• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi çok seviyorum ama onlar benim çok üstüme geliyor artık dayanamıyorum :(

kızları büyüyünce bu tip lafları etmeyen çok az aile vardır sanırım :)
ben nişanlı değilken bile söylenirdi bu laflar, ha sen gibi yataktan kaldırılmazdım ama annemin lafları çok zoruma giderdi. el kapısında napcan, aç bırakcan adamı [o adamdan anneme ne ise :) ], 2 günde kapı önüne konulursun, ev otel oldu,bulaşıkları yıkada yat, bi de benim tek tatilim pazar günü idi ama pazar günü 9 buçuk oldu mu ya annem gelir kaldırırdı ya da kardeşime çağırtırdı, oldu ki kalkmazsam babamı doldurur yollardı, kızın kalkmadı kahvaltı hazırlanacak diye. Babamda demezdi ki "kadın, kız bir tek bugün tatilde bırak yatsın sen çalışmıyorsun ki hazırlayıver" diye. Yani anlıcan nişanlanınca bende hiç bir şey değişmedi önceki alışık durumlar devam etti :) hatta annem artık gidicem diye pek ses etmezde olmuştu :)) valla ben tartışıyordum annemle, aç kalacaksak biz kalacaz derdi seni mi sardı diye, temizlik bilmiyorsam çöplüğün içinde otururum diyordum :) he çöplüğün içinde oturacan sanki sen diyordu :) o da biliyor aslında öyle olmayacağını da, maksak muhabbet olsun işte, tartışırdık misal, lafının altında kalmazdım, senle geçim olmaz, el adamı seni çekmez derdi anacığım, çekmezse keyfi bilir derdim :))

Ama şunu söyleyim, ben bu laf batırmaların hiç birini özlemiyorum. Annemlerde olsa el de olsa bu laflar insanın zoruna gidiyor, ailem söylüyor diye unutmuş değilim. 1 haftadır çalışmaya başladım, eşimi aç bırakmıyorum, ev zaten akşamdan akşama içine girince batmıyor, bulaşıkları da makineye atıyorum al oldu bitti, dünde evi dip bucak temizledim 1 hafta yeter :) hatta eşim ailemden daha anlayışlı, annemin biz ilkokul bittikten sonra kalkıp kahvaltı hazırladığını bilmem, ama eşim benden önce kalkarsa kahvaltıyı hazırlayıp ye de git diye ısrar ediyor, akşam geliyorum mesela yemek yapayım az bekle diyorum, hiç uğraşma atıştıracak bişeyler koyuver ortaya diyor, ha olaki bazı eşyalar ortada kalmış -ki benim bile gözüme batıyor- diyor bunlar niye ortada toplasana, bende diyorum eşime, sen napıyorsun sen topla :) senden eksik ne yapıyorum diyorum bişey demiyo sağolsun topluyo

içine dert olanı içinde bırakma, kırıcı şekilde de söyleme ama tamamen susmak daha kötü, zoruna gidiyorsa söyle derim, çünkü onlar ne de olsa ailen, insan kavga bile etse çok geçmiyor o olay hiç yaşanmamış gibi oluyor, sen bana şunu demiştin diye başa kakma olayıda yaşanmıyor, çünkü onlar senin kanın canın

Allah kolaylık versin ne diyim tez zamanda geçer bu günlerin inş

ailen kıskanıyor olabilir mi seni nişanlından.. ya da evlilik için çocuk gözüyle mi bakıyorlar akannehir

alakası yok.nişanlımı çok severler.beni çocuk gözüyle görmüş olsalardı neden evlenmeme müsade etsinlerdiki :1:

sadece sunu diyim ailen seni seviyor bundan emin ol.

