• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi çok seviyorum ama onlar benim çok üstüme geliyor artık dayanamıyorum :(

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ,

Aslında benim için böyle derin bir konuyu buraya yazmak bile çok düşündürdü beni ama , günlerdir hatta aylardır içinde bulunduğum ve kendimi işten çıktığımda eve gitmek istemeyecek kadar yorgun ve korku dolu hissettiğim bir içerisindeyim.

Sebebi ise ailemin bitmek bilmeyen lafları :çok üzgünüm:

Ben burda çoğu arkadaşımın bildiği nişanlıyım ve kısmetse en fazla 6ay kadar sonra evleneceğim.Ailem üzerime aşırı yükleniyor.Zaten yoğun tempoda çalışan bir insanım.Eve gelip dinlenmek istediğimde hiç evle alakam olmadığını,evi otel gibi kullandığımı,evlendiğim zaman 2 gün sonra dönersem kapının açılmayacağını,evlendiğim adamın ev işi konusunda fazla bir şey bilmediğim için bana çok bağıracağını,hatta dayak bile yiyebileceğimi duymaktan YORULDUM...! İşteyken bile bu kadar yorulmuyorum.Artık kafam aralıksız bir şekilde her gün bunları duymaktan o kadar doldu ki! Bir insan evde durduğu zaman dilimde her dakika bunları duymaya dayanabilir mi ya? Ben çocuk değilim sonuçta.Evlendiğim zaman tabi ki o evin sorumluluğunuda,temizliğinide,eşime yemek yapmam gerektiğinide,evimi temiz tutmam gerektiğinide pek ala biliyorum yani.Şu an henüz bekarım ve zaten yeterince yorgun düşüyorum eve geldiğimde.Bide eve geldiğimde 2 tatlı laf yerine böyle ağır şeyler duymak o kadar incitici ki ...

Daha evelsi akşam yattığım yataktan kaldırıldım.Nedeni ne biliyor musunuz? Mutfağı toplamadan yatmış olmam... Gece 3-4 bile olsa kalkıp mutfağı toplayacakmışım.. Neyse ben hiç sesimi çıkarmadım kalktım mutfağı topladım yatmadan önce lavaboya geçecekken babam; "senin bu triplerini kimse çekmez şimdi yap bakalım evlenince görücem ben seni" diye söylenmeye başladı her zamanki kırıcı yüz ifadesi ve konuşmasıyla :çok üzgünüm: Ya insanım sonuçta bende.Onlar henüz oturuyorlardı masanın üstünde bi kaç atıştırmalık bişeyler meyve vs. vardı e onların önünden alıpta mutfağı toplayamam sonuçta.Bende saatte geçte olduğu için yatıyım dedim.Nerdende yattım yarım saat olmadan kaldırıldım burnumdanda fitil fitil geldi.:sinifsinif: Artık her dk bunları duymaktan o kadar yoruldum ki! Bazen evle alakalı bir şeyler yapmak istiyorum.En basitinden bi yerin tozunu alsam kafamı o kadar dolduruyorlarki ufak bi yerin tozunu almayı unuttum diyelim mesela.Annem on ton laf sayıyor.Senin evine pislikten girilmez ıyy gibilerinden.. Tamam annemde çalışıyor ve oda çok yoruluyor.Ama benim suçum ne? Gören bilmeyen gerçekten çok tembel ve evle hiç alakası olmayan biri olduğumu düşünecek.Ama onlar üstüme her sn bu kadar çok geldikçe benim içimde lan bütün heves ölüyor.

Bu konuyla mücadele etmekten artık o kadar çok yoruldum ki ... :gitme:

Bir diğer konuda nişanlım...

