Akademik danışmanlık firması

Cv ye yazmaktan neden utanilsin ki onun da kilifi var neden bu kadar dusundunuz. Tum dunyada proofreading diye bir sektor var. proofreader lik yazilip gecilir hic buyuk bir dert degil yani!
Proofreading yazilan tezi duzeltme asamasinda gecerli. Daha cok dilbilgisi , yazim hatalarini duzeltme uzerine. Bir tezi sifirdan yazmak degildir.

etik kısmını bir kenara bırakın ne demek ya.insan bu işi cv sine yazmaya utanır, insanlara söylemeye utanır.ülkenin eğitim sisteminin ayaklı özetlerinden birisiniz.insanın paradan önce kendine saygısı olmalı

Proofreaderlık bu değil yalnız.

Proofreading yazilan tezi duzeltme asamasinda gecerli. Daha cok dilbilgisi , yazim hatalarini duzeltme uzerine. Bir tezi sifirdan yazmak degildir.

duzelmetler ıcın tesekkurler ama akademıde gecırdıgım yıllardan sonra proofreedıng ın ne ldugunu gayet ıyı bılıyorum. msjımı ıyı okuyun lutfen "kılıfı" dedım zaten. bır tezı sıfırdan yazmanın proofreadıng oldugunu soylemedım.

duzelmetler ıcın tesekkurler ama akademıde gecırdıgım yıllardan sonra proofreedıng ın ne ldugunu gayet ıyı bılıyorum. msjımı ıyı okuyun lutfen "kılıfı" dedım zaten. bır tezı sıfırdan yazmanın proofreadıng oldugunu soylemedım.
Yapacagim ise kilif uyduracaksam o isi yapmamin anlami nedir? Ozellikle akademik alanda bu sekil de diploma almaya yardimci olunmasi hic etik degil.

sizin gibilerin akademide olmuş olması bile ne acı

Bir akşam yemeğine profesör olmaktan başkasına tez yazdırıp akademik unvan almaya geldik. Bunun bir diğer yolu da yabancı ülkelerde yabancı dillerde yazılan tezleri çevirtip ben yazdım diye ortalarda gezmek :)
Böyle bir akademik hayat yaşanılacağına varsın her ilde üniversite açılmasaydı keşke....

pardon ama sızın anlama kıtlıgınız var sanırım. Sız hangi sıfatla benim akademik yetkinligimi sorguluyorsunuz. oncelıkle okudugunuz cumleyı anlama yetısıne sahıp olun sonra etrafınızdakı ınsanları suclamayı ve tartısma adabını ogrenın.

Yapacagim ise kilif uyduracaksam o isi yapmamin anlami nedir? Ozellikle akademik alanda bu sekil de diploma almaya yardimci olunmasi hic etik degil.
zaten etık olmayan yanı da bu hıcbırımız o prooflara gıden paper yada tezın ılk halını bılemıyoruz. yani bu gıbı fırmalarda bu eylemler proofreadıng adı altında yasal olarak ama etık olmayan bır sekılde gayet yapılabılır. akademıde calısanlar boyle bır yol zaten ızleyemez. ızlemelerı mumkun degıl. aradan su yuksegı de cıkarayım mantıgındakı ınsanlar ıyı bır pazar olusturuyodur buyuk ıhtımal.

Keşke etik ve erdemli davranmayı kolaylaştıracak şartlar mümkün olsa. Devletin görevi sadece can ve mal güvenliğini korumak değildir aynı zamanda etik ve erdemli insanlar yetişmesine olanak sağlayacak uygun siyasal ortamı hazırlamaktır. Diyelim ki bu uygun ortam yok o zaman ne yapılacak? Zor ve daha az yarar sağlayacak bir seçenek olsa bile öncelikle o seçenek düşünülmeli. Çünkü İnsanlaşma sürecinin ve insan olmanın kolay olduğunu kimse söylemedi zaten.. Herkes erdemli ve etik olabilecek diye bir şey de yok çünkü gerçekten zordur ve herkes yapamaz. Umarım hepimiz en zor şartlar altında bile etik ve erdemli davranabilecek gücü buluruz kendimizde..

zaten etık olmayan yanı da bu hıcbırımız o prooflara gıden paper yada tezın ılk halını bılemıyoruz. yani bu gıbı fırmalarda bu eylemler proofreadıng adı altında yasal olarak ama etık olmayan bır sekılde gayet yapılabılır. akademıde calısanlar boyle bır yol zaten ızleyemez. ızlemelerı mumkun degıl. aradan su yuksegı de cıkarayım mantıgındakı ınsanlar ıyı bır pazar olusturuyodur buyuk ıhtımal.
Tam aksine akademik alanda calisiyorsaniz, bu konuyu 'bizden once' ilk sizin sorgulamaniz gerekir. Sasirtici.

