Ailevi sorunlarım ilişkimi bitirmek üzere

Bluesparkle

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
98
60
18
Selamlar hanımlar...
Giriş kısmını fazla uzatmak istemiyorum zira anlatacaklarım gayet karmaşık ve uzun olacak.
Benim derdim ailem, babam 73 yaşında, son günlerde yürüme yetisi ileri seviyede zayıfladı, annem 62 yaşında babama bakmayı kendine görev edinmiş bir eş fakat aile içi sorunlar yüzünden son dönemlerde sinirleri yıprandığından çok zor bir kadına dönüşmüş durumda. Bir de 27 yaşında bir erkek kardeşim var ki ailenin ömür törpüsü, çalışmıyor, okuyacağım diye tutturdu, baba parası yiyor Almanya'da yaşıyor, hafif şiddet eğilimi var, aile fertlerinden nefret ediyor, özellikle ben çalış, ayaklarının üstünde dur dedikçe hakaretler, beddualar, yanımda ise ittirip kakmalar... bir an huzur vermez hep istediği olsun, olmazsa saldırganlaşır, kavga çıkarır...

Onun bu hale gelmesinin başlıca nedeni ise hiçbir şekilde oğluna kıyamayan babam. Bebekliğinden beri erken doğum olduğu için istediği her şeyi yaptı, 2-3 yıla kadar annem de aşırı ilgiliydi ve ne isterse yapılıyordu. Benimle anlaşamadığı için ben yıllar önce Türkiye'ye geldim, okudum, iş buldum burada kendi ayaklarım üzerinde durmayı öğrendim. Çünkü evdeki huzursuz ortama dayanamaz duruma gelmiştim, Anoreksia'dan, Panik Atağa, kendimi kesmeye kadar yığınla psikolojik sorunlar boy gösterdi.

Bu süreler zarfında babam kendini bıraktıkça bıraktı, geçirdiği hastalıklara rağmen sigarayı bırakmadı, zamanla yürümesi bozulmaya başladı. Şuan ise dediğim gibi tuvaletine bile kendisi gidemiyor ama hala sigara içiyor. Benim de sağlık sorunlarım var ve sigara içilen ortamlarda bulunmamam gerekmesine rağmen evin içinde fosur fosur içiyor. Annem mutsuz, ne uyku uyutuyor kadına ne yaptıkları için teşekkür ediyor. Sağlık sorunları yüzünden işten ayrıldığım, bu sayede ben de yardım ediyorum bir süredir benim yanımda Türkiye'deler.

Ailevi meseleler böyle uzar gider... daha yığınla dert var. Gel gelelim benim asıl sorunuma, yabancı bir erkek arkadaşım var, benimle evlenmek istiyor, onun yanına gitmemi, bu negatif ortamdan çıkmamı istiyor vs. Ben ilk etapta olumlu bakmama rağmen ailevi sorunlar yüzünden hiç hevesim kalmadı. Durmadan sorun çıkarıyorum sevgilime, ailem biliyor, babam evlen diye tutturdu, eski kafa malum, sevgilim olduğu için kötü yolda olduğumu düşünüyor, annem evlen kurtul bu aileden diyor. Ama ben çok kararsızım. Dediğim gibi hiç istek kalmadı içimde, Skype'ta bile zorla konuşuyorum erkek arkadaşımla. O ise biletleri aldı Şubat'ta buraya gelip benimkilerle tanışacak, beraber dönüp onun ailesiyle tanışacağım ben de. Çok önceden planlamıştık bunları. Beni çok sevdiğini biliyorum, bir dönem burada beraber yaşadık, bütün kültürel/ dini sınırlarıma bile saygılı davrandı, sırf babama ters diye nikahlanmak için elinden geleni yapıyor, ki onun ailesi için fazla hızlı bir durum yine de biletimi bile aldılar. Ev alabilmek için ek iş falan yapıyor, deli gibi uğraşıyor kısacası...

Ama ben tamamen kararsız ve çaresizim, durmadan sinir krizleri geçiriyorum, hayata dair bi umudum kalmadı, karamsarım, hiçbir şeye hevesim yok, bu çocuğu çok seviyordum, biletini alacağı tarihin günün saydım ama ailem geldikten sonra alt üst oldu hayatım. Nasıl çıkarım bu işin içinden bilmiyorum...

Annenizi dinleyin.
Görüşmeyi az tutmak ve onları tamamen silip atmak aynı şey değil nasıl olsa.

Valla gercekten cok zor bi hayatin var rabbim yardim etsin.Eger sevgilini seviyosan ona simsiki sarik ve birlikte bir yuva kurun gecmiste yasadiklarinizida unutup mutlu olmaya calisin.