Nişanlım biraz ben merkezlidir.Kendi düşüncelerini önemser.kendisi benden yaşça 6yaş büyük ve evet gerçekten bazen bana göre çok daha olgun düşünebiliyor ve bende onun fikirlerini mantıklı buluyor,saygı duyuyorum.Ama yapım gereği aileminde baskısıyla oldukça duygusal biri haline geldim.O bana en ufak bir ikazda bulunsa ben hemen ağlayıp üzülüyorum ona belli etmeden.Ama bazen buda ister istemez yüz ifademe yansıyınca ailem bu kez nişanlımıda suçlamaya başladı benimle neden öyle kırıcı konuşuyormuş cart curt.. Sanki kendileri çok normal konuşuyorlarda mafoldumben Tamam insanoğluyuz sonuçta her ilişki 4-4lük olamaz dimi her zaman.Ama ailem kendi yaptıklarını görmezden gelip bide buna takıyolar kafayı.Kaldıki nişanlımıda kendi erkek kardeşimden ayırt etmezler öz oğulları gibi severler.Hatta babam nişanlımı ilk tanıdığında bu çocuk ev geçindirir onda bu olgunluk var demişti.Ya artık babamın beni kıskanmasındanmıdır nedir yada başka ne geçer aklından bilemedim yani niye böyle davrandığını akannehir

Kabul , ailem beni seviyor hatta çok seviyor.Bazen çok fazla iyide olabiliyorlar.Ama baskılarından daraldım artık çok daraldım... Onlarla aramın iyi olduğu zamanlar %50nin altına iner oldu artık..

Bir an önce evlensem herşey yoluna girer mi...
Eşim bana böyle baskı yapar mı...
Ailemin dediğine bakın ya eşim beni 2 günde kapıya koyarmış beni alıp napıcakmışki zaten..
İNSAN KIZINA BÖYLE DER Mİ HİÇ YA

Artık her gece yatağıma yattığımda yastığım gözyaşlarımdan ıslanmak zorunda mı? :gitme: mafoldumben

aslının suçu ne?:roflol:

şaka bir yana klasik bir nişanlılık vakası daha..nişanlılıkta bunalıma girmeyen yok..yaşadıgım ..duydugum itibariyle..aslıcım bunları hiç sorun etme..evlenince hepsi buhar olcak...
annemde bana derdi evi otel gibi kullanıyor diye heheh...
onlarda senin gitmene üzülüyorlardır emin ol..hayatları degişicek dile kolay..zor şeyler özlerinden ayrılmak...
nişanlınada laf söylemeleri buda çok normal..insanın gözü öyle kararıyor..öyle karartıyorlar ki anlatamam sana bitsin durumuna geliyorsun o derece..ben nişanlılıgı pek sevmedim..seveni duymadım..kısa tutulmasını tavsiye ediyorum şimdi herkese..çünkü laflar insanı bunaltıyor..yıpratıyor..gereksiz...hiç takma..ailen seni özlicek sende aileni..ikitarafta üzgün bu yüzden bunlar yaşanıyor...

aslının suçu ne?:roflol:

şaka bir yana klasik bir nişanlılık vakası daha..nişanlılıkta bunalıma girmeyen yok..yaşadıgım ..duydugum itibariyle..aslıcım bunları hiç sorun etme..evlenince hepsi buhar olcak...
annemde bana derdi evi otel gibi kullanıyor diye heheh...
onlarda senin gitmene üzülüyorlardır emin ol..hayatları degişicek dile kolay..zor şeyler özlerinden ayrılmak...
nişanlınada laf söylemeleri buda çok normal..insanın gözü öyle kararıyor..öyle karartıyorlar ki anlatamam sana bitsin durumuna geliyorsun o derece..ben nişanlılıgı pek sevmedim..seveni duymadım..kısa tutulmasını tavsiye ediyorum şimdi herkese..çünkü laflar insanı bunaltıyor..yıpratıyor..gereksiz...hiç takma..ailen seni özlicek sende aileni..ikitarafta üzgün bu yüzden bunlar yaşanıyor...

