• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin tutuculugu

foxy_

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2018
99
153
8
29
İyi geceler arkadaslar telefondan yaziyorum kusura bakmayin bi suredir buralardayim bircok dert ve konu okudum gercekten her zaman daha kotu durumda olan insanlar var ama ben cok mutsuzum ailemden dolayi. Aslinda cok iyidir annem babam her seyimle ilgilenirler ama cok tutucular. Birakin sevgiliyi normal erkek arkadasim olmasini bile istemiyorlar. Zaten aksam disari falan cikmak imkansiz. Hadi bunlari gectim zaten olabildigince kapali giyinmeye calisiyorum ama kiyafetlerime de laf ederler. Ben de biraz suslenmeyi makyaj yapmayi seviyorum. En son bugun sabah bordo rengi oje surdum diye demedigini birakmadi. Insanlar ne dermis bunu gorunce, kotu kadinlara benzemisim, uzun uzun igrencmis. En sevmedigim kiz tipi hep kinadim basima sen geldin dedi. Cok bozuldum naptim ki dedim. sana tolerans gosterdikce tepemize ciktin dedi. Tepemize ciktin dedigi makyaj yapiyor ve suslu olmam. Cok uzuldum kalbim cok kirildi. Hayir akrabalarimizdan falan var boyle oje suren acik giyinen onlara hicbirsey demiyor hatta cok seviyor ama ben en sevmedigi kiz tipi imisim. Babam da boyle. Ayri eve cik falan diyebilirsiniz daha okuyorum gelirim yok yurda falan da cikarmazlar eve yakin okulun zaten diye. Mezun olunca da ayri eve cikmama laf ederler. Hadi is bulunca ayri eve cikayim diyecegim ama baska bi sorunum yok ailemle karsima almak da istemiyorum sirf bu yuzden. Zaten istemiyorum annem babamin yaninda durmak istiyorum ama ben artik kendim olmak istiyorum, onun istedigi gibi kimseyle konusmayan kendine bakmayan gezmeyen sadece ders calisan biri olursam mutlu olamam ki, ancak evlenirsem beni kisitlamayi birakacak ama sirf bu yuzden alel acele birini bulup evlenmek istemiyorum bekarligi seviyorum. Haklarini da odeyemem tabiki ama bu laflari demesi cok kirici degil mi? Cok ozeniyorum ailesiyle herseylerini paylasabilen insanlara.

Bende öyleyimm ama bu hayat öyle geçmiyo ya evlenceksiniz ya da doğru yollardan kopmaya calısıcaksınız şahsen üniyi başka şehirde okudum rahattım şimdi kpss le ve yüjsek lisans olsun diye uğraşyorum sırf gitmek için beklemeyin düzelmiyolar doğru yollardan gitmeye hayat kurmaya bakınn böyle olunca seste edemezler kızımız okuyo ya da kızımz çalışıyo ayakalrı üzerinde duruyo kötü bi şey yok çünkü ortada ama kendi hayatınz özgürlüğünüz varmı var bi taşla iki kuş :)

Ailenizle yaşadığınız sürece bu sorunlarınızı yaşamaya devam edecek gibi görünüyorsunuz. Koskoca insanlar bu saatten sonra kolay kolay değişmezler. Tek çözümünüz ayrı ev; iş güç sahibi olup ayrı bir düzen kurduğunuzda dilediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz ama ekonomik özgürlüğünüz olmadan ne yazık ki...

İstediğiniz şeylerin arkasında durun. Siz geri adım attıkça daha da baskıcı, tutucu olurlar.
Üniversiteye hazırlık dönemindeyken makyaj yapmaya başlamıştım, dersaneye giderken kırmızı ruj süreyim dedim pek yakıştıramadım kendime ama silmeye de üşenmiştim. Babam görünce çok kızmıştı bu nasıl ruj, böyle dışarı çıkamazsın falan diye. Beğenmediğim halde inadına her gün o kırmızı ruju sürüp çıktım. Kendimce küçük bir zafer kazandım. Ama yıllar geçtikçe kendimden taviz vermeyerek onları da normale alıştırdım. Şimdi başkası laf edecek olsa yakışıyor kızımıza derler :)

