• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin tutuculugu

alışırlar üzülmeyin. dozu yavaş yavaş artırın. ne arkadaşlarım vardı nelere alıştırdı ailelerini. mesela direk bordo değildi. önce bej sonra somon rengi sonra açık pembe sonra kahve rengi sonra bordo. emin ol alışacaklardır. insanoğlu her şeye alışıyor :KK45: zamanla insanın üstündeki boyanın önemsiz olduğunu anlarlar. ailelerin çoğu böyle. yalnız değilsiniz. geri adım atmayın atarsanız artar baskınız. sevimliklik yapın tamam annecim deyin. ama çok güzel olmamış mı deyin yağlayın ballayın.

Sana verebileceğim tavsiye; sık dişini. Mesleğini eline alınca, gerekirse başka bir şehirde iş bul ve taşın, kendi hayatını yaşa. Anlattıkların çok boğucu ama aslında yüzeysel mevzular. Yani hayatını çok daha zincirleyecek konularda da sorun yaşayabilirdin ailenle, mesela okula gitmene izin vermemek, seni başka şeylere mecbur etmek gibi, en azından bunlar yokmuş. Ben bunları akrabalarımla yaşadım. Herkes özgürce, bir ojenin sorun olmayacağı normal bir hayat yaşamak ister, anlıyorum seni ama elindeki şartlar buysa, kendi hayatını inşa edene kadar sık dişini. İnan çok daha beter bir hayattan geliyorum. Anlatsam roman olur denecek cinsten. İnsan kendi ayakları üstünde durmaya başladığında, bir çok değişmeye başlıyor.

İnan anne ve baban senin kötülüğünü istemiyorlar, onlara güven ver, sana güvenmeyi öğret , her konuda dürüst ol, senin güçlü bir kişilik olduğunu görmelerini sağla. Üzme aileni , hayat okadar kısaki ne anne babanı üzmeye değiyor ne birileriyle düşman olmaya. Senide anlıyorum elbette genç kızsın ama maalesef elalem denen bir illet var , ailen sana laf söz gelsin istemez

Mezun olunca baska sehirden is bulursunuz butun sorun cozulur. Mezuniyete kadar da ben olsam bildigimden sasmam. Bordo ojeye devam yani ;) zamanla gozleri alisir. Siz duymayiverin o surecte

İyi geceler arkadaslar telefondan yaziyorum kusura bakmayin bi suredir buralardayim bircok dert ve konu okudum gercekten her zaman daha kotu durumda olan insanlar var ama ben cok mutsuzum ailemden dolayi. Aslinda cok iyidir annem babam her seyimle ilgilenirler ama cok tutucular. Birakin sevgiliyi normal erkek arkadasim olmasini bile istemiyorlar. Zaten aksam disari falan cikmak imkansiz. Hadi bunlari gectim zaten olabildigince kapali giyinmeye calisiyorum ama kiyafetlerime de laf ederler. Ben de biraz suslenmeyi makyaj yapmayi seviyorum. En son bugun sabah bordo rengi oje surdum diye demedigini birakmadi. Insanlar ne dermis bunu gorunce, kotu kadinlara benzemisim, uzun uzun igrencmis. En sevmedigim kiz tipi hep kinadim basima sen geldin dedi. Cok bozuldum naptim ki dedim. sana tolerans gosterdikce tepemize ciktin dedi. Tepemize ciktin dedigi makyaj yapiyor ve suslu olmam. Cok uzuldum kalbim cok kirildi. Hayir akrabalarimizdan falan var boyle oje suren acik giyinen onlara hicbirsey demiyor hatta cok seviyor ama ben en sevmedigi kiz tipi imisim. Babam da boyle. Ayri eve cik falan diyebilirsiniz daha okuyorum gelirim yok yurda falan da cikarmazlar eve yakin okulun zaten diye. Mezun olunca da ayri eve cikmama laf ederler. Hadi is bulunca ayri eve cikayim diyecegim ama baska bi sorunum yok ailemle karsima almak da istemiyorum sirf bu yuzden. Zaten istemiyorum annem babamin yaninda durmak istiyorum ama ben artik kendim olmak istiyorum, onun istedigi gibi kimseyle konusmayan kendine bakmayan gezmeyen sadece ders calisan biri olursam mutlu olamam ki, ancak evlenirsem beni kisitlamayi birakacak ama sirf bu yuzden alel acele birini bulup evlenmek istemiyorum bekarligi seviyorum. Haklarini da odeyemem tabiki ama bu laflari demesi cok kirici degil mi? Cok ozeniyorum ailesiyle herseylerini paylasabilen insanlara.
İstediğin her şeyin arkasında dur . Ojeye laf etmekte ayrı bir olay zaten . MEzun olunca düzen kurmak daha kolay gelecek gözüne .

