Ailem ve düğünüm :((

Kız calisiyor olsa zaten yetebilecegi yerde eminim ailesinden istemezdi. Nisanini, ceyizini kendi birikiminden yapmis zaten calisiyormuş ve suan issiz böyle bir durumda aile, maddi durumun yoksa evlenme, biz yapmak zorunda degiliz diyip magdur ediyorsa evet dogurmus salmış oluyor.

Valla kusura bakma ailen hem cimri hem gorgusuzlermis, neden gezdirmedin, neden bize sormadin vidi vidi da vidi vidi. Utanmakta haklisin ancak isin gucun olmadan evlenmeye kaltigin icinde boyle damatligi babaya kanepeleri kp e aldirmak zorunda kaliyorsunuz. Seninde dogru duzgun isin olsaydi damatligi alir gecerdi ailenede agzi egmek zorunda kalmazdin. Zaten yeni evlenen senin durumunda ciftlerde ilk sorunlar bu alisverislerde ve bu alisveri ve dugun altin mezvuzlarin dugunden sonraki aylarda devam ederek yeni evli ciftin daha yeni baslamis evlilik hayatini zindana ceviriyor.
Aklin varsa ise girmeden evlenmezdin ama madem evlendi ya daha fazla sikinti cikmadan aileni zorlayacaksin alacaklar yada nisanlinin ileride kafana kakmasi riskini goze alarak ona durumu anlatip herkesten giuzli ona aldiracaksin ve sen almis gibi goruneceksin baska turlu isin icinden cikamazsin.

ha bide ailenin cikardigi arizalari kesinlikle disari yansitma

Biz şu konuda sizinle fikir ayrılığı yaşıyoruz.Sonuçta evlilik kararı alınıyorsa ona göre birikim ya da hazırlık yapılıyor bu aşamada aileden alınıyorsa ya da güveniliyorsa doğru gelmiyor bana.Sırf bu yüzden ailenin kötü olmasınıda doğru bulmuyorum.Evlilik kararı alan bir birey her sorumluluğu kendisi alabilir

Ailen cidden arızalı sıkıntılıymış.. Ama o yaşa gelmiş insanları değiştiremezsin..ha kavga gürültü çıkarırım mecbur kalır alırlar diyosan bilemem.. Benim babam da para konusunda çok hassastır herkes ona versin ama o kimseye vermesin ister bir verir bin söyler.. Cocuklugumuzdan beri bunu bildiğimiz için 7 kızkardeşin 7 side bir iğne almadı aileden. Yani biz kardeşler birbirimize destek olduk ama babamdan bişey beklemedi... Eşime alyans alacağım ay maaşım yatmamıştı kendi aldı ailesine de söylemedi.. Bende nişan düğün masraflarım için kredi çektim evlendiğim ilk yıl ödeyip durdum kimseye minnet edemem..Ya eşin ailesine söylemeden bu işi halledecek ya sen borç yada krediyle halledip işe başlayınca ödeyeceksin

Ailenin yaşattıklarını kesinlikle nişanlına belli etme yüzüne vurulmasın ilerde.

Kusura bakma da aileni hiçe saymışsın.Hem damatlık alcaklar maddi onlar karşılayacak,hem hiç birşeyde söz sahibi değiller.Sen biraz nişanlı ve onun ailesini ön planda tutmuşsun.Herşeyi kafana göre yapmışsın.İnternetten resimlere bakıp ev mi beğenilir Allah aşkına.İnsan alır bir büyüğünü yanına gider bakar.Çevresi nasıl.Kırığı döküğü var mı.Evin konumu lokasyonu nasıl.Bir de acele ediyorsunuz sormak etmek yok.
Gelinlikçiye gidiyorsunuz daha ilk gelinlikçide tamam bu diyorsun.Yahu insan bi bakar bi fikir edinir.Nedense o gelinlikçide tesadüf o ki onların tanıdığı çıkıyor.

Bi gün gezerken esiyor!!!! hadi mobilya bakmaya gidelim diyorsunuz pat alınıyor.Bunlar hep nişanlı ve tarafına esiyor ve seni yönlendiriyorlar gibi algıladım.Ailene ailenin fikirlerine ne senin ne nişanlı tarafın saygısı yok.Ailen de şu an kızmakta,almayız demekte haklılar.Madem herşeyi kendiniz hallettiniz.Bi zahmet damatlığı da hallediverin.
Hee sen ve nişanlın herşeyi maddi manevi siz karşılayacak olsanız gidin alın edin derim.Ama yine de insan fikir sorar yaaa.

Nişanlına söyle, kendi damatlığını alsın.. Hiç ailenle yüz göz olma. Gönülsüz alacaklarına, hiç almasınlar daha iyi.

