• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileme karşı olan öfkem

Canım sen ne mezunusun? Ben senin yerinde olsam eğer üniversite okumadıysam tekrar hazırlanıp örgün olmasa bile aöf okurdum. Eğer okuduysam da kursa giderdim vaktimi verimli geçirmeye kendimi geliştirmeye harcardım. Sonra da çalışma hayatına atılmak hedefim olurdu. Kimsenin kimseye faydası yok bu hayatta maalesef bu böyle. O bunu dedi bu bunu dedi yerine bence buna odaklan kim ne derse de desin takma.
evliyken calısmak cok zor be canım sahsen ben yapamıyorum evlendikten sonr ahatta bekarkan 1 kac yere girdim ama zor heleki evlendikten sonra dahada zor yani sabah cık aksam gel yemek temizlik yap bide kocayla ilglen calısna ları tebrik ediyorum ama ben yapamam tabiki allah zorda bırakmasın ama bekarken calısmak daha kolay is yok güc yok rahatsın yatagını bile toplamazsın ama evliyken öylemi esim fazla ilgi isteyen bi es yatak odası konusunda anlamıssındır her<lde acık acık yazmıyım o yüzden zor yani calısmak

Limonum yeni konu açmış baktım hemen geldim ama yine bi travmatik olay be canım :110: hemen fikrimi de söyliyim bence aileniz siz kaçtığınız için size hâlâ kırgın ama geçici olur böyle şeyler ya da çok düşünmeyin değilse herşey gözünüze batar canınız sıkılır

ben lise bitirdikten 5 sene sonra evlendim yani üni okumadım her baba gibi okumamı istemistir ama biraz teşvikediceksin o zaman ben zaten istememisim üniyi git 2 senelik özele yazdır amgdem hem belki kızında sonra ister derdin cok okumamı isteyen yani bide mesela babam beni hic calıstırmadı yok kacırırlar yok tecavüz ederler uzak aksam kacta gelcen vs vs hemde ne isler bulduk babam baya iyi bi yerde calısıyodı millet oraya okullar giremiyodu ben babamın torpiliylke girebilirdim aam babam saatleri uzunms servisi uzakmıs diye almadı ama orası cok iyi bi referanstı yani ama suan calısmıyorum diye kızıyo sen kızını 22 yasına kadar calıstırma simdi calıs de olduu ayrıca 7 senedir evliyz daha ne kadar bekliycekz beyefendinin keyfini inan herseyine kızar oldum gördükce evde nazi subayı var sanki
7 sene uzun bir süre, kırgınlıklar geçmeliydi şimdiye kadar. Sen hayatını çizmişsin mutluysan oydu buydu demeleri bu saatten sonra yersiz. Hassasiyet aşılanamıyor ki insanlara, ailen de kendi bildiklerini okumaya devam edecekler. Çok fazla üzerlerine düşme. Üzücü ama yapacak birşeyin yok.

evliyken calısmak cok zor be canım sahsen ben yapamıyorum evlendikten sonr ahatta bekarkan 1 kac yere girdim ama zor heleki evlendikten sonra dahada zor yani sabah cık aksam gel yemek temizlik yap bide kocayla ilglen calısna ları tebrik ediyorum ama ben yapamam tabiki allah zorda bırakmasın ama bekarken calısmak daha kolay is yok güc yok rahatsın yatagını bile toplamazsın ama evliyken öylemi esim fazla ilgi isteyen bi es yatak odası konusunda anlamıssındır her<lde acık acık yazmıyım o yüzden zor yani calısmak

Anladım canım haklısın hem çalışmak hem ev işi zor tabi kolay diyemem eşinin de beklentileri yüksek senden. Ama en azından çocuk olana kadar meslek edindirme kurslarına gidebilirsin, aöf okuyabilirsin. Hem çok zamanını almaz çalışmak gibi. Valla ben olsam hırs yapıp okurdum okumadı diye konuşanların ağzını kapardım. Kadınlar isterse başarır, 2 çocukla üniversiteye gidenler var en önemlisi istemek.

