Ailesini mutlu etmek için bana acımıyor

yakışık kalır kalmaz hep onlar karar veriyo dimi neyin yakışık olup olmadığına off of

Merhaba kızlar bir sorum olcak.. Bayram gecesi eşim çalışıyoro gün yok sabaha kadar tekim bende kaynanamda tek aynı apartmandayız... Eşime ilk gün babamda kalıyım dedim bayram sabahı gelirim dedim ama uygun bulmadı yakışır kalmazmış sizce neden istemiyor ne var sanki akşama kadar kalıyım demiyorum ki... Evlendiğimizden beri hiç kalmadık etraımda o kadar insan var gidiyor kalıyor.. ki ben onu zorlamıyorum hiçbir zaman sadece ben gidiyim diyorum bu arada babamın evi 15 dk yol özledim kardeşimle uyumayı yatağımı eşim neden karşı çıkıyor bu duruma sizce
Bu arada kaynanam hep tek kalıyor

haklısın o kadar haklısınki diyecek söz bulamıyorum aklın yolu birdir doğru olanda bu ama inan bıktım huzursuzluktan bıktım eşimin küsmelerinden bıktım tavrını koysamda aynı koymasamda en azından doğuma kadar huzursuzluk çıkmasın artık

Sinir oluyorum zaten evlenince sırf erkek tarafına kıymet veren aile tipine eşinin davranış ne kadar bencilce hiçmi düşünmüyor sen çok istiyordalar sizi görmek onlar gelsin ne olmus yani gitmeseniz ölünüyomu üstelik sen ailenen hiç gitmemişsin kusura bakmada sendede suç var

haklısın ama aileme gitmeme sebebim hamileliğimdi yine 14 saatlik yol ve uçak şansım yok oraya hamilelikten önce elbette gittim ama bayramda kısmet olmadı bir türlü

Bazı yorumlarımda da yazdım daha önce
Türkiye'de aileler neden bu kadar evliliklerin içinde ve neden bu kadar evliliklerin hammaddesi gibi duruyor..

bayramlarda birarada bulunmaya değer veririz evet ama evlilik tek kişiyle olmadığına göre
iki tarafın da ailesini bayramlarda hatırlamak gerekmez mi!!!

aileler farklı şehirlerdeyse eğer bir bayram bir tarafın ailesinde, bir bayram diğer ailede geçirmek daha adil değil mi...
bayram maneviyat demek, hoşgörü demek ..dayatmayla kendi ailesini mutlu etmek için hamile bir kadını
kendini iyi hissetmediği halde gideceksin diye zorlamak maneviyatın neresine siğıyor...bayram ruhuna uygun davranış bu mu!!

ailelerde ve eşlerde adalet kavramı ve olgunluk yoksa bu evlilikler daha çok tıkanır maalesef..
eşinizin annesi; karın hamile, bir bayramda gelmeyiver oğlum diyemiyor...kendisi de hamileliği bildiği halde...büyüklük bu da olmamalı...

nerden ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz artık bu konularda..
bayram ailelerle geçirilir...
erkeğin ailesinde geçirilir..

zorla giden kadın istenmeyen gelin olur..
eşinden sıkı bir tepki görür...
eşinden şiddet bile görür sırf bu yüzden...

kadın olarak, o yuva içinde söz hakkı yoktur...
söz hakkının olduğunu belirtmek bile bir suçtur...
aileler çoğu durumda başroldedir...

velhasıl kelam Türkiye'de iki kişi evlenir,50 kişiyle yürütülür bu evlilik....

şimdiye kadar gitmişsiniz ama bu sefer hamileliğiniz olmasaydı bile gitmek istemiyorsanız bir kere de gitmeme hakkınızı
kendinize tanıyın derim...kavga etmeyin,ortamı germeyin,gayet sakin şekilde uygulayın kararınızı...

bir seferde eşiniz sizin kararınıza saygı göstersin ve hiç de mahçup olmayın,sorgulamayın kararınızı
aldığınız kararın arkasında durun,eşinize karşı suçluluk duygusuna kapılmayın..evlilik tek kişilik fedakarlıkla yürümüyor..