elbette seviyor bundan bende adım kadar eminim ben sevgilerinden şüphe ediyorum demedimki zaten boshayallersmile

kızları büyüyünce bu tip lafları etmeyen çok az aile vardır sanırım :)
ben nişanlı değilken bile söylenirdi bu laflar, ha sen gibi yataktan kaldırılmazdım ama annemin lafları çok zoruma giderdi. el kapısında napcan, aç bırakcan adamı [o adamdan anneme ne ise :) ], 2 günde kapı önüne konulursun, ev otel oldu,bulaşıkları yıkada yat, bi de benim tek tatilim pazar günü idi ama pazar günü 9 buçuk oldu mu ya annem gelir kaldırırdı ya da kardeşime çağırtırdı, oldu ki kalkmazsam babamı doldurur yollardı, kızın kalkmadı kahvaltı hazırlanacak diye. Babamda demezdi ki "kadın, kız bir tek bugün tatilde bırak yatsın sen çalışmıyorsun ki hazırlayıver" diye. Yani anlıcan nişanlanınca bende hiç bir şey değişmedi önceki alışık durumlar devam etti :) hatta annem artık gidicem diye pek ses etmezde olmuştu :)) valla ben tartışıyordum annemle, aç kalacaksak biz kalacaz derdi seni mi sardı diye, temizlik bilmiyorsam çöplüğün içinde otururum diyordum :) he çöplüğün içinde oturacan sanki sen diyordu :) o da biliyor aslında öyle olmayacağını da, maksak muhabbet olsun işte, tartışırdık misal, lafının altında kalmazdım, senle geçim olmaz, el adamı seni çekmez derdi anacığım, çekmezse keyfi bilir derdim :))

Ama şunu söyleyim, ben bu laf batırmaların hiç birini özlemiyorum. Annemlerde olsa el de olsa bu laflar insanın zoruna gidiyor, ailem söylüyor diye unutmuş değilim. 1 haftadır çalışmaya başladım, eşimi aç bırakmıyorum, ev zaten akşamdan akşama içine girince batmıyor, bulaşıkları da makineye atıyorum al oldu bitti, dünde evi dip bucak temizledim 1 hafta yeter :) hatta eşim ailemden daha anlayışlı, annemin biz ilkokul bittikten sonra kalkıp kahvaltı hazırladığını bilmem, ama eşim benden önce kalkarsa kahvaltıyı hazırlayıp ye de git diye ısrar ediyor, akşam geliyorum mesela yemek yapayım az bekle diyorum, hiç uğraşma atıştıracak bişeyler koyuver ortaya diyor, ha olaki bazı eşyalar ortada kalmış -ki benim bile gözüme batıyor- diyor bunlar niye ortada toplasana, bende diyorum eşime, sen napıyorsun sen topla :) senden eksik ne yapıyorum diyorum bişey demiyo sağolsun topluyo

içine dert olanı içinde bırakma, kırıcı şekilde de söyleme ama tamamen susmak daha kötü, zoruna gidiyorsa söyle derim, çünkü onlar ne de olsa ailen, insan kavga bile etse çok geçmiyor o olay hiç yaşanmamış gibi oluyor, sen bana şunu demiştin diye başa kakma olayıda yaşanmıyor, çünkü onlar senin kanın canın

Allah kolaylık versin ne diyim tez zamanda geçer bu günlerin inş

canım benım ne guzel anlatmıssın ya aynı benım yasadıklarım valla kaydirigubbakcemile3 esının tutumu cok hosuma gıttı allah agzınızın tadını bozmasın ınsallah hep bole surer gıder bı omur.benım nısanlımında bu konuda bana destek olacagından emınım.oyle yemek falan aramaz yanı karnı doysun yeter.ama aılelerımız ıste bunu gozlerınde buyutuyor bıze laf soylenecek dıye korkuyorlar.halbukı bıraz rahat bıraksalar.ıcımden gelıosa bıle onlar soleyınce yapmak gelmıo ıcımden akannehir
valla oyle cok kafaya taktımkı oturdugum beledıyenın ucretsız kursları varmıs yemek hazırlama ve pısırme teknıklerı dıye bı kursuda var acaba dıyorum onamı gıtsem o derece aklıma taktım bilmiyorumkismile

canım benım ne guzel anlatmıssın ya aynı benım yasadıklarım valla kaydirigubbakcemile3 esının tutumu cok hosuma gıttı allah agzınızın tadını bozmasın ınsallah hep bole surer gıder bı omur.benım nısanlımında bu konuda bana destek olacagından emınım.oyle yemek falan aramaz yanı karnı doysun yeter.ama aılelerımız ıste bunu gozlerınde buyutuyor bıze laf soylenecek dıye korkuyorlar.halbukı bıraz rahat bıraksalar.ıcımden gelıosa bıle onlar soleyınce yapmak gelmıo ıcımden akannehir
valla oyle cok kafaya taktımkı oturdugum beledıyenın ucretsız kursları varmıs yemek hazırlama ve pısırme teknıklerı dıye bı kursuda var acaba dıyorum onamı gıtsem o derece aklıma taktım bilmiyorumkismile