bencede ya benim suçum neeeeee bilmiyorumkismile

evet tatlım bende aynı şeyi düşünüyorum nişanlılık uzamamalı.ama mecburen yani evimizde kiracı var o çıkmadan kontratı dolmadan nasıl gün alıp evlenebilirizki mecburi olarak bekliyoruz yani .. bu 6ay nasıl dayanıcam hiç bilmiyorum.babanda üstüne gelirmiydi senin? benim babamda çok geliyor :gitme: diyolar ya nişanlılık dönemi en güzel dönem diye bence hiçte değil en sıkıntılı dönem bu ya mafoldumben

bencede ya benim suçum neeeeee bilmiyorumkismile

evet tatlım bende aynı şeyi düşünüyorum nişanlılık uzamamalı.ama mecburen yani evimizde kiracı var o çıkmadan kontratı dolmadan nasıl gün alıp evlenebilirizki mecburi olarak bekliyoruz yani .. bu 6ay nasıl dayanıcam hiç bilmiyorum.babanda üstüne gelirmiydi senin? benim babamda çok geliyor :gitme: diyolar ya nişanlılık dönemi en güzel dönem diye bence hiçte değil en sıkıntılı dönem bu ya mafoldumben

en zor dönem aynen...hayır babam çok sık evde olmadıgı için babamdan yana bir sorun yoktu...

kıs bugün açtıgın topiklerde hep ilk benim karşıma çıktı hee:3:

hiç üzülme herşey yoluna gircek...emin ol......rahatlıcaksınız evlendiginizdeyerimseniben

en zor dönem aynen...hayır babam çok sık evde olmadıgı için babamdan yana bir sorun yoktu...

kıs bugün açtıgın topiklerde hep ilk benim karşıma çıktı hee:3:

hiç üzülme herşey yoluna gircek...emin ol......rahatlıcaksınız evlendiginizdeyerimseniben

babanın olmaması iyiymiş bari ya.. benim babam annemden daha beter kafamçokkarıştı
evet hep ilk sen yazdın kaydirigubbakcemile5
evet evlenince daha iyi olucak biliyorum ama 6ay nasıl dayanıcam onu hiç bilmiyorum :1:

babanın olmaması iyiymiş bari ya.. benim babam annemden daha beter kafamçokkarıştı
evet hep ilk sen yazdın kaydirigubbakcemile5
evet evlenince daha iyi olucak biliyorum ama 6ay nasıl dayanıcam onu hiç bilmiyorum :1:

6 ay nasıl gecicek diye düşünme..sen yine o 6 altı ayın kıymetini bil derim ben..
onların laflarına da..fazla karşılık verme..sessiz kal..he de geç..yerimseniben

Canım benim yaa üzülme bu kadar takma kafana..
Sen çalışıyosunda sana bunları söylüyolar ben çalışmadığım halde diolardı hahahahaha sempatiksalakcinni
Hakediodum yani ben birazda kaydirigubbakcemile3
Boşverceksin takmıycaksın kafana söylediklerinde de nasılsa evlendiğimde yapıcam ailemin evinde biraz sefa sürüyorum de geç canım..
Ama öyle olmuo eminol. Eşin anlayış gösterio sen içinden geldikce yapıosun..
Yapmasanda senin evin 1 gün yapmazsın 2. gün yaparsın..
Sorun edicek kimse yok kafan rahat oluyo..
Bende zamanında kınadığım şeyleri kardeşime yapıorum hiç bişeye elini sürmüosun kalk azıcık yardım et diorum.. Gerçekten sen bişilerle debeleşirken yanında birisinin elini hiç bişeye sürmemesi insanın gözüne batıo bazen..
Fakat çalıştığını yorulduğunu söylüyosun ee annende çalışıomuş..
Bide yılların verdiği yorgunluk vardır onda biraz alttan almak anlayışlı olmakta fayda var..
Nişanlın konusuna gelince aileler hep böyle kendileri söyledimi hiç bişey olmaz ama başkası üzemez..
Kendilerince haklılar bence.. Onlardan bu konuda anlayışlı olmaları beklenemez kızlarını başkasının üzdüğünü gördüklerinde sinirleriyo,üzülüyo olabilirler..

