siz de "amaaan gelme,yatıyorum zaten" denmeyecek bir evlat olmaya çalışın,bakın o zaman çayları da koymuyor mu geleceksiniz diye.
Daha önceki konuları didikleyip her mesajda yazan KK üyelerinden bende haz etmem ama sizi hatırlıyorum,bir konuda "annemin evinde bi elim yağda bi elim balda,zaten evde yemekleri ben yapıyorum,orada ne karışıcam.Akşamdan yemek siparişimi verip yatıyorum,annem kahvaltıyı hazırlayınca beni uyandırıyo" gibi cümleler kurmuştunuz.Elini vicdanına koy da söyle sen ağırlamak ister misin böyle bir konuk??
Artık yavaş yavaş gidişlerinde sen ona hizmet etsen,evde yaptığın pastayla kapılarını çalsan,kalkınca evi süpürsen falan annen de seni bi yük olarak görmekten vazgeçebilir belki...
Yani demek istediğim karşındaki davranışlarını değiştirmiyorsa sen kendini değiştirip onu etkileyebilirsin. Benim de sevgilim çiçek almazdı mesela ben ona çiçek alıp güzel sözlerle vermiştim,daha sonrasında o kendini değiştirip çiçek alma alışkanlığı edinmişti,bunun gibi mesela...
bu arada tam da bu konuyla ilgili güzel bir blog yazısı var,onu paylaşayım hem biraz yüzler güler :)
anaevi dinlenme tesislerine kapağı atmanın yolları
http://birkizbiroglan.com/2015/03/16/anaevi-dinlenme-tesislerine-kapagi-atmanin-yollari/