Allah sağlık şifa versin
sevgiler...

Son düzenleme:
vee kızlar bayramda gitmedik tabii eşim acısını çok öktü çıkardı.banada zavallı kardeşlerimede bayramı zehir etti 3 gün 3 gece ağlattı beni daha evime ilk defa gelen kardeşlerim o kadar üzüldüki bana ve bebeğime...

olaylar nasıl gelişti anlatayım arefe günü kardeşlerim geldi kahvaltı yaptık eşimin suratı bir karış gitmicem dediğim için....

odaya çağırdı beni babam haber bekliyo gidecekmiyiz dedi

nasıl gidebilirim halime bak dedim(bu arada kardeşimde fena halde grip olmuş )

babam arabayla gelip alcak dedi

daha fazla surat asmasın diye yeter artık tamam gelsin gidelim dedim

kızlarda herzamanki, gibi bişey demedi hazırlandık kayınpederim geldi

beni o halde görünce eşime çok fena kızdı oğlum senin aklın fikrin yokmu oğlum bu kız bu halde...biz sana demedikmi durumu belli yine kötüyse sen gel kurbanımızı keselim bayramlaşalım sonra dönersin daha ne bayramlar yaşarız bu böyle olsun diye bu halde yollarda sürüklücekmiyim ben zavallıyı dedi...

tabii herşey ortaya çıktı günlerce gelmemizi onlar istiyo demişti bana nasıl bu kadar icdansızlar diye onlarada kızıp üzüldüm...onlar günler öncesinden benim durumumu bildikleri için uyarmışlar ama eşim onlar kadar bana acımad.....ı

neyse eşim gitti babasıyla sonra geldi ertesi gün yalanıda ortaya çıktıya tutabilene aşkolsun benide kendinide tavırlarıyla rezil etti kardeşlerime oysaki erkek kardeşimiz abimiz yok kardeşlerim abileri gibi sever sayarlardı eşimi yinede herşeye rağmen en ufak sözleri olmadı hiç surat yapmadılar hiçbişey yapmıyormuş gibi davrandılar havaalanına gitcekler bırakın yolcu etmeyi taksi çağırmaya bile inmedi evden...

şimdi nasıl derseniz sanki bütün bunları yapan o değilmiş gibi benimle ilgileniyo,hemde ne ilgilenme,kendince affettiriyo kendisini....

öyle aşıktımki ona ama hergün biraz daha soğuyorum ondan Allah sonumuzu hayır etsin....

Canım benim öncelikle tebrik ederim..Anne olmak bu cihanda yaşayabileceğin en güzel duygulardan biri..Minik meleğini sağa salim kucağına almayı nasip etsin inş. Mevlam..

Gerçekten çok zor bir durum..Bende çok zor gebelik geçerdim..8 aylık oğlum var..Eşim eşimin ailesi biz altlı üstlü oturuyoruz..Kaçışım yok yani hiçbirşeyden..Bir gün öyle doldum ki eşime ben bu bebeği aldırmak istiyorum ailen huzur vermeyecek ben çocuğumu babasız veya annesiz büyüsün istemiyorum dedim..Doktorlar hastaneler aradım eşime haber verdim akşama konuşuruz dedi..Geldi ben ısrarla aldıracağım dedim..Katil olmayı göze mi alıyorsun dedi..Evet dedim tek sorumlusu da annen..Ve cidden aldırmak istedim..Boşanmayı düşünüyorduk özellikle de ben..Biz aile olamadık sen senin ailen var sadece dedim..Olmaz dedim..Ama eğer bu bebek bizim sen benim eşimsin diyebiliyorsan ok vazgeçmeyeceğim dedim..Bizi koruyabilecek misin ailene karşı benim de bir ailem var diyecebilecek misin dedim..Söz verdi..Sonra annesi babası bana karıştığında karışmayın dedi..ÇOk uzun bir zaman karışmayın demesine rağmen karıştılar şuan herşey yolunda ufak tefek oluyor sorun sıkıntı ama o kadar da olur sanırım..

