• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme anlattim ama ortada bir ev sorunu var (yorumlarinizi bekliyorum)

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Kızlar esimle alkol problemimiz vardı. Bugüne kadar hiçbir şey anlatmamistim aileme. Sayenizde cesaretimi toplayarak anlattım anneme. Annem her telefonla konuştuğumuzda eşimin spermi artsın diye ondan bundan duyma tarif veriyordu bana. Torun istiyordu çünkü. Bilmiyorduki ben alkol sorunu yaşıyorum. Ne çocuğu anne ben gelicem dedim çok içiyor dedim. Sadece içkiyi söyledim.Babam da hemen gel dedi. Dedim söz verdi bir daha icmicem dedi 1 hafta hareketlerine bakicam hemen gelicem dedim. Annemle babamla kayinvalidem kayinpederim konuştu yalvardilar kalmam için babama.babam kp dua etsin herkes onu kirmadim dedi. Babam içkiyi geçtim sana en ufak bir ses yukselttiginde burdasin dedi. Çok iyi bir firmadan iş için aradılar eşimi. Salı günü görüşmesi var. Esimlede konuştum en son kan ve idrar tahlillerin olacak gerçekten tedavilikmisin doktorlar karar verecek dedim. Ayrıca evlilik terapistine gidicez dedim. Kabul etti. Ama benim içimde değişeceğine dair hiç bir umudum yok bu yuzden herşeyi garanti altına almam lazım. Gecen yıl anneme dedemden miras kaldi. Annemde bu parayla 2 ev aldı. Abim evli bir tanesini abimin bir tanesini benim üzerime yaptı haksızlık olmasın diye. Benim üstüme olan evde annemle babam oturuyor.Bosandigin zaman eşin hiç bir hak talep etmesede o ev ilerde satildiginda boşanmış olduğunda eski eşin bir hak aliyor mu? Yada ben bu evi en kısa sürede annemin uzerine mi devir edeyim yardımcı olabilir misiniz?

yan
Kızlar esimle alkol problemimiz vardı. Bugüne kadar hiçbir şey anlatmamistim aileme. Sayenizde cesaretimi toplayarak anlattım anneme. Annem her telefonla konuştuğumuzda eşimin spermi artsın diye ondan bundan duyma tarif veriyordu bana. Torun istiyordu çünkü. Bilmiyorduki ben alkol sorunu yaşıyorum. Ne çocuğu anne ben gelicem dedim çok içiyor dedim. Sadece içkiyi söyledim.Babam da hemen gel dedi. Dedim söz verdi bir daha icmicem dedi 1 hafta hareketlerine bakicam hemen gelicem dedim. Annemle babamla kayinvalidem kayinpederim konuştu yalvardilar kalmam için babama.babam kp dua etsin herkes onu kirmadim dedi. Babam içkiyi geçtim sana en ufak bir ses yukselttiginde burdasin dedi. Çok iyi bir firmadan iş için aradılar eşimi. Salı günü görüşmesi var. Esimlede konuştum en son kan ve idrar tahlillerin olacak gerçekten tedavilikmisin doktorlar karar verecek dedim. Ayrıca evlilik terapistine gidicez dedim. Kabul etti. Ama benim içimde değişeceğine dair hiç bir umudum yok bu yuzden herşeyi garanti altına almam lazım. Gecen yıl anneme dedemden miras kaldi. Annemde bu parayla 2 ev aldı. Abim evli bir tanesini abimin bir tanesini benim üzerime yaptı haksızlık olmasın diye. Benim üstüme olan evde annemle babam oturuyor.Bosandigin zaman eşin hiç bir hak talep etmesede o ev ilerde satildiginda boşanmış olduğunda eski eşin bir hak aliyor mu? Yada ben bu evi en kısa sürede annemin uzerine mi devir edeyim yardımcı olabilir misiniz?
yanlıs yapmıssın esinin böyle oldugu belliymis ne olur ne olmaz deyp keske annenin üzerine alsaydın ama gene gec degilsin miras yoluyla aldıgını kanıtlarsın eger esin pislik yaparsa ama bence annenin üzerine gecir eviii

Bosanma durumunda ev yari yariya esinizin ayni zamanda. Tapuyu gecirin annenizin ustune.

sen şimdilik evi annenin üzerine geçir.
boşanırsan hak alamasın.

eşin alkolik mi ? yani hergün hergün sapıtana kadar mı içiyo.
yoksa arada 1 mi

yan

yanlıs yapmıssın esinin böyle oldugu belliymis ne olur ne olmaz deyp keske annenin üzerine alsaydın ama gene gec degilsin miras yoluyla aldıgını kanıtlarsın eger esin pislik yaparsa ama bence annenin üzerine gecir eviii
Ya bende istemedim aslında ama çok olaylar oldu. Ben ailem için çok fedakarlık yaptim. Abimin pek faydasını göremediler. Birde bir halam 3 tane evi de 1 tane erkek yeğeninin üstüne yaptı çocuğu yok öldüğünde annemler yada biz bir hak almayalım diye. Annemde kendini mecbur hissetti sanki sen kız evladisin seni garantiye almam lazım dedi. Baştan ikisini de annem kendi üzerine öldükten sonra cocuklarimindir diye yapacakti. Ama önce abime ev aldı direk üstüne verdi. Sonra kendine alincada onuda benim üstüme yaptı.

