ailem ve hiçbir şeye izin vermeme durumları :(

Benimkiler de öyledir.
Evden kaçta çıktım, kaçta girdim hiç problem olmadı, sadece gittiğim yeri ve kiminle gittiğimi söylerim gece çıkarken o kadar.
Aileler bu kadar baskılayınca çocuklar özgürlük alanını ilk bulduklarında kontrolü kaybediyorlar (konu sahibi sizin için söylemiyorum, genelleme)

benim annem kıyamaz izin verirdi babama uydururdu birşeyler :) sende haklısın ama yaşın küçük bence bir başarı göstermen kendini ispat etmen lazım sabret kapat kendini ders çalış kazan sınavlarını güzel br üniversite kazanırsan sennle övünürler senin de kendine güvenin gelir.kimse karışmaz sana Sevgilin varsa daha zor olur ya hatta olmaz yani .ben 26 yaşındayım 6 yıldır sevgilimle buluşurken hala sorun yaşıyorum ama ben takmıyorum çıkıp gidiyorum akşam da hava kararmadan eve geliyorum biraz surat yapıyor babam annem de bir şey demez :) alıştır onları :) mecburen yalan söylemen lazım yani alışveriş yapmam lazım kendine giysilerim yok de bir kursa yazıl kurs öncesi veya snrası görüş arkadaşlarında kursta kaldım ders çalıştım dersin arkadaşlarını eve getir tanıştır ailelerine ziyarete gisinler falan .inan zor ya benim de çok az çevrem olmuştur bu sebeple seneye yazın evlenicem sehir dışına çok uzaklara gidicem bir seviniyorum bir üzülüyorum :)

Evet mecburen yalan söyleyeceğim zaten ama bunun gibi 2. Bir yalan söyleme durumu olsun istemiyorum. Yoksa okulun kursu var, farklı kurslar var oralara gidip işi yürütebilirdim. Ama ne biçim bir vicdan ağrısı bu anlatamam Annem bana ne yaparsa yapsın ona yalan söyleyince kendimi kötü hissedeceğim. Arkadaş konusuna gelince, arkadaşlarım zaten evlerinin bizim evimize uzak olmasına ragmen birkaç kez bize geldiler, annemle tanıştılar, hatta annem onların anneleri ile de tanıştı. Ammavelakin yok, izin yok

ama sen kötü bir şey yapmıyorsun ki bu senin kişisel gelişimin açısından da çok zararlı ilerde içine kapanık biri olursun kendini ifa de etme problemi yaşarsın istediğin kadar okul bitir ama kişilik aileden kazanılır onlar buna saygı duymalı yaşın küçük diye seni merak edebilir dışarıyı güvenli bulmayabilrler ama eve kapatmakla da senin ilerde çözemeyecein sorunlarla boğuşmana neden olurlar.
senin vicdanın rahat olsun canım ben anneme dogru söylerdim ama o babama benim yüzümden yalan söylesin istemiyordum o yüzden bende uyduruyorum bir şekilde bak ben 26 yaşındayım üniversite okudum 6 yıldır çok sevdiğim biri var ve ondan bile ayrılmayı düşündüm çok bunaldıgım zamanlar oldu bence kendini dış dünyadan soyutlama bu seni güçlendirir canım ben senin gibi yaptım pişmanım
bende eskiden yalan söylediğimde hakkı geçer diye düşünürdüm helallik istemek gerekir diye düşünürdüm ama insan o zamanlardaki gibi kalamıyor malesef sen kendini bil yanlış bir şey yapma yeter sonrasında için rahat olsun
sen artık bir birey oluyorsun kendi kararları verecek olgunluğa erişiyorsun onlar seni hala bir çocuk gibi görüyorlar zamanla anlayacaklar büyüdüğünü yanlış arkadaşlar edinme onlarda sana güvenir zamanla. bazı durumlarda onlarla herşeyini paylaş sana yol gösterirler annenin dahi tanıdıgı doğru arkadaşlarınla dışarı çıkman yanlış bir şey değil canım

canım etrafta kötü olaylar yaşanıyor aılen senı korumak ıcın tedbırlı davranıyırlardır huree böyle düşünsen......

Canım benim inşallah istediğin üniversiteyi kazanırsın ve yavaş yavaş şartlarını değiştirirsin. Benim annem o yaşlarda ya izin vermezdi, ya izin verir para vermezdi

Üniversiteye başladığımda hemen part-time iş buldum eh haliyle imkanlarımı oluşturdum

a
aynı seyleri ben yasadım lise caglarımda okul eve yakında kız arkadaslarım bosderslerde bilardoya yada cafelere giderdi bende ev yakın diye eve gelirdim o aralarda bbg evi vardı onu izliyodm bigün babam isten erken geldi gazeteyi gözüme bi attı gözüm cıkıcaktı nerdeyse bunlar icinmi geliyosun ulan eve dedi allah beni öyle yetistirmiski kötü alıskanlıgım yoktu millet derselri asıp gezer bos dersleri kollardı bende 2 dders üst üste bos diye eve gelirdim ve babamden gördügüm idimat buydu
lisede kızların cougu sigara icerdi ben asla icmedim hayatımda hatta böyle gaza getirip laf söylicek oldular dedim valla 50 yasıma gelince sigaradan ölmek istmem bosa cigerlerimi batıramam diye bi süür laf söylemistim onlar bana sigara verir icityim diye ben icmez anne eve getirirdim
onlar yüzündne lisede hic arkadasım olmadı cünkü kimseye yollamadılar hepsi ya o... yada abisi sapık hic bi arkadasımın dogum gününe gidemedim ne rezil olmustum bütün okul canakkale gezisine gitti bi ben gitmemistim onlar yüzünden

