Ailenizin borcuna ortak olur musunuz?

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
628
728
29
Selam,

Ailenizden biri (anne, baba ya da kardeş) bir borç yapsa ve bunu ödeyemeyecek duruma gelince size itirafta bulunarak borcu iki kişi çalışarak ödeme yardım talebinde bulunsa tepkiniz ne olur?

2025 yılı itibari ile bilfiil 6 yıldır çalışan biri olacağım fakat çok sık iş değiştirip maaşımı da zamanında alamadığım için birikim yapamadım, bir de genç bir kız olarak ihtiyaçlarımı karşılamak, sosyalleşmek için de para harcadım tabii büyük bir birikimim yok... Şu an annemin borcuna ortağım, kendi kartlarım da var (birinin ödemesi 4 bin diğerinin 15 bin) artık sosyalleşmeyi 0'a indirdim ama birikim de yapamıyorum canım çok sıkılıyor... (maaşım 25 bin) Hayallerim var ama adım atamıyorum, araba almak istiyorum bir faaliyetim yok sürekli aylık olarak 10-15 bin TL anneme ödeme yapıyorum + kendi kartlarım da var. Çok bunaldım.

Borcun sebebine mutfak masrafı, sağlık giderleri sebebiyle çekilen kredi yüzünden olduğunu söylüyor. Keyfi herhangi bir şey söz konusu değil sanırsam ama tabii detaylarını bilmiyorum, bazen benden çoğu şeyi saklıyor.
Saglik durumuysa destek olurum. Ama yalan soyleme egilimi varsa kalem kalem hastane vs faturalarini gormek isterim.

Mecburi şeylere borç yaptıysa destek olurum .

Bildiğim 3 neden de mecburi şeylerdi ama farklı nedenler var mı inanın bilmiyorum...

Borcun sebebi cok onemli tabi ama konu aileyse ben olurdum sanirim ya , evet sizin icin cok yorucu biliyorum kendiniz yapmadiginiz bi hatanin bedelini odemek ama diger turlu de vicdanim rahat etmezdi benim

Bazen çok üzülüyorum bazen de çok kızıyorum neden bu hale düşürdü diye...

Borcun sebebine mutfak masrafı, sağlık giderleri sebebiyle çekilen kredi yüzünden olduğunu söylüyor. Keyfi herhangi bir şey söz konusu değil sanırsam ama tabii detaylarını bilmiyorum, bazen benden çoğu şeyi saklıyor.
Anneniz mi borc yapan, şu ödediğiniz 15 bin mi odemeniz bu borç için,ne kadar sürecek,Ben aileme zamanında kendi evlilik borclarim hiçbir şeyim yokken ev kredisi çekmiş insanım kardeşimle beraber evlenmeden önceki 5 yılda evi ben gecindirdim..Yani annem için ben yaptım yaparım hele ki aynı evde yaşıyorsam saglik yeme içme masrafları ise ..

Aranızda sorun yoksa annenize destek olmakta bir problem yok Bu borç ne borcu??? babanızdan gizli ise nedenine bakmak lazım.6 sene içinde düzenli iş hayatınız olmamış belki sizden belki iş yerinden kaynaklı dikiş tutturamamış ,para oldugunda ise tüm parayı har vurup harman savurmuşsunuz( para harcamak sorun değil ama yarınını düşünüp en azından küçük miktarlar köşeye atılmalı) Şimdi paranın değerini ve birikim yapmanın önemini kavriyorsunuz olaya böyle bakarsanız belki biraz konsantre olursunuz.Tabi bir de kaç ay kaç sene bu borca destek olacaksınız,bu da önemli.....

Anne icin yapilir. Bir sure gezmeden tozmadan kismak cok mu sorun senin icin?
Ne kadar surecek bu odemeler? Bir de ailenle mi yasiyosun?

Gezme tozma şöyle; haftaiçi iş sonrası ya da haftasonu kahve içme gibi aktiviteler...
Bu ödemeleri tamamlamak 1 ya da 1.5 yıl sürer tahminimce. Evet ailemle yaşıyorum.

Selam,

Ailenizden biri (anne, baba ya da kardeş) bir borç yapsa ve bunu ödeyemeyecek duruma gelince size itirafta bulunarak borcu iki kişi çalışarak ödeme yardım talebinde bulunsa tepkiniz ne olur?