Kilif uydurulmasi, bir sekilde yasal olmasi , talep olmasi bu yapilanin dogru oldugu anlamina gelmez.

Tam aksine akademik alanda calisiyorsaniz, bu konuyu 'bizden once' ilk sizin sorgulamaniz gerekir. Sasirtici.

Kilif uydurulmasi, bir sekilde yasal olmasi , talep olmasi bu yapilanin dogru oldugu anlamina gelmez.
hanımefendı ben zaten dogru oldugunu soylemıyorum bu uygulamayı savunuyormusum gıbı bır algı yaratmayın lutfen. Ozellıkle gunde 4 saatten az uyku ıle hafta sonu hafta ıcı demeden calısma saatlerı kavramı gozetmeden yaptıgım doktoranın uzerıne nasıl boyle bır uygulamayı dogru kabul edeyım. bunların hepsı benım gıbı emek veren akademısyenlerın emegını yok saymaktır. ben sadece bu nasıl olur yasal degıl denılen msjlara cvp olarak ulkemızde nasıl yasal yollardan yapılabılecegını acıkladım. bunu acıklamam aa bu uygulama cok ıyı; benım yıllarımı verdıgım,yerı geldıgınde saglıgımı kaybettıgım ve ozel hayatımı erteledıgım çalısmalarımı nasıl kolaylastırmıs demıyorum.

hanımefendı ben zaten dogru oldugunu soylemıyorum bu uygulamayı savunuyormusum gıbı bır algı yaratmayın lutfen. Ozellıkle gunde 4 saatten az uyku ıle hafta sonu hafta ıcı demeden calısma saatlerı kavramı gozetmeden yaptıgım doktoranın uzerıne nasıl boyle bır uygulamayı dogru kabul edeyım. bunların hepsı benım gıbı emek veren akademısyenlerın emegını yok saymaktır. ben sadece bu nasıl olur yasal degıl denılen msjlara cvp olarak ulkemızde nasıl yasal yollardan yapılabılecegını acıkladım. bunu acıklamam aa bu uygulama cok ıyı; benım yıllarımı verdıgım,yerı geldıgınde saglıgımı kaybettıgım ve ozel hayatımı erteledıgım çalısmalarımı nasıl kolaylastırmıs demıyorum.
Durust ogrencilerin ozel hayatindan , zamanindan , uykusundan, sagligindan feragat edip yazdigi tezi bir miktar parayla baskasina yaptirmak dupeduz emek hirsizligidir. Keske bastan oyle yaklasip proofreading adi altinda koyma yolunuz var diye yol gostermeye calismasaydiniz. O zaman daha farkli algilayabilirdik.

Asıl ben şaşırdım şu an :)) kadın desteklememiş ki bu işi yapanları, legal açıklama yaptıklarında böyle söylüyorlar demiş.
Minareyi çalan kılıfını hazırlar, siz cv de ne yazacağını dert etmeyin, zaten böyle bir sektör var ve o sektörün altından bu iş yapılıyor, demiş.
Kadının akademisyenliğine nasıl geldiniz buralardan :))

Durust ogrencilerin ozel hayatindan , zamanindan , uykusundan, sagligindan feragat edip yazdigi tezi bir miktar parayla baskasina yaptirmak dupeduz emek hirsizligidir. Keske bastan oyle yaklasip proofreading adi altinda koyma yolunuz var diye yol gostermeye calismasaydiniz. O zaman daha farkli algilayabilirdik.
bu benım yolum degıl anlamadıgınız da bu !!!benım yolum olsaydı o kırmızı ıle ısaretledıklerınızı yapmak erıne kolayı secıp dunyanın en guzel ulkelerınden bırınde butun gunumu calısarak gecırmek yerıne gezer tozar keyfıme bakardım. dunya da gezemedıgım ulke kalmadı der doktoramın ustune bırde havamı atardım.
sızın aaa nasıl olur nasıl yapılır yasal degıl boyle bır meslegı cv de nasıl acıklarsın ne yazarsın sorusuna verdıgım cevabı hala benım fıkrım yol gostemem oldugunu ıddıa edıyorsunuz tekrar soyluyorum yapılan bu!!, benım yonlendırmem degıl !