7 sene uzun bir süre, kırgınlıklar geçmeliydi şimdiye kadar. Sen hayatını çizmişsin mutluysan oydu buydu demeleri bu saatten sonra yersiz. Hassasiyet aşılanamıyor ki insanlara, ailen de kendi bildiklerini okumaya devam edecekler. Çok fazla üzerlerine düşme. Üzücü ama yapacak birşeyin yok.
yani babam her gittigimde ne evlendin bilmemmne esimi asalamalar eskiden cok hakaret ederdi de simdi o yok hani memnuniyetsiz tamam esim cok zengin müdür degil belki ama yinede rahatım 1 dedigimi 2 etmez tatilimize gideriz gezmeme karısmaz hani cevremdeki kuzenılerimden rahatım ama babama göre acım acıktayım hem bunu diye hemde evimde 1 cay bardagı yok is bisey almak degil esime karsı bak ailem bunu aldı demek istiyorum mesela battaniyeye ihtiyacım oldugndna degil evlendim ceyizimi esim düzdü valla 10 milyarlık ceyiz aldı bana yolda görüyorum 2 battaniye 60 lira diye insnaın hicmi ici istemez ya kızıma alıyımd agötüriyim damatta görsün ki bu düsüncelerimide biliyo ama istee

kızlar icimdeki öfkeyi durduraıyorum kızıyorum cok babama anneme bana deger vermiyolaar
üzülüyorum da milletin evli kızı aman gelsin diye dört gözle beklerler yada sırf kızına iyilik olsun diye esinin yanında neler yapar neler alırlar
esim ailemin böyle oldugunu pek bilmiyo babamın onu istemedigini anlıyo ama genede benim icin susuyo gibi
gecen gün bi yerden gelıcez esim yine dedi annenlere gidelim düsünün yani burda milley yazıyo esim anneme gitmek istemiyo diye bizimki annecim babamınonlar 1 adım gelse esim 10 adım daha gidicek
dedim bosver simdi evimize gidelim napıcaz gidipte annemi aradım bi yoklıyım dedim ne dicek bakalım aaa valla yatıyorum gelmeyin sakın gidin evinize ya zaten ben meraklı degiim ama esim istiyo cok aile sıcaklıı olsun diye neyse esim duymadı dedim bosver simdi gidelim evimize ben yorgunm dedim kandırdım ama mesela annem hani demesi lazım oo tamam kızın yada babam hemen gelin cayı koydum gibi
esim mesela ben mangalı cok severim diye her hafta sonu yapar annemlerde mutlaka cagırır hani biz onları biseyden eksik etmiyoruz onlar neden bu kadar önemsemiyolar anlamadım
,
dün günümüz vardı mesela getiren kadın tupper satıyomu halamlar vardı hem kendilerine hem kızalrına yagdanlık aldılar öyle icimdne üzüldüm ki annemede dediler alsana kızına be canım kullansın hatıra desin diye ama yok bizimki alırmı insa üzülüyo 3 kurusa muhtac degilim ama annesindne bisey gelmesi alınması ne kaa rgüzel bisey yazıcak cok sey varda kendi kendime aglıyorum kimseyede caktırmamak icin güclü görünmek cok zor

Kendi ayaklarınının üstünde durabiliyor isen ve hele de mutlu bir evliliğin var ise sakın bunları dert etme.

Bir de bence yani ailen de olsa kendinizi de ezdirmeyin ne var yani her hafta mangal yapıp anneni babanı çağırıyorsunuz? aile de olsa sen kendini ezdirdikçe ezerler. Anne babanın bunu yapması çok görülmemiştir ama oluyor işte. Yani ben şunu demek istiyorum eşini de kendini de sömürtme. Farklı alanlarda eşinle mutlu olmanın yollarını ara. İnanıyorum ki eşinle sen birbirinize fazla fazla yetersiniz. Ha bu demek değildir ana babaya saygısızlık, üzlmemek için sen de kendini evine bak mutlu ol inşallah:)

Canm ne kadar annende olsa boşver takma hic biseyi haliyle senin canin sıkılınca esinede yansir ama ne olursa olsun ailenin acik yanini kocana verme gün gelir siz iyi olursunuz esin sana koz gibi kullanır ne kadar iyide olsa unutma bunu.. Annen dahi olsa kapini kapattiqinda herkes disarda kaliyo takma hic biseyi kimse deqmiyo cunku

