• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin dügün tarihi baskisi akil verin kizlar

Köylü diye aşalıyorlarsa
Kasımda salonu tutalım
İster gelirler ister gelmezler
Ama genede belki bir bildikleri vardır olamaz mı?
O bildikleri ne bi bilsem soruyorum cevap yok. Neden erteliyosunuz bi sebep diyorum onada cevap yok. Aileyi begenmiyolar apacik. İnanin istemeye gelecekler dedim annem isimlerini bilmiyodu kv ve kp nin dalga bile gecmisti o derece ben bu insanlari nasil ikna edeyim. Düsûn dusun kafayi yiyecem ne ailemden vazgecmek istiyorum ne 6 yillik birlikteligimden emek var cunku her ikisinde de

Beni istediler ve babam dedi k' ben bilmem kizim bilir gelip kendisi sizinle gorussun' Beni cagirdi ve her deyi ben belirledim....biraz saygi lutfen, ailene noluyo

O bildikleri ne bi bilsem soruyorum cevap yok. Neden erteliyosunuz bi sebep diyorum onada cevap yok. Aileyi begenmiyolar apacik. İnanin istemeye gelecekler dedim annem isimlerini bilmiyodu kv ve kp nin dalga bile gecmisti o derece ben bu insanlari nasil ikna edeyim. Düsûn dusun kafayi yiyecem ne ailemden vazgecmek istiyorum ne 6 yillik birlikteligimden emek var cunku her ikisinde de

O zaman dediğim gibi yapacaksınız
Sevgilinize güveniniz tamsa kasımda evlenin
Gelirlerse gelirler.
Ömür boyu o adamla yaşayacak olan sizsiniz nihayetinde.

Alın düğün tarihini. .

Şu gün düğün tarihimiz deyin ..
Aldik dügün tarihini ailem gelmeyiz diyip duruyor. Yoksa benim bildigimde erkek tarafi yapar alir günü demek ki o tarihte yapacak gücü var kendine gûveniyor. Abiminkine de bizimkiler karar verdi abimin belirli bi isi yoktu bile. Ben abimi ornek gosterdigim zaman onlarin arkasinda biz vardik sizin arkanizda kimse yok diyor. Ben kimseden yardim istemiyorum nisanlim ogretmen belirli isi var zaten. Ama yok iste dugun tarihimize bile karar veremiyoruz 27 yasindayiz

Bizde erkek tarafı alır düğün gününü. .

Nişanlınızın hareketleri, aile yapıları filan mı farklı acaba? Onu görmüş olabilir mi ailen?

Alın düğün tarihini. .

Şu gün düğün tarihimiz deyin ..
Aldik dügün tarihini ailem gelmeyiz diyip duruyor. Yoksa benim bildigimde erkek tarafi yapar alir günü demek ki o tarihte yapacak gücü var kendine gûveniyor. Abiminkine de bizimkiler karar verdi abimin belirli bi isi yoktu bile. Ben abimi ornek gosterdigim zaman onlarin arkasinda biz vardik sizin arkanizda kimse yok diyor. Ben kimseden yardim istemiyorum nisanlim ogretmen belirli isi var zaten. Ama yok iste dugun tarihimize bile karar veremiyoruz 27 yasindayiz

Bizde erkek tarafı alır düğün gününü. .

Beni istediler ve babam dedi k' ben bilmem kizim bilir gelip kendisi sizinle gorussun' Beni cagirdi ve her deyi ben belirledim....biraz saygi lutfen, ailene noluyo
Bana sorulmadi iste fikrimi bile almadilar. İstiyomuyum istemiyomuyum. Hos istedigimi adi gibi biliyolarda. Tenezzül etmediler. Dügün tarihimi bile alamiyorum. Hazirliklarimi bile gönlümce yapamiyorum. Onlar ne derse o olmak zorunda cunku

ama şimdi bu kadar sert tepkinin gerekçesi ne

senin vazgeçme ihtimalin yok gibi ama onlar halen neden tutturuyorlar

giyimini mi beğenmiyor konuşmasını mı

nice evli insanlar var bir taraftaki akrabalar hiç türkçe dahi bilmeyen; dünürler ile sanki her gün görüşülecek

en son babaannem vefat edince kp babamı aradı iki sene önce; beni görünce annen baban nasıl diye soruyorlar oldu bitti

annem de telde vs soruyor ne yapıyorlar diye; birbirlerini benim düğünde; görümcemin düğününde bir kere de bize geldiklerinde gördüler

farklı şehirlerdeyiz ve çok az görüşüyoruz bu nedenle

denk olsalar ne olur olmasalar ne olur

eşimin ailesi annemleri, görümcemin düğününe bile çağırmayacaktı gelmezler nasılsa diye eşim arayıp insanlar gelecekler bir telefon açıp da davet edin bekliyorlar gelmek için dedi de zorla davet ettirdik geldiler

denk olmak; farklı bakış açısında olmak çok da sorun değil; hani annen dese ki altlı üstlü oturma ne bileyim kv her şeye karışıyor vs vs anlarım da kırsalda yaşıyorlarsa yaşıyor nişanlın da onlarla yaşamıyormuş ki geçerli mesleği var

Nişanlınızın hareketleri, aile yapıları filan mı farklı acaba? Onu görmüş olabilir mi ailen?
Aile yapilarimiz farkli ewet biz sehirde yasiyoruz onlar ilcede. Uymazmis aile yapimiza. Nisanlim her seferinde kizinizi üzmem mutlu ederim diyo cok seviyorum diyo annem bu laflarindan bile rahatsiz oluyor yaranamiyor ne yapsin. Bi saygisizligi terbiyesizligi olmadi bizimkiletin o kadar laflarina. Hala o senin ailen bu kadar seye ragmen yine gideriz yanlarina evlenince seni mahrum etmem diyor. İste gel bunu anlat aileme hep bi ön yargi cephe aldilar. Ne yapacagimi sasirdim arada kaldim resmen

Aile yapilarimiz farkli ewet biz sehirde yasiyoruz onlar ilcede. Uymazmis aile yapimiza. Nisanlim her seferinde kizinizi üzmem mutlu ederim diyo cok seviyorum diyo annem bu laflarindan bile rahatsiz oluyor yaranamiyor ne yapsin. Bi saygisizligi terbiyesizligi olmadi bizimkiletin o kadar laflarina. Hala o senin ailen bu kadar seye ragmen yine gideriz yanlarina evlenince seni mahrum etmem diyor. İste gel bunu anlat aileme hep bi ön yargi cephe aldilar. Ne yapacagimi sasirdim arada kaldim resmen

Senin nişanlınla ilgili söylemiyorum ama en başta herkes öyle süylüyor sonra değişiyorlar belki ondan korkuyorlardır

Back