Nişanlılık,sözlülük çok sıkıcı bunaltıcı dönemler Allaha şükür 6 ayda atlattım ben oda hazırlıklarla boğuşmakla geçti.. Tabikide uzatmamak lazım ama elinizde öyle bi fırsat yoksa kafaya takmadan geçirceksin bu dönemleri çnkü sonra düşündüğünde ooo ben bunlaramı üzülmüşüm ya diosun..
Hiç kimse gelecekte ne olcağını bilemez o konuda da ahkam kesemez herşeyi yaşayıp görceksin çok fazla düşünürsen geleceği işin içinden çıkamazsın benden söylemesi yerimseniben

Canım benim yaa üzülme bu kadar takma kafana..
Sen çalışıyosunda sana bunları söylüyolar ben çalışmadığım halde diolardı hahahahaha sempatiksalakcinni
Hakediodum yani ben birazda kaydirigubbakcemile3
Boşverceksin takmıycaksın kafana söylediklerinde de nasılsa evlendiğimde yapıcam ailemin evinde biraz sefa sürüyorum de geç canım..
Ama öyle olmuo eminol. Eşin anlayış gösterio sen içinden geldikce yapıosun..
Yapmasanda senin evin 1 gün yapmazsın 2. gün yaparsın..
Sorun edicek kimse yok kafan rahat oluyo..
Bende zamanında kınadığım şeyleri kardeşime yapıorum hiç bişeye elini sürmüosun kalk azıcık yardım et diorum.. Gerçekten sen bişilerle debeleşirken yanında birisinin elini hiç bişeye sürmemesi insanın gözüne batıo bazen..
Fakat çalıştığını yorulduğunu söylüyosun ee annende çalışıomuş..
Bide yılların verdiği yorgunluk vardır onda biraz alttan almak anlayışlı olmakta fayda var..
Nişanlın konusuna gelince aileler hep böyle kendileri söyledimi hiç bişey olmaz ama başkası üzemez..
Kendilerince haklılar bence.. Onlardan bu konuda anlayışlı olmaları beklenemez kızlarını başkasının üzdüğünü gördüklerinde sinirleriyo,üzülüyo olabilirler..

Nişanlılık,sözlülük çok sıkıcı bunaltıcı dönemler Allaha şükür 6 ayda atlattım ben oda hazırlıklarla boğuşmakla geçti.. Tabikide uzatmamak lazım ama elinizde öyle bi fırsat yoksa kafaya takmadan geçirceksin bu dönemleri çnkü sonra düşündüğünde ooo ben bunlaramı üzülmüşüm ya diosun..
Hiç kimse gelecekte ne olcağını bilemez o konuda da ahkam kesemez herşeyi yaşayıp görceksin çok fazla düşünürsen geleceği işin içinden çıkamazsın benden söylemesi yerimseniben

fıstığım benim nede güzel yazmışsın yahu uzun uzun.. çok sağol canım vakit ayırıp okuduğun ve böyle güzel içten cevap verdiğin için.demekki aynı sorunları yaşayan nadir kişilerden değlmişim. bi çok nişanlı kız yaşamış bunları bilmiyorumkismile düğünümüz yine uzadı canım en son nisanın ilk haftasonuna karar kıldık daha uzamıycak ama allahın izniyle.napalım kısmet böyleymiş işte kiracı belası çıkmıyo ocakta kontratı doluyo o zaman yasal olarakta haklı taraf olacağımız için çıkartıcaz yani allahın izniyle.. tekrar tşkler canım bnm