Canim benim annemde bana biursey almaz hic
Tam tersine ben harcliklarimdan anneme veririm
Birsey beklemek aklima bile gelmiyor vallahi
Ki bu arada bende su an calismiyorum ve mutfak harcliklarimdan esimde biliyor verfigimi bisi demez sagolsun
Sen beklenti icinde olma bosver
Esinin tavrina bak dedigini ikiletmiyormus iste

Esinize de söyleyin banada kötü davranıyorlar diye ve ailenizi aramayın sormayın bosverin onların aramasını bekleyin ne kadar anne baba da olsa yanlıs yapmıslar cocuklarına karsı

bende bazı konularda problemin sizde olduğunu düşünüyorum.
biraz beklentisi fazla ve keyfine düşkün birine benziyorsunuz.
özellikle çalışma konusundaki fikirleriniz çok itici.
evli çocuklu insanlar çalışıp her işe de yetişiyor sizde yapabilirsiniz ama zor geliyor size.

@limonco28 Bence sen ailenle çok yüz göz oluyorsun.. Tamam annen baban olabilir, seni doğurmuş belli bir yaşa getirmiş olabilirler.. Ama hayat arkadaşını eşini ezecekleri anlamına gelmez.. Birincisi her ne olursa olsun, eşini hiç kimseye ezdirme.. Sen babanın istemediği bir evlilik yapmışsın, babanda sana hiçbir maddi destek vermemiş hepsi bu.. Boşver neden kafana takıyorsun ki, sen eşine şükret baş üstünde taşı da seni elin günün seni eksik hissettirmemiş. İlla her anne baba evladına yardım edecek diye bir kaide yok ki.. Anladığım kadarıyla senin ailenin 3 kuruşuna ihtiyacın da yok. O zaman beklenti içerisinde olma. Ailenle çok fazla yüz göz olmaz, mesafeli ol. Sürekli gitme ailene. Ayda yılda bir git eşinle..
Sana değer vermeyene, seni üzen insanların yanına neden fazla gidiyorsun.. Seni sevmeyeni, sende sevme.. Sen canını sokakta mı buldun. Tamam annen baban olabilir, ama herkes yerini bilsin. Baban kim ki seni aşağılıyor, eşini beğenmemezlik yapıyor.. Ben senin yerin de olsam, gitmem aileme.. Herkes yerini bilsin, yerin de sağ olsun..

ne kadar anlayışlı bir eşin varmış. Allaha şükret ya oda onlar gibiolsaydı. ben senn yerinde olsam eşimle kavrulur giderim. ailen seni istemiyosa görüşme boşver gitsin. ayda bir günlerde meraba meraba ne dert ediyosun bacım. hiç üzülme allah büyük

benimde ailem beni sevmez kız çocuğu olduğum için hatta evlenince artık el oldun başka soyada geçtin bizden çıktın çıkıştın dediler..bi para lazımsa ararlar ..bir keresinde eşimle boşanıyorum gelicem dedim gelme dediler :) denemek amaçlı demiştim ..insan ailesi destek olsun karşılıksız sevsin istiyor ama herkeste öyle olmuyor maalesef...

siz de "amaaan gelme,yatıyorum zaten" denmeyecek bir evlat olmaya çalışın,bakın o zaman çayları da koymuyor mu geleceksiniz diye.
Daha önceki konuları didikleyip her mesajda yazan KK üyelerinden bende haz etmem ama sizi hatırlıyorum,bir konuda "annemin evinde bi elim yağda bi elim balda,zaten evde yemekleri ben yapıyorum,orada ne karışıcam.Akşamdan yemek siparişimi verip yatıyorum,annem kahvaltıyı hazırlayınca beni uyandırıyo" gibi cümleler kurmuştunuz.Elini vicdanına koy da söyle sen ağırlamak ister misin böyle bir konuk??
Artık yavaş yavaş gidişlerinde sen ona hizmet etsen,evde yaptığın pastayla kapılarını çalsan,kalkınca evi süpürsen falan annen de seni bi yük olarak görmekten vazgeçebilir belki...
Yani demek istediğim karşındaki davranışlarını değiştirmiyorsa sen kendini değiştirip onu etkileyebilirsin. Benim de sevgilim çiçek almazdı mesela ben ona çiçek alıp güzel sözlerle vermiştim,daha sonrasında o kendini değiştirip çiçek alma alışkanlığı edinmişti,bunun gibi mesela...
bu arada tam da bu konuyla ilgili güzel bir blog yazısı var,onu paylaşayım hem biraz yüzler güler :)
anaevi dinlenme tesislerine kapağı atmanın yolları
http://birkizbiroglan.com/2015/03/16/anaevi-dinlenme-tesislerine-kapagi-atmanin-yollari/

