kendileri bilirler. bu saatten sonra yapacağınız kendinizi asla eşinizin ailesine ezdirmemek çünkü çoğu 'bu kızın ailesi düğüne gelmedi sahipsiz bu' deyip gelinin üzerine çullanıyolar. kendi ailenize de kendinizi ezdirmeyin. gurur yapacakları hiçbir konu yok ortada. Allah akıl fikir versin deyip geçin, gelmezlerse gelmesinler. zor bi durum ama karşı çıkmaları çok mantıksız.İs ariyorum ins en kisa zamanda bulurum dugunumu yapmasina yapicamda dugunume gelmemekle tehdit edecekler beni ondan cekiniyorum yada tek badima gidip evlenecem ne halin varsa gor denilecwk ikna olmalari zor gibi gurur yapacaklar cunku. Ayrica tesekkur ederim yorumunuz icin.
Babamda ogretmen annem ev hanimi. Normal bi memur ailesiyiz
artik ailemde gelmezse dugunume dahada zora sokar tehditler ederlerse yapacak bisey yok. Dugun falan olmaz ne gelinlik giyerim ne de her kizin hayalindeki dugunu yaparim. İcime atar yasarimm bi nikah kiyarim.bu konuda da hakkimi helal etmem. Tamam bi yerde ailem atmam satmam olmaz ama isi bu boyuta getiren onlar ben hic boyle olsun istemedim hic hergunum bunlari dusunmekle geciyo ictigim su bile zehir oluyo artik cok bunaldim cok sıkildim aglamaktan bunu gormuyolar canima kiymayi bile dusundum kendi egolari icin evlatlari gozleri onunde eriyor umurlarinda degile işte babanla aynı meslektenmiş napsın nişanlın yani ailesini mi değiştirsin köylülerse köylüler ne var ki bunda?
Aynısının lacivertini yaşadım diyebilirim. Bunlar hep sen yıpran da bitir diye. Kendilerince beğenmemişler. Ben evlendim seninle aynı durumdayım. Ve hala daha ailemden "çocuğunuz olursa pek gösterme" "zaten bize layık değiller" gibi şeyler duyuyorum. Ki gerçekten üzülüyorum hiç öyle değersiz insanlar da değiller.. Eşim nefret noktasına geldi ama benim hatrıma dişini sıkıyor. Bizimkiler de "köylüler şöyle böyle yapma etme bak seni öldürürler müge anlıda neler görüyoruz" gibi bahanelerle arkadan beni doldurmaya çalışmışlardı. en son artık kendim tartışmıştım da biraz biraz düzeldiler. Ama fikir halen aynı. Kafa değişmiyor. Eşim ne yapsa batıyor. Arasa suç, aramasa suç.. Her yaptığı hata..
Ümit veremedim pek ama biraz zorlanacak da olsan düğün tarihini al. Karşılarına geç adam akıllı konuş. Yedirme yem etme kendini kimselere. İnsanlar bazen kendi büyüttüğü evladına bile kötülük yapabiliyor.
Seninde Allah yardimcin olsun canim nasil ikna etmeyi dusunuyosun peki ?bu ailelerin garezi neyse bilemedim hayat benimse o hayati ben yasayayim dogru ya da yanlisaynı durum bende de var.ailem bir türlü düğün tarihi vermiyor.ama nişanlımı çok seviyorlar ailesini sevmiyorlar sadece.bakalım ben ne yapacağım
Bizdede ayni konu ben kendilere de ayni seyi diyorum sizde yardim etmeyin biz isin icinden cikariz diyede. Herhalde olumsuz biseyle karsilasinca kendilere olan olucak saniyolar ben hicbisey istemiyorum yoksa. Ben aileme nisani atacam desem gobek atarlar ya yine sen onunla tehdit edebiliyomusun aileninişanı atmakla tehdit ediyorum şuan.bizimkilerin problemi kv kp düğüne yardım etmez borç ödersiniz?gencim ikimizde çalışıyoruz ödeyelim ne olacak.