Bende öyleyimm ama bu hayat öyle geçmiyo ya evlenceksiniz ya da doğru yollardan kopmaya calısıcaksınız şahsen üniyi başka şehirde okudum rahattım şimdi kpss le ve yüjsek lisans olsun diye uğraşyorum sırf gitmek için beklemeyin düzelmiyolar doğru yollardan gitmeye hayat kurmaya bakınn böyle olunca seste edemezler kızımız okuyo ya da kızımz çalışıyo ayakalrı üzerinde duruyo kötü bi şey yok çünkü ortada ama kendi hayatınz özgürlüğünüz varmı var bi taşla iki kuş :)

Siz biraz daha sansliymissiniz bana sehirdisi yazdirmadilar ben de cok istedim ama. 18 yasimda oylelerdi 22 oldum hicbir gelisme yok. Mezun olunca da ne gerek var ayri eve otur baba evinde diyecekler gibi geliyor ama hayirlisi :(

Aileler çocuklarını sıktıkça çocuk kaçıyor farkında değiller... Siz dişinizi sıkıp mezun olur olmaz iş bulun kendunize. Daha özgür olursunuz... Belki kafaniza gore birini bulur evlenirsrniz daha rahat edersiniz.

Mesleğini eline al istediğini yap ,çok zıtlaşma bence anne baba sonuçta

Inanin ben de oyle yapmak istiyorum ama sanirim suan gonul kirginligim oldugu icin daha fazla katlanamayacagim gibi geldi. Sonucta eminim kimse annesinden kinadim basima sen geldin gibi birsey duymayi hak etmez:110:

Ailenizle yaşadığınız sürece bu sorunlarınızı yaşamaya devam edecek gibi görünüyorsunuz. Koskoca insanlar bu saatten sonra kolay kolay değişmezler. Tek çözümünüz ayrı ev; iş güç sahibi olup ayrı bir düzen kurduğunuzda dilediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz ama ekonomik özgürlüğünüz olmadan ne yazık ki...

Oyle bir aile ki evli degilsen niye ayri eve cikacaksin hayir cikma gibi seyler diyecekler eminim. Hatta ayri eve cikarsan millet ne der bile diyebilirler.

Inanin ben de oyle yapmak istiyorum ama sanirim suan gonul kirginligim oldugu icin daha fazla katlanamayacagim gibi geldi. Sonucta eminim kimse annesinden kinadim basima sen geldin gibi birsey duymayi hak etmez:110:
Üzülme anneler çocuklarının hatalarını (senin hata yaptığını söylemiyorum )kendilerine bağlarlar sanki onun yaptuğı yada yapamadığı bişeyden böyle hata yapıyor sanırlar kendince kendini suçluyor boş ver çok takma tamam anne de arada sür arada sil gönlü olsun

İstediğiniz şeylerin arkasında durun. Siz geri adım attıkça daha da baskıcı, tutucu olurlar.
Üniversiteye hazırlık dönemindeyken makyaj yapmaya başlamıştım, dersaneye giderken kırmızı ruj süreyim dedim pek yakıştıramadım kendime ama silmeye de üşenmiştim. Babam görünce çok kızmıştı bu nasıl ruj, böyle dışarı çıkamazsın falan diye. Beğenmediğim halde inadına her gün o kırmızı ruju sürüp çıktım. Kendimce küçük bir zafer kazandım. Ama yıllar geçtikçe kendimden taviz vermeyerek onları da normale alıştırdım. Şimdi başkası laf edecek olsa yakışıyor kızımıza derler :)

Ne kadar guzel yapmissiniz... onlarin da sahiplenebilmesi cok hos. Evet bizde de kirmizi ruj krizi oluyordu ben yakistiriyorum kendime ama ben surunce o ne bicim ruj diyip sildiriyolardi ben de artik evden cikarken surup eve girerken siliyorum:KK1: keske sizin gibi cesur olsam ama bu tarz kotu kadin gibi olmussun gibi seyler diyince annem kaldiramiyorum

Aileler çocuklarını sıktıkça çocuk kaçıyor farkında değiller... Siz dişinizi sıkıp mezun olur olmaz iş bulun kendunize. Daha özgür olursunuz... Belki kafaniza gore birini bulur evlenirsrniz daha rahat edersiniz.

Evet keske bunun farkinda olsalar, ben ki 35ime kadar evlenmem diyen bir kizdim evleneyim de kendim olayim diye dusunmeye basladim bu yasimda. Gerci ona bile bu yasta boyle seyler mi dusunuyosun ayip derler:) 22 yasindayim bu arada.

Bence sen onlara yüz verdikce onlar senin tepene cikmis
Böyle devam edersen,isyan bayraklarını acmazsan daha çok ezilirsin...

