- Konu Sahibi minikkelebegim
-
canım ilk önce kendine cok dikkat et aman haa bebeyine bişey olur allah korusun.senin yaşadıklarının hepsini hemen hemen ben yaşadım.sana tavsiyem hic bişeyi kafana takma.eşinle otur iyice konuş bencillik yapmasın.onun anne babası varsa seninde var.sizinkilere gidemyorsansız.deki bu bayramda evimde oturucam bne hamileyim artık iyice agırlaşdım ben kapı kapı gezemem.biraz bebeyini düşün de.sankı cok ta kadır kıymet bılıcek kaynanan.vallah benımkıler o kadar kotulukler yapdıkı bana zamanında bebeyım 31+2 dogdu.allah yuzume baktıda ogluma bişey olmadı.ben yurtdışından geldim.ailem yanımda yok.cok özlüyorum onları.3senelik evliyim.sadece 1kere gittim.ama kaynanamlara nerdeyse her hfta sonu gıdıyorduk.ama ben tavrımı koyudum.ben cocuklu bır annneyim.zır pırt benim evime gelib rahatsız edıyorlar.bende her hafta gıdemem hıc kımse kusura bakmasın.aynısını sende yapıcaksın.cok gıdmek ıstıyorsa kendı gıdsın.cok kızıyorum böyle adamlara yaa.canım sakın uzulme.allah yardımm etsın.inşallah eşin akıllanırbana yardım edin kızlar nolur çok zor durumdayım napcam bilmiyoru
m(
daha 1 yıllık evliyim 28 haftalık hamileyim hatta şu anda ateşler içindeyim gribim birde boğazım iltihaplanmış 3 gündür yatıyorum zaten birde üstüne üstün eşim....
malum haftasonu bayram eşimle 3 gündür çok kötü aramız.Eşim beni zorla acımasızca bayramda oraya götürmek istiyor...
Biz izmirde yaşıyoruz eşimin ailesi bize 100 km uzak bir ilçede otobüsle yada trende gidişimiz tam 2,5 saat sürüyü hatta evden garaja gidiş süremizide eklersek 3,5saat rahat sürüyor.Yaşayanlar bilir benim çocukluktan beri araç tutması sorunum var ama bu öyle hafif derecede değil kendimi kaybedecek kadar ilaç filan biraz hafifletiyor ama iki büklüm gidiyorum biryere giderken konuşmaya mecalim olmuyor.Bide buna hamilelik eklendi...
Herşeye rağmen şimdiye kadar ne bayramda gitmemezlik yaptım ne anneler gününde ne babalar gününde ne anne babasının doğumgününde nede ara uzadığında hep gittim geldim eşimle..Ama hamile olunca sık gidip gelememeye başladık.En son geçen bayram ordaydık...Durumumu bilmelerine hatta anlatmama rağmen hep surat astı eşimin annesi.Ama bunu yapan ailesinden kimse hamileliğim boyunca daha birgün ne evime geldiler nede aradılar öncesinde hizmetçi gibi ağırlarken onları akrabalarını toplayıp toplayıp hep geldiler evime hep kusursuz ağırladım gönderdim...Ama ben problemli bir hamilelik yaşıyorum hamileliğim boyunca birtek gün Allahım şahit kayınvalidem öldünmü kaldınmı bebek nasıl diye aramadı beni ....
Buna rağmen benim ailem çok daha uzakta ben ailemin yanına hamileliğim boyunca hiç gidemedim ne bayramda ne başkazamanda...bu 3.bayramım onlardan uzak ama hep anlayışla karşıladılar beni hatta aman kızım yorma kendini dedi annem hep sen iyi ol yeter dedi.....
Hatta 2 kızkardeşim ben yalnız hissetmeyim kendimi hemde hastayım diye bu hafta yanıma gelecekler bayramı birlikte geçirelim diye küçükte değiller 26-24 yaşındalar.
Ama eşim beni anlamamakta inat ediyor illa onlarda gelsin gidelim kalalım 2 gün bayramda diyor benim halim yok nasıl gideceğim hemde evime misafir geliyor evlendiğimden beri işlerinden dolayı iki kardeşimde daha ilk gelcek evime((
En sonunda artık ben yalnız değilim madem illa gitmen gerekiyor sen git dedim onada olmaz diyor kızıyor.
Anlayacağınız ailesini mutlu etmek için hatta yakınları gelmediler demesin diye bana acımıyor günlerdir öyle huzursuzumki canım yanıyo bütün günüm ağlamakla geçiyor.
Yabancı bir şehirdeyim ne bir arkadşım ne tek bir akrabam var kimsesizim eşimde surat yapıyor bu halde.Huzursuzluk istemedikçe evimde hep ailesi yüzünden huzursuzluk çıktı şimdiye kadar:2: o kadar bencillerki....Bilgisayarın başınada bunları yazarken bile canım acıyo halsizim ama o acımıyor ne bana ne zavallı yavruma.
