Sizin aileleriniz belli yastan sonra ne halin varsa gör diye salıyor olabilir benim ailem Allah a sukur arkamda boyle biseyi normallestirmek sacma.
Herkes aynı düşünücek diye bir kaide yok.
Ayrıca ne halin var diye salan yok şükür.Farklı bakış açısından baksaydınız ne demek istediğimi anlardınız.Sonuçta yapmıyorlar etmiyorlarsa burda aileyi suçlamak yanlış.Kendi ekonomik özgürlüğüyle de halledilebilir sonuçta evlenme kararı alınıyorsa herşey ölçülüp tartılır .Ailelere bu kadar yapmadılar vs gibi tepkileri doğru bulmuyorum.
Merhaba hanımlar buraya yeni uye oldum derdimi paylaşmak istiyorum.
Agustosta duğunum olacak allah izin verirse ama ben bu sureçte çok yıprandım ailem tarafından çok yıpratıldım. Çok uzun yazıp sizi bunaltmak istemiyorum elimden geldiğince özet geçeceğim.
Biz nişanlımla haziran ayı içinde ev bakmaya başladık biraz erkendi ama nişanlım inşaat işiyle uğraştığı için evi erkenden tutalım içini istediğimiz gibi yavaşca dayayıp doşeyelim dedik ve ev arayışı içine girdik. 1 hafta içinde ev tuttuk ben internet bakıp gosterdim kendisine oda gidip begendi ve tutma kararı aldık.
Ama ben daha evi canlı