Sanırım senin sorunun herkesi mutlu etmek için kendini feda ediyorsun , tam olarak anlamadım sevdiğinden neden soğuduğunu adam iyi ise evlen ama maymun iştahlıysa hevesi geçtikten sonra seni boşayacaksa bırak gitsin yabancılar partneri çok sık değiştirme huyları var bu yabancı nasıl bir adam ?

İçimde annemi yüz üstü bırakıp gidecekmişim hissi var, endişeler, korkular, ya kardeşim daha da hırçınlaşırsa, birine bir zarar verirse... derken sevgilime olan duygularımdan bile emin olamamaya başladım, bu isteksiz halim yaşadığım zorlukların oluşturduğu depresif durumdan mı, yorgunluktan mı, duygularım mı değişti çözemiyorum...

ailevi sorunlarla baş etmek çok zor... anne-baba-kardeş kaba tabirle atsan atılmaz,satsan satılmaz.. bunalmışsınız belli ki.. ama gerçekten sevgilinizi seviyorsanız, işi bir ileri adıma götürmeniz sizin için çok daha iyi olur bence.. aileniz de haberdarmış zaten.. gelsin tanışsınlar.. anlattıgnıza göre adam da düşünceli, iyi bir insana benziyor..bence evlilik için bir adım atın.. bu adam sizi böyle seviyorsa siz uzattıkça o da sizden uzaklaşabilir.sonra bir de onu kaybederseniz çok üzülürsünüz.. hiç birimiz ailemizin yanında ömür boyu kalmadık, kalmıyoruz sonuçta..kendi ailenizi kurmak size iyi gelebilir, mutlu edebilir sizi..

Niye karamsarsiniz?? Evlenince ailemden ayrilacagimm onlara bir faydam olamayacak diye mi uzuluyorsunuz?? Yoksa bu adama karsi içinizdeki sevgi evlenecek kadar çok ya da olumlu degil mi?
Sorun aileme faydam olmaz dusuncesinden kaynaklaniyorsa mutlulugunuzu ertelediginiz müddetçe bu psikolojik durumla yine faydanizz olmsysolmayacak. Annenizin ne kıymetli kurtul bu aileden derken kendini hiç düşünmüyor.
Sorun bu adamla evlenmeye kararsizlikta ise evliligi ertelemeniz ve duygulaeinizi fazla uzatmadan gozden gecirmeniz lazim

Sanırım senin sorunun herkesi mutlu etmek için kendini feda ediyorsun , tam olarak anlamadım sevdiğinden neden soğuduğunu adam iyi ise evlen ama maymun iştahlıysa hevesi geçtikten sonra seni boşayacaksa bırak gitsin yabancılar partneri çok sık değiştirme huyları var bu yabancı nasıl bir adam ?

Erkek arkadaşım uzak doğulu, benden önce 1 tane kız arkadaşı olmuş, belirli bir aile kültürleri var, evlilik onlarda da ciddiye alınan bir durum, o konuda eminim.

Duygularından emin değilsen evlenme
Erkek arkadaşım uzak doğulu, benden önce 1 tane kız arkadaşı olmuş, belirli bir aile kültürleri var, evlilik onlarda da ciddiye alınan bir durum, o konuda eminim.

eninde sonunda bunları yaşamayacak mısınız

bu sorunlar yüzünden ömür boyu bekar kalacak haliniz yok ya

bu kadar sevip sevildiğiniz bir ilişkiyi kaybetmeyin.

ailevi sorunlarla baş etmek çok zor... anne-baba-kardeş kaba tabirle atsan atılmaz,satsan satılmaz.. bunalmışsınız belli ki.. ama gerçekten sevgilinizi seviyorsanız, işi bir ileri adıma götürmeniz sizin için çok daha iyi olur bence.. aileniz de haberdarmış zaten.. gelsin tanışsınlar.. anlattıgnıza göre adam da düşünceli, iyi bir insana benziyor..bence evlilik için bir adım atın.. bu adam sizi böyle seviyorsa siz uzattıkça o da sizden uzaklaşabilir.sonra bir de onu kaybederseniz çok üzülürsünüz.. hiç birimiz ailemizin yanında ömür boyu kalmadık, kalmıyoruz sonuçta..kendi ailenizi kurmak size iyi gelebilir, mutlu edebilir sizi..

Ben de öyle düşünüyordum, kendi ailem olsun mutlu olayım vs. Ama anne-babamın bu durumunu gördükçe bırakmaktan korkuyorum. Biliyorum ki ben böyle devam edersem o da patlayacak bir yerde, ben onun yerinde olsam çoktan bırakırdım zaten ama sakin, sabırlı bir mizacı var, dayanıyor şimdilik de nereye kadar dediğiniz gibi.