yok yok o kadar takma :) sadece bişey söylendiğinde eğer içinde kalıyorsa bırakma diyorum hem için rahatlar, iyi kötü yapıyorsun alışıyorsun, ben iyi kötü yapıyordum bişeyler ama çok ağırdım, şimdi o ağır iş yapımından iş kalmadı :) hızlı olmayı da öğreniyorsun kaydirigubbakcemile2

eşim sağolsun yardımcı (Allah razı olsun) eminim nişanlında sana yardımcı olacaktır ne de olsa çalışan bayanız biliyorlar, ama sana tüyo ilk evlendiğinizde eğerki nişanlın mutfağa girer, bişeyler yapmaya çalışırsa sakın ben yaparım, sen otur deme :) bırak yapsın yoksa sonra alışır, hatta ben çalışmazken izinli günlerinde bana yardım ederdi :)) daha doğrusu ben oturtmuyordum o da sağolsun bişey demiyordu, çok sıkışıksam aşkım evi süpürge ile alıver diyip tutuşturuyordum kaydirigubbakcemile3 arada laf edip sen ne iş yapıyorsun diyince, böyle masumca bakıp opuyorumnanaktan ama kocacım bak yetişemiyorum sende yardım etki çabucak bitiriverelim diyorum zemuszemus sağolsun daha ikiletmiyo kaydirigubbakcemile3 erkeklerin çoğu işve sever aklında bulunsun canım yerimseniben

yok yok o kadar takma :) sadece bişey söylendiğinde eğer içinde kalıyorsa bırakma diyorum hem için rahatlar, iyi kötü yapıyorsun alışıyorsun, ben iyi kötü yapıyordum bişeyler ama çok ağırdım, şimdi o ağır iş yapımından iş kalmadı :) hızlı olmayı da öğreniyorsun kaydirigubbakcemile2

eşim sağolsun yardımcı (Allah razı olsun) eminim nişanlında sana yardımcı olacaktır ne de olsa çalışan bayanız biliyorlar, ama sana tüyo ilk evlendiğinizde eğerki nişanlın mutfağa girer, bişeyler yapmaya çalışırsa sakın ben yaparım, sen otur deme :) bırak yapsın yoksa sonra alışır, hatta ben çalışmazken izinli günlerinde bana yardım ederdi :)) daha doğrusu ben oturtmuyordum o da sağolsun bişey demiyordu, çok sıkışıksam aşkım evi süpürge ile alıver diyip tutuşturuyordum kaydirigubbakcemile3 arada laf edip sen ne iş yapıyorsun diyince, böyle masumca bakıp opuyorumnanaktan ama kocacım bak yetişemiyorum sende yardım etki çabucak bitiriverelim diyorum zemuszemus sağolsun daha ikiletmiyo kaydirigubbakcemile3 erkeklerin çoğu işve sever aklında bulunsun canım yerimseniben

canım benımm cok tsekkur ederımm bılgı ve onerılerın ıcın opuyorumnanaktan

ah canım ya
tanıdık kişilerin konularını okuyunca yazmak zorunda hissediyorum
ailen senin evlenme olayını çok büyütmüş bir nevi sana evlilik öncesi staj yaptırmaya çalışıyolar
ama yanlış yapıyolar bence seni sıktıklarının farkında değiller
onlara bunu açıkça söylesen?
biraz da annen işi tembelliğe mi vuruyor sanki?
çalışan bi kıza kalk şurayı topla burayı topla denir mi yaw yazık
her şeyi sen yapacaksan annen napıcak evde? sen gidince seni çookk arar...