Düşman başına bir aile. Çok fena ya. Ben olsam, damatlığı alıyorsanız alın almıyorsanız kv kp'ye ailem Bi damatlık almaktan aciz, onlar adına özür dilerim diyeceğim der son ipleri de koparırdım. Sinir oldum.

Hanımefendi yanılıyosunuz. Ben hep ailemin ön planda olmasını istedim herşeyin ailemin rızasıyla ve isteğiyle olmasını istedim ama onlar bunun için bir adım atmadı. Benim babam nışanlımın yanında bu evden evlenip çıkarsan eğer bir daha ne olursa olsun bu eve dönuşun yok diye konuşup beni nışanlımın yanında kuçuk duşurdu. Mobilya olayına gelecek olursak annem ben nışanlım bir kere gittik mobilya bakmaya ve annem asla benim zevkimi duşunmedi herşeyi kendi istediği gibi dekor etmeye çalıştı ve sonuç mağazadan ağlayarak eve dondum ve ogunden sonra mobilyalarımı tek alma kararı aldım ne benim ailem olacaktı ne nışanlımın ailesi. Eğerki ailemi hiçe saymış olsaydım butun herşeyi kv. kp ile yapardım ama onlarıda karıştırmadım hiç bir işime. Nışanımda takı almayan aileme ben elimde avcumda olanı verip bilezik aldırdım kuçuk duşmesinler mahçup olmasınlar nışan takılarımı ellerine saydım borçlarını ödesinler mahçup olmasınlar diye ama onlar beni bir damatlık almayarak mahçup ediyolar. Ve ben onları sizin deyiminizle hiçe saymış oluyorum.
Ve son olarak ev olayını demişssiniz bakmadan tutulmuş diye Nışanlım müteahhitlik yapdığı için ev konusunda ona guvemim sonsuz kötu bir ev tutmayacağını bildiğim için evi olayını ona bıraktım. Çunku ailem uzak olduğu için ve ramazan ayında olduğu için gunduz dolaşamayız akşam çıkıp bakalım gibi teklifle geldiler ki akşam ev bakıldığı nerde görulmuş durum boyle oluncada herşeyi kendim yapıp en son olarak aileme soyluyorum çunku gerçekten çok yıpratılıyorum bu durumda .
Umarım anlatabilmişimdir.
Belki yine hatayı bende göruyor olabilirsiniz Yorumunuz için teşekkur ederim.
Sizin bakış açınızıda değerlendircem hatam varsa aileme karşı yaptığım ona göre davranıcam.

Sen bi bak konuna.Ne demişsin.Nişanlım inşaatçı ev buldu ben de tut dedim...
dışarı çıkmıştık kafamıza esti mobilya bakalım dedik aldık
gelinlik bakmaya gittik ilk gelinlikçide beğendim annemde kızdı başka baksaydın......
Ben de bunlar üzerinden sana yorum yapıyorum.Peki sen şimdii ne diyorsun
babam küçük düşürdü mobilyacıdan ağlayarak çıktımhiç birşeyimi yapmadılar ben takı aldım ellerine verdim......
bu sebeplerle mobilyayı tek alma kararı aldım......
bu sebeplerle herşeyi kendim yapıp en son aileme söyleme kararı aldım.
Bu durumda senin ilk konu açtığın yazıya göre ne dedim aileni hiçe sayarak onlara sormadan hareket etmişsin.Bu sefer sen ne dedin şöyle oldu böyle oldu onlara sormama kararı aldım.
Yani biz münceccim olmadığımıza göre bilemeyiz.

Sebep her ne olursa olsun,bu kadar aileni olayların dışında tutmanı nişanlı familyasına göre hareket etmeni ben doğru bulmadım.Ama sana göre doğruysa senin bileceğin iş.İnşaatçı olması,senin oturacağın,beraber kuracağınız evde tek başına karar vermesi anlamını taşımaz.İnsan gider görür bakar eder büyüklerine de danışır diye düşünüyorum.Senin ailenin senin takılarına karışmaması şusu busu sizin aile içi meseleniz.Ama nişanlın ve ailesine karşı sanki sen tek başınaymışsın gibi gözükmek ilerde sana su ve yol olarak geri gelir unutma bunu.

Annemiz, babamız diye her zaman haklı olmuyorlar işte canım. Valla okurken gözlerim doldu yaşadığım ve yaşayacağım şeyler aklıma geldi. Sen aileni ya da kv kp memnun etmek zorunda değilsin denedim çünkü olmuyor. Aileme olan bütün iyi niyetime rağmen yeri geldi hayırsız oldum yeri geldi çıkarcı dediler. Yani demem o ki. Yorar bunlar seni çok yorar o yüzden sil at kafandan yok ailem alındı şunu dedi fln. 5 dükkan gezsen ne olacak beğenmedikten sonra. Senin birikimin yok mu canım? Hiç muhtaç olmadan damatligi alsan ? Çünkü ailen alsa bile yine mırın kırın edecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…