‘Umut’ için 2 günde 1 milyon topladılar
Nijerya’da ailesi tarafından ‘cadı’ olduğu gerekçesiyle ölüme terk edilen çocuk Danimarkalı yardım görevlisi sayesinde hayata tutundu...
Sitene Ekle
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Nijerya’da ailesi tarafından ‘bir cadı olduğu’ gerekçesiyle sokakta ölüme terk edilen ve ülkede bulunan Danimarkalı yardım görevlisi Anja Ringgren Loven’in yardımıyla hayata tutunan 2 yaşındaki çocuğun görüntüleri tüm dünyayı üzüntüye boğdu.
Afrikalı çocuklara yardım etmek için Nijerya’da olan Loven, küçük çocuğu sokakta çırılçıplak ve açlıktan ölmek üzereyken buldu. İki aydır yoldan geçenlerin kendisine attıkları artıklarla yaşayan çocuğa su ve yiyecek veren kadın, daha sonra onu bir battaniyeye sararak Hastaneye kaldırdı.
İki günde bulundu
Açlıktan kemikleri çıkan ve vücudunda kurtlar bulunan çocuğa ‘Hope’ (Umut) adını veren Loven, çocuğun durumunu stabil hale getirmeyi başardıklarını ifade etti. Facebook üzerinden çocuğun hastane masrafları için bağış çağrısı yapan Lovren’e, sadece iki günde dünyanın çeşitli bölgelerinden yaklaşık 1 milyon dolarlık kaynak sağlandı. Afrikada ‘cadı’ diye sokağa atılan çocuklara yardımcı olan ve onlara yiyecek, barınak ve eğitim imkanı sağlamaya çalışan Lovren, “Aldığımız bağışla hem Hope’un tedavisini sağlayacağız, hem de bir klinik inşa edeceğiz. Bugüne dek işkence edilmiş binlerce çocukla karşılaştık” diye konuştu.
http://www.milliyet.com.tr/-umut-icin-2-gunde-1-milyon-gundem-2195427/
beğen tuşuna basmaktan yada pc başında hıçkırarak ağlamaktan başka elimden bişi gelmiyor minik melekHelal olsun gözlerim yaşardı..
Yalnız 2 yaşındaki çocuğun gözlerinde o terkedilmişlik o acı nasıl da okunuyor.. Umarım çok güzel bir hayatı olur..
Eki Görüntüle 1775447
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?