Hakli olabilirsiniz... peki ne yapmam gerekir yani ne soylesem biz sana as veriyoruz giydiriyoruz ev veriyoruz nankorluk yapma bizim kurallarimiza uyacaksin diyecekler. Keske beni anlasalar makyajla kiyafetle sunla bunla namusun alakasinin olmadigini bilseler.

Ne alakası var ya?
Doğurdun bakacaksın. Anne baba olarak görevleri bu değil mi?
Onlara böyle yaparak seni hepten uzaklaştirdiklarini söyleyebilirsin.
Yaptıkları kötü yorumları duyma,onlar dedi diye kıyafetini çıkarma-makyaji silme...
Düğüne gidecekken giyindigin kıyafeti mi beğenmediler? Hiç gitme. Evde dur.
Evde misafir gelecekken yaptığın makyaja mi karıştılar? Kendini odaya kitle hickimseye hoşgeldin bile deme.
Deli deliyi görünce comagini saklar. Her seferinde bir huzursuzluk cikarirsan Bir süre sonra eskisi gibi karışmazlar.
Ayrıca şöyle bir metod uygulayabilirsin. O bordo ojeyi genelde evdeyken sur, haftasonlari falan. Bir laf ederlerse 'evdeyim zaten' dersin..bir süre sonra gözleri alışır zaten artık o kadar da tuhaf gelmez,dışarı çıktığında.
Ayrıca seni baskıladiklarinda 'aferin size ya. Beni böyle pisirik yetiştirin, her dediğinizi zorla yaptırın. Hiç kendimi savunmayı öğrenmeyim de elin adamı da beni ezsin. Bunu giyme şunu yeme deyip dursun' diyebilirsin. Ama sinirli degil,sitemkar olarak . Ki çok doğru. Bugün ailen seni ezerse yarın kocan kaynanan neden ezmesin?
Ayrıca onları Erasmus yapıp başka ülkeye gitmekle ya da kpssye girip uzak şehirlere taşınmakla tehdit edebilirsin.
Sana 'sunu şunu yaptik,bak bilmemkimin kizi...' diye saydiklarinda sen de 'ben sizden araba istemedim telefon istemedim tatile gönderin demedim. Alt tarafı evde oturup yemek yiyorum . Bu mu batıyor gözünüze? Bak bilmemkim kizini Amerika'ya gönderdi okusun diye,bak bilmemkim araba aldı kizina' falan diye siz de sayabilirsiniz...
Ayrıca elalem ne ya? Anneniz bunca sene elalem korkusuna gün yüzü görmemiş de çok mu mutlu?
Benim annem de kendince muhafazakar ve aşırı korumacı bir kadın. İzin alsam beni yan komşuya bile yollamaz. Ama izin almıyorum ve şehir şehir ülke ülke geziyorum.
Biraz dişli olmakta fayda var...
Kitap önerisi isterseniz : Emma goldman'dan dans edemeyeceksem bu benim devrimim değildir 'i onerebilirim. Bence mutlaka okumalisin.

Bu arada zannetme ki ailenle kavga et, hirgur çıkar diyorum. Sadece seni ezmelerine izin verme