erkek tarafi pasif su anda butun sorumlulugu nisanlima verdiler biz ne yaparsak yapacagiz karismiyolar su an sadece ailemi ikna etmekbenimde kv göbek atar nişanı atmaya yeltendiğimi duysa.siz gidin alın nikah tarihini düğüne gerek yok.ne olursa olsun erkek tarafına laf verme
Süpersin bizde nikahı kıydık eve gelip nikah cüzdanını gösterdik şimdi 12senelik evliyim,mutluyum ve 3 çocukluyumyaş 27
ikinizde meslk sahibisiniz
elinizden geleni yaptığınız da belli
başka çare de görünmüyor anlaşılan
anne ile baba ya ayrı ayrı davetiye basırmayı unutmayın
Maalesef isteme donemindede boyleydiler. Zor ikna ettim onuda basima kalka kalka yaptilar. Yok milletin nisani salonda olmus benimki evimizin altinda bos kapali bi alan vardi orda oldu diye annem burnumdan getirdi nisanimi suratini asti oturdu nisan boyu tek ben istiyom diye. Ailesi annemin isteklerini karsilayacak durumda deildi annem hep basa kalkti onlara bisey demedi ama beynimi yedi benim . Babam ailesini denk gormedi kendine cunku babam ogretmen kayinbabam apartman gorevliligi yapti diye falan filan daha bircok sebeb
Aileler bazen böyle maddi mevzulara takılı kalıp evletlarının mutluluğunu göremiyor sanırım. Ailenizin tek sıkıntısı maddiyatsa, siz de nişanlınıza maddiyat konusunda sizi eksik bırakmayacağı yönünden güveniyorsanız onlar düğüne gelse de gelmese de evlenin. Para pul her zaman kazanılır ama 6 yıldır uzak mesafeye rağmen, zorluklara rağmen severek yürütülen bir ilişki kolay bulunmaz. Belli ki sevginizden, sevdiğiniz adamdan eminsiniz, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin dilerim, aileniz de bir gün hatasını anlar elbette, Allah içinize sindirsin inşallah :)
Not: Öbür konunuza yazıyordum konu kapatıldı bende buraya alıntıladım, sevgiler...
tesekkur ederim yorumunuz icin. İnanin cok seviyorum o da ayni sekilde saolsun hicbiseyim eksik olmasin istiyor. Aileme karsi mahcup olmamam icin şu da eksik oldu demesin diye. Kina tepsinin icindeki kinaya kadar düşünen biri. Cünkü ben ilgilenemitorum canim sıkkin diye hetseyle o ilgileniyor. Sanki benim dugunum olmayacak gibi icimde hic heyecan yok cevremdekilere bakiyorum bi cöp alsa gostetme derdinde bende ole bi duygu kalmadi icini oldurduler:-(Aileler bazen böyle maddi mevzulara takılı kalıp evletlarının mutluluğunu göremiyor sanırım. Ailenizin tek sıkıntısı maddiyatsa, siz de nişanlınıza maddiyat konusunda sizi eksik bırakmayacağı yönünden güveniyorsanız onlar düğüne gelse de gelmese de evlenin. Para pul her zaman kazanılır ama 6 yıldır uzak mesafeye rağmen, zorluklara rağmen severek yürütülen bir ilişki kolay bulunmaz. Belli ki sevginizden, sevdiğiniz adamdan eminsiniz, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin dilerim, aileniz de bir gün hatasını anlar elbette, Allah içinize sindirsin inşallah :)
Not: Öbür konunuza yazıyordum konu kapatıldı bende buraya alıntıladım, sevgiler...
tesekkur ederim yorumunuz icin. İnanin cok seviyorum o da ayni sekilde saolsun hicbiseyim eksik olmasin istiyor. Aileme karsi mahcup olmamam icin şu da eksik oldu demesin diye. Kina tepsinin icindeki kinaya kadar düşünen biri. Cünkü ben ilgilenemitorum canim sıkkin diye hetseyle o ilgileniyor. Sanki benim dugunum olmayacak gibi icimde hic heyecan yok cevremdekilere bakiyorum bi cöp alsa gostetme derdinde bende ole bi duygu kalmadi icini oldurduler:-(
Emin olun evlenme aşamasında pek çok kişinin böyle güzel heveslerini söndürecek bir şeyler oluyor, benim bunlardan tamamen bağımsız tez hocamın ettiği laflar üzük üzük üzmüştü mesela, dertsiz evlenen yok gibi bir şey. Sizin sıkıntınız daha büyük elbette ama Allah sağlık versin, hayırlı geçim versin, hepsi olur gider inşallah, önemli olan iki kişinin o evlilik akdiyle birarada bir aile olabilmesi
Babanız size ağız actirmayan kibirli vs biri ise neden Hayır evlenemezsin diye kestirip atmadi. Kabul etmiş sadece yaza diyor. Nisanli surenizi uzatmak istiyorsa da uzatsin siz de is bulursunuz bu arada esiniz birikim yapar cok mu kotu olur yazi bekleseniz Emrivaki yapıp kasim ayına gün almak ailenizi kötü duruma sokacak. Ne olursa olsun aileniz onlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?