İyi geceler arkadaslar telefondan yaziyorum kusura bakmayin bi suredir buralardayim bircok dert ve konu okudum gercekten her zaman daha kotu durumda olan insanlar var ama ben cok mutsuzum ailemden dolayi. Aslinda cok iyidir annem babam her seyimle ilgilenirler ama cok tutucular. Birakin sevgiliyi normal erkek arkadasim olmasini bile istemiyorlar. Zaten aksam disari falan cikmak imkansiz. Hadi bunlari gectim zaten olabildigince kapali giyinmeye calisiyorum ama kiyafetlerime de laf ederler. Ben de biraz suslenmeyi makyaj yapmayi seviyorum. En son bugun sabah bordo rengi oje surdum diye demedigini birakmadi. Insanlar ne dermis bunu gorunce, kotu kadinlara benzemisim, uzun uzun igrencmis. En sevmedigim kiz tipi hep kinadim basima sen geldin dedi. Cok bozuldum naptim ki dedim. sana tolerans gosterdikce tepemize ciktin dedi. Tepemize ciktin dedigi makyaj yapiyor ve suslu olmam. Cok uzuldum kalbim cok kirildi. Hayir akrabalarimizdan falan var boyle oje suren acik giyinen onlara hicbirsey demiyor hatta cok seviyor ama ben en sevmedigi kiz tipi imisim. Babam da boyle. Ayri eve cik falan diyebilirsiniz daha okuyorum gelirim yok yurda falan da cikarmazlar eve yakin okulun zaten diye. Mezun olunca da ayri eve cikmama laf ederler. Hadi is bulunca ayri eve cikayim diyecegim ama baska bi sorunum yok ailemle karsima almak da istemiyorum sirf bu yuzden. Zaten istemiyorum annem babamin yaninda durmak istiyorum ama ben artik kendim olmak istiyorum, onun istedigi gibi kimseyle konusmayan kendine bakmayan gezmeyen sadece ders calisan biri olursam mutlu olamam ki, ancak evlenirsem beni kisitlamayi birakacak ama sirf bu yuzden alel acele birini bulup evlenmek istemiyorum bekarligi seviyorum. Haklarini da odeyemem tabiki ama bu laflari demesi cok kirici degil mi? Cok ozeniyorum ailesiyle herseylerini paylasabilen insanlara.

okulunu bitir, işini bul, evini ayır. küsen küssün darılan darılsın. bu kadar basit. iş bulduktan sonra hala onları dinlersen bu bir ömür boyu değişmez. evlensen dahi hayatına karışmaya devam ederler.
bazen rest çekmez her şeyden daha iyidir.
ana baba onlar 3 gün küser 4. gün barışırlar. ilişkilerini belli bir seviyede tut ana baba dahi olsa kimsenin kişisel hayatına karışmasına izin verme.
tabi kendi gelirini eline aldıktan sonra.

Yorum yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Herkesin mesajını okudum. Annemle aram bugün iyi. Sanırım dediği şeylerin kalp kırma ihtimalini düşünemiyor ki hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Ben de kafaya takmamaya çalışıyorum okuluma işime gücüme bakacağım. Mezun olup para kazanmaya başlayınca biraz daha sözüm geçer heralde ya da başka eve çıkarım ama sanırım şimdilik kavga gürültü çıkarmadan kalp kırmadan istediğim gibi biri olamayacağım. Sabredeceğim. :KK16:

Oyle bir aile ki evli degilsen niye ayri eve cikacaksin hayir cikma gibi seyler diyecekler eminim. Hatta ayri eve cikarsan millet ne der bile diyebilirler.

