Insallah hayirli haber alirsiniz.. Bende annemi davet etmek istiyorum sizin onaylanirsa hangi asamalardan gectiniz anlatin ona gore baslayalim bizde hazirliklara :) hangi konsolosluga gitti annen Ankara mi?
istanbul konsolosluguna gitti..
anlatayim sana,
once siz belediyeden davetiye formunu dolduracaksiniz. annenin pasaportu yoksa once pasaport cikarttirmasi lazim.. pasaport nosu yaziliyor davetiyeye..
davet formu icin belediyeye bazi evraklar goturmeniz gerekiyor, kira kontrati, maas bordrosu gibi.. evraklari hazirlayip gotureceksiniz.
burdan yapilacak birsey yok. turkiyeden daha cok ugrasmalari gerekecek..
o davetiye annenlere ulastiginda istanbulvizeden randevu alacaklar.
kendi mal varligini kanitlayan tapular, bankada da parasi olmasi lazim. bizimki az geldi galiba konsolos 3 ay yatecek mi falan demis.
dilekce lazim. ingilizce ya da fransizca olacakmis, biz yazip gonderdik, babam imzaladi. annemin masraflarinin babama ait oldugunu bildiren bir dilekce..
6 aylik maas bordrosu.. yolculuk sigortasi, iki tane vize icin ozel olarak cekilmis fotograf , ucak bileti rezervasyonu thy olacak bunlari hatirliyorum simdilik..
ama en ufak birseyi de bahane edebilirler. bize ne diyecekler bilmiyoruz zaten.. ha ben dogum yapacagim icin doktordan sertifika aldim, bebegimin bazi saglik sorunlari var. doktorum yazdi ve imzaladi. bir de biz davetiye de 6 ay falan demedik 3 aylik istedik.
aslinda hersey tam, vermezlerse gosterebilecekleri gecerli bir sebep yok ama belli olmaz iste..