- 11 Şubat 2023
- 9.824
- 1
- 21.826
- 268
- Konu Sahibi bedifferent
-
Evinin içine kimseyi müdahale ettirtme hiç bir şey olmaz. Sen eşinle yeni bir aile olacaksın.kendi ailesiyle çok problemi olmayıp da eşin işi dolayısıyla veya başka bir sebepten kendi şehrinden ayrılıp eşinin ve ailesinin şehrine giden var mı? ve bu durumdan zorluk yaşamayan?
farklı şehre gidip mutlu olanları duymak istiyorum galiba hep zorlukları anlatılıyor iyi bir şey diyen yok mu kızlar ben de uzağa gidicem nasipse
eş ailesi varsa kötü oluyor diyen var ama bu durum kayın ailenin davranışlarına göre değişir heralde
Esimizin ailesiyle olan bağ "kayın"dir kayinaile eş ailesine söylenir. Kayın+anne kayın+baba kayın+birader gibi gorumcede işler karisiyorKayın aile kayınvalide mi oluyor
Ailemden 8 saatlik uzak mesafeye evlilik nedeni ile ayrıldım. Eşimin tüm sülalesi burda elhamdulillah bi sıkıntım yok. Anlaşırsanız rahat anlaşamazsanız zor.
Evlendiğim için ayrılmadım evden. Üniversite için ayrıldım. Yaşım 47. 4 kardeşiz. Diğer kardeşlerim aileme yakın oturuyorlar. Onların da uzakta oldukları dönemler oldu tabii. Ben 4 saat uzaktayım aileme. 16 yıllık evliyim ve boşanıyorum şimdi ama ailemin bulunduğu şehre dönmek gibi bir niyetim yok. Babam sürekli tayin olan bir memurdu. Akraba, memleket kavramlarımız yoktur o yüzden bizim. Kalpten bağlı olduğum bir şehir de yok. Hatta farklı bir ülkeye bile kolaylıkla adapte olabilirim. Sanırım küçüklükten beri her yaşadığım şehirde bir parçamı bırakıp ayrılmak zorunda olunca bir yerden sonra hissizleştim.kaç yıldır evlisiniz ki aranızda ne kadar mesafe var aranızda
30 yıldır dediğinize göre yaşınız büyük, onların yaşı ilerleyince ailenizin size daha çok ihtiyacı oluyordur öyle durumlarda ne yapıyorsunuz
üniversiteyi yakın bir şehirde okudum. aileci bir yapım yok ama bana düşkün biraz annem falan ve o sürekli üzülüp zorluklarından bahsedince benim de kafamı kurcalamaya başladı maalesef..Çocuk musunuz ya? Ne kadar küçük bir dünyanız var.büyüyün biraz.başka ülke desen tamam diyeceğim.hiç üniversiteye falan da mı gitmediniz?
2,3 ay zor ve duygusal geçiyor sonra dünya varmış diyorsun.üniversiteyi yakın bir şehirde okudum. aileci bir yapım yok ama bana düşkün biraz annem falan ve o sürekli üzülüp zorluklarından bahsedince benim de kafamı kurcalamaya başladı maalesef..
aile de destek olsa bu konuda güzel olucak da olumsuz konuştukça can sıkıyorlar sadece.Aile bir yana, yaşadığın şehir, tanıdığın insanlardan farklı bir yere taşınmanın illaki zorlukları var. Benim tek sıkıntım sadece annemin acil bi işi olduğunda hemen ulaşamıyor olmak. Ama onun dışında insanların neden zorluk yaşadığını çok anlayamıyorum. Yani üstte dediğim gibi alışılan bir yerden uzaklaşmak her zaman üzer ama bu kadar kafaya takılması bana mantıksız geliyor
Benimkinde konu komşu dışında akraba yok ya. Gerçi akraba olsa da o komşular kadar iyi kontrol etmezler annemi ama olsunaile de destek olsa bu konuda güzel olucak da olumsuz konuştukça can sıkıyorlar sadece.
evet hemen ulaşamamak zor yanı gerçekten ama sonuçta annemizin yaşadığı yerde de birileri var baba kardeş vs biz de en kısa zamanda gitmeye çalışırız başka bi çare yok zaten buna da hazırlıklı olmak katlanmak lazım sanırım
nasip olursa hamilelik çocuk sürecinde belki zorlanırım ama o zaman da annemi yanıma çağırıp baya bi göndermemeyi düşünüyorum
ne güzel ya herkes alıştığını söylüyor hatta bir süre sonra aile evinden sonra kendi evine dönmek istiyormuşsun falanEşinizle mutlu olduğunuz sürece sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Evet özlem duygusu illa ki oluyor ama yapacak bir şey yok insanekmeğini nerden kazanıyorsa orası memleket oluyor. Bende eşimin işi sebebiyle başka bir şehre geldim, ilk taşındığımızda çok sıkılıyordum tanıdığım kimse yoktu ama eşim çok ilgilendi o süre benimle, çok destek oldu. Her akşam dışarda yürüyüşe çıkmak gibi vs. Sonra komşularla tanıştım çevre oluşturdum derken alıştım
Bugün öğlen kayınvalidemlerden geldik. Ekmek elden su göldenne güzel ya herkes alıştığını söylüyor hatta bir süre sonra aile evinden sonra kendi evine dönmek istiyormuşsun falan
tabi doğru söylüyorsunuz etkileyen çok faktör var ama benzer durumda ve söylediğim koşullara yakın bir şey yaşayıp mutlu olanları duymak istedim galiba sadeceBu düşünceler kişiye göre değişir. Kimisi kendi kurduğu aile ile mutlu olur, kimisi de kök ailesi + kendi kurduğu ailesi birlikteyken mutlu olur. Kişi hayatına yön vermeden önce kendini tanıyıp, hayattan ne istediğini bilmeli.
ne kadar gidip gelsek de yetmicek gibi heraldeİnsan arıyor ya ne yalan söyleyim he huzurun yerindeyse mutlusun şükür ama yinede keşke yakında olsalar …
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?