Derler derler derler "DERLER" bu lafı hayatınızdan aklınızdan çıkarmanız lazım

İki yolunuz var 1. Takmıyacaksınız anneniz o ne der bu ne der başıma geldi dediğinde gülümseyin sürdüğünüze giydiğinize devam edin
2. Annenizin üstüne gidin. Başkalarının hayali annelerini anlatın şöyle aüslü böyle püslü bekadar güzel şanslı arkadaşım, benim kızımda benimle övünücek şöyle aüalü püslü ama sen niye böylesin ? diyin

Biraz okları onlara çevirin

Evlilik sizin durumunuzda kurtuluş değil eşinizin aileniz gibi olmayacağı garanti değil ki olsa bile sırf bu sebepten evlenilmez

Ve ayrı ev desinler laf etsinler ? o evi tutup oturduktan sonra deseler neolur ? Kapının dışında söylenirler ve alışırlar

Bu forumda çocuğum istediği gibi cinsellik yaşayabilir diyenleri okudukça evladını korumak niyeti güderek her şeyi kısıtlayan ailelerin bile ellerini öpesim geliyor.
Baskı taraftarı değilim yanlış anlaşılmasın, en azından sizi korumak istiyorlar kendilerince

Oyle bir aile ki evli degilsen niye ayri eve cikacaksin hayir cikma gibi seyler diyecekler eminim. Hatta ayri eve cikarsan millet ne der bile diyebilirler.
O kadarını da duymamazlıktan geleceksiniz artık yapacak bir şey yok. Yurdum insanı zaten eleştiriyi kaldıracak potansiyelde değil hele ki yaş ile birlikte daha da inatçı olabiliyorlar.

Derler derler derler "DERLER" bu lafı hayatınızdan aklınızdan çıkarmanız lazım

İki yolunuz var 1. Takmıyacaksınız anneniz o ne der bu ne der başıma geldi dediğinde gülümseyin sürdüğünüze giydiğinize devam edin
2. Annenizin üstüne gidin. Başkalarının hayali annelerini anlatın şöyle aüslü böyle püslü bekadar güzel şanslı arkadaşım, benim kızımda benimle övünücek şöyle aüalü püslü ama sen niye böylesin ? diyin

Biraz okları onlara çevirin

Evlilik sizin durumunuzda kurtuluş değil eşinizin aileniz gibi olmayacağı garanti değil ki olsa bile sırf bu sebepten evlenilmez

Ve ayrı ev desinler laf etsinler ? o evi tutup oturduktan sonra deseler neolur ? Kapının dışında söylenirler ve alışırlar

Çok haklısınız, zaten beni en deli eden de ailemdeki bu elalem ne der mantığı. Mesela erkeklere karşı da aynı kısıtlamaları koysalar neyse diyeceğim ama erkek gece çıkabilir, sevgilisi olabilir ama bizim olamaz. Hatta bazen ben biraz sınırları aşmayı denediğimde sen erkek çocuğu musun diyor. Yani elalem bir gün konuşur iki gün konuşur ama böyle yaptıkça ben kaçacak delik arıyorum farkında değiller. Sırf bu evden gitmek için evlenmek istiyorum korkunç bişey değil mi bu?

2. dediğiniz yolu lisede çok yapıyordum istemsiz. Arkadaşlarımın annesi çok güzel geliyordu benim annem çok sade geliyordu ama bunun onu kırabilceğini bildiğimden hiç sesimi çıkarmadım bir de kocaman kadın nasıl hoşuma gidiyorsa öyle olsun derdim ama benim eyeliner çekip ruj sürmem beni kötü kadın yaptı...

