canım en iyisi iletişim konuş anlat Allahtan başarılı bir öğrencisinde beklentilerini karşılayabilecek kapasiten var..300 lira evet çok değil..asla..
Aileniz sadece 300 tl veriyormuş valla bu halde siz yükseniz ben kendimi camdan atmalıyım. Hiç yük olduğunuzu düşünmüyorum, uzattığınız seneyi hazırlıktan saysınlar. :)
Babaniz "ima" da bulunuyorsa siz yuk oldugunuzdan degil, gaza getirmek icindir.
Bence olayin beklentiyle alakasi yok
Ayrica boyle bir dusunceleri varsa bu da size olan "guven"lerinden kaynaklidir.
Ozellikle bazi unilerde bu durum kronik maalesef.
Cok calismaktan usanip 1-2yil rahatlamak istiyorlar ama o da fuzuli masraf oluyor haliyle.
Tiptakilerde bu durum pek yok cunku ders birakmak direkt yil kaybi. Dolayisiyla alttan alinanlar son yil ayakbagi olmuyor.
Bolumde fazla dersiniz yoksa bir işte calisabilirsiniz... zaten son sinifta biraz daha rahat edersiniz, tahmin ettigim unilerden birinde iseniz hoca secme opsiyonunuzu kullanip bos gunler yaratabilirsiniz hem 3ten sonra cogu bolumde yuk azaliyor. Onlardan da kaldim diyorsaniz bence part time calismak yerine okula yuklenin.
Canım son sınıfım demişsin ama iş konusunda nereye başvurulur onu bile bilmiyorum demişsin. Burada -babanın imalarını hiç düşünmeden söylüyorum- bir kopukluk yok mu? Bir çok öğrenci sırf deneyim amaçlı maddi açıdan ihtiyaç sahibi olmasa dahi okulla eş zamanlı olarak çalışıyor özellikle 3. Ve 4. Sınıfta. Bunu pek ala sen de başarabilirsin. Iş konusunda arkadaşların hocaların falan da yönlendirebilir sen internetten de araştırabilirsin. Ben hep part time çalışarak okudum. Mezun oldum hala aynı kurumdayım, yeni mezun diye iş arasam işim zordu şimdi yaşım küçük ama 5 yıla yakın deneyimim var, bir iş hem maddi açıdan hem ruh sağlığın açısından hem de geleceğin açısından sana çok faydalı olacaktır.
Bir kardesin daha varmis ,ailenin de cok gideri oluyordur.Onlari da anlamak lazim.
Moralini bozma canim.Bir zamanlar ajanslar vardi tanitim icin elemanlar ariyorlardi.gunluk olarak urun tanitimi yapiliyordu Genel de universite ogrencileri calisiyordu .belki hala vardir ,arastir istersen.
Hem evde dusunup oturmazsin hem de parani kazanirsin.
Artik 2 yildan fazla uzatanlar okuldan atiliyordu sanirim.
Boyle bi kanun varmis daha kaldirilmis simdi tekrar ayni kanun cikmis.
Bilemiyorum belki yanlis hatirliyor da olabilirim.
Eger oyle ise zaten 1 sene daha uzatma sansin yok.
Canim anlatamadim sanirim, kendi alanimla ilgili elbette nereye basvuracagimi biliyorum. Part time islerden bahsettim. Ben muhendislik ogrencisiyim, mezun olmadan kendi alanimda calisabilecegimi sanmiyorum. Ki zaten zorunlu stajlarimiz var bunlari yaptim, okulum tecrube sagliyor bir sekilde yani. Ben para kazanabilecegim part time islere nerden basvuracagimi bilemiyorum dedim, bolumumle ilgili is olsa en guzeli ama calistirirlar mi mezun olmadan hic bilemiyorumozel ders veriyordum ama ogrencilerim universiteye, liseye girdi onlar da kalmadi ne yazik ki... ben de sizin gibi okurken calismak isterim gercekten, arastiracagim bu hafta, insallah bulurum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aslında bunun okul uzatmakla da alakası yok.Üniversite 3.sınıftan beri indirim kazanıp KPSS için 2 yıl dersaneye gittim ama sınava 2 ay kala değişen sistem yüzünden atanamadım.Bu yıl tekrar hazırlandım,bir dünya dersane parası,yol parası,yemek parası,kitap parası...Emin ol senin masrafın kadar çıkmıştır babama canım,belki daha fazla.Baban da ima değil de seni gaza getirmek için yapıyordur.
Ben bunun da altından kalkacağına inanıyorum.
Hazirlik da okudum aslinda
Ayda 300yeter diyorsan ozel ders ver...
Basarili ogrenciymissin, okulunun adini yazsan talep de artar.
Ozel ders veren arkadasin varsa onlarla iletisime gec sana ogrenci yonlendirirler.
Bunun yanisira haftasonlari kafeler cok dolu olur, o yuzden haftaici gitmeden bile haftasonlari full calisarak o parayi cikarirsin fakat fazla yorulursun.
Ozel dersi bir dusun...
Muh ise dedigin sorun oluyor ama aksine ayni okuldan mezun olup yukselmis kisiler meslektaslarina epey arka cikiyor.
Bazilari fabrika bursunu bu ogrencilere baglanmasina oncelik gosteriyor vs.
Samimi oldugunuz bir hocaniz varsa onla konusun, sadece program kullanarak bile asgari ucretle calisirsiniz.
Son sinif ogrencisi diyip kendinizi ezmeyin, diger unilerden mezun muhendislerle kiyaslandiginizda aranizdaki farkin is veren de farkinda oluyor... tecrubesiz ama zeki elemani ucuz yoldan calistirmak onlarin da isine geliyor...
Ayh okulu sehri o kadar cok tahmin ediyorum ki... yaniniza gelip elimle ise koyacagim yani)
Ozel ogrencilerim vardi, ama girdiler universiteye. Nedense bulamiyorum su an, gerci aramiyorum da. Dedigin gibi klan bastirip okulumu falan yazsam etkili olabilir
Tahmin ettigim uni. ise kesinlikle okul adi yaz.
Hatta bi uni.nin internette ozelders vermek isteyenler icin iletisim agi da var.
Ilkokul cocuklarini basarili abileri ablalari ornek alsin disipline girsin diye ozel dersi cocuk bakicisi gibi kullanan aileler bile oluyor.
Hem sayisal okudugun icin lise fizik mat zorlanmazsin, dershanede calisan bir tanidik varsa oraya da ilan asabilirsin, yonlendirirler.
Dilin iyiyse ceviri yapabilirsin. Ama o biraz ugrastiriyor. Bir de sayisalsin sozelden ceviri alma derim.
Boyle bir sey olsaydi okulumdakilerin yuzde yetmisi atilirdi muhtemelen :) Ama yine de bi arastirayim
Bende ayni dertten muzdaribim o yuzden soyledim
Arastirmistim boyle biseyler okumustum.
Sacma gelmisti ama son durumdan haberim yok. :))
Belki degismistir belki ben yanlis anlamisimdir :)