Ailevi

Anneni kardeşini al ayrı eve çıkın. Anneannen çok istiyorsa asalak oğlunu beslemeye devam etsin.

Alt tarafı bi meyve suyu, cidden. Ben üç kuruş paramdan alıyorum şu eve, daha bir kere bile demedim bu ne zaman bitti, kim içti diye. (bunu burada söylüyorum tabi bilgi vermek adına) Ev arkadaşı mantığıyla ilerlemeyi düşünüyorsa ev arkadaşları eve katkı yapmak zorundadır ama, bunu unutmamalı. O zaman anneannem de desin ben bu yemeği kendime yaptım, acıkan kendine yapsın.

Annen calisiyor degil mi? Toplanip ayri bir yasam kurmaniz lazim. Kim olursa olsun annesinin karismadigi insana müdahale edemiyorsun maalesef. Omrunu sinir olmakla geciremezsin. İse girince annenle oturup ayri ev plani yapin. Kiralara, kredi borcuna gelire gidere bakin altindan kalkabilirsiniz umarim.

Bu arada sonuna kadar haklisin

Annenizin maaşı nekadar ? Ve siz ne mezunusunuz? Hangi şehirdesiniz?

Eğer evlerin çok pahalı olmadığı bi şehirde iseniz 1,2 yıl maaşınızı biriktirin annenizlede konuşun durumu peşinat yapıp ev alın hem anneniz ve sizin için geleceğinizde bi garanti olur

Cok haklısın ama sımdıye kadar hep arkasını tparlayanlar olmus onun rahatlıgıyla yayılmaya devam edıyr bence buna bırıaı dur demelı ve bence bunu uygulayacak en uygun kısı annen. bırakda bı kendıne getrsın ... sakın annenı susturmaya calısma ama sen sesını cıkarma. dedıgım gıbı maasını da verme kredım var de hep kenarı at paranı

O konuda bir ön yargı var ve bunu aşamıyorum maalesef. Normalde ön yargılı biri değilimdir ama bunu aşamıyorum. Anneanneme de tepkiliyim ama onun bende o kadar çok emeği var ki, bu işi onu üzmeden çözmek istiyorum. Fakat dayım, nasıl desem hep bizi küçümseyen bir tavra sahip oldu. Benim okuduğum okulu ve bölümü küçümsedi, bazen çok abuk sabuk tepkiler gösteriyor. Dayımın anneme karşı negatif bir sürü şeyi oldu ama benimle alakası olmadığından dolayı burada söylemedim. Canımı sıkan asıl şeylerden biri de şu ki, keşke gerçekten annesinin desteğiyle yaşamak istese. Ancak benden maddi beklentisi de var, sorun orada işte. Klima alalım diye tutturuyor, kim ödeyecek onu? Ben. O öyle söyleyince sen de mezun olursun birlikte öderiz dedim, tepki vermedi. Bilmiyorum ya, bilenip duruyorum hiç hoş bişey değil bu duygu da.

Meyve suyu muhabbetinde şok oldum kaldım zaten, anneannem verdi cevap. "Eve almışsın tabi içilir. Bu eve giren şeyden hesap soramazsın" dedi sinirli bir şekilde. O da kendime aldım falan dedi. Bilmiyorum beki de anneannem her şeyin farkındadır. Belki de hiç düşündüğüm gibi olmayacak, bana kimse tek kelime laf bile etmeyecek. Kim bilir... Ben şimdilik bişey demiyorum. Sen evde mi oturacaksın dediğinde benim ağzıma kadar geldi ama şimdilik bişey demeyeyim diye sustum ve ortamı terk ettim. Yalnız ben gittikten sonra annem ve anneannem tartıştı.

Umarım her sey istediğiniz gibi olur.

Birşeyi farkettim herşeye cevap varıyorsunuz ama annenizi ve kardeşinizin alipayri eve çıkın fikrine hiçbirşey demiyorsunuz.en mantıklısi o degilmi.annenizde çalışıyor beraber çevirirsiniz evi.

Iste orda dursun dayı bey ,yegeninin maasından medet ummak nedir,ayıp !

Ailenizle farklı bi şehire gitmek ya da ayrı eve cıkmak dısında cözüm yok gibi görünüyo cunku dayınız degismez,beklentiler cogaldıkca cogalır sonra bi bakmissiniz ki maasiniz buhar olup ucmus :/

Çok haklısınız ben de vermek istemezdim
iki çözüm var bana göre ya anneniz kardeşiniz birlikte ayrı eve cikacaksiniz ya da siz başka şehirde is bulup oraya gideceksiniz

Maaşı alıp nasıl koca eline vermek rahatsız ediciyse aynısı aile içinde geçerli.