bu benım yolum degıl anlamadıgınız da bu !!!benım yolum olsaydı o kırmızı ıle ısaretledıklerınızı yapmak erıne kolayı secıp dunyanın en guzel ulkelerınden bırınde butun gunumu calısarak gecırmek yerıne gezer tozar keyfıme bakardım. dunya da gezemedıgım ulke kalmadı der doktoramın ustune bırde havamı atardım.
sızın aaa nasıl olur nasıl yapılır yasal degıl boyle bır meslegı cv de nasıl acıklarsın ne yazarsın sorusuna verdıgım cevabı hala benım fıkrım yol gostemem oldugunu ıddıa edıyorsunuz tekrar soyluyorum yapılan bu!!, benım yonlendırmem degıl !
CV de aciklama kismini geciniz. Biz daha cok kisinin yaptigi isin etik kismindan bahsettik /bahsediyoruz. Bir yapilan isi sindirerek yapip aciklama yapmak vardir , bir de ustun koru oylesine aciklama yapmak vardir. Sasirtici olan boyle bir aciklamanin akademik alanda calisan sizden gelmesi. Yoksa proofreading in disinda baska kaliplar da bulunmasi mumkundur.

CV de aciklama kismini geciniz. Biz daha cok kisinin yaptigi isin etik kismindan bahsettik /bahsediyoruz. Bir yapilan isi sindirerek yapip aciklama yapmak vardir , bir de ustun koru oylesine aciklama yapmak vardir. Sasirtici olan boyle bir aciklamanin akademik alanda calisan sizden gelmesi. Yoksa proofreading in disinda baska kaliplar da bulunmasi mumkundur.
sız etıklıgını tartısmaya devam ederken etık olmayan yollardan benı ve meslegımı asagılamaya devam edın o zaman. bazı ınsanlara dert anlatmak gercekten ne kadar da zor. bu olayı sasırtıcı bulmuyorum cunku yıllardır bıldıgım bır durum bunu bılıyor ve sasırmıyor olusum sorgulamadıgım ya da kabul ettıgım anlamına gelmıyor. bıldıgım bır konu hakkında neden ustun koru acıklama yapayım kı yazılan msjlar ortada verdıgım cvp ortada bu uygulamayı sındırdıgımı nerden cıkardınız. bazen ınsanlar haklıyım ben haklıyım ben haklıyım demek ıcın sınekten yag cıkarıyor.saldırmak ıcın yer arıyor ama hedefınız dogru degıl!

Ben cidden çok merak ettim, ben yüksek lisans tezini o kadar zor yazdım ki, sırf tezim için programlama öğrendim.
İngilizce konusunda da eşimden destek aldım.
Tez danışmanı ile neredeyse haftada 2 gün orasını burasını düzeltiyorduk :)
Şimdi bu tezi yazdıran öğrenci hocasına gidip, yazdım geldim mi diyor? :)
Ve tez yazacak donanımda bir insanın nasıl başka şansı olmuyor?
Cidden konu sahibi için işin etik kısmı bir yana, bu açıdan üzüldüm.
Sizin yorumlarınızı çok seviyorum ve çok mantıklı buluyorum. Tez yazmak çok zor gerçekten. Bırakın tezi ingilizce kendi alanımda yazdığım makaleyi bile ingilizce editörü okurken anlamak için benden yardım aldı ☺

İlk olarak etik değil, hak yemiyorum demişsiniz ama dolaylı yoldan o kadar çok kişinin hakkına giriyorsunuz ki hayal edemezsiniz. Bu sizin için önemliyse...
İkinci olarak tez yazmak kolay bir şey değil. Tüm enerjinizi buna vermeniz lazım, kaldı ki bir değil iki değil iş geldikçe yapacaksınız. Ve alanlar da farklı farklı olacak muhtemelen. Kazanacağınız paraya harcadığınız emeklerin değeceğini düşünmüyorum.
Son olarak okulun biri ola ki sahte tezlerin peşine düştü, başınız yanabilir. Çalışacağınız kurumun da bir sorumluluk alacağını düşünmüyorum böyle bir durumda. İşleri bir bakıma sahtekarlık olduğu için.
Eyyorlamam bu kadar...

Sizin yorumlarınızı çok seviyorum ve çok mantıklı buluyorum. Tez yazmak çok zor gerçekten. Bırakın tezi ingilizce kendi alanımda yazdığım makaleyi bile ingilizce editörü okurken anlamak için benden yardım aldı ☺

yayınlatmak istediğim dergiyi geriye dönük tarayıp, tablo kullanımı, şekil kullanımı, dili sıralaması nasıl istiyorlar diye anlamam bile neredeyse 1 ay sürdü. :)
İnsanlar o sürede tez çıkarıyorsa, helal olsun diyorum :)

Back
X