Akıl almaya ihtiyacım var kızlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı insanlarda bunu düşünmek gibi bı durum yok galiba.bazilari hiç teklif beklemeden yaninda olur bazıları sen soylesende gelmez.sen de bu zor günlerde kimin yanında olduğuna kimin olmadigina dikkat et.eşinle bunu normal bı şekilde konuş.bence aranıza mesafe koyun.baska sorunlarınız da var zaten söylemişsiniz.

bir de sizin icin hayat tikir tikir islemeyebiliyor da , kardesiniz icin isliyor mu? onun da hamile oldugunu bildiginiz icin her hangi bir aksi duruma gore kendinizi ayarlamaniz gerekirdi. bence bu konuda bencillik yapmissiniz. 1 yasinda bile olmayan bir cocukla annesi ancak basedebilir. annenizin kardesinize ne faydasi olucak ki bu halde. esinizin ailesi sizi dusunmedi diye sitem ediyorsunuz ama siz kardesinizi dusunmemissiniz. annenizi zimmetlemissiniz. karsidan bakinca gorunen bu malesef.

Ben ücretini veriyorum zaten bedavaya baktırmıyorum ki? Bu devirde gerçekten komşuya cocuk emanet edebilir misiniz? Eğer bu duruma evet diyorsanız haberlerde cıkan cocuk cinayetlerini tecavüzlerini hiç duymadınız diye düşünüyorum. Bizim milletimiz okumadan yargı dagıtmayı pek seviyor herhalde. Lütfen konumu en basından bir daha okur musunuz?

Ne gelin hizmet etsin isterim ne oglum benim her isimi gorsun. Onlar yuvalarinda mutlu olsun yeter, ben her isimi kendim gorurum. Zaten bu yasina kadar oglumu tek basima buyuttum. Kendi isimi de gorurum. Ama baska birisinin sorumlulugunu almaya gelince yapamam. Insan kendi evladina bakiyor da torun da olsa baska bir cocugun sorumlulugunu almak zor. Kasla goz arasinda dusse birsey olsa senden bilinir. Yetistirme tarzini begenmezler, surekli birseylere bahane bulurlar, bugun sunu yedir bunu yedir diye direktif verirler, hic gelemem. Ha cok zor durumda kalinirsa bakarim. Ama kisa sureligine. Surekli birsey icin o sorumluluga girmem.
Bir arkadasim simdi kizinin ogluna bakiyor. Hergun kizinin evine iki dolmus gidiyor. Hem bebek bakiyor hem duramayip kizinin evini derleyip topluyor hem yemegini yapiyor aksam da gelip kendi evine yemek temizlik camasir utu yapiyor. Dedim sen niye gidiyorsun kizinin arabasi var o getirsin bebegi? Yok evinde bakilacakmis, kizi oyle istiyormus. Niye? Krese verse kres ogretmeni hergun evine mi gelecekti? Cunku biliyor annesinin is yapmadan duramadigini. Yatagini bile tollamadan oylece hersey yelerde oylece birakip gidiyormus. Bir de isten sık sık arayip sunu yedirdin mi sunu yaptin mi deyip duruyormus. Ben yapamam buyuk soylemeyim de. Sabrederim sabrederim ama sonra birden patlarim, bende tum ipler kopar sonra.

Siz yada eşiniz yardım istedi mi ailesinden bu süreçte?

Evet uzun süreli bakmak zorunda değiller ama ihtiyaç olduğunda bir hafta 10 gün gibi bir süre torunlarına bakmıyor oluşları kötü. Mevzu kendileri olunca deyip aile siz yada çocuğunuz olunca kenara çekiliyorlarsa buni olduğu gibi yüzlerine söyleyebilirsiniz. Ama bunun için ummaktan çok direkt talep etmeniz gerekir. Tamamen ipleri koparmak, gitmem evime gelemezler demekte kısa süreli bir adım olur uzun sürede ise sıkıntı.