ah canım ya
tanıdık kişilerin konularını okuyunca yazmak zorunda hissediyorum
ailen senin evlenme olayını çok büyütmüş bir nevi sana evlilik öncesi staj yaptırmaya çalışıyolar
ama yanlış yapıyolar bence seni sıktıklarının farkında değiller
onlara bunu açıkça söylesen?
biraz da annen işi tembelliğe mi vuruyor sanki?
çalışan bi kıza kalk şurayı topla burayı topla denir mi yaw yazık
her şeyi sen yapacaksan annen napıcak evde? sen gidince seni çookk arar...

en son kısmı bi düzeltelim annem çok titizdir asla tembel bir bayan değildir.ama benimde her işte parmağım olsun istemiyor değil tabiki..daha dün akşamda aynı tnatana babamda annemde..ne yapacağım bilmiyorum.değişmiyorlar

Bunları sözlüyken bende çok duydum hatta benim çalışma saatlerim baya bi esnekti..
Sıkma sen kendini eminimki sen bi evin ve evliliğin sorumluluğunu çok iyi kaldırabileceksin..
Düşünsene ben bunları yaşarken birde annem babam ayrıydı.. 2 Ayrı evden duyardım bu lafları..
2 ayrı evde hizmet beklerdi benden.. akannehir
İçini ferah tut tatlım sıkıldıkça inan kafanda dahada büyür bu durum :1hug:

Bunları sözlüyken bende çok duydum hatta benim çalışma saatlerim baya bi esnekti..
Sıkma sen kendini eminimki sen bi evin ve evliliğin sorumluluğunu çok iyi kaldırabileceksin..
Düşünsene ben bunları yaşarken birde annem babam ayrıydı.. 2 Ayrı evden duyardım bu lafları..
2 ayrı evde hizmet beklerdi benden.. akannehir
İçini ferah tut tatlım sıkıldıkça inan kafanda dahada büyür bu durum :1hug:

sıkılmamak elde değil canm ya her akşam her akşam...
takmayayım diyorum bu seferde yüzüme bak . şu triplere bak seni bi gün çekmezler..annem diyo evlenince görürsün..babam diyo ne evliliği ya sen böyle gidersen evlenmeyi falan bekleme aslı diyo tehdit ediyo beni senağlama

sıkılmamak elde değil canm ya her akşam her akşam...
takmayayım diyorum bu seferde yüzüme bak . şu triplere bak seni bi gün çekmezler..annem diyo evlenince görürsün..babam diyo ne evliliği ya sen böyle gidersen evlenmeyi falan bekleme aslı diyo tehdit ediyo beni senağlama

Bi bakıma aslında nazlarını yapıyolar sana son kez .. Birde o bakımdan düşün yerimseniben
İleride Zorluk çekmeni istemiyolar ve şimdiden çalışma hayatınla evi idare etmeye alışman içinde yapıyo olabilirler.. konuşmayı denedinmi onlarla bu konuyu :uhm:

Bi bakıma aslında nazlarını yapıyolar sana son kez .. Birde o bakımdan düşün yerimseniben
İleride Zorluk çekmeni istemiyolar ve şimdiden çalışma hayatınla evi idare etmeye alışman içinde yapıyo olabilirler.. konuşmayı denedinmi onlarla bu konuyu :uhm:

evet canım hemde kaç kez denedim huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef

bilmiyorum belki evleneceksin ya ilerde esinin ailesi acisindan sorun olmasin diye belki yapiyorlardir hani alistirma anlaminda...
mesela bende dogru bildigim birsey icin cok mücadele ederim babamla cok atisiriz özellikle siyaset konusunda bende hakliysam susmam derim oda bana söyler oo yarin elin adamlari konusturmaz diye ki o öylesine takildigi birseydir...simdi evlilik yaklasiyor ya belki o yüzden böyledir daha önceyle kiyaslarsan sende daha iyi görürüsün..
birde nisanlinin ben merkezci oldugunu söylemissin,tabiki sen daha iyi bilirsin nasil davrancagini ama bence cok narin durma yani tabiki kavga et demiyorum ama saglam bir durus göster..bilmiyorum ben merkezcilik cok genis birsey mesela kimisi vardir hep ben konusum ister kimisi vardir sadece yaptiklari bildikleri dogrudur kimisi vardir kendisi cok önemlidir ..yani sende birsey dediginde surat yapip kösene cekilme,tabiki olacak birseyden demiyorum ama bu yapiya sahip insanlar farkinda olmadan karsidaki kisileri ezelerler..
ablamda bana öyle diyor sevgilimle birlikteyken sürekli herseyde ben diyormusum ben farknda degilim..
kisacasi ailen eminim gidince zorluk cekme diye diyorlar dedigin gibi dil biraz agir ama farkinda degillerdir...birde bilmiyorum ailenle iliskilerin ne mesela annem yaparken is ben oturuyorsam babam dese birsey ben söylerim babama sendende iyi kaynana olur diye,annem söylesin derim sen söyleyince olmuyor derim saka yollu babam daha söylemez adamlar dayanamiyor sanirim karilari is yaparken hehh kizlari oturunca üzme kendini insallah evlenince cok mutlu huzurlu bir yuvan olur

