- 4 Şubat 2019
- 3.854
- 8.599
- Konu Sahibi socialscientist
O
Şuanki evimde yerim dar olduğu için bazı kıyafetlerim ailemin evinde kalmıştı. Şık olanları onlarda bıraktım. Mülakat için almaya geldim kıyafet meselesi oradan açıldı sohbet esnasında. Yoksa kıyafet yeniletmek gibi bir derdim yok. Destek de beklemiyorum. Gölge etmesinler başka ihsan istemem.. Ama insan heyecanını ailesi paylaşmak istiyor. Benimle gurur duysunlar da istiyorum tabikii. Ha mesela erken evlenip 2 çocuk yapaydım, evde akrabaları her gün güne çağırıp ağırlasaydım gurur duyarlardı.Konularınızdan anladığım kadarı ile kariyerinize çok önem veriyorsunuz. Kariyer önemli ve ideallerinizin peşinde koşuyor ve çabalıyorsunuz burdan gördüğüm kadarı ile şekil bu. Arş. Gör. unvanınız var yüksek lisansa başlamışsınız güzel. Fakat bu noktaya kadar gelmiş bir kadının bu tarz konulara kafa yormasına aklım almıyor.
Hayır cidden almıyor.
Mesela yetişkin bir kadınsınız dolabınızı yeniletmek için bunu neden ailenizle paylaşıyorsunuz? Bence çok gerekli bir şey değil.
Annenizle babanınız başından destek olmamışlar zaten şu saatten sonra destek olmalarını bekleyemezsiniz ki.
Konuşma sohbetlerine bakacak olursak yerden yere vurmuşlar aşağılamışlar. Acaba size gaz mı veriyorlarda böyle konuşuyorlar diyeceğim de gaz vermek içinde bu tarz aşağılayıcı cümleler kullanılmaz.
Şu zamana kadar destek görmediğiniz aileden destek beklemek faydasız. Eğer ideallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız kendi kendinize yetmeyi, sadece “ben” demeyi öğrenmelisiniz.
Hayat sizin hayatınız. Tepkisiz kalın, hissizleşin söylenenlere kulak asmayın.