Yani örnek al beni derim..Eşine çocuk aldırayım felan deme benim konumum çooook farklıydı..Bence eşini al karşına elini tut karnına koy bu bizim meleğimiz artık tam anlamı ile aile oluyoruz de..Daha çok sıkı sarılmalıyız birbirimize de..Anlat ve eşine sarıl..Aranıza soğukluk girmesine izin verme..

selam valla ben okurken şiştim patlamak üzereyim zor ya neden anlamaz bunlar bilmem ve hep sorun çıkaran taraf nedensede erkek tarafı oluyor. bizemi öyle geliyor dicem ama yok ya senin yazdıklarım başka arkadaşların yazdıkları benim yaşadıklerin hepsinin adresi aynı erkek ailesi çoğunluğu kayınvalide ,görümce, kayınpeder vs .
neyse canım ya baktım bayramda geçti sen önce yazmışsın ne yaptın sonuç olarak gittinmi merak ettim umarım sonuç ne olursa olsun sen üzülme hamilesinde bak bebişi düşün .

aynı babam...bu tipler hiç değişmez ölüm döşeğinde de olsan ailesine gidilir çoluk çocuk büyür onlarada sormaz szin bir planınız varmı uygunmusunuz vs diye, değişmesini bekleme yani

Ne demek bulantı iğnesi yaptırsın felan. Hamile iken en zararsız dedikleri ilaç bile bir sürü yan etkileri var. Bırak anne karnındayken çocuk doğduktan sonra çocuğa kullanılan ilaçlar bile bir sürü yan etkisi oluyor. Bunları yaşıyoruz. Fedakarlık yapılır ama herşeye rağmen hele de sağlığa rağmen yapılmaz. Çok da uygun değil. Kusura bakmayın ben çok kızıyorum böyle şeylere. Evliliğin temelinde fedakarlık da var ama herşeye rağmen de fedakarlık yapılmaz.

bırak asarsa assın suratını. huzursuzluk çıkmayacak diye her dediği olmasın yapma bunu. kendini düşün hamilesin ne münasebet surat asmak

Aynen katılıyorum.

Ama sonuç ne ? Gidecekler mi gitmeyecekler mi ? Yani gidelim diyen sen ol derken, gerçekten gidelim manasında mı o öneri ? Ya da gidelim diyince yok hayatım seni bu halde götüremem gibi bir cevap mı geliyor sizin eşinizden?
Benim şahsi düşüncem valla umrunda bile olmaz. tamam gidelim der, sonra da yolda düşük yapar vs. yanına da kar kalır. Olan da o günahsız çocuğa olur. Zaten böyle şeyler de hep onlar harcanır... Nedense o çocuk malımız ya bizim. Allah'ın emaneti değiller sanki.

Huzurunuzu riske atma derken ya çocuğu riske atıyorsak ? Bir de illaki düşük olması gerekmiyor, o kadının yaşadığı stres de çocuğa olumsuz yansıyor. Değişen hiçbirşey olmaz, yine de niye 1 gün kaldık geri döndük diye huzursuzluk çıkar merak etmeyin.

Kesinlikle katılıyorum. İnsan karşı tarafın ailesini mutlu etmeye çalışırken kendi ailesini unutuyor.

Benim anlamadığım sizin hür iradeniz yok mu? "gitmiyorum! Bebeğimin sağlığı herseyden önemli,istersen kız çatla patla, bu böyle!" diyemiyormusunuz? Şu eslerinizin kizmasindan niye korkuyorsunuz ki? En fazla ne yapabilir. Ama asıl hata sizde. Böyle gereksiz adamları başınıza çıkartıp üstünde baba yapıyorsunuz onlarda sizi böyle yok sayiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…