Niye karamsarsiniz?? Evlenince ailemden ayrilacagimm onlara bir faydam olamayacak diye mi uzuluyorsunuz?? Yoksa bu adama karsi içinizdeki sevgi evlenecek kadar çok ya da olumlu degil mi?
Sorun aileme faydam olmaz dusuncesinden kaynaklaniyorsa mutlulugunuzu ertelediginiz müddetçe bu psikolojik durumla yine faydanizz olmsysolmayacak. Annenizin ne kıymetli kurtul bu aileden derken kendini hiç düşünmüyor.
Sorun bu adamla evlenmeye kararsizlikta ise evliligi ertelemeniz ve duygulaeinizi fazla uzatmadan gozden gecirmeniz lazim

Mesafe uzak, uçakla 10 saatlik bir uzaklıkta olacağım, sevgilim istediğinde gidersin kısıtlayamam ailen diyor. Duygularım konusunda çok tuhaf haldeyim, genel olarak zaten severek yediğim şeyler bile ot gibi geliyor bu durumun sevgilime olan hislerime de yansıyor olmasından şüpheleniyorum. Depresyon, bunalım artık her ne ise hiçbirşeyden zevk alamıyorum sanırım. Ayrılıp pişman olmaktan da korkuyorum.

o zaman acilen bir psikiyatri ye görünseniz iyi olur.. çok karamsarlışmışsınız.. zor tabii. söz konusu aile olunca baş edemiyor insan.. fazla hassassınız siz de sanırım. çabuk etkilenip üzülüyorsunuz.. ama siz mutlu olursanız anneniz de babanız da mutlu olur eminim.. sevdiğiniz insanı da kaybederseniz daha kötü olur. bir an evvel toparlanırsınız umarım

Ilaciniz biletini almis geliyor zaten:KK48:
Saka maka erkek arkadasinizla geri donunce baya rahatlayacaksiniz bence.elinizdeki firsati tepmeyin...

Canım kendini iyilestirmen gerekiyor acilen bir şeylere karar vermeden önce. Sen simdi bu halinle evlenip gitsen aklin ailende kalacak sevfilinden ayrilsan yine dogru bir karar olmayacak. Sorunun kendini iyi hissetmemen.
Aklından gecenleri kafana takilanlari ne olmasini istedigini yaz. Sayfalarca dakikalarca yaz. Bi yerde anahtar cikicaktir karsina.

Ben de öyle düşünüyordum, kendi ailem olsun mutlu olayım vs. Ama anne-babamın bu durumunu gördükçe bırakmaktan korkuyorum. Biliyorum ki ben böyle devam edersem o da patlayacak bir yerde, ben onun yerinde olsam çoktan bırakırdım zaten ama sakin, sabırlı bir mizacı var, dayanıyor şimdilik de nereye kadar dediğiniz gibi.

Mesafe uzak, uçakla 10 saatlik bir uzaklıkta olacağım, sevgilim istediğinde gidersin kısıtlayamam ailen diyor. Duygularım konusunda çok tuhaf haldeyim, genel olarak zaten severek yediğim şeyler bile ot gibi geliyor bu durumun sevgilime olan hislerime de yansıyor olmasından şüpheleniyorum. Depresyon, bunalım artık her ne ise hiçbirşeyden zevk alamıyorum sanırım. Ayrılıp pişman olmaktan da korkuyorum.

o zaman acilen bir psikiyatri ye görünseniz iyi olur.. çok karamsarlışmışsınız.. zor tabii. söz konusu aile olunca baş edemiyor insan.. fazla hassassınız siz de sanırım. çabuk etkilenip üzülüyorsunuz.. ama siz mutlu olursanız anneniz de babanız da mutlu olur eminim.. sevdiğiniz insanı da kaybederseniz daha kötü olur. bir an evvel toparlanırsınız umarım

Zamanında psikolojik destek aldım ve evet şuan da ihtiyacım var sanırım. Bir fırsat bulup iyi bir uzman araştırmam lazım. İşler kötüleştikçe ben de hassaslaşıyorum, tabi bunda yıllarca her şeyle yalnız uğraşmanın da etkisi var sanırım. Çok teşekkür ederim inşallah şu zor dönemlerden çıkabilirim. :(

Ilaciniz biletini almis geliyor zaten:KK48:
Saka maka erkek arkadasinizla geri donunce baya rahatlayacaksiniz bence.elinizdeki firsati tepmeyin...

Bana da hep öyle geliyordu sanki bütün sorunları unutuyordum onunla işte ama sanırım ciddi ciddi bir depresyon geçiriyorum, genel anlamda hiçbir şeyden tat almaz oldum, bu saçma ruh hali yüzünden yanlış bir karar vermek istemiyorum. Bugün biletleri iptal edebiliyor musun, ne kadarını geri öderler falan diye sordum, üzüldü baya :(

Sevgilin koreli mi yoksa?
Hayır, Tayvanlı.

