Akademik danışmanlık firması

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
merhaba arkadaşlar.Dun Akademik danışmanlık firmasından bir iş teklifi aldım.Yapılacak iş akademik tez yazacak yüksek lisans ya da doktora öğrencileri için tez yazmak.
Konunun etik kısmını bir kenara koyarsak bu iş nasıl bir iştir.Maaşları nasıldır?Çalışma şartları nelerdir?Bu konu hakkında bilgisi olanlar bilgi verebilirmisiniz?

yarın görüşeceğim.Bu konu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

Etik kısmını bir kenara bırakamam. Zaten bu işten memnun olmayıp ayrılsam cvme eklemeye utanırım, sırf bu sebepten kabul etmezdim.
etik kısmı tezi yazan dabışmanın değil tezi univ. Gönderen öğrencinin sorunu.Ben bunu gozetmiyorum cayır cayır paraya ihtiyacım varken okuyarak araştırarak yazacağım tez,makaleden utanmam da kazandığım para vedaca gelmeyeceği için haram olduğunu düşünmüyorum.

Bu düpedüz yalancılık, dolandırıcılık ama, farkında değil misiniz? En az öğrenci kadar içindesiniz.
Ülkemde neden bilim ilerlemiyor, işte...

Etik kısmını yada konuyu sorgulamıyorum, sadece merak ettim;
tezi İngilizce mi yazacaksınız? Alanınız ne Ve sadece alanınızda mı yazacaksınız?

Sonra üniversiteler amca hala dayi teyze doluyor.
Neden çünkü akademik tezini yazmayan herkes bu firmalardan temin ediyor ve bir bakıyorsun lise sondan kalma kırıntı bilgisiyle senin tepende bir akademisyen.
Sonra bir de bas bas bağırırlar ben tezimi şöyle yazdim böyle yazdim diye.

Konu sahibi size önerim uzak durun çünkü cidden etik değil

Siz kendinizi böyle rahatlatıyorsunuz.

ilanda ileri dere
tezi İngilizce mi yazacaksınız? Alanınız ne Ve sadece alanınızda mı yazacaksınız?
i
ilanda ileri derecede ingilizce bilmek yazıyordu.Benim alanım eski çağ tarihi ve Osmanlı tarihi hakkında da bilgim var.Ayrıca 8 yıl ingilizce alanda havacılık müşteri ilişkileri üzerine çalışmıştım.Evlenip iş yerine 2saat mesafeye taşınmış ama işime devam etmiştim.Bebek tedavisi için işten ayrıldım.Şimdi işsizim.

Ben cidden çok merak ettim, ben yüksek lisans tezini o kadar zor yazdım ki, sırf tezim için programlama öğrendim.
İngilizce konusunda da eşimden destek aldım.
Tez danışmanı ile neredeyse haftada 2 gün orasını burasını düzeltiyorduk :)
Şimdi bu tezi yazdıran öğrenci hocasına gidip, yazdım geldim mi diyor? :)
Ve tez yazacak donanımda bir insanın nasıl başka şansı olmuyor?
Cidden konu sahibi için işin etik kısmı bir yana, bu açıdan üzüldüm.

Cevirmenlik neden yapmiyorsun ya da ozel ders vermeyi dusunmuyorsun.
Daha az kazanirsin ama en azindan CV ne yazmaktan utanmayacagin isler olur.

yok gerçekten iş bulamıyorum o cye gore.İşin detaylarını bilmiyorum kesin kabul edeceğim diye birşey yok.Bu artık sektor haline gelmiş durumda sanırım.Bu yuzden devletin ger fir firmayı kapatması lazım.Çunku ysal izin alarak iş yapıyorlar.Buradaki danışmanların çoğu doktora öğrencisi zaten yani danışmsnlar öylesine kişiler değil.

Cv ye yazmaktan neden utanilsin ki onun da kilifi var neden bu kadar dusundunuz. Tum dunyada proofreading diye bir sektor var. proofreader lik yazilip gecilir hic buyuk bir dert degil yani!

Ben 1 tez, 1 yayın yaptım, 1 de yarım doktora tezim var.
süreç öyle araştırıp okuyup yazmak şeklinde ilerlemiyor hiç. Sözel alan oldugu için fikrim yok farklılık vardır belki, ileri İngilizce ile akademik İngilizce birbirinden çok farklı. Bu yüzden eğitiminizi sordum.
Ve gerçekten bu işi yapacak donanımdayken açıkta kalıyor olmanız çok uzucu.
Ben De etik bulmuyorum. Ama paraya ihtiyacınız varmış, bir şey de diyemiyorum. Yaptırmaya gelen düşünsün biraz da etik kısmını ne diyeyim.