Onları da düşünün.Kızları evlenip, yuvadan uçacak, onlarda da stres epey vardır. Bu da ister istemez bazen yanlış şekillerde patlamış olabilir.Üff herşey süper, güzel ama sanki nişanlanınca dertler evlenene kadar hiç bitmiyor.Allah herkese mutlu mesut bir dönem versin ama benim "herşeyim de süper gitti, hiç pürüz çıkmadı" diye evlenen birisini de ta şu vakte kadar duymadım.Mutlaka stres oluyor, birilerinin lafı batıyor, an geliyor insan ailesinin bir lafına bile katlanamıyor.Bu yüzden sabırlı olun, altı üstü 6 ay sonrasında ailenizin dibinde bile otursanız eskisi gibi hiçbirşey olmuyor ve özlem çok oluyor.
İş güç ve hamaratlık kısmına gelince; ben rahatına düşkün, çok çalışan (iş yerinde) ve açıkçası pasaklı bir insandım.Annem "Senin evinde kabuklu yemiş bile yemem, kendi suyumu plastik şişede getirir ordan içerim" derdi kaydirigubbakcemile3 Yoğun çalıştığım ve ev işlerinden nefret ettiğim için, yatağımı bile toplamadan işe gider , akşama annemin toplamış olduğu yatağa girer, yaptığı yemekleri yer, ütülediği kıyafetleri giyerdim ve bu laflarına üzülmez gülerdim.
Şimdi yaklaşık 7 aylık evliyim ve okunmuş, üflenmiş ya da ellenmiş gibi ne hikmetse yemekler yapıyorum, temizlik yapıyorum, hem çalışıyorum hem okuyor(d)um hem diğer iş güç.Demem o ki; bekarken yapan olur mantığıyla insan ne kadar çay demlemekten bile kaçsa evlenince bir şeyleri demlemek zorunda olduğunu anlıyor ve bunun da üstesinden gelebiliyor.Bu yüzden bu konuda da hiç korkmanıza gerek yok.Ha birlikte olduğunuz kişi gömlekte çift çizgi var ya da barbunyanın salçası fazla diye sizi kapıya koymayacak zihniyette birisiyse dertlenmeye hiç gerek yok zaten.Öyle birisiyse de verin eline 2 kilo barbunya, kendi yapsın, kendi bir ömür yesin.
Canınızı sıkmayın, mutluluklar şimdiden.

fıstığım benim nede güzel yazmışsın yahu uzun uzun.. çok sağol canım vakit ayırıp okuduğun ve böyle güzel içten cevap verdiğin için.demekki aynı sorunları yaşayan nadir kişilerden değlmişim. bi çok nişanlı kız yaşamış bunları bilmiyorumkismile düğünümüz yine uzadı canım en son nisanın ilk haftasonuna karar kıldık daha uzamıycak ama allahın izniyle.napalım kısmet böyleymiş işte kiracı belası çıkmıyo ocakta kontratı doluyo o zaman yasal olarakta haklı taraf olacağımız için çıkartıcaz yani allahın izniyle.. tekrar tşkler canım bnm

Rica ederim canım benim ne demek..
Uzun zamandır girmiodum o yüzden uzadğınıda bilmiodum güzelim şimdi öğrendim..
Tabikide bunları ilk yaşayan sen değilsin ve sonda olmıycaksın kaydirigubbakcemile3
Ooo ben bile kardeşime şimdiden diorum kimse seni almazz hee pasaklının tekisin sen bi iş yapıosun arkandan tekrar yapmak zorunda kalıoruz diye sırnaşık şey
Zamanında banada aynılarını söylüolardı.. Oluyo yani böyle şeyler..
Üzülmiceksin takmıcaksın.. Ben çok şükür nişanlılık döneminde pek sıkıntı çekmedim..
Tek derdim eşya,çeyiz falandı.. Son 2 ay hiiç bişeyi kafama takmamaya başladım aman ooooff diodum..
Oluyo herşey zamanla sende görüosun zaten sıkıntı yapmaya gerek yokmuş diosun..
Ertelenmesine gelince vardır her şer de bi hayır.. Öyle düşün.
Sonuçta siz birbirinizi seviyosunuz ve Allahın izniylede evlenceksiniz ha 1 ay önce ha 1 sene sonra fark etmez.. Haticeye değil neticeye bak yani :lepi:
Sana tek tavsiyem yaşadığın her saniyenin değerini ve kıymetini bil üzülmene deyicek şeyler değil emin ol Allah başka dert vermesin keyfine bak Aslıcım öpüyorum çok :delphin:

Onları da düşünün.Kızları evlenip, yuvadan uçacak, onlarda da stres epey vardır. Bu da ister istemez bazen yanlış şekillerde patlamış olabilir.Üff herşey süper, güzel ama sanki nişanlanınca dertler evlenene kadar hiç bitmiyor.Allah herkese mutlu mesut bir dönem versin ama benim "herşeyim de süper gitti, hiç pürüz çıkmadı" diye evlenen birisini de ta şu vakte kadar duymadım.Mutlaka stres oluyor, birilerinin lafı batıyor, an geliyor insan ailesinin bir lafına bile katlanamıyor.Bu yüzden sabırlı olun, altı üstü 6 ay sonrasında ailenizin dibinde bile otursanız eskisi gibi hiçbirşey olmuyor ve özlem çok oluyor.
İş güç ve hamaratlık kısmına gelince; ben rahatına düşkün, çok çalışan (iş yerinde) ve açıkçası pasaklı bir insandım.Annem "Senin evinde kabuklu yemiş bile yemem, kendi suyumu plastik şişede getirir ordan içerim" derdi kaydirigubbakcemile3 Yoğun çalıştığım ve ev işlerinden nefret ettiğim için, yatağımı bile toplamadan işe gider , akşama annemin toplamış olduğu yatağa girer, yaptığı yemekleri yer, ütülediği kıyafetleri giyerdim ve bu laflarına üzülmez gülerdim.
Şimdi yaklaşık 7 aylık evliyim ve okunmuş, üflenmiş ya da ellenmiş gibi ne hikmetse yemekler yapıyorum, temizlik yapıyorum, hem çalışıyorum hem okuyor(d)um hem diğer iş güç.Demem o ki; bekarken yapan olur mantığıyla insan ne kadar çay demlemekten bile kaçsa evlenince bir şeyleri demlemek zorunda olduğunu anlıyor ve bunun da üstesinden gelebiliyor.Bu yüzden bu konuda da hiç korkmanıza gerek yok.Ha birlikte olduğunuz kişi gömlekte çift çizgi var ya da barbunyanın salçası fazla diye sizi kapıya koymayacak zihniyette birisiyse dertlenmeye hiç gerek yok zaten.Öyle birisiyse de verin eline 2 kilo barbunya, kendi yapsın, kendi bir ömür yesin.
Canınızı sıkmayın, mutluluklar şimdiden.

ya çok teşekkür ederim öyle bi içime su serptinizki ferahladım adeta.. çok güzel yazmışsınız çok sağolun.inşallah herşey dediğiniz gibi olur

Rica ederim canım benim ne demek..
Uzun zamandır girmiodum o yüzden uzadğınıda bilmiodum güzelim şimdi öğrendim..
Tabikide bunları ilk yaşayan sen değilsin ve sonda olmıycaksın kaydirigubbakcemile3
Ooo ben bile kardeşime şimdiden diorum kimse seni almazz hee pasaklının tekisin sen bi iş yapıosun arkandan tekrar yapmak zorunda kalıoruz diye sırnaşık şey
Zamanında banada aynılarını söylüolardı.. Oluyo yani böyle şeyler..
Üzülmiceksin takmıcaksın.. Ben çok şükür nişanlılık döneminde pek sıkıntı çekmedim..
Tek derdim eşya,çeyiz falandı.. Son 2 ay hiiç bişeyi kafama takmamaya başladım aman ooooff diodum..
Oluyo herşey zamanla sende görüosun zaten sıkıntı yapmaya gerek yokmuş diosun..
Ertelenmesine gelince vardır her şer de bi hayır.. Öyle düşün.
Sonuçta siz birbirinizi seviyosunuz ve Allahın izniylede evlenceksiniz ha 1 ay önce ha 1 sene sonra fark etmez.. Haticeye değil neticeye bak yani :lepi:
Sana tek tavsiyem yaşadığın her saniyenin değerini ve kıymetini bil üzülmene deyicek şeyler değil emin ol Allah başka dert vermesin keyfine bak Aslıcım öpüyorum çok :delphin:

canım şeydam haklısın cnm ya bunlarda gelıp geçcek 6ay yaşarken uzun gelıyo ama geçtkten sonrada ne cabuk gecmıs dıcez ıns hersey hayrlısıyla olr dedgn gbı bundada vardr bu hayr :)

canım annen ve baban senin evden gidecek olmanı kabullenememiş olabilirler,belki bu aksi tavırlarının sebebi budur.seni çok fazla sevdikleri için,nişanlınla zaman geçirmeni kıskanabilir,onlara yeterince vakit ayırmadığını bile düşünebilirler.ama kesinlikle kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.madem altı ayın kalmış,azıcık daha alttan alırsın.sonrasında hep mutlu olursun umarım:1hug:

canım annen ve baban senin evden gidecek olmanı kabullenememiş olabilirler,belki bu aksi tavırlarının sebebi budur.seni çok fazla sevdikleri için,nişanlınla zaman geçirmeni kıskanabilir,onlara yeterince vakit ayırmadığını bile düşünebilirler.ama kesinlikle kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.madem altı ayın kalmış,azıcık daha alttan alırsın.sonrasında hep mutlu olursun umarım:1hug:

canım benim çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi yerimseniben

amannn bnm ailemde bana hep diyorlardı
kusura bakma ama evlenince eşek gibi yapıyosun.
ben ilk evlenince belli bi süre yapmadım baktım arkamdan toplayan yok:)
yani mecbur kalıyorsun ve yapıyorsun.
snn işlerini başkası yapıcak hali yok çünkü.

evlenince çalışıcakmısın bilmem ama evde olursan zaten bi yer pis olsa gözüne batıyor.

Ailenin sözlerine pek anlam veremedim.
Birşeyler öğrenmeni istiyorlar diyeceğim ama alakası yok.
Çalışan bir insanın akşam eve yorgun gelip, bir de iş güçle uğraşamaması gayet normal.
Ben de bekarken çalışırken, elimi hiçbirşeye sürmezdim.
Annem asla bana iş yaptırmazdı, bırak lafını etmeyi.
Sen yorgunsun derlerdi hep.
Ev işi filan bilen birisindir zaten, bunun eğitmini alacak halin yok ya.
Pekala evinin işlerini yaparsın.
Ben evlendiğimde hiç yemek yapmayı bilmiyordum.
Annem beni hiç mutfağa sokmamıştır, düşün 26 yaşında evlendim hem de.
Ama evlenince insan her işini yapıyor ve öğreniyor.
Sonuçta insan iş güç yapmak için, hizmetçilik yapmak içinde evlenmiyor.
Eşinde anlayışlı olacaktır sonuçta.
Benim eşim hep yemek konusunda öğrenirsin dedi, destek çıktı ve öğrendimde.
Bu zamanlarda sıkıntılar olabilir, ailende hassastır belki gideceğin için.
Biraz kulak ardı yap istersen.
Zamanı gelince bütün işlerini halledersin merak etme.
Sıkma canını.

tşk ederim kızlar bilmiyorum dün akşam yatmadan evvel yine bi ton azar işittim sıkıldım artık çok sıkıldım mafoldumben

aslimmm uzulme en guzel anlarin diyemeyecegim bende nisanlilik donemini sevmiyordum 15 ay nisanli kaldim
evlenin bir an once evlilik gibisi yok 3 bucuk yillik evliyim masallah cok mutluyum allah saglik versin hersey olur
kocanda yardimci olur mis gibi yaparsiniz herseyi esinin destegi cok onemli ben calismadigm halde kocisim en buyuk yardimcim

Back