:halay::halay:Aynen katılıyorum
Ne alakası var ya?
Doğurdun bakacaksın. Anne baba olarak görevleri bu değil mi?
Onlara böyle yaparak seni hepten uzaklaştirdiklarini söyleyebilirsin.
Yaptıkları kötü yorumları duyma,onlar dedi diye kıyafetini çıkarma-makyaji silme...
Düğüne gidecekken giyindigin kıyafeti mi beğenmediler? Hiç gitme. Evde dur.
Evde misafir gelecekken yaptığın makyaja mi karıştılar? Kendini odaya kitle hickimseye hoşgeldin bile deme.
Deli deliyi görünce comagini saklar. Her seferinde bir huzursuzluk cikarirsan Bir süre sonra eskisi gibi karışmazlar.
Ayrıca şöyle bir metod uygulayabilirsin. O bordo ojeyi genelde evdeyken sur, haftasonlari falan. Bir laf ederlerse 'evdeyim zaten' dersin..bir süre sonra gözleri alışır zaten artık o kadar da tuhaf gelmez,dışarı çıktığında.
Ayrıca seni baskıladiklarinda 'aferin size ya. Beni böyle pisirik yetiştirin, her dediğinizi zorla yaptırın. Hiç kendimi savunmayı öğrenmeyim de elin adamı da beni ezsin. Bunu giyme şunu yeme deyip dursun' diyebilirsin. Ama sinirli degil,sitemkar olarak . Ki çok doğru. Bugün ailen seni ezerse yarın kocan kaynanan neden ezmesin?
Ayrıca onları Erasmus yapıp başka ülkeye gitmekle ya da kpssye girip uzak şehirlere taşınmakla tehdit edebilirsin.
Sana 'sunu şunu yaptik,bak bilmemkimin kizi...' diye saydiklarinda sen de 'ben sizden araba istemedim telefon istemedim tatile gönderin demedim. Alt tarafı evde oturup yemek yiyorum . Bu mu batıyor gözünüze? Bak bilmemkim kizini Amerika'ya gönderdi okusun diye,bak bilmemkim araba aldı kizina' falan diye siz de sayabilirsiniz...
Ayrıca elalem ne ya? Anneniz bunca sene elalem korkusuna gün yüzü görmemiş de çok mu mutlu?
Benim annem de kendince muhafazakar ve aşırı korumacı bir kadın. İzin alsam beni yan komşuya bile yollamaz. Ama izin almıyorum ve şehir şehir ülke ülke geziyorum.
Biraz dişli olmakta fayda var...
Kitap önerisi isterseniz : Emma goldman'dan dans edemeyeceksem bu benim devrimim değildir 'i onerebilirim. Bence mutlaka okumalisin.

Bu arada zannetme ki ailenle kavga et, hirgur çıkar diyorum. Sadece seni ezmelerine izin verme[/QUOTE

Siz biraz daha sansliymissiniz bana sehirdisi yazdirmadilar ben de cok istedim ama. 18 yasimda oylelerdi 22 oldum hicbir gelisme yok. Mezun olunca da ne gerek var ayri eve otur baba evinde diyecekler gibi geliyor ama hayirlisi :KK43:
Okudugunuzz bölüm memuryette iş imkanı varsa ona yoğunlaşın ben öğretmenlik okudum sınıf öğretmenliği benim iş imkanım devlette oda atanıyosun gidiyosun öyle bi bölümse buna yoğunlaşın. Aksi halde zor peki okul bitince çalıştırırlarmı sizi?

sakın biran bunalıma girip evlenmeyi düşünme. sevgililik döneminde sana istediğin gibi evlilik hayatı sunacağım gibi laflara kanma.evlilikte kocan kısıtlamaya çalışacak çocuk falan iyice hayatından olacaksın. kulak ardı et laflarını. okulunu bitirip meslek sahibi olmaya bak. sabredersen istediğin gibi düzelecek her şey. her ailede oluyor malesef böyle durumlar

Bende liseden mezun olduğumda kabuğumu kırmıştım. Çünkü; eşimle tanışmıştım. Ailemde çok tutucudur, o sebeple ilişkimlz başladıktan 3 ay sonra söz yaptırmıştım. Sanki söz olunca resmi yada dini bir boyuta taşınmışız gibi. Bu ilişki benim bi bakıma büyüdüğümü düşündürdü onlarla. Yavaş yavaş dinlenmeye başladım. Devamında aldığım sorumluluklarla tamamen hayatımın ipini elime aldım.

Tabuları yıkmak kolay değil. İnsanlar artık neye neden izin vermediklerini de bilmiyorlar. Bir an önce çalışma hayatına atıl bence. Haftasonu çalışabilirsin bence. Yetişkinliğe adım atmadıkça süreceğin ojenin bile hesabını vermek zorunda kalırsın.

Biraz uzulerek biraz sevinerek okudum konunu. Ama duygulandim acikcasi. Onlara kizma. Dunya gercekten cok kotu bir yer. Benimde senin gibi cok guzel bir ailem var. Babamin sınırlari vardir kirmizi cizgileri. Guzel bir bekarlik yasadim ama evliligim kabustu. Ailen dag gibi. Zaten ilerde meslegini eline alinca cok guzel ojeler rujlar sureceksin. Isyeri ortaminda arrik sarr kosuyorlar bakimli olmayi. Simdiden biktiema kendini bosa. Dogalligin dibine vurman gereken bir zmandasin. Birak o guzel temiz tirnaklarin ojelerden sararmasin dudaklarini kimyasal rujlarla deforme etme. Kirpiklerin hava alsin. Diyorum ya ilerde zaten yaoacaksin

Back
X