa annene babaanne bakabilecek durumdaysa çocuğa o bakmalı.
yargi dagitmadim okuduklarima gore yazdim zaten. binlerce kadinin cocuklarina bakicilar bakiyor. hepsi rus bakici mi? gayet de guvenilir arkadaslar ve komsular olabilir.Ben ücretini veriyorum zaten bedavaya baktırmıyorum ki? Bu devirde gerçekten komşuya cocuk emanet edebilir misiniz? Eğer bu duruma evet diyorsanız haberlerde cıkan cocuk cinayetlerini tecavüzlerini hiç duymadınız diye düşünüyorum. Bizim milletimiz okumadan yargı dagıtmayı pek seviyor herhalde. Lütfen konumu en basından bir daha okur musunuz?
Ben saglık calısanıyım. Pozitif olmadıgımız sürece calısmak zorundayız temaslı olma durumumuz yok. Olsak bile pozitif olmadıgımız sürece işimizin basında olmak zorundayız. Size bir daha cevap yazmayacagım çünkü sadece eleştirmek icin yazıyorsunuz. Herseyi bu kadar bilirken buralarda kendinizi harcamayın hanımefendi... Hadi baska konuyaSizin bu anlattığınız sıkışıklığın belki 10 katını yaşadım ben, onu baştan söyleyeyim de.
Empatiden uzak değilim bilakis binbir çare varken hepsini tepmiş ve biriciklik rolünü üstlenerek hala yapmadı etmedi vs diyorsunuz.
O kadar hakkınız varsa kayın aile üzerinde arayıp çağıracaksınız, eğer çocuğunuz varsa daima b hatta c planınız olmalı.
Sitemkar davranmak yerine sistemli olmak zorundasınız, hatayı ilk kendinizde arayın diyorum.
Mesela çocuğu annemle yollamak yerine benim aklıma şu dönemde ilk gelen şey ‘korona temaslısıyım’ deyip test yaptırmak ve sonuç çıkana kadar mecburi işe gidememek olurdu:)
Evet çok kötü bir şey ama 3 4 gün belki de zorunlu karantina 10 gün kazandırırdı bu durum bana.
Aramanıza, çağırmanıza ve durumu açıklamanıza rağmen hala gelmiyor iseler o zaman ancak kırgınlık hakkınız doğar.
Kardeşim dogumdan sonra yanında kimseyi istemedi koronadan ötürü ne kimseyi kabul edecekti ne de yanında kalmasını isteyecekti. Eşi izin alıp bu süreçte birlikte olacaklardı. Herseyi konustuk ama dogumu ani oldu ve zor bir dogumdu. Böyle olunca annem gitmek zorunda kaldı. İnanın kimseyi zimmetlemedim.bir de sizin icin hayat tikir tikir islemeyebiliyor da , kardesiniz icin isliyor mu? onun da hamile oldugunu bildiginiz icin her hangi bir aksi duruma gore kendinizi ayarlamaniz gerekirdi. bence bu konuda bencillik yapmissiniz. 1 yasinda bile olmayan bir cocukla annesi ancak basedebilir. annenizin kardesinize ne faydasi olucak ki bu halde. esinizin ailesi sizi dusunmedi diye sitem ediyorsunuz ama siz kardesinizi dusunmemissiniz. annenizi zimmetlemissiniz. karsidan bakinca gorunen bu malesef.
Ohooo...Ben saglık calısanıyım. Pozitif olmadıgımız sürece calısmak zorundayız temaslı olma durumumuz yok. Olsak bile pozitif olmadıgımız sürece işimizin basında olmak zorundayız. Size bir daha cevap yazmayacagım çünkü sadece eleştirmek icin yazıyorsunuz. Herseyi bu kadar bilirken buralarda kendinizi harcamayın hanımefendi... Hadi baska konuya
İşte ben tüm vefasızlıkları için o kapıyı kapatmak istiyorum. Pişman olacagıma asla inanmıyorum. Bugüne kadar türlü kötülükleri oldu. Cogu şeye sustum. Her tatili onların yanında geçirdik her zor anlarında yanında olduk. Ama bir kez bile benşm zor zamanımı görmediler. Beni geçtim oğullarına destek olmadılar. O ipler artık benim açımdan kopsun istiyorum. Sonsuza dek görüşmek olmaz mı yani böyle birşey mümkün degil miBakacağın yüze tükürme derim.
Yani eşinin ailesiyle sonsuza kadar ipleri koparman mümkün olamayacağına göre bu kadar keskin kararlar alma.
evet mesafe koymalisin. Aradiklarinda nasilsin iyi misin o kadar. Sen arama ve gitme.
Bu durumda direk evime gidip gelmelerini istemiyorum demek biraz sertçe olabilir belki..ama mesafe koyabilirsiniz aranıza arayıp sormak mecburiyetinde değilsiniz.ama eşiniz gorusecektir elbette ne yaşanırsa yaşansın et tırnaktan ayrılmaz.bu sefer onlarda sizden yana bı cephe alırlarsa işler daha sorunlu olabilir...bı ortasını bularak mesafenizi koyabilirsinizEşim tayin dolayısıyla baska bir ile gitti ben de birlikte yaşadığımız yerde cocugum ile kaldım. Bu süreçte annem yanıma geldi bebegim ufak oldugu icin ona bakmaya basladı. Yakın zamanda kız kardesim dogum yaptı ve annem cocugu da alıp kardesime bakmaya gitti. Kardeşim zor bir dogum geçirdi bakıma ihtiyacı var. Şimdi gelelim asıl meseleye. Evlendiğimizden beri kocamın ailesine her fırsat bulunduğunda gittik kendi aileme gidilmedigi kadar. Kocam aşırı aile bagımlısı olup cıkmıstı. Bir sürü sorunlar yasadık. Bu süre zarfında bir kez olsun arayıp kızım cocuga da biraz biz bakalım demedi. Annem kardeşimi su süreçte bırakamaz bakmak zorunda. Ama bu kadar aile deyip hiç bir faydalarının olmaması beni deli ediyor. Ömür boyu bakmalarını istemedim. Ama şu zor süreçte en azından 1 hafta 10 gün gibi bir zaman icin teklif edebilirlerdi. Asla konusma dahi geçmedi. Koca ailesi sadece telefonda hal hatır sorup yabancı gibi kenara geçtiler.
Şimdi o kadar sıkıntı yasattılar bizi huzursuz ettiler ve cogunda kocamın hatırına sustum ama bu ilgisizlikleri yanlarına kar kalsın istemiyorum. Kendimce bir karar aldım görüşmeyi tamamen kesecegim. Hiç bir konuda ne eşimin ne benim yanımda olmadılar. Ve bu olayları artık kocam da kabul etti ailesi icin o da eleştiride bulunuyor. Sizce görüşmeyi tamamen kesmek mantıklı mı? Ben evime gelip gitmelerini istemiyorum. Kocam gitmek isterse ailesi gitsin diyorum. Yanlıs mı düşünüyorum. Bunca senelik evliliğimde brni her konuda huzursuz ettiler. Her şeylerinde yanlarında oldum. Ama onlar 1 hafta bile destek olmayı istemediler. Kres vs icin cok küçük o yüzden annem bakmak istedi. Ama bir defa bile olsa kızım senin ailenin de bir hayatı var en azından ayda yılda bir hastalık durumunda vs bakalım torun bizim de torunumuz diye teklif etmediler.
Bundan sonraki süreçte görüşmeyi kesmek istiyorum. Madem bize kıymetleri yok bizimle de görüşmesinler diye.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
*Arkadaslar anneme kreş ücretini veriyorum paradan kaçtıgım icin birileri gelip baksın veya daimi baksın demiyorum. 1 hafta 10 gün idare edebilirlerdi diyorum.
*Eşimin izni yok
*Yeni işe girdim izin hakkım yok
*Cocugumu krese veremiyorum yastan ötürü bulunduğum yerde kabul etmiyorlar.
*Ve evet eş ailesi gelip temelli baksın demiyorum sadece 1 hafta 10 gün
Beni anlayacağınızı umuyorum teşekkürler :)
Bence mümkün değil çünkü onlar ne kadar yaptıklarıyla eşinizi bile kızdırmış olsalar da eşinizin ailesi.İşte ben tüm vefasızlıkları için o kapıyı kapatmak istiyorum. Pişman olacagıma asla inanmıyorum. Bugüne kadar türlü kötülükleri oldu. Cogu şeye sustum. Her tatili onların yanında geçirdik her zor anlarında yanında olduk. Ama bir kez bile benşm zor zamanımı görmediler. Beni geçtim oğullarına destek olmadılar. O ipler artık benim açımdan kopsun istiyorum. Sonsuza dek görüşmek olmaz mı yani böyle birşey mümkün degil mi
oyleyse daha kotu. ben ne yapar eder cocugumu gondermezdim ya. 7 aylik dogan cocuk kuvozde kalir bir suru saglik sikintisi olabilir. kardesinizin de pskolojisi iyi degildir. enistenizin yerinde olsam ben de size cok kizardim.Kardeşim dogumdan sonra yanında kimseyi istemedi koronadan ötürü ne kimseyi kabul edecekti ne de yanında kalmasını isteyecekti. Eşi izin alıp bu süreçte birlikte olacaklardı. Herseyi konustuk ama dogumu ani oldu ve zor bir dogumdu. Böyle olunca annem gitmek zorunda kaldı. İnanın kimseyi zimmetlemedim.
Daha öncesinde eğer ihtiyac olursa bakarız demişlerdi. Cocuk bizim cocugum uz kızım teklife dahi gerek yok dediler. Şöyle örnek vereyim eşimin kardesi icin kv gidip 1 ay bakmıstı. Mesajınızı görmediğim icin cevap yazamadım. Onlarda bir hastalık olur acil bir durum olur ararlar sorarlar giderler. Mesela kv geçen ay gidip annesine baktı. Yani teklif beklemezler. Kendileri teklif ederlerEşinizin ailesine neden teklif etmediniz daha önceden yazdım ama cevap alamadım belki onlar istemediğinizi düşündü düşünmeseler bile ileride konu açılırsa boyle diyecekler bence
İnanın onlar bizim durumu bildikleri icin hak veriyorlar. Burada herseyi detaylı yazamıyorum. Bu sebeple cok fazla açıklama yapamayacağım. Bebeğimiz hastanede kardesim evde taburcu oldu. Kardesim her gün gidip bebegi görüp geliyor. Annem yardım ediyor sadece.oyleyse daha kotu. ben ne yapar eder cocugumu gondermezdim ya. 7 aylik dogan cocuk kuvozde kalir bir suru saglik sikintisi olabilir. kardesinizin de pskolojisi iyi degildir. enistenizin yerinde olsam ben de size cok kizardim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?