- 27 Ağustos 2024
- 158
- 47
- Konu Sahibi babynative
Merhabalar,29 yaşında evli bir kadınım ailemle bekarlıktan beri gelen bir takım sorunlarımız var ve ben bu durumu sanırım tek başıma sürekli düşünmekten çok sıkıldım en son güncelde olan bir sorundan bahsedecek olursam ben evlenene kadar ailemi bayağı bir zorladım zorlamamın da bazı sebepleri vardı özel hayatıma hiçbir şekilde saygı duymazlardı vs en son eşimle tanışmadan önce artık canıma tak etti ben evleneceğim dedim o şekilde yola çıktım sonrasında ise özellikle abim bu süreçte hep bana köstek oldu eşimi henüz tanımıyorken bile hakkında inanılmaz senaryolar üretti mesela örnek veriyorum işte bu çocuk Ankara da çalışıyor sen de kadrolu bir öğretmen değilsin amacı kesinlikle seni eve kapatmak aklı başında biri olsa kadrolu birini alır gibi bu en basitiydi yani düşünün artık sonra işte sen ev sorumluluğu alabilecek misin vs derken hep aşağı çekiyordu en son düğünümü siz bir araya gelip görüşmeyin diye nişan aşamamızda tarih belirlenen düğünü annemi ve babamı da yok sayıp 2 ay önceden yaptırtmaya çalıştı rezil oldum aramıza soğukluk girdi asla gelip bir şeye ihtiyacın var mıydı demedi karısı da bize küstü destek deseniz yok zaten kardeş kuşağı bağlanacağı gün de gelmedi yoktu çok mu önemli kuşak değil ama düğünümün ve bu sürecin sadece kösteklik kısmındaydı ama annem ve babam gereken tepkiyi asla vermediler hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar ben tepkimi dile getirsem bile işte o senin abin sen onu siler atarsan sen zararlı çıkarsın el kapısında değerin olmaz gibi şeyler söylediler neyse bu bana olanların 100’de 1’i zaten yani en son da abime bende bir şey olmamış gibi mecburen davranıyorum ama bayağı resmi ve mesafeliyim ailem ne zaman evime misafir olarak gelse abimden mutlaka hediye getirir kabul etmesem bile ısrar ederler hemen peşine ben hediye almışım gibi abime benim adıma sürekli kendisine çocuklarına hediye alırlar yani bundan aşırı derecede rahatsız oldum söylüyorum ama ailem anlamak istemiyor işte eller de ne halalar varmış bazıları okul başlamadan yiğenine harçlık verirmiş vs zamanında çok yaptım da açıkçası ama bu düğün aşamasından sonra hiçbir şey içimden gelmiyor abim bir tane mendil alsa annem 40 kere karşılığını veriyor güya başıma bir şey gelse abim bütün eşimin ailesini sülalesini ateşe verirmiş bunlar normal laflar mı ya ? Ruh hastası gibiler sözleri normal değil ve annemin bu maddi manevi anlamda beklentin varsa iban atayım toptan sus demeye getirdim nerdeyse atıp bir daha görüşmeyecektim benden para istemiyorlarmış gibi konuşuyor ama ne varmış bunda çocukları sevindirmek çok iyiymiş bilmem ne kendi kendime zor durumda geçiniyoruz başıma bir şey gelse arkam yok benim ne yapacağım bilmiyorum