Ailesini Fransa'ya getirenler yada getirmek isteyenler?

yaa bide büyük oğlum ikiye başladı bu yıl. seneye fransada başlarsa üçüncü sınıfa nasıl bir uygulama yapıcaklar biliyormusunuz önce fransızcamı öğrenicek oğlum nasıl olıcak kızlar bi bilgilerinizi paylaşın benle lütfen..

arkadasim ben senin sorularinin cevabini bilmiyorum ama fransa konsoloslugu sitesinde esinin sana basvuru yapmasi gereken bilgiler burda

Fransa tabiiyetli kişilerin eşleri için yapılan vize başvuruları - 15 / 02 / 2010 tarihinden itibaren randevu ile

Uzun süreli kalış vizesi formu (Fransızca)(pdf)
1 adet uzun süreli vize başvuru formu (Büyükelçiliğin La France en Turquie adresli web sitesinden temin edilebilir)
Arka fonu beyaz renkte olmak üzere, yakın zaman önce çekilmiş 2 adet vesikalık resim (vesikalık resimlerden biri form üzerine yapıştırılacak, diğeri ise müracaat esnasında teslim edilecektir)
Pasaport (10 yıldan kısa bir süre içinde verilmiş ve halihazırdaki geçerlilik süresi asgari 1 yıl 3 ay olmalıdır): Pasaport üzerinde kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların suretleri.
Evliliğin ispatı:
Fransa’da gerçekleşen evliliklerde: Son iki ay içinde alınan evlilik kaydı ve aile cüzdanının tamamının sureti
Yabancı bir ülkede gerçekleşen evliliklerde: Fransa konsolosluğu medeni durum kayıtlarında yer alan evlilik kaydının sureti ile aile cüzdanı
Eşlerden birinin Fransa vatandaşı olduğuna dair kanıt : Nüfus cüzdanı ve sureti
Fransa vatandaşı olan eşin Fransa’da ikamet ettiğine dair kanıt veya Fransa’da ikamet etmeye niyeti olduğunu belirten bir dilekçe
DİKKAT:
Müracaat dosyanızı Fransa Büyükelçiliği’ne teslim etmek için, Büyükelçilik vize çağrı merkezinden randevu almanız gerekmektedir : (90 212) 340 44 43
Dikkat : Dosya masrafları yalnızca vize talebinde ve Türk Lirası ile ödenir. Vize talebinin reddedilmesi halinde bu masraflar geri ödenmez. Gerekli gördüğü takdirde, Fransa Büyükelçiliği, her tür ek belge talep etme yetkisine sahiptir. Diğer yandan, talep edilen belgelerin tümünü Büyükelçiliğe sunmak, vizenin otomatik olarak verileceği anlamına gelmez.

Vize Başvuruları - La France en Turquie

eşim fransız değil bulgar vatandaşı canım. bulgaristanda avrupa birliğine girdiği için bu yıl tam olarak istediği avrupa ülkesine girebiliyor bulgar vatandaşlarıda.kırmızı pasaportu var çocuklarımında var. ben fransaya gitmedenmi öğrenmem gerekiyor fransızcayı yahuuu??? nasıl olcak bu iş kızlar iice kafam karıştı.

canim bak benim bildigim sende bulgaristan konsolosluguna gidip esin ve cocuklarin gibi kart alacaksin ondan sonra istedigin yere sende gidersin.onemli olan esinin seni konsolosluga goturmesi.istese senide hemen goturebilir islemleri baslatsin eger duzen kurduysa fransada.

Fransız vatandaşlarının eşlerine yönelik dil testleri - La France en Turquie

Fransız vatandaşlarının eşlerine yönelik dil testleri

1 Aralık 2008’den itibaren, Fransız vatandaşlarının Fransa’ya yerleşmeyi arzu eden eşleri, Büyükelçiliğe uzun dönem vize başvurusunda bulunduktan sonra, Fransız dili ve Cumhuriyet değerleri konularında yapılacak bir bilgi ölçme testine tabi tutulacaklardır.
Eşlerin bilgi düzeylerinin yetersiz görülmesi halinde, kendilerinden, Ankara, İstanbul, İzmir veya Adana’da bulunan akredite merkezlerden birinde, asgari 40 saat Fransız dili, 3 saat Cumhuriyet değerleri konularında eğitim görmeleri rica edilecektir.
Vizeler, iki haftaya yayılan eğitim kursu sonunda, kursa devamlılık kaydıyla verilecektir.
En az bir buçuk ay sürecek bu prosedürün işleyişine dair tüm faydalı bilgiler, ilgiliye, vize başvurusu esnasında iletilecektir.
Tamamlayıcı tüm bilgiler için, Office Français de l’Immigration et de l’Intégration (OFII) (Fransız Göç ve Entegrasyon Ofisi) ile istanbul@ofii.fr adresinden e-posta yoluyla temasa geçebilirsiniz.

sağolun kızlar acıklamalarnız için teşekkür ederim. bide oğlum 3. sınıfa bşlarsa orda nasıl olıcak arkadaşlar bi bilginiz varmı. direk 3ten başlatırlarmı dil bilmiyor????

canim bak benim bildigim sende bulgaristan konsolosluguna gidip esin ve cocuklarin gibi kart alacaksin ondan sonra istedigin yere sende gidersin.onemli olan esinin seni konsolosluga goturmesi.istese senide hemen goturebilir islemleri baslatsin eger duzen kurduysa fransada.

evet canım sanırım senin anlattığın gibi olacakmış eşim araştırdı bulgaristanda. ben bg den oturma izni alıp fransada kalabiliyormuşum. yani bulgar vatandaşıda olmuş olıcam aynı zamnda fransada avrupa birliği vatandaşı muamelesi görmüş olıcam. çocuklarım zaten bulgar vatndaşı. yaa beni asıl düşündüren 2ye giden oğlum. 3.sınıfa orda başlarsa nasıl bir uygulama yapıcaklar acaba???