sen şimdilik evi annenin üzerine geçir.
boşanırsan hak alamasın.

eşin alkolik mi ? yani hergün hergün sapıtana kadar mı içiyo.
yoksa arada 1 mi
Önceden bu kadar değildi işten ayrıldı. Kahvede çalışmaya başladı son 1 aydır abarttı hep son deyip içmeye devam etti bende aileme anlattım artik

miras değilki.
miras annesine kalmış anneside ona vermiş.

Hediye ve bağışlar da boşanmada üzerinde hak talep edilemeyen şeyler.

Sadece beraber çalışıp kazandıkları ile alınanlar pay edilebiliyor.

Annesine kalan mirasla alındığı ispat edilirse eşinin bir talebi olamaz.

Alkole maalesef çok az insan dur diyebiliyor.İnşallah düzelir.
Annenin üzerine yap evi.Evliyken edinilen mallar eşit paylaşılır diye biliyorum boşanma durumunda.

Evin aileden gelen miras oldugunukamitlarsan evde hak iddia edemez. Normalde evlilik birlikteligi icinde edinilen mallar ortak ancak miras haric. Miras da esler pay alamiyor.

Miras yoluyla gecrnden hak alamiyor diye biliyorum

Hediye ve bağışlar da boşanmada üzerinde hak talep edilemeyen şeyler.

Sadece beraber çalışıp kazandıkları ile alınanlar pay edilebiliyor.

Annesine kalan mirasla alındığı ispat edilirse eşinin bir talebi olamaz.
Çarşıda 3 katlı bina vardı o satıldı. Herkes pay aldı. O parayla alındı evler nasıl ispat edilir ki tapu dairesinden fotokopisi yada verasetname falan mi göstermem lazim

miras değilki.
miras annesine kalmış anneside ona vermiş.
Annenin vefatıyla ev üstüne geçse eş karışamaz.
Mal satın alma yoluyla geçtiği için ortak mal.
Lakin malın bedelini anne ödediği ispat edilirse mahkeme yoluyla hak olmuyor.
Ama en kesin ve kolay yol direk üstüne vermeniz. Ve annenizin o ev parasını resmi yollarla size ödemesi (yada en azından öyle göstermeniz) (isterseniz yöntemide anlatırım)

Alkolu o kadar kolay bırakamaz. İstesede olmaz. Eğer dayak, hakaret küfür yok ise. Ve eşinizde niyet varsa. Azaltma yöntemiyle devam edin

Çarşıda 3 katlı bina vardı o satıldı. Herkes pay aldı. O parayla alındı evler nasıl ispat edilir ki tapu dairesinden fotokopisi yada verasetname falan mi göstermem lazim
İspatın şu şekilde olur. Boşanma zamanı konu mahkemeye geldiğinde eşinin hakkı olmadığını beyan etmen. Bunu da o 3 katlı yerin satışın tarihini be bedelini gösterirsiniz. Buradan aldığımız parayla bu daireleri aldık derseniz sorun çözülür.

Fakat en iyi yol. Direk satış ve satış bedelinin ödenmesi

Hiccc vakit kaybetmeden annenin ustune gecir amma soyle bi durumda var davayi acinca gecmis bir yil icinde devir satim filan yapilmis i diye arastirma yapilabiliyor yani mesela kadin ayrilmak isteyince ortak evleri ikiye bolunuyor diye adam apar topar evi satti oyle dava acti diyelim o inceleniyor eger evlilik suresince alinmis ise gecmis 1 yilda alsa satsada iptal etme icin yasal yollar oluyor

Sonra anne vefat ederse aniden abinin sana yanlış yapma ihtimali var mı? Tapu devir işlemleri ucuz değil ki hop ona hop buna geçsin. Annen almış evi ispatlarsın o da avucunu yalar.

Alkol çok ciddi bi sorun, kendini bilmeden içen adamdan hiç hazetmiyorum. Çokda zorlama baktın düzelmiyo bırak git, boşan demiyorum ama kalsın bi başına görsün o zaman. Alkol nedir ya benim gözümde aciz adam işi. Keyif için içilir bu çok başka ama aileye zarar vercek durumda içiyosan benim gözümde acizsindir..

İyide şöyle bir kanun var sana veya eşine miras yolu ile bir mal kalmışsa ne sen ne esşin bundan faydalanamazsınız karşılıklı olarak...

Back