Ak Saray önünde piknik!

Okuma bozuklugu var galiba ben ingiltere ve hollandayi ornek olarak verdim!

Bu arada belirtmek isterim ben bugune kadar hic irkcilikla karsilasmadim.
Mesele kesinlikle irkcilik degil sadece. Benim gibi pedagoji mezunu olupta is bulamayan hollandali sinifarkadasim olmazdi. Ayrica bende cok iyi bir egitim aldim ve durum burda ordan farksiz. Tek maasla ev gecindirebilen yok denecek kadar az burda. Mimarlikta masterini yapmis olan kuzenimin bile ailesi olmasina ragmen bir ogretmen kadar maasi yok.
Bu gibi cok ornekler sayabilirim. Ayrica mayis ayinda istanbulda doktor olan ve ankara danistaylik yapan kuzenlerimi misafir ettim. Duruma onlar bile sasirdi. Disardan gozuktugu gibi degil.
yillardir memleketine gidemeyen insanlar var burda. Yurddisinda para biriktirebilmek mazide kaldi. Yada ot islerine felan girersen ayri mesele tabi.

Okuma bozukluğum var. Okumaktan gözlerim 3 numara oldu haklısın

Ben doktora yapıyorum. Uçak mühendisliğinde. Aerospace engineering. Mimar kuzeninden az kazanıyorumdur. Yarıştırmak değil mesele.

Asgari ücret kaç para orda? Mesela bir garson kaç euro alıyor. Bu arada şu an italyadayım tatilde. Bir araba 8500 euro reklamları var. Hadi daha düzgünü 15bin olsun. Çok güzel bize hayal gibi. 15bin euroluk araba bizde 65 bin tlye satılıyor. Asgari ücretli yemeden içmeden 65 ayda alabiliyor yani bizde. Sizde sadece 15 ayda.:)

Asgarinin 1000 tl olduğu ülkemde her gün paramız euro karşısında değersizleşiyor. Ama arabayı beyaz eşyayı euro kurundan alıyoruz. Benzin fiyatları dolarla artıyor.yani bizim paramız zaten euro dolar karşısında 1-0 yenik başlıyor. Üzgünüm ekonomimiz avrupaya endeksliyken hollanda türkiyeden kötü diyemezsin.

Diyebilirsin ki hollanda da işsizlik var anlarım. Sorunları anlat öğrenelim. Türkiyeyle kıyaslama.
Bir de okuma bozukluğu falan hakaret etme ben öğrenmeye açım bilmek istiyorum.

Ben Hollandanin durumu Turkiyenin durumundan kotu oldugunu soylemedimki.
Avrupanin durumunun eskiye bakarak kotuye gitmesine dem vurdum.
Eskiden tek maasla insanlar gecimini saglayip yazin birde izine gidebiliyorken,
Suan durum bambaska. Kapimizin onune arabamizi park edebilmek icin para odemeye basladik.
Avrupada araclarin daha ucuz olma sebebide burda yapilmasindan.
Ayrica paramiz degersiz diyorsunuz, ama bizim tek avantajimiz elimizdeki parayla memlekete gidince.
Siz kazandiginiz paraya gore ekmegi bir liraya aliyosaniz, bizdede oyle.
Ama euro gelmeden once yari fiyatina alabiliyoduk ekmegimizi.
Bu sadece basit bir ornek. Yasadigim ulkede bir ailenin en cok belini burkan sey saglik sigortasi.
Kisi basina €100.

Aslında Türkiye Abd'den bile daha iyi.Orda her şey para mesele okul,üniversite,sağlık şu bu...Üstelik bir çoğu kaliteli bile değil.Ama ülkemizde öyle mi ? Görüyorsunuz piknik bile yapabiliyoruz sarayın önünde.

bu arkadaşlar yazdığın bir şeyden hoşlanmayınca,
senin işin yokmu,sen iyimisin
okuma bozukluğunmu var deler

bizde bir kaç seneye park ücreti vermeye başlarız bence

bizde bir kaç seneye park ücreti vermeye başlarız bence
eşim esnaf,500 küsür lira veriyoruz her ay ssk ya,bizde zaten asgariliden çıkıyor çoğunun sağlık sigortası ödeniyordur ama 1000 tl yede bir ay idare etmek deveye hendek atlatmak demek

Heh işte bundan bahsediyorum. Mesela araç park ücretleri çok saçma. Sonra çok fazla fakirlik var. Çok fazla kaçak yaşayan insan var. Onları ucuz ucuz çalıştırıyorlar. Zamanında vatandaşlık alabilmiş artık deyim yerindeyse almanyalı hollandalı olmuş sizler ucuz işçi olmadığınız için eğitimli olduğunuz her işte çalışmayacağınız için iş bulamıyorsunuz.

Ekmekte meyve sebzede siz daha fazla ödüyorsunuz doğru. Paranız oranıyla ödüyorsunuz. Ancak büyük eşyalar aldığımız zaman sizin paraya bağlıyız. Giyim, beyaz eşya, elektronik, otomobil.. Bunlar hep bizde lükse giriyor.. Biz hiçbir zaman otomobil üretemeyeceğiz çünkü

almanyadan gelen komşu et daha uygun almanyada diyor,diğer şehirleri bilmem ama 3 kişilik ailenin pazarı 50 lira burada çok ucuz değil bence,ette kilosu 50 tl ucuzmu

merak ediyorum avrupada haftalık çalışma saatiyle yıllık kazançları ne?emeklilik şartları, milletvekili maaşları..

şartların Türkiye'ye oranla uçurum olmasına rağmen park ücretinden bahsedilmesi komik oluyor.

Türkiye'deki şartlar avrupada olsa 24 saat eylem yaparlar

Sanki silahlara el konulmuş gibi " polis topa el koydu" :) Hiç güleceğim yoktu..

Sessiz sedasız, zararsız protesto yapılıyorsa , ( yapılmışsa) ters gördüklerine tepki gosterebiliyorlarsa engellenmemeliydi..

O kısmı atlamışım, fotoğrafa baktımda şimdi her markette satılan karpuz desenli 2 liralık toplardan
Zararsız protestolara müdahale etmeseler insanlar dağılıp gider, bu kadarda olay olmaz, hatta haber dahi yapılmaz.

Hani milletindi saray önünden bile geçirtmiyorlar maaşallah gitmesek de görmesek de o saray bizim sarayımızdır mı diyecekti çocuklar

Ya düşünsene sabahın 5indr kalkıyorum akşam 9da evde oluyorum ben. haftada mutlaka 2 3 kez mesaiye kalıyorum. İş yerm mesaimi ödüyor neyse ki. Ama parasını da geçtim. Beni 11 12 ye kadar orda zorunlu mesaiye tutuyolar. İnsanlığımı unuttum.

Araba ucuz benzin ucuz ne yapsın park ücreti koyuyo. Motorlu taşıtlar vergisi muayenesi trafik sigortası kaskosu.Bunları kıyaslamak lazım orayla :)

Avrupada akşam 6dAn sonra her yer ölü. Herkes evine çekiliyor. İstanbulda gece 12ye kadar hayat durmuyor. Bunlar dışardan tatile gelen için iyi gözüküyo olabilir de bir de bize sorsunlar gecenin bir vaktine kadar o hengamede yaşamak nasıl bir duygu..

Adamlar emeklisiyle dünyayı geziyor ne diyosun:) bizimkiler emekli olmak istemiyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…