• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesi hala beni istemeye gelmedi.. yardim edin lütfen

pb169

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
130
17
33
32
Merhaba. Bu aralar cok canim sikkin ve aklimda binlerce soru isaretleri dolasiyor :( kisa ozet geciyorum.

Yasim 21 sevgilimin yasi 20, subatin sonunda beraberligimizin 1ci senesini kutlayacagiz. Niyetimiz bastan beri ciddi bizim ilerde evlenecegiz diye konustuk hep ve gecen sene 3cu ayda an elerimizi kisada olsa beraber bulundugumuz bi ortamda tanistirdik. Hersey yolunda gitti arada bi tartisdik ama hep birbirimizi yine bulduk ve mutluyuz. 8cj ayda bana evlilik teklifi etti ve kabul ettim tabi. Ailesinin bundan haberi oldu sonradan ve beni daha fazla bekletmeleri olmaz dendi. Fakat soyle bi sorun var bastan beri. Kendisinin onunde daha 2 tane yaslari yakin olan abisi var ama ikisininde evlenmeye niyeti bilr yok. Ailesinin en azindan en buyuk abisine kiz baktiklarini duymusdum ama o isde olmamisdi. Niyet yoksa yoktur olmazda zaten. Ailesiyle tanistim beni sevdiler ve memnun kaldilar. Aynisi benim ailem icinde gecerli sevgilimi sevdiler cok ve ogullari gibi goruyorlar. Simdi sorun su. Benim annem artik bu isin adi konulsun demeye basladi. Ama bana sorarsaniz daha aceleye gerek yok. Onun aileside cok acele etme taraftari degil gibi geliyor bana daha abileri var diye. Annem gelmezlerse bu iliski biter gibi birsey demedi ama boyle sk sk gorusmeye musade etmicegi ortada. Kimse bana sormuyor ki istiyorumuyuk diye. Sonucta ailesine karisinca hersey daha farkli olacak belkide bi ufak tartismamizda ailelerimiz de araya girecek. Buna gerek yok. Ben isterim ki soyle bi 6 7 ay sonra isteme gibi birsey olsun. Simdi olursada olur ama gelmiyorlar. Kim 2 abi varken kucugune kiz istemeye gitmek ister ki. Biliyorum 1vi senemiz dolsun annem iyice ustume gelcek. Seni oyaliyorlar gibi sozlerlerle beni uzevek ve kafami karistiracak oysa kendisi daha 1 2 ay once aceleye gerek yok diyordu. Sevgilimle bu konuyu cok ayrintili konusmadim ama ona kalsa bu sene sonunda ister oda. Cok buyuk sorunlar yasamakdan ve cok uzulup yipranmakdan korkuyorum. Ben kendimi agirdan sattim yeri geldimi. Ailesiyle oyle gezmeye yada evlerine fln gitmedim. Ama daha 21 yasindayim simdi isteme olursa 1 sene sonra dugun olur. Cok cabuk degil mi? Daha sevgilim bide benden bir yas kucuk. Oda oyle asiri evlilik meraklisi degil. Ikimizde evlilige yetecek kadar olgun degiliz. Lutfen yardim edin bana. Sevgilime ne demeliyim ailesini nsl ikna edebilir. Yada ben nasil ailemi ikna edecegim?

Yasanız daha cok kucuk ne evlenmesi arkadas doya doya gezın dolasın

yasın kucuk olmasına ragmen gayet olgun düşünüüyorsun ama aıle aıle zamanı gelınce ısın ıcıne kat sımdi adı konsun derler sonra yok boyle olmaz evlenın derler ve sen daha genclıgının ılk gunlerınde kendını kaynana gorumce vs vs elınde bulursun aceleye gerek yok derım sana yaslarınız cok kucuk hadı senın neyse ama sevgılın cok kuçuk ve bır yıl sonra evlensenız bıle bır aıleyı tasıyacak sorumlulukta olabılecek mı hayır 30 yasında adamlar annelerının kuzusu gıbı davranırken sen 20 yasında cocukla anca evcılık oynarsın

Aileleri tanıştırmak için çok acele etmişsiniz. Yaşlarınız daha küçük ilişkinizde yeni zaman verin kendinize.
Ben bunu anneme nasil soylicem? Biz tanistirirken istedik ki gorsunler bizim birbirimizden emin oldugumuzu

20 yaş çok erken..
Evcilik mi oynayacaksınız?
Çocuğun abileri daha akıllıymış.
Anlamiyorsunuz herhalde. Sorun bu degil ki. Biz zaten bi 2 3 seneye evlenmeyi dusunuyoruz. Sorun hemen adi konulsun baskisi benim tarafimdan.

annene bu düsündüklerini anlatmalısın mutlaka ama tatli bir dille
bence henüz evlilik icin cok gençsiniz ailenin acelesi neden?
ha belki aile arasinda bir söz yapip yine diledigince iliskinize devam edersiniz
böylece aileninde ici rahat eder ama nisan,dügün falan icin cok erken

yasın kucuk olmasına ragmen gayet olgun düşünüüyorsun ama aıle aıle zamanı gelınce ısın ıcıne kat sımdi adı konsun derler sonra yok boyle olmaz evlenın derler ve sen daha genclıgının ılk gunlerınde kendını kaynana gorumce vs vs elınde bulursun aceleye gerek yok derım sana yaslarınız cok kucuk hadı senın neyse ama sevgılın cok kuçuk ve bır yıl sonra evlensenız bıle bır aıleyı tasıyacak sorumlulukta olabılecek mı hayır 30 yasında adamlar annelerının kuzusu gıbı davranırken sen 20 yasında cocukla anca evcılık oynarsın

Biliyorum evet. Kendiside zaten o sorumlulugu kaldiramaz. Bende daha kaldiramam. 1 sene icinde cok olgunlasti ama bi evlilik icin daha yeterli degil. Ben aileme nasil aciklayacam bunu bilmiyorum

Ben bunu anneme nasil soylicem? Biz tanistirirken istedik ki gorsunler bizim birbirimizden emin oldugumuzu
Nişanlanan çiftler bile aileler yüzünden ayrılma noktasına geliyor. Aceleniz ne gençliğinizin özgürlüğünüzün tadını çıkarın. Evlilik zannettiğiniz kadar mükemmel bir şey değil. Annenize de uygun bir dille evlilik için erken olduğunu söyleyin sizi sıkıştırmasın.

Nişanlanan çiftler bile aileler yüzünden ayrılma noktasına geliyor. Aceleniz ne gençliğinizin özgürlüğünüzün tadını çıkarın. Evlilik zannettiğiniz kadar mükemmel bir şey değil. Annenize de uygun bir dille evlilik için erken olduğunu söyleyin sizi sıkıştırmasın.
Bunu yapicam cok tsk ederim

Biliyorum evet. Kendiside zaten o sorumlulugu kaldiramaz. Bende daha kaldiramam. 1 sene icinde cok olgunlasti ama bi evlilik icin daha yeterli degil. Ben aileme nasil aciklayacam bunu bilmiyorum
bunu en ıyı annenın anlaması lazım oysakı bıle bıle kızını atese mı atacak

annene bu düsündüklerini anlatmalısın mutlaka ama tatli bir dille
bence henüz evlilik icin cok gençsiniz ailenin acelesi neden?
ha belki aile arasinda bir söz yapip yine diledigince iliskinize devam edersiniz
böylece aileninde ici rahat eder ama nisan,dügün falan icin cok erken
Evet aile icinde bi sozden bahsediyor annem. Zaten evlilik degil hemen amaci. Ama sevgilimin babasi daha yeni demis abilerin var diye. Sevgilimde sadece soz istedigini soylemis babasida bakariz demis. Bence burda babasi onu oyaliyor :(

Madem isteme vs birsey olmayacakti seneye filan diye zirvalayacakti niye evlenme teklifi yapiyor seneye yapsaymiş madem catliyor muydu ? madem catliyorduysa iş istemeye gelince mi seneye deniliyor ? Ve abi mevzulari simdi mi aklina gelmiş iş cok sacma evlilik teklifi demek ben hayat arkadasimi buldum eminim ve bu teklifi ediyorum demektir tutup 1 sene isteme beklenmez 1 sene istemeyi bekleyen adam nisan icin 5 sene mi beklicek ? Madem olgun degilsiniz sizde evlilik icin, oyun mu bu teklif et buyuyunce evleniriz ... bence once buyuseydiniz ozaman

Is var universite var askerlik (biz yurtdisinda yasiyoruz) burda farkli oldugu icin yapmicak kendisi

üniversite okuyor yani daha.. mezun olmadı.. çok acele ediyorsun sevgili pb169.. söz olması onu sana- seni ona daha fazla bağlamayacak.. bu sefer ailen hani nişan diyecek.. ilişki 1 senelik ve sevgilin açık tabirle daha çocuk.. sana evlenme teklif edip arkasında duramayacak kadar çocuk hemde..

Niye emin oldugunuz görmeleri gerekiyor? Ayrica herkes senin yasinda emin oldugunu düsünür. Yillar geçtikten sonra ancak baze seyleri anlamaya baslarsin. Kim bilir sevgilinden sogursun, hayata bakis açik farkli olur, gayelerin farkli olur.

Üniversiteye gidiyormusun?

Back