Eğer aileniz istemediği halde kaçarak evlendiyseniz anlarım. Bizim oralarda kendi sulalemde dahil olmak üzere bu konularda çok daha gaddarlar. Iyi Sizinkiler yine gorusuyolarmis bizimkiler öldüm Allah deseler Bi daha istemediği kişiye kaçarak giden kızı kapıya koymaz Cenazesini almazlar. Benim babam dahi 22 yasindayim bana bir kere değil el kaldirmak sesini yukseltmek, kaşını catmisligi bile yoktur. O bile bi gün kahvaltı sofrasinda konusu olunca eğer kacarsan bi daha bu eve giremezsin bizimlede gorusemezsin bunu bil kızım dedi. Aslında kötü bişey bu kadar ornegini gördüğüm halde hala ben bile normallestiremedim bu durumu. Yine de ailenizi anlamak zor gelmedi. Sizi gitmiş oldugunuz için cezalandiriyolar anladigim kadariyla yani. Konuyu tam bilmiyorum ama bide üstüne okumadiysaniz ya da evlenmek için okulu biraktiysaniz filan gibi bir durum da olduysa ailenize çokta kızmayın derim. Ben olsam cocuguma bunu yapmam, ama yapanllarida garip görmüyorum. Bi de insan az çok ailesini bilir, böyle bişeyi kabul etmiceklerini bile bile gittiyseniz siz birazda kendi ayaginiza sıkmış oluyosunuz. Bedel odemek diye ben buna derim...

Normalde çoğu üyenin eski mesajlarını hatırlamam bile ama sizin nickinizi gördüğüm an beynim zonkluyor.

Demek ki her şey SOY değilmiş, değil mi?

siz de "amaaan gelme,yatıyorum zaten" denmeyecek bir evlat olmaya çalışın,bakın o zaman çayları da koymuyor mu geleceksiniz diye.
Daha önceki konuları didikleyip her mesajda yazan KK üyelerinden bende haz etmem ama sizi hatırlıyorum,bir konuda "annemin evinde bi elim yağda bi elim balda,zaten evde yemekleri ben yapıyorum,orada ne karışıcam.Akşamdan yemek siparişimi verip yatıyorum,annem kahvaltıyı hazırlayınca beni uyandırıyo" gibi cümleler kurmuştunuz.Elini vicdanına koy da söyle sen ağırlamak ister misin böyle bir konuk??
Artık yavaş yavaş gidişlerinde sen ona hizmet etsen,evde yaptığın pastayla kapılarını çalsan,kalkınca evi süpürsen falan annen de seni bi yük olarak görmekten vazgeçebilir belki...
Yani demek istediğim karşındaki davranışlarını değiştirmiyorsa sen kendini değiştirip onu etkileyebilirsin. Benim de sevgilim çiçek almazdı mesela ben ona çiçek alıp güzel sözlerle vermiştim,daha sonrasında o kendini değiştirip çiçek alma alışkanlığı edinmişti,bunun gibi mesela...
bu arada tam da bu konuyla ilgili güzel bir blog yazısı var,onu paylaşayım hem biraz yüzler güler :)
anaevi dinlenme tesislerine kapağı atmanın yolları
http://birkizbiroglan.com/2015/03/16/anaevi-dinlenme-tesislerine-kapagi-atmanin-yollari/
:KK70::KK70::KK70: Süpermiş ya blog yazısı. muzurtilki muzurtilki sende oku çok eğlenceli.

Back
X