Son düzenleme:
sagol cnm yorumun ıcn tsk edrm nısanlım ben merkezcıdır derken otoriterdir onu kastettım yoksa elbette benm dusuncelerımede saygı gosterır sadece ben konusaym bnm sozum geçsn degldır amaç..valla ben babama hayatta bısey soleyemem cocukmu var karsında bn snn arkadasınmym dıe baslar bagırmaya..

ailen seni evlilik icin hazrliyor...ama farkinda degiller aslinda daha cok korkmana sebeb oluyorlar.

of ya böyle seyleri okuyunca evlenmekten korkyuorum..ömür boyu üniverste okyucam aile maile olmasin istemem

Son düzenleme:
ailen seni evlilik icin hazrliyor...ama farkinda degiller aslinda daha cok korkmana sebeb oluyorlar.

of ya böyle seyleri okuyunca evlenmekten korkyuorum..ömür boyu üniverste okyucam aile maile olmasin istemem

:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

nişanlılık en güzel dönem bence...
evlilik çok güzel birşey amaa nişanlılıktaki o tatlı heyecanlar çok başka bence..
bence olaya şu açıdan bakmalısınki ailenden ayrılacaksın bunun stresi aileni sarmış olabilir..
nişanlına düşkün olman onları istemeden onları eskisi gibi önemsemediğin düşüncesine yönlendirmiş olbilir.. onlarda bu şekilde sinirlerini alıyolardır..
evlenince hatta evlendiğin gece ailenden ayrılırken anlıyacaksınki bu takıldıgın şeyler çok boş şeyler.. ailen eminim seninde herşeyindir..
onları bence bu dönemde üzme alttan al... sev öp kokla... sonradan pişman olma diye

Bende söz nişan yok bende aynılarını duyuyorum
Beni alanda iki günde kapıya koyarmış benden eş olmazmış hiç bişey yapmıyormuşum
Oysa sırf annemle aram iyi olsun bana laf etmesin diye tüm maaşımı eve harcardım artık bundan da vazgeçtim.Para lafını gündeme getirmemeliymişim onlar iş yapınca tafra yapıp laf sokmakta sorun yok ama ben de tüm paramı eve harcıyorum kendime aldığım bişeyim var mı deyince duygu sömürüsü oluyor
Başkasının kızları işten gelsede eve yardım ediyormuşta ben nete oturuyormuşum
Çok basit ve sıradan şeylerde bile bu kelimelerin daha daha fazlası
Bende bu kez artık bu şehirden gidip bir daha dönmeyeceğim dedim o da gidersen git dedi
Bakalım artık sen böyle demiştin bende gidiyorum demek için elimde koz var
Bende babam ve annem için düşünüyorum onca lafı söyleyip sonra hiç bişey yokmuş gibi konuşmaya çalışmasından
Bu kez arayı soğuk tutup mesafe koyacağım.Daha etkili çözüm.Samimi olmak işe yaramıyor

Merak etme senin iyi kötü kurtuluşun olacak ama benim buna dair güvencim bile yok:hulya:

Benim annemde bana böyle davranırdı Emu
maaşımı eve verirdim ki huzursuzluk cıkmasın
evi bastan assagıya temızlerdımkı yıne huzursuzluk
çıkmasın dıye...bende nişanlıyken bunları yaşadım
evlenmeme 2 gün var annem yıne sudan sebepten tartısma cıkardı
bana ağzına gelenı saydı bende esyalarımı topladım ablama gittim
kına günümde son kez evımde yatagımda yatamadım
annemle salonda barıstık düşün :S
şimdiyaptıklarına pişman ve benden kıymetlisi yok
ben gittim şimdi evde olan diğer iki kızkardesımle ugrasıyor
bana yaptıklarını saydıgı lafları onlarada yapıyormus.
şimdide kardeslerıme üzülüyorum,arada anneme küsüp bana geliyorlar
abla sen ne güzel evlendin kurtuldun pekibiz neolacagız diyorlar içim gidiyor :(