Ağlamaktan tükendim artık bana yardım edin napmalıyım nolur bu kadarmı mecburmuyum bayram ziyaretine gitmeye...
rahatsızlıgının boyutunu bilemiyorum oncelikle gecmiş olsun saglıkla alırsın inşallah bebegini kucagına...
madem bu kadar kotu durumun eşin gormuyor mu? nasıl bebegini de senide riske atabilir?
yerinde olsam doktora giderim durumumu anlatırım o sana yolculuk yapıp yapamıcanı soler yada belki ilaç verir...
hatta eşinle git doktora mumkunse eşin gelemiyorsa rapor gibi bişey al ki durumun ciddiyetini anlasın... gercekten gidemeyecek durumdaysan bebegini de kendini de riske atmanın alemi yok...
MAdem o kadar düşüncesiz, sen de doktorundan işbirliği rica et. Eşinin yanında söylesin yolculuk yapması riskli diye. PEk dürüstçe olmaıd önerim, h,ç de onaylamam bu tür yalanları ama haketmiş eşin. Ya da "eğer yolculukta bebeğime birşey olursa vebali senindir, istersen gidelim." de. Korkar vicdan azabı duymaktan.
canım ilk önce kendine cok dikkat et aman haa bebeyine bişey olur allah korusun.senin yaşadıklarının hepsini hemen hemen ben yaşadım.sana tavsiyem hic bişeyi kafana takma.eşinle otur iyice konuş bencillik yapmasın.onun anne babası varsa seninde var.sizinkilere gidemyorsansız.deki bu bayramda evimde oturucam bne hamileyim artık iyice agırlaşdım ben kapı kapı gezemem.biraz bebeyini düşün de.sankı cok ta kadır kıymet bılıcek kaynanan.vallah benımkıler o kadar kotulukler yapdıkı bana zamanında bebeyım 31+2 dogdu.allah yuzume baktıda ogluma bişey olmadı.ben yurtdışından geldim.ailem yanımda yok.cok özlüyorum onları.3senelik evliyim.sadece 1kere gittim.ama kaynanamlara nerdeyse her hfta sonu gıdıyorduk.ama ben tavrımı koyudum.ben cocuklu bır annneyim.zır pırt benim evime gelib rahatsız edıyorlar.bende her hafta gıdemem hıc kımse kusura bakmasın.aynısını sende yapıcaksın.cok gıdmek ıstıyorsa kendı gıdsın.cok kızıyorum böyle adamlara yaa.canım sakın uzulme.allah yardımm etsın.inşallah eşin akıllanır
söylemez olurmu kızlar doktorum söyledi hatta bir önceki bayramda söyledi çok çok mecbur olmadıkça tavsiye etmiyorum dedi düşük tehlikem yada şu an için söylüyorum erken doğum tehlikem yok ama ben perişan oluyorum...eşim arkadaşından araba getirtti sırf gidelim diye neymiş konforluymuş bişey olmazmış o halde bile kasıla kasıla afedersiniz çıkara çıkara öldüm tansiyonum düştü.....
saol canım ne yapsada gidemicem istesemde gidemem herşey ortada ama ne kadar sürer bu huzursuzluk ne kadar surat asacak bana kaç hafta sürecek bunlar off of
canım vallah her şeyi iyi olacak hic kafana takma dediyim gibi cocugunu duşun.inşallah duzelir.sen tavırıı koy ki o da anlasın.hemen barışma.eşin ne zamana kadar boyle yapıcak ki?bebek ooldukdan sonra iyice anlayacak seni.şimdi fazla babalık duygusunu anlamaması normal.sakın kavga etme ama pes etme ben hamileyim gidemem de beni araba tutuyor falan.inşallah her şey gölnünce olur.
canım vallah her şeyi iyi olacak hic kafana takma dediyim gibi cocugunu duşun.inşallah duzelir.sen tavırıı koy ki o da anlasın.hemen barışma.eşin ne zamana kadar boyle yapıcak ki?bebek ooldukdan sonra iyice anlayacak seni.şimdi fazla babalık duygusunu anlamaması normal.sakın kavga etme ama pes etme ben hamileyim gidemem de beni araba tutuyor falan.inşallah her şey gölnünce olur.
bana yardım edin kızlar nolur çok zor durumdayım napcam bilmiyoru
m(
daha 1 yıllık evliyim 28 haftalık hamileyim hatta şu anda ateşler içindeyim gribim birde boğazım iltihaplanmış 3 gündür yatıyorum zaten birde üstüne üstün eşim....
malum haftasonu bayram eşimle 3 gündür çok kötü aramız.Eşim beni zorla acımasızca bayramda oraya götürmek istiyor...
Biz izmirde yaşıyoruz eşimin ailesi bize 100 km uzak bir ilçede otobüsle yada trende gidişimiz tam 2,5 saat sürüyü hatta evden garaja gidiş süremizide eklersek 3,5saat rahat sürüyor.Yaşayanlar bilir benim çocukluktan beri araç tutması sorunum var ama bu öyle hafif derecede değil kendimi kaybedecek kadar ilaç filan biraz hafifletiyor ama iki büklüm gidiyorum biryere giderken konuşmaya mecalim olmuyor.Bide buna hamilelik eklendi...
