Valla bir yanım bu düşüncelere tamamen karşı olsa da yaşadıkça görüyoruz ki masraf edilen gelinler daha kıymetli oluyor sankiBu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım
Öyle olacak gibi gözüküyor sanırım teşekkür ederim.. ben sanırım onların ailesini düşünmekte bazen hata ediyorum gibime geliyorValla bir yanım bu düşüncelere tamamen karşı olsa da yaşadıkça görüyoruz ki masraf edilen gelinler daha kıymetli oluyor sankibunu söylerken bile utanıyorum ama sanırım öyle. Aileler konuşsun siz hiç karışmayın bence , nişanlınızın ailesi de ellerinden geleni yapar borç yapılırsa da evlendikten sonra ödersiniz birlikte
Daha bir şey söylemediler bakalım inşallah bir sorun çıkmazYani karşı taraf okay olmuşsa çok da zorlamayın aşırı derecede mahcup olmayın derim kuru ekmeğe bile razıyım diyene kimse madalya vermiyor
Durumları elvermiyor olsa söylerlerdi herhalde
Çok düşünmemek lazım bence. Biz bazen zannediyoruz ki ne kadar iyi gidersem ne kadar az zora masrafa sokarsam iyi olurum ama o işler pek öyle olmuyor nedense. Ailenizin sözünün geçtiğini de görsünler biraz daha iyi oluyor diktatör aileÖyle olacak gibi gözüküyor sanırım teşekkür ederim.. ben sanırım onların ailesini düşünmekte bazen hata ediyorum gibime geliyor
Başka bir memleketten işte onlarda öyle şeyler yokmuş süt parası mı ne varmış o da ben bilmiyorum nedir bizdeki başlık parasını duyduğunda zaten çok şaşırmıştıYahu size ne elin ailesinin girecegi masraftan, fazla fedakarlik insanin kendine yaptigi en buyuk hatalardan biridir. Baslik parasi istememisler zaten niye adina baslik parasi diyorsunuz ki?
Eş aileniz baska bir memleketten degilse zaten baslarina gelecekleri asagi yukari tahmin ediyorlardir.
Amin Allah razı olsunSize ters gelse bile nisanliniza konusunu açmayın sakin .Siz onu düşünür anlatirsiniz .O ailenize karşı bilenir.Bizim adetler böyle deyip geçeceksiniz.Kaldiki düğünü zaten erkek tarafı yapıyor.kinayida küçük bişey yapın çok abartmadan.Zaten sizin ince düşündüğünüz gibide olmuyor her halükarda borç size kalacak Allah kolaylık versin
Annem gerçekten öyle bir kadın dediğim dedik yani :) işte bazı konularda onunla ters düşüyoruz umarım geçerÇok düşünmemek lazım bence. Biz bazen zannediyoruz ki ne kadar iyi gidersem ne kadar az zora masrafa sokarsam iyi olurum ama o işler pek öyle olmuyor nedense. Ailenizin sözünün geçtiğini de görsünler biraz daha iyi oluyor diktatör ailebir ömür mutlu olursunuz inşallah
Kabul edemiyorsanız eşinize destek olun maddi olarak. Aileler düğün vs yapmak zorunda değil aslında temelde en yanlış kısım o.Bu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım
7 yıl önceki halim canlandı gözümde, bende anne baba yok, ablamları falanda ben susturdum hep. onu istemeyin bunu istemeyin insanları zorlamayalim diye sonuç olarak 3 bilezik 1 alyans 1 tektasla gelin oldum küpem saatim bile olmadı ayol :))) eşimin ailesinin durumu da iyi bu aradadüğün salonundan tut gelinlik ev eşyası tüm borçta bize kaldı eşimle 2 yılımız borç ödemekle geçti varlık içinde yokluk:) sözün özü kimsede bana madalya takmadı canım. Her zaman çok isteyen daha kıymetli, ailen sana değer verirse başkaları da değer verir. Sen bırak mahcup falan da olma tadını çıkar aileler aralarında halletsin
Sessiz dur bırak son damlalarına kadar harcasınlar böyle değer biliyolarBu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?