Dediğiniz gibi mezun olmama az kaldı mezun olup iş bulunca bu kurallar eskisi gibi devam ederse kendi başıma eve çıkacağım aklıma koydum. Umarım ailemle aram kötü olmaz diye de dua ediyorum ama.

Bu forumda çocuğum istediği gibi cinsellik yaşayabilir diyenleri okudukça evladını korumak niyeti güderek her şeyi kısıtlayan ailelerin bile ellerini öpesim geliyor.
Baskı taraftarı değilim yanlış anlaşılmasın, en azından sizi korumak istiyorlar kendilerince

Evet eminim bundan ama keşke böyle kalp kırıcı olmasalar. Annem doğru yoldan anlatmıyor ki. Hiç demedi bana ben seni korumaya çalışıyorum diye. Varsa yoksa “elalem seni görünce ne der, eve laf mı getireceksin” belki de iletişim problemimiz var annemle asıl sorun bu.

Yahu ana baba olmak kolay mi koruyup kollamak o kadar zor ki hele şu devirde. Bak büyüt yetiştir biri ciksin kessin biri ciksin arabayla ezsin biri ciksin sokak ortasinda dovsun. Neler okuyoruz neler goruyoruz benim de kizim var ben de mudahale ederim giyimine gorustuklerine tabiki rencide etmem ama abartmasina izin vermem. Hani anne baba olunca anlarsin diyolar ya bu konu oyle bisey bence. Asla ailenden dolayi evlenip gitme yagmurdan kacarken doluya tutulursun bide ustune koca dayagi kaynana dirdiri cekersin.

Evet eminim bundan ama keşke böyle kalp kırıcı olmasalar. Annem doğru yoldan anlatmıyor ki. Hiç demedi bana ben seni korumaya çalışıyorum diye. Varsa yoksa “elalem seni görünce ne der, eve laf mı getireceksin” belki de iletişim problemimiz var annemle asıl sorun bu.
Öyle görmüş öyle de ifade ediyor işte canım, takma. Herkesin üslubu ve sevgi dili farklı

Yahu ana baba olmak kolay mi koruyup kollamak o kadar zor ki hele şu devirde. Bak büyüt yetiştir biri ciksin kessin biri ciksin arabayla ezsin biri ciksin sokak ortasinda dovsun. Neler okuyoruz neler goruyoruz benim de kizim var ben de mudahale ederim giyimine gorustuklerine tabiki rencide etmem ama abartmasina izin vermem. Hani anne baba olunca anlarsin diyolar ya bu konu oyle bisey bence. Asla ailenden dolayi evlenip gitme yagmurdan kacarken doluya tutulursun bide ustune koca dayagi kaynana dirdiri cekersin.

Evet allahtan bunun farkındayım çok örneğini gördüm elime işimi almadan biriyle evlenmeyi hiç düşünmedim, ama ben küçüklüğümden beri 35 yaşlarına kadar ailemin yanında kalmak istedim böyle konuştuğuma bakmayın çok anneciyimdir ayrı eve çıkmayı falan hiç istemiyorum onda aklım kalır o yüzden bu konuyu açtım bir nevi, nasıl aynı evde uzun yıllar barınabiliriz uzlaşabiliriz diye. Annemin düşüncelerine çok değer verdiğim için de beni eleştirdiği zaman hep gönlümde yara kalır

Evet allahtan bunun farkındayım çok örneğini gördüm elime işimi almadan biriyle evlenmeyi hiç düşünmedim, ama ben küçüklüğümden beri 35 yaşlarına kadar ailemin yanında kalmak istedim böyle konuştuğuma bakmayın çok anneciyimdir ayrı eve çıkmayı falan hiç istemiyorum onda aklım kalır o yüzden bu konuyu açtım bir nevi, nasıl aynı evde uzun yıllar barınabiliriz uzlaşabiliriz diye. Annemin düşüncelerine çok değer verdiğim için de beni eleştirdiği zaman hep gönlümde yara kalır
Kendi yerinden degil de biraz onlarin yerinden bakarak olabilir belki

Back
X