Canım kendini iyilestirmen gerekiyor acilen bir şeylere karar vermeden önce. Sen simdi bu halinle evlenip gitsen aklin ailende kalacak sevfilinden ayrilsan yine dogru bir karar olmayacak. Sorunun kendini iyi hissetmemen.
Aklından gecenleri kafana takilanlari ne olmasini istedigini yaz. Sayfalarca dakikalarca yaz. Bi yerde anahtar cikicaktir karsina.

Yazmak iyi bir fikir evet, ben de bir süredir buraya uğradığım için, ufaktan biraz yazıp, birileriyle paylaşayım istedim. Açıkçası, oturup ciddi sorunlar konuşacak pek insan da yok etrafımda, zaten annem erkek arkadaşım yabancı olduğu için evlenmeden önce fazla yayılmasını da istemiyor. Günlük edinmem gerekiyor sanırım. :(

Bence karamsar olmayın, tam aksine umutlu olun. Bak hayatında bir erkek arkadaşın var, seninle evlenmek isteyen. Bu fırsatı geri tepme, tabi sende onu seviyor ve güveniyorsan. Herkesin ailevi sorunları var, ailevi sorunlar hiçbir zaman bitmez. Kafanızı dağıtmak için terapi amaçlı kendinize hobi edinseniz iyi olur.

Bence karamsar olmayın, tam aksine umutlu olun. Bak bir erkek arkadaşın var, seninle evlenmek isteyen. Bu fırsatı geri tepme, tabi sende onu seviyor ve güveniyorsan. Herkesin ailevi sorunları var, ailevi sorunlar hiçbir zaman bitmez. Kafanızı dağıtmak için terapi amaçlı kendinize hobi edinseniz iyi olur.

Sağlık açısından da pilatese başladım bir süredir, 1 saat kadar odama çekilip kafamı o şekilde dağıtabiliyorum, normalde oyun oynamaya çok meraklıyımdır, hatta oyun oynamayı seviyorum diye erkek arkadaşım konsol, oyunlar falan aldı bana ama işte her şeyden kopmaya başladım yavaş yavaş, hayatım evde anneme yardım etmek, yemek, bulaşık, onun derdini dinlemekle geçiyor, pek bir yere de çıkamaz oldum onlar gelince. Kardeşimde 10 günlüğüne buradaydı, 3 kere eve geldi 3 seferde de ortalığı karıştırıp gitti. Bugün ağlamalı, çığlık atmalı bir sinir krizi geçirdim, bu kontrolsüz hallerin kalıcı olmasından korkuyorum artık, desteksiz atlatamam sanırım...

Sağlık açısından da pilatese başladım bir süredir, 1 saat kadar odama çekilip kafamı o şekilde dağıtabiliyorum, normalde oyun oynamaya çok meraklıyımdır, hatta oyun oynamayı seviyorum diye erkek arkadaşım konsol, oyunlar falan aldı bana ama işte her şeyden kopmaya başladım yavaş yavaş, hayatım evde anneme yardım etmek, yemek, bulaşık, onun derdini dinlemekle geçiyor, pek bir yere de çıkamaz oldum onlar gelince. Kardeşimde 10 günlüğüne buradaydı, 3 kere eve geldi 3 seferde de ortalığı karıştırıp gitti. Bugün ağlamalı, çığlık atmalı bir sinir krizi geçirdim, bu kontrolsüz hallerin kalıcı olmasından korkuyorum artık, desteksiz atlatamam sanırım...
Pilatese başlamanız olmanız çok güzel. Size iyi gelecektir.. Gerçi havalar soğuk ama açık havada yürüyüş yapmakta iyi olur. tekrardan iş hayatına dönmelisiniz. Sürekli evde olmanız. Ailenizle aranızdaki soğukluklar bile sizi çok etkilemiştir. Dediğiniz gibi destek almanız gerekiyor. Çok zor bir durum, Allah yardımcınız olsun.

Pilatese başlamanız olmanız çok güzel. Size iyi gelecektir.. Gerçi havalar soğuk ama açık havada yürüyüş yapmakta iyi olur. tekrardan iş hayatına dönmelisiniz. Sürekli evde olmanız. Ailenizle aranızdaki soğukluklar bile sizi çok etkilemiştir. Dediğiniz gibi destek almanız gerekiyor. Çok zor bir durum, Allah yardımcınız olsun.

İş hayatına dönmeyi istiyorum, tek sorun şubatta 2 hafta yokum, yeni bir işe girdiğimde 2 hafta izin almam imkansız olacak. O yüzden iş konusunu erkek arkadaşımın ailesiyle tanışma ziyareti sonrasına erteledim. Evde bu negatif ortamda olmak evet tüm yaşam enerjimi alıp götürüyor. Çok teşekkür ederim, inşallah atlatacağım bu günleri...

Back