Ayrıca kardeşinizin doğumu erken olmuş evet ama vaktinde olsaydi da anneniz yine onunla ilgilenecekti bir süre, bunun için plan yapmış mıydınız?

Acaba kayınvalideniz sizin teklif etmenizi beklemiş olabilir mi?
Evet gerek yok teklife ancak sizin kendisinin bakmasını tercih etmediğiniz algısına kapılmış olabilir sizden teklif gelmeyince. O kadar ki bana teklif etmek yerine cocugu annesiyle birlikte kız kardeşine yollamayı dahi tercih etti diye düşünmüş olabilir mi?

yargi dagitmadim okuduklarima gore yazdim zaten. binlerce kadinin cocuklarina bakicilar bakiyor. hepsi rus bakici mi? gayet de guvenilir arkadaslar ve komsular olabilir.

Ben saglık calısanıyım. Pozitif olmadıgımız sürece calısmak zorundayız temaslı olma durumumuz yok. Olsak bile pozitif olmadıgımız sürece işimizin basında olmak zorundayız. Size bir daha cevap yazmayacagım çünkü sadece eleştirmek icin yazıyorsunuz. Herseyi bu kadar bilirken buralarda kendinizi harcamayın hanımefendi... Hadi baska konuya

Bakacağın yüze tükürme derim.
Yani eşinin ailesiyle sonsuza kadar ipleri koparman mümkün olamayacağına göre bu kadar keskin kararlar alma.
evet mesafe koymalisin. Aradiklarinda nasilsin iyi misin o kadar. Sen arama ve gitme.

Kardeşim dogumdan sonra yanında kimseyi istemedi koronadan ötürü ne kimseyi kabul edecekti ne de yanında kalmasını isteyecekti. Eşi izin alıp bu süreçte birlikte olacaklardı. Herseyi konustuk ama dogumu ani oldu ve zor bir dogumdu. Böyle olunca annem gitmek zorunda kaldı. İnanın kimseyi zimmetlemedim.

Ohooo...
Sağlık çalışanı olup korona döneminde insanların evinize gelip çocuğunuza bakmasını bekliyorsunuz
Detaylar çıktıkça beklenti çığrından çıktı.
İnsanlar halbuki risk altında olduğu için ailesiyle falan görüşmüyor hatta şu dönemde çocuk da varsa iş bırakmaya bile gidiyor ama siz her şeyin zıttını yapmışsınız, neyse.

Ben muhteşem çok bilmişliğimi başka yere aktarayım dediğiniz gibi, belki faydam olur.

İşte ben tüm vefasızlıkları için o kapıyı kapatmak istiyorum. Pişman olacagıma asla inanmıyorum. Bugüne kadar türlü kötülükleri oldu. Cogu şeye sustum. Her tatili onların yanında geçirdik her zor anlarında yanında olduk. Ama bir kez bile benşm zor zamanımı görmediler. Beni geçtim oğullarına destek olmadılar. O ipler artık benim açımdan kopsun istiyorum. Sonsuza dek görüşmek olmaz mı yani böyle birşey mümkün degil mi

Eşinizin ailesine neden teklif etmediniz daha önceden yazdım ama cevap alamadım belki onlar istemediğinizi düşündü düşünmeseler bile ileride konu açılırsa boyle diyecekler bence

Sizin anneniz bakmayı kabul ediyor diye karşı tarafın ailesinden de aynısını beklemek yanlış olur. Baksalar iyi olurmuş evet ama normalde de sıkıntılı bir ilişkiniz varmış. Sonradan minnet etmemek en iyisi.

Bu arada benim annem eskiden büyük çocuğu hasta olan bir komşumuzun küçük bebeğine hiçbir karşılık beklemeden baktı uzun bir süre. Kadın sürekli hastanelerdeydi ve iki tarafın da ailesi başka şehirlerdeydi.

Şu an ablam yeğenlerimi getirse ve 10 gün bakar mısınız dese bakamaz. Bakarım dese bile bakamaz yani. Belli bir yaşa gelmiş artık çünkü. Çok sevse bile peşlerinden koşamıyor ya da uzun süreli gürültülerinde tahammül edemiyor. Onun da suçu değil, küçük çocuk enerji gerektiriyor.

