Cevap yazdığınız için teşekkür ederim :)
Bu seneki yüksek lisansları zaten kaçırdım, alese sonbaharda gideceğim ama ben bu konuda sıkıştım kaldım. Şimdi benim mezun olduğum okulda yl yapmak çok kolay, sadece ales puanı ve ortalama istiyor, hepsi bu. Üstelik 40 kişilik kontenjan açmışlar bu yıl. Ancak yapmaya kalksam, şehirdışında olduğu için nasıl olacak, ya orada kalmam lazım ki haftanın bir ya da iki günü için ev-apart tutmak lazım. Kyk yurdu bi alternatif ama kontenjanı az ve ben kalamam daha fazla kyk'da, bıktım. Ya da her hafta, dersler vs varken evimden git gel yapacağım o da masraflı olacak. Haftada bir gün ders olsa aylık 200 lira yola gidecek. İki gün olsa 400. Gerçi orada ev tutsam o da masraflı, neyse :) Üstelik yl yaparken özel sektörde full time bir işte çalışamam çünkü hafta içi izin alma durumu sıkıntı olur. Yani böyle sıkıştım napacağım bilmiyorum, yl yaparken araştırma gör. Olduktan sonra sıkıntı yok zaten de olana kadar.... Kendi yaşadığım yerde yapayım desem burada da mülakat var, bilim sınavı oluyormuş ve kontenjan az. Bu sene geçti gitti zaten. Birçok işten daha iyi olduğunu düşünüyorum ben de. Ama böyle sıkıştım. Okulmda yl yapmak çok kolay, muhtemelen seneye de böyle olur.