Herşeye rağmen şimdiye kadar ne bayramda gitmemezlik yaptım ne anneler gününde ne babalar gününde ne anne babasının doğumgününde nede ara uzadığında hep gittim geldim eşimle..Ama hamile olunca sık gidip gelememeye başladık.En son geçen bayram ordaydık...Durumumu bilmelerine hatta anlatmama rağmen hep surat astı eşimin annesi.Ama bunu yapan ailesinden kimse hamileliğim boyunca daha birgün ne evime geldiler nede aradılar öncesinde hizmetçi gibi ağırlarken onları akrabalarını toplayıp toplayıp hep geldiler evime hep kusursuz ağırladım gönderdim...Ama ben problemli bir hamilelik yaşıyorum hamileliğim boyunca birtek gün Allahım şahit kayınvalidem öldünmü kaldınmı bebek nasıl diye aramadı beni ....
Buna rağmen benim ailem çok daha uzakta ben ailemin yanına hamileliğim boyunca hiç gidemedim ne bayramda ne başkazamanda...bu 3.bayramım onlardan uzak ama hep anlayışla karşıladılar beni hatta aman kızım yorma kendini dedi annem hep sen iyi ol yeter dedi.....
Hatta 2 kızkardeşim ben yalnız hissetmeyim kendimi hemde hastayım diye bu hafta yanıma gelecekler bayramı birlikte geçirelim diye küçükte değiller 26-24 yaşındalar.
Ama eşim beni anlamamakta inat ediyor illa onlarda gelsin gidelim kalalım 2 gün bayramda diyor benim halim yok nasıl gideceğim hemde evime misafir geliyor evlendiğimden beri işlerinden dolayı iki kardeşimde daha ilk gelcek evime((
En sonunda artık ben yalnız değilim madem illa gitmen gerekiyor sen git dedim onada olmaz diyor kızıyor.
Anlayacağınız ailesini mutlu etmek için hatta yakınları gelmediler demesin diye bana acımıyor günlerdir öyle huzursuzumki canım yanıyo bütün günüm ağlamakla geçiyor.
Yabancı bir şehirdeyim ne bir arkadşım ne tek bir akrabam var kimsesizim eşimde surat yapıyor bu halde.Huzursuzluk istemedikçe evimde hep ailesi yüzünden huzursuzluk çıktı şimdiye kadar:2: o kadar bencillerki....Bilgisayarın başınada bunları yazarken bile canım acıyo halsizim ama o acımıyor ne bana ne zavallı yavruma.
Ağlamaktan tükendim artık bana yardım edin napmalıyım nolur bu kadarmı mecburmuyum bayram ziyaretine gitmeye...
bana yardım edin kızlar nolur çok zor durumdayım napcam bilmiyoru
m(
nasıl bir yerki 100 km yol 2,5-3,5 saatte gidiliyor:26:
yanlış anlamayın ama 100 km arabayla 1 saatlik mesafe. eşinizden rica edin gerekirse bir araba kiralasın. çıkmadan yarım saat önce de doktorunuzun tavsiyesiyle bir bulantı iğnesi yaptırırsınız. ancak kardeşleriniz gelecekse gece orda kalmaz yemekten sonra dönersiniz evinize. eşiniz sizin için siz de eşiniz için biraz fedakarlık yapmış olursunuz. böyle özel günlerde biraz daha çözüme odaklı düşünmek taraftarıyım ben... yoksa büyük ihtimalle en çok üzülen yine siz olursunuz...
en iyisi doktora birlikte gitmek her ne kadar öncekinde anlamadıysada bu defa belki anlar doktorum konuşursa hayır diyeceğinden eminim doktorun.28. haftandaymışsın, ben senden 2 hafta büyüğüm. Doktora bayramda memlekete gidebilir miyim dediğimde, kendi özel aracınla izin verebilirim ama otobüs, tren, uçak yasak dedi. Özel aracında da bir sıkıntı olursa sorumluluk almam, haberin olsun diye de ekledi. Sen de eşine böyle söyle. Doktor yolculuk yapmama izin vermiyor, bebeği riske atarmışız de. Ben cidden hem kendi ailemi hem eşimin ailesini bir arada göreyim diye gidecektim ama doktor böyle diyince, sağolsunlar iki taraf da bizim yanımıza gelmeye karar verdi.
olabiliyor arkadaşım..ben ilçede oturuyorum il merkezi 90 km.arabamızla gittiğimiz zaman bazen yolun durumuna göre 50 dk da gittiğimiz oluyor.ama minibüsle gidince 2 saatte gidiyoruz.araçla da alakalı tabii birde aralarda yolcu almak için oyalanıyorlar...
nasıl bir yerki 100 km yol 2,5-3,5 saatte gidiliyor:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?