Annanen oğluna az yedirsinde senin parana göz dikmesin. Sinir oluyorum şu ayrımcılıklara.
En güzeli sen ve annenin ayrı eve çıkmanız.
Yok anneniz çıkmıyorsa 2 seçenek var.

1-Radikal bir şekilde 5 kuruş para vermeyeceğinizi söyleyeceksiniz.
2-5 kuruş para vermeyip rutin olmayacak şekilde kendi.içinizden geldiğinde eve mutfağa alışveriş yapabilirsiniz.

Şahsen ben eve 5 kuruş para vermiyorum.
Fakat kardeşlerimin ve annemin eksik gediklerini alıyorum, harçlık veriyorum. Eğitimleri için destek oluyorum Bazen eve ufak tefek mutfak alışverişi yapıyorum.

Birşeyi farkettim herşeye cevap varıyorsunuz ama annenizi ve kardeşinizin alipayri eve çıkın fikrine hiçbirşey demiyorsunuz.en mantıklısi o degilmi.annenizde çalışıyor beraber çevirirsiniz evi.
Mantıklı bir öneri olduğu için genellikle yorumları beğeniyorum. Fakat şöyle bir durum var, o hemen olmayacak. Benim niyetim önce kredi borcumdan olabildiğince kısa sürede kurtulmak, daha sonra ayrı ev. 2 sene desek buna, o zamana kadar annem evlenip kendine ayrı bir hayat kurar mı onu bilemem işte. Öyle olursa ben zaten kardeşimle beraber kendi düzenimi kurarım. Çünkü annem bazen yalnızlıktan sıkıldığını falan söylüyor. Belki evlenir, bilmiyorum. Ben cidden maaşımın büyük bir bölümüyle kredi borcumu kısa süre içerisinde bitirme niyetindeyim çünkü, 1-2 sene kadar her şeyden kısıp onu ödemeye razıyım.

Çok haklısınız ben de vermek istemezdim
iki çözüm var bana göre ya anneniz kardeşiniz birlikte ayrı eve cikacaksiniz ya da siz başka şehirde is bulup oraya gideceksiniz
Mantıklı fakat başka şehre gitmeyi düşünmüyorum, İzmir'deyim zaten. İzmir'den öte İstanbul var orada da geçinebileceğimi sanmıyorum. Burada iş bulurum. İzmir'i seviyorum, ayrı düzenimiz de İzmir'de kurulacak.

Yaparsam ben de öyle yaparım zaten. Kardeşime harcarım, anneme hediyeler alırım ne bileyim, bol bol gezdiririm falan. Mantıklı.

Bence düşüncende çok haklısın mümkün olduğunca krediyi kapatmaya bak. Sonra rahat edersin...

Bence düşüncende çok haklısın mümkün olduğunca krediyi kapatmaya bak. Sonra rahat edersin...
Dayımın da kredi borcu var ama anneanneme öyle bir anlatmış ki, anneannem sanıyor ki o parayı o kadar az miktarlarda ödeyeceğiz ki ödediğimizi anlamayacağız bile. Kandırmış kadını. Anneannem bana da aynı şeyi söyledi, azar azar ödeyeceksin ki sen onu falan dedi, alakası yok dedim 15.000 falan yani bunu nasıl azar azar ödeyeyim?

Ayda 1000'e yakın bir miktar ödemem lazım, 1250 civarı maaş alsam zaten (1300'ün kesintisi falanı filanı) 800 falan ödesem ayda elime kalan para 450 olacak zaten bunun nesiyle katkı yapayım? Daha yüksek maaş alsam yapacağım ödeme de daha yüksek olacak atıyorum 1600 alsam aylık 1000 öderim kalanını da yettiririm. Zaten anca bana yetiyor. Ama borç kısa sürede biter ve ben de kurtulurum. Kaldı ki ödediğim borcuma karışamazlar.

Kredi neden çekildi kim için çekildi?
Senin borcunada maaşınada karışamazlar. Senin yerinde olsam illa öde derlerse en fazla 300 tl veririm ellerine çöp bile almam ama asla para vermemeni tavsiye ederim.

Tembel erkek hiç sevmem . .
Hele kadın parasına Bakanı hiç . .
Canım haklı buldum seni . .
Ya ayrı ev , ya da tepkinin başta koy . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…