İnternette fiyat bilgisi bulabilirsiniz forumlara üye olup, muhtemelen iş başına ücret alacaksınız. Ayda asgari ücreti bir ihtimal yakalarsınız.. büyük paralar kazandırmaz diye biliyorum.

Etik kismini kenara bırakabileceğiniz bir is degil bu acikcasi. Ustteki arkadasin da dedigi gibi ilerde is taniminiza ne yazacaksiniz?
Canım iş tanımını da kenara birakirsak....yasal olmayan birşeyi yaptırarak para kazanan bir firma konu sahibine maaşını vermezse çok şaşırtıcı da olmaz.Sonucta emek hırsızlığı yapan,yaptıran bir iş veren var ortada

Benim yabancı bir arkadaşım var.
Siyaset uzerine doktora yapıyor ama hayatını idame ettirebilmek için bir sürü ogrenciye makale yazıyor. Hatta tıp alanına giren doğuştan bilmemne bozukluğuyla ilgili bir makale yazdığına birebir şahitim.
Aynı şekilde bir sürü insanın tezini-sunumunu İngilizceye çeviriyor.
Ben de onun ahlak disi birşey yaptığını düşünmüyorum çünkü hem devlet sudan bir sebeple onun bursunu kesti,hem yabanci öğrenci oldugu için çalışma izni yok... Yaşamak için paraya ihtiyacı var yani,ne yapsin bu adam?limon satsa zabıta kovalar :) Otuz yaşında hala ailesinden okul için kira için para mı beklesin?
Asıl işin etik dışı olan kısmı kendi makalesini kendi yazdırmayanlar. Ama devlet de buna destek olmuyor mu? Daha birkaç gün önce yabancı dil bilmeden, başarılı (kime göre?) insanları kafadan atamanın önünü açtılar. İnanmayanlara link .
Kaldı ki çoğu univeristede artık iki lafı bir araya getiremeyen,torpil ile ya da görüşleri yuzunden geldigi çok belli akademisyenler var. En basiti kaç sene önce toplumsal değişimler üzerine sunum yapmamız lazımdı, eşcinsellik konusunu seçtik grup olarak. Ve ben 'eski eserlerde escinsellik' konusunuanlatacaktim. O kadar çok kaynak buldum ki eşcinselliği doğal karşılayan. Eski savaşçılara kadina aşık olmayı acizlik olarak algılayıp erkek erkeğe ilişki kuran kahraman savaşçılar, binbir gece masallarındaki eşcinsel aile...ve daha nice kitaptaki eşcinsel olan karakterler...eskiden normal karşılanırken modern zamanda - özellikle Hristiyanlık dininin yayginlasmasindan sonra tü kaka olduğuna dair çok kapsamlı bir sunum yaptım elimde kitaplardan örnekler vererek. Ve DOCENT hocamız bizim sunumunuz bitince onca şeyi dememişiz gibi 'evet arkadaşlar. Eşcinsellik batıdan geçen sapkın bir olaydır ve kültürümüzde ve dinimizde asla yeri yoktur' dedi. Bu adam sosyoloji alanında doçent!
Yani bu adam ve bunun gibi yeni fikirlere kesin olarak kapalı olan insan o makaleyi kendi yazsa nee yazmasa ne? İngilizce bilse ne bilmese ne? Zaten bağlantıları ile en iyi yere gelecek...
Böyle bir iş kolu açan şirkete,orada çalışan insanlara laf edene kadar keşke devlet üniversitelere gereken önemi verse ve gerçekten bilgi sahibi insanları üniversitesinde hoca yapsa...o zaman insanlar da 'aradan ciksin' diye makalelerini başkalarına yazdırmaz kendileri harıl harıl makale yazmaya çalışırlar.

@Alanda freelance olarak da bu işi yapabilirsin,bu kadar yetkinsen. Ya da sadece İngilizceye cevirebilirsin tezleri makaleleri. Forumlarda bunu talep eden çok öğrenci var

Biz naylon tez yazıyoruz diyip yasal izin almıyorlardır herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…