• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemi cok özledim

gezginciflamingo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
3
1
1
33
Yeni evliyim . 1 ay oldu . Ama ailem evime 1 kez girebildi kac hafta önce. Nedeni kayınvalidem. Hep o bizde sürekli. Eşimle hiç kalamıyoruz evde tek. Hiç daha yemek yapamadım ona. Bu aksamda kayınvalidem bize gelicek. Haftasonu annem sabah kahvaltıya cagırdı , ama eşimin teyzesi bize kalmaya gelicekmiş. Gidemicem . Annemi cok özledim. Göremiyorum . Görüsünce kayınvalidem '' gelin kısmı annesine 15 günde 1 gider ama kaynanaya her gün gidilir ''. Öyle cok zoruma giden seyler varki kimseye anlatamıyorum. Annem hasta biraz. Ona dert yanarsam cok üzülür. Eşime anlatıyorum oda hak veriyo ama annesini değiştiremiyoruz . Zaten eşime cok fazla bişey demek istemiyorum iyi kötü annesi sonuçta. Bize sormadan telefonn acıp '' aksama yemege geliyorum '' diyip bütün teyze dayı kim varsa yanında getiriyo. Belki ben esimle oturmak istiyorum biz yeni evliyiz. Belki yine söylicem ama ailemi cok özledim . Kayınvalidem tarafından cok hor görülüyorum, ama dediğim gibi anneme belli etmiyorum , edemiyorum. Annem soruyo mesela aksam biri geldi mi, yok anne diyorum . Kayınvalidem yatak odama , dolabıma kadar karısıyor. Evimi bir görseniz, hersey onun zevkiyle döşendi. Onun koydugu seylerin yerini değiştirirsem olay cıkarıyo. Özür dilerim sizinde kafanızı şişirdim ama inanın doldum . Kimseye bişey diyemiyorum.

Yakınmak yerine yapmanız gereken tek şey sınırlarınızı belirlemeniz.
Bu kadar basit.
Eğer siz bu duruma "dur" demezseniz en başında, ilerde çok daha büyük problemler çıkar karşınıza.
Yaşadıklarınız normal değil ve normal karşılanması gereken şeyler değil.

Bir gün yine herkesi toplayıp sana geldiğinde, hiç birşey yapma mesela.
Son dakika haber verilmez bu şekilde.
Yeni evli bir gelinin evine gidip kalmakta nedir?
Bu kadar mı terbiyesizler?

Ayrıca onlar biz geliyoruz dediklerinde sen de programın olduğunu, ailene ziyarete gideceğini söylersin.
Kız kısmı... diye başlayan cümlelerine de "ben ailemin kıymetlisiyim, herkese kendi ailesi kıymeli, benim ailemle gelim gidimime kimse karışamaz" dersin olur biter.

Eşin hak veriyordur doğrudur, fakat fazla eşine dillendirme bu konuları.
Zamanlar sıkılır ve sana cephe almaya başlar.
Annesi sonuçta, kaç yaşında insan. Değiştiremezsin.
Ne değişmesini bekle, ne de değiştirmeye çalış.
Can çıkar huy çıkmaz misali. Öyle düşün.

Fakat senin yapman gereken şeyler bunlar: mesafe koymak, tavır göstermek, rahatsızlığını dile getirmek, kendi özgürlüğünü kendi eline almak...
ama tabii altın kural, saygısızca değil. Dozunda ve kararında davranarak saygısızlık etmeden hakkını aramak.

Bu kadar basit.
Eğer siz bu duruma "dur" demezseniz en başında, ilerde çok daha büyük problemler çıkar karşınıza.

Ayrıca onlar biz geliyoruz dediklerinde sen de programın olduğunu, ailene ziyarete gideceğini söylersin.
Kız kısmı... diye başlayan cümlelerine de "ben ailemin kıymetlisiyim, herkese kendi ailesi kıymeli, benim ailemle gelim gidimime kimse karışamaz" dersin olur biter.

Fakat senin yapman gereken şeyler bunlar: mesafe koymak, tavır göstermek, rahatsızlığını dile getirmek, kendi özgürlüğünü kendi eline almak...
ama tabii altın kural, saygısızca değil. Dozunda ve kararında davranarak saygısızlık etmeden hakkını aramak.

Bu kadar basit.

Cok tesekkür ederim güzel düşüncelerin için . İnsan böyle anlatınca ve baskalarından akıl alınca kendini bi nebze güçlü hissediyor ve omuzumdaki yükler hafifliyor

E sen herşeyi kabullenmişsin neden benim evime kimse gelemiyor öyle kafasına esince :KK51: hoş eşinde iş bitiyor anne müsait değiliz kafana göre çıkıp gelmeyindiyecek ha bide gelip sizde kalmak ne ya :işsiz:

mumkun degıl kabul edecegım seyler değil ,

bir kere belli edecen iki kere biraz daha abartacan tepkini baktın olmuyor daha ciddi gösterecen ,

normal kafada ınsanlar değil demek kı,

saygı beklıyorlarsa önce göstermeyi bilecekler

Cok tesekkür ederim güzel düşüncelerin için . İnsan böyle anlatınca ve baskalarından akıl alınca kendini bi nebze güçlü hissediyor ve omuzumdaki yükler hafifliyor

Burada bulunan evli kadınların çoğu senin yaşadığın durumlardan yaşamıştır.
Belki hepsini bir seferde değil, herkes farklı farklı durumları muhakkak görmüştür.
Hayat tecrübeyle sabit, ne yazık ki.
Keşke karşımızdaki insanlar bizim kadar düşünceli, özverili olsalardı.
Malesefki öyle değil, insanlar her daim bencil, hele ki belli kalıplardaysalar.

Sen hiç bir şekilde diretmelere ve zorlamalara uymak zorunda değilsin.
Sen bir yuva kurdun eşin ile beraber, kendi kararlarınızı kendiniz verebilirsiniz.
Kayınvaliden gitme dedi diye gitmemek, emrivaki işler yaptırmak gibi bir lükse sahip değil.
Çünkü sen onun tabiri caizse "kuklası" değilsin, sen de bir bireysin ve kendi kararların olmalı.
Hayatını eşin ile birleştirdin, tabii ki eşinin de düşünceleri ve fikirleri bu bağlamda önemli.
Ona danışarakta hareket edebilirsin ama vıdı vıdı etmeden, şikayet tarzında değil.
Bu itici ve rahatsız edici olacağı için, eşini de irite eder, sana karşı cephe almasına yol açar.

En doğrusu sen kendi saygını bozmadan tepkilerini göstermen.
Saygısızlık yapmadan ama çizgilerini net olarak belirlersen, kırgınlıklarda en azından başlangıçta olur.
İlerde de benzer problemler ile boğuşmak zorunda kalmazsın.
Çünkü birşey malesef nasıl başlar ise öyle gidiyor, ne kadar taviz verirsen de o kadar taviz vermek zorunda kalırsın.

Back