Aileyle yaşamak mı tek başına farklı bir ile gitmek mi?

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.685
333
Çanakkale
Merhabalar,

Özet geçecek olursam aklımda 3 seçenek var

1)Ailemle yaşamaya devam etmek

2)Farklı bir ilde (tanıdığım kimse olmayan bir il) yaşamak

3)Ailemin bulunduğu ilde ayrı eve çıkmak

Üniversite biteli 2-3 sene oldu ailemleyim. Aslında memnunum ama bu ara kafama takılan bazı şeyler var (negatif yönlerde yazdım).

Ailemle olmanın artı yönleri:

-Kira ödememek
-Temizlik, yemek vs beklenmemesi (Tabi tüm işi anneme yıkmıyorum ortak yapıyoruz ama hiçbir şey yapmasam bile bir şey demez kimse)
-Ailemin yanımda olmasının verdiği manevi rahatlık (Annemle arkadaş gibiyizdir)
-Para biriktirip yurtdışına uğraşabilirim.

Negatif yönleri:

-Ailem sanki güvenli bölgem ve ben burda kendimi gerçekleştiremiyorum gibi hissediyorum. Sanki hala evin çocuğuyum. Kendimi yetişkin gibi hissedemiyorum. Sanki hiç gelişmiyorum gibi hissediyorum.
-Ailem ne giydiğime laf etmez ama yetiştiriliş şeklimden midir bilmiyorum istediğim gibi evin içinde giyinemiyorum. Ayrı evde olsam şort askılı takılırdım evde hep.
-Evde yalnız kalamamak, misafir pek gelmez ama aile üyelerimden birileri hep evde oluyor. Rahatsız edecek bir şey yapmasalar da insan bazen yalnız kalmak istiyor.

Bir yanım diyor ki doğru düzgün arkadaşın bile yok (önceden vardı ama bazı olaylar yaşadım ve hayatımdan çıkardım), başka şehirde yapayalnız hissedersin. Hem burda kal para biriktir dil öğren belki yurtdışına gitme şansın olur. Diğer yanımsa evde kaldıkça kendimi geliştiremediğimi, her şeyi saldığımı, kendimi yetişkin gibi hissedemediğimi söylüyor. Bir yandan farklı bir ilde geçinebilmek de korkutuyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu ekonomide ayrı eve çıkmak delilik.
Ben bile bekar hayatima dönüp annemden gel git yapasim var
Ne güzeldi herşey hazırdı sadece yol parası veriyordum.
O ara bende ara ara çıkmak istiyordum ayrı eve ama sonra o parayı özel hobilerime harcayınca mutlu oluyordum tıpış tıpış dönüyordum geri eve

Şundan bi 10 sene kadar önce olsa hiç düşünmeden ayrılın derdim.

Ama şu an ailenin-hem anlattığınız kadarıyla yanlarında gayet rahat yaşadığınız bir ailenin-yanından ayrılıp eve çıkmak eğer yüksek bir geliriniz yoksa akıl işi değil.

Yani evet yalnız yaşayabilmek büyük rahatlık. Ama geliriniz size o rahatlığı sağlayamayacaksa eziyete döner. Yurt dışı hayalden ötey geçemez.

Maddi sıkıntı yoksa yüzde yüz farklı ilde yalnız yaşamak.

Ailemle kalırım.

Ailelemle kalir ama sosyallesip ,kendimi geliştirirdim. Bence derdiniz şort askili degil. Sosyal bir cevreniz yok. Gelisim icin kurslara para harcamak ev kirasi ,fatura odemekten daha mantikli su donemde hele ki

Ailen is beklemiyor ve eve Cok misafir gelmiyorsa walla ben ailemle kalirdim. Yasam boyu sorumluluk alacaksin zaten, birak safasini sur biraz

Ailemle kalır, kurslar ve sosyal klüplerle çevremi genişletirim. .Arkadaşlarımla tatile, hafta sonu turlarına falan katılırdım.
Sörf, dalgıçlık, tiyatro, müzik, at binme vb.gibi aktifeşmek için bir dolu seçenek var.
Kiraya ve ev geçimine harcayacağınız parayla en süper kurslara gidersiniz.

Ben 14 yıl ailemden ayrı yaşadım. Yalnız yaşamanın verdiği rahatlık paha biçilmez. Ama düzenli ve iyi bir geliriniz yoksa bu planı biraz erteleyin. Önceliklerinize göre karar verin. Para biriktireyim, şunu alayım bunu alayım diyorsanız, bunlar daha önemliyse ailenizin yanında kalın. Ben daha özgür olmak istiyorum, tek başıma idare etmeyi öğrenmek istiyorum, kafama göre gezip tozmak istiyorum diyorsanız ayrı ev.

İstanbulda yaşayan biri olarak şuan 4 milyara gecekondu bile yok. Bu devirde her geçen gün paramız değer kaybederken böyle bir adım atmak ne kadar doğru bilemedim. Maddi durumunuz çok müsaitse tabiki güzel bir deneyim olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…