Kizlar u arada annemin islemleri devam ediyor, merak edenleriçin soyluyorum kaynim bizim adimiza annemi istek yapti, belediyeye basvurdu ve basvurusu onaylandi çok sukur. 3 aylik davetiye verdiler. kasim ayinda dogum için gelecek insaallah tabi turkiye'de konsolosluk onaylarsa vizeyi gelebilecek insaallah. davetiyeyi postayla yolladik dun 1 hafta sonra eline ulasacak insaallah. gelismelerden haberdar ederimmm

Kizlar u arada annemin islemleri devam ediyor, merak edenleriçin soyluyorum kaynim bizim adimiza annemi istek yapti, belediyeye basvurdu ve basvurusu onaylandi çok sukur. 3 aylik davetiye verdiler. kasim ayinda dogum için gelecek insaallah tabi turkiye'de konsolosluk onaylarsa vizeyi gelebilecek insaallah. davetiyeyi postayla yolladik dun 1 hafta sonra eline ulasacak insaallah. gelismelerden haberdar ederimmm

canim belediye genelde basvurulari kabul ediyor ve davetiye icin sorun cikarmiyor zaten..asil sorun fransiz konsolslugunun onayi vizeyi alirsa cok sansli olacak annen..cunku birdahaki sefere gelmek istediginde vizesi 1 haftada onaylanacak...

insallah vize verirler de gelir yaa cok iyi olur senin icin boshayallersmile

canim belediye genelde basvurulari kabul ediyor ve davetiye icin sorun cikarmiyor zaten..asil sorun fransiz konsolslugunun onayi vizeyi alirsa cok sansli olacak annen..cunku birdahaki sefere gelmek istediginde vizesi 1 haftada onaylanacak...

evet haklisin canim, bende ondan korkuyorum insaallah verirler vize

insallah vize verirler de gelir yaa cok iyi olur senin icin boshayallersmile

insaallah ya :Saruboceq:

kızlar oğlum 3. sınıfa orda başlarsa nasıl bir uygulama yapılcak fransızca bilmiyor bi bilgisi olan varmı????

canım eşimin istek yapmasına gerek kalmadı bulgaristandan oturma izni alıp gidebiliyorum ama ben yaza gitmeye karar verdim. oğlumun okulundan dolayı gitmek istemedim dönemin ortasında. nasıl bir uygulama yapıcaklarınıda bilmiyorum oyüzden soruyorum:)

celisuenis annen icin vize verdiler mi merak ettim?

dun aklima gelsin sen kiz, dedim bu kiz dogurdumu neyapti hiç ortalikta gorunmuyor.

Valla annemin vizesinden haber bekliyoruz ama bankada para yok diye vermeyebilirler belkide :KK43:

bugun soracakti bakalim bende bekliyorum merakla. dua ettttt :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canim insallah gelebilir.
oglumun beyninde bazi anomaliler cikti, hastanelerle bogusuyoruz. dua et bizim icin, allah tan umit kesilmez, dua ediyoruz... elden baska hicbirsey gelmiyor..
annem de tutturdu davet gonderin gelicem diye, ici rahat etmiyor uzak olunca..
ama evimiz cok kucuk, kaynin istek yapmisti sizinkini nasi yaptiniz, neler gerekti? kabul edilirse ben de oyle yapayim diyorum ama hic bir fikrimiz yok nasil olacagiyla ilgili... daveti esin yapti da kayninin evini mi gosterdi nasil oldu? yoksa kaynin davet etti ama ne alaka demiceklermi soyadi tutmuyo falan ne bilim

canim insallah gelebilir.
oglumun beyninde bazi anomaliler cikti, hastanelerle bogusuyoruz. dua et bizim icin, allah tan umit kesilmez, dua ediyoruz... elden baska hicbirsey gelmiyor..
annem de tutturdu davet gonderin gelicem diye, ici rahat etmiyor uzak olunca..
ama evimiz cok kucuk, kaynin istek yapmisti sizinkini nasi yaptiniz, neler gerekti? kabul edilirse ben de oyle yapayim diyorum ama hic bir fikrimiz yok nasil olacagiyla ilgili... daveti esin yapti da kayninin evini mi gosterdi nasil oldu? yoksa kaynin davet etti ama ne alaka demiceklermi soyadi tutmuyo falan ne bilim

ya Allah yardimcin olsun canim insaallah sagligina kavusur bebegin. insaallah kotu bir durum yoktur :Saruboceq::Saruboceq:

evimiz kuçuk oldugu içn kaynim istek yapti. kuzenim diye soyledi burdaki belediyeye. zaten sorluyorlar gerçekten kuzeninmi flan diye. evraklari içeri verdik bekliyoruz. annemi çagirdilar soru sordular falan bakalim nolcak bekliyoruz

amin... insallah rabbim hastaligi verdigi gibi sifasini da verir insallah..

bakalim bir deneyelim biz de.. kismet, olursa olur olmazsa olmaz..

X