Benim annemde bana böyle davranırdı Emu
maaşımı eve verirdim ki huzursuzluk cıkmasın
evi bastan assagıya temızlerdımkı yıne huzursuzluk
çıkmasın dıye...bende nişanlıyken bunları yaşadım
evlenmeme 2 gün var annem yıne sudan sebepten tartısma cıkardı
bana ağzına gelenı saydı bende esyalarımı topladım ablama gittim
kına günümde son kez evımde yatagımda yatamadım
annemle salonda barıstık düşün :S
şimdiyaptıklarına pişman ve benden kıymetlisi yok
ben gittim şimdi evde olan diğer iki kızkardesımle ugrasıyor
bana yaptıklarını saydıgı lafları onlarada yapıyormus.
şimdide kardeslerıme üzülüyorum,arada anneme küsüp bana geliyorlar
abla sen ne güzel evlendin kurtuldun pekibiz neolacagız diyorlar içim gidiyor :(

Aynen 8 senedir iyi kötü çalıştım tek kuruş birikimim olmadı kpss kursuna gidecek imkanı bile bulamadım işten çıkartıldım diye
Şimdi kpss ye çalışmam lazım kurtuluşum diyorum ama hiç çalışasım gelmiyor
Erkek arkadaşıma evlenirsek konya dışında yaşayalım dedim uzak olmak istedim özleyip özlemediğimi Huzurun nerde olduğunu görmek

Evlenme olayı da sakat çünkü benim anlaştığım tipleride annem sevmiyor sonra ya biz ya o
Benim dediğim adam olmazsa asla arkanda olmam tehdidi
Başk şehre gitsen hakkımı helal etmem trajedisi
Ne arkamızda duracak ailemiz var ne de kendimize güven
Bu yüzden bazen evden gitmeyi intiharı bile düşündüm ama yok yani hep bi umut güzel günler göreceğim diye hayal kuruyorum

Son düzenleme:
Aynen 8 senedir iyi kötü çalıştım tek kuruş birikimim olmadı kpss kursuna gidecek imkanı bile bulamadım işten çıkartıldım diye
Şimdi kpss ye çalışmam lazım kurtuluşum diyorum ama hiç çalışasım gelmiyor
Erkek arkadaşıma evlenirsek konya dışında yaşayalım dedim uzak olmak istedim özleyip özlemediğimi Huzurun nerde olduğunu görmek

Evlenme olayı da sakat çünkü benim anlaştığım tipleride annem sevmiyor sonra ya biz ya o
Benim dediğim adam olmazsa asla arkanda olmam tehdidi
Başk şehre gitsen hakkımı helal etmem trajedisi
Ne arkamızda duracak ailemiz var ne de kendimize güven
Bu yüzden bazen evden gitmeyi intiharı bile düşündüm ama yok yani hep bi umut güzel günler göreceğim diye hayal kuruyorum

Canım benım sakın sakın aklından böyle seyler geçirme!
ben severek evlendim şuanda da mutluyum allaha çok şükür.
Evliliği hiç birzaman kurtuluş olarak görmedim.
çok şey yasadım senınkıne benzer ama işte herseyde burda anlatılmıyor.
iyi kievlenmişim diyorum hatta bazen,aklıma yasadıgım sorunlar gelince.
şimdikardeslerım aynı sorunu yasıyor dedim ya...onlar daha küçükler
biri 20 diğeri 18 yasında ama aklım çıkıyor bu sorunlardan kaçmak için
evlilik kararı alacaklar dıye...
sanada ne dıyecegımı bilemıyorum canım,amasakın olakı yanlıs kararlar
aldırmasın sana bu sorunlar herseyın gececeğine inan ve güzel günler
mutlaka seninde olacak az daha sabret güçlü ol :(

Back