aileler cok yanlıs yapıyolar ben asla cocugum olsun allah kısmet etsin bu kadar baskı yapmıcam

abartı aileni ikna etmelisin ya da ikna edicek biriyle konuşturmalısın.ikna olmuyorlarsa da ufak kaçamaklardan bir şey olmaz :)

Neyse az kalmış üniversiteye gitmene ne yap ne et başka ilde kazan gerçi ona da izin verirler mi bir muamma, merak etme biraz daha dişini sık eğer böyle devam ederlerse zamanı geldiğinde sen de kendi yoluna gidersin..

Bende lisede böyleydim. Okul gezisi olurdu bir ben gitmezdim, sıra arkadaşımın kardeşim dediğim kızın doğum günü oldu bizim evin yakınında yani evden bir yarım saat uzaklıkta bir alışveriş merkezinde ona bile bir ben gidememiştim. Üniversitede de yine ailemle aynı şehirdeyim ama açıkçası liseye göre zincirlerimi kırdım. Üniversite 2'nin başında ilk kez erkek arkadaşım oldu tabi o zamana kadar pek yalana başvurmamışım ama artık mecbur kalıyordum doğal olarak. Erkek arkadaşımla ilk buluşmalarımız falan biz dışarıda bir yere gidecektik anneme de kızlarla sinemaya gidicem dedim. Bir de yaz ayıydı ben eve bir geldim zaten beyaz tenliyim güneşten yanmışım da yanmışım kıpkırmızı bir surat. Annem şöyle bir baktı sinemada yandın galiba bu kadar dedi Yani o kadar yalan söylemeyi beceremezdim, çekinirdim. Ama beni buna ailem mecbur bırakıyordu zamanla yalana da alışmak zorunda kaldım. Doğru bir şey mi? hayır. Ama yalana biraz da aileler mecbur bırakıyor. Hatta bir arkadaşım derdi annenin bu kadar üzerine düşmesine rağmen senin bile erkek arkadaşın var ya, demek ki baskı kurmak da engellemiyor diye :) Kısaca üniversitede aynı şehirde olsan bile ailenle, ders saatlerin daha esnek olacağı için, ders programını ailenin eline tutuşturmadığın sürece istediğin şekilde gezebilirsin canım

aynı saçma şeyler bana da oldu bu kadar sıkı değildi ama bi sinemaya gitmek için yalvarır ağlardım.
sayelerinde erken yaşta bi sevgili sahibi olup bütüüün o kızdıkları şeyleri yaptım :)
tabi bu iyi bişey değil ama aileler bu tavrından vazgeçmedikçe kızları yalana sürüklüyorlar.

yalan değil de ters psikoloji uygulasan..gezip tozmak için çok istediğini belli etmesen evi sevdiğini göstersen olabilir mi acaba?? ben anlamakta sıkıntı çekiyorum bu durumları aileler şu kısıtlama konusunda dozajı tutturamıyor bir türlü..

olmazsa da önemli değil sınavın var ona odaklanır, üni de abartmamak konuşuyla gezebilirsin daha önünde uzun gençlik dönemi var anneni kırmaya değmez.

Bazı ebeveynler baskıcı tutumlarıyla çocukları yalana ittiklerini fark etmiyorlar sanırım. Evet dışarısı kötü her gün haberlerde kötü şeyler duyuyoruz görüyoruz. Bu mantıkla bakarsak çocuklarımızı ev hapsetmemezi gerekir dışarıya çıkıp başlarına kötü bir şey gelmesin diye. Benim de 12 yaşında kızım var. Henüz küçük belki ama şimdiden baskıcı bir anne olmak istemiyorum. Arkadaşlarının anneleriyle taşıyorum. Arkadaşına gideceği zaman birlikte gidiyoruz onlar içeride otururken biz de annesiyle kahve içip sohbet ediyoruz. Onlar bize geldiğinde de öyle annesiyle geliyor (ama yaşları henüz küçük olduğu için). Arkadaşlarının doğumgünü vs. olduğunda da ben ya da eşim bırakıyor bitiş saatinde de gidip alıyoruz. Sizin yaşınıza geldiğinde bu durum değişecek tabii ki. Yine tanıdığım arkadaşlarıyla (ki arkadalarını istediği zaman eve davet edebileceğini her zaman söylüyorum) tabii ki gitmesini uygun gördüğüm yerlere göndereceğim. Bazen arkadaşlarıyla baş başa vakit geçirmek ister çünkü, hepimiz 15-16-17 yaşında genç olduk, bizde isterdik arkadaşlarımızla yalnız sohbet etmeyi ya da baş başa vakit geçirmeyi. O dönem geldiğinde, sanırım gündüz gidip arkadaşlarıyla vakit geçirmesine müsaade ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…