Planlarınızı ailelere göre yapmamalısınız o yüzden.

Bu durumda direk evime gidip gelmelerini istemiyorum demek biraz sertçe olabilir belki..ama mesafe koyabilirsiniz aranıza arayıp sormak mecburiyetinde değilsiniz.ama eşiniz gorusecektir elbette ne yaşanırsa yaşansın et tırnaktan ayrılmaz.bu sefer onlarda sizden yana bı cephe alırlarsa işler daha sorunlu olabilir...bı ortasını bularak mesafenizi koyabilirsiniz

Bence mümkün değil çünkü onlar ne kadar yaptıklarıyla eşinizi bile kızdırmış olsalar da eşinizin ailesi.
Hastalik olur , cenaze olur illa ki bir araya gelirler ve eşiniz tüm kizginliklarini unutur.
Mümkün olduğunca mesafe koyabilirsiniz ama tamamen hayatınızdan çıkaramazsınız. Bir süre sonra bu çabanız eşiniz tarafından ters teper ve sizi suçlamaya başlar.

Ablacım biz eşimin ailesiyle 11 senede toplasan 5 kez konuşmadık.cok acil bişey oldu bir iki kez telefonla konuşmak durumunda kaldık.ne onlar beni ister ne ben onları.bizim çocuğumuz yok ama olsa da bu durum değişmez.
Şimdi avantajları var kafan rahat ne dediler ne düşünüyorlar böyle mi konuşayım evlerine gidelim onlar bize gelsin hastalık sağlık derken hiç gorusmedik.
Dezavantaj ise eşimle aramızda bu yüzden sorunlar oluyo.mesela ailesi benim hakkımda laf soyluyo biraz dolduruyo sonra eşim küçücük biseyde ailemde böyle söyledi diyo al sana kavga.bayramlar var düğünler var hastalık var sen aramasan kötü oluyosun arasan bin pişman.ailesi bizimle gorusmuyo diye demedikleri o bırakmıyor ama ben hiç ilgilenmiyorum.bende ailesi hakkında çok sertim zaten eşim görüş bile diyemez.ama arada gerçekten sorunlar çok oluyo.

oyleyse daha kotu. ben ne yapar eder cocugumu gondermezdim ya. 7 aylik dogan cocuk kuvozde kalir bir suru saglik sikintisi olabilir. kardesinizin de pskolojisi iyi degildir. enistenizin yerinde olsam ben de size cok kizardim.

Eşinizin ailesine neden teklif etmediniz daha önceden yazdım ama cevap alamadım belki onlar istemediğinizi düşündü düşünmeseler bile ileride konu açılırsa boyle diyecekler bence
Daha öncesinde eğer ihtiyac olursa bakarız demişlerdi. Cocuk bizim cocugum uz kızım teklife dahi gerek yok dediler. Şöyle örnek vereyim eşimin kardesi icin kv gidip 1 ay bakmıstı. Mesajınızı görmediğim icin cevap yazamadım. Onlarda bir hastalık olur acil bir durum olur ararlar sorarlar giderler. Mesela kv geçen ay gidip annesine baktı. Yani teklif beklemezler. Kendileri teklif ederler

oyleyse daha kotu. ben ne yapar eder cocugumu gondermezdim ya. 7 aylik dogan cocuk kuvozde kalir bir suru saglik sikintisi olabilir. kardesinizin de pskolojisi iyi degildir. enistenizin yerinde olsam ben de size cok kizardim.
İnanın onlar bizim durumu bildikleri icin hak veriyorlar. Burada herseyi detaylı yazamıyorum. Bu sebeple cok fazla açıklama yapamayacağım. Bebeğimiz hastanede kardesim evde taburcu oldu. Kardesim her gün gidip bebegi görüp geliyor. Annem yardım ediyor sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…