2025 yılı itibari ile bilfiil 6 yıldır çalışan biri olacağım fakat çok sık iş değiştirip maaşımı da zamanında alamadığım için birikim yapamadım, bir de genç bir kız olarak ihtiyaçlarımı karşılamak, sosyalleşmek için de para harcadım tabii büyük bir birikimim yok... Şu an annemin borcuna ortağım, kendi kartlarım da var (birinin ödemesi 4 bin diğerinin 15 bin) artık sosyalleşmeyi 0'a indirdim ama birikim de yapamıyorum canım çok sıkılıyor... (maaşım 25 bin) Hayallerim var ama adım atamıyorum, araba almak istiyorum bir faaliyetim yok sürekli aylık olarak 10-15 bin TL anneme ödeme yapıyorum + kendi kartlarım da var. Çok bunaldım.
Annem diyorsunuz
Tabi ki katılacaksınız
Emegını odeyemeyız annelerimizin
Herkesin annesini kutsamıyorum tabi ama sadece uykusuz geceler bile yeter, bi yerde... 🥹

Gezme tozma şöyle; haftaiçi iş sonrası ya da haftasonu kahve içme gibi aktiviteler...
Bu ödemeleri tamamlamak 1 ya da 1.5 yıl sürer tahminimce. Evet ailemle yaşıyorum.
1 , 1.5 sene bisey degilmis acikcasi. Ailenle yasadigini dusunursek aslinda az bile verdigin para 😅
Simdi bi eve cikmaya kalksan masraflara tum maasini yatirsan yetmez emin ol. Bence sukret haline, annene yardim et duasini al. Gonul koyacagin bir durum yok ortada.

Anneniz mi borc yapan, şu ödediğiniz 15 bin mi odemeniz bu borç için,ne kadar sürecek,Ben aileme zamanında kendi evlilik borclarim hiçbir şeyim yokken ev kredisi çekmiş insanım kardeşimle beraber evlenmeden önceki 5 yılda evi ben gecindirdim..Yani annem için ben yaptım yaparım hele ki aynı evde yaşıyorsam saglik yeme içme masrafları ise ..

Evet annem yaptı, 15 bin ödeme var daha da fazla ödeme olursa daha çabuk biter borç tabii. 1 ya da 1.5 yıl sürer diye düşünüyorum. Kamuda mısınız, özelde mi? Özelde maaşlar düşük ve her an çıkarılma tehlikesi ile boğuşuyorsunuz o sebepten özelde çalışan biri olarak ben de ilerde evlenmeden önce bir birikimim olsun, çıkarırlarsa ortada dımdızlak kalmayayım diye kendime de birikim yapmak istiyorum ama yapamıyorum

Aranızda sorun yoksa annenize destek olmakta bir problem yok Bu borç ne borcu??? babanızdan gizli ise nedenine bakmak lazım.6 sene içinde düzenli iş hayatınız olmamış belki sizden belki iş yerinden kaynaklı dikiş tutturamamış ,para oldugunda ise tüm parayı har vurup harman savurmuşsunuz( para harcamak sorun değil ama yarınını düşünüp en azından küçük miktarlar köşeye atılmalı) Şimdi paranın değerini ve birikim yapmanın önemini kavriyorsunuz olaya böyle bakarsanız belki biraz konsantre olursunuz.Tabi bir de kaç ay kaç sene bu borca destek olacaksınız,bu da önemli.....

Evet borç babamdan gizli, dediğim gibi sağlık sorunları sebebiyle çekilmiş olan krediler vb var benim bildiğim. Bazen parayı har vurup harman mı savurdum yoksa yapamadıklarımı yapmaya mı adapte oldum diye hem vicdan azabı hem de iyi ki arasında gidip geliyorum... Bu borçlar ben yurtdışında bir yıl okumaya gittiğimde de var (erasmus kapsamında) Bazı yapmak istediğim şeyleri annemin borcunu ödemekten yapamamıştım. Mezun oldum, paramı kazanmaya başlayınca kıstığım herşeye abandım, sosyalleşme, alışveriş, ihtiyaç, kurslar gibi şeyler... Ama evet biraz da kenara atabilirmişim.
Ödeme süresi 1, 1.5 yıl tahminimce.

Selam,

Tabi ki ortak olurum konusu bile olmaz. Siz aynı durumda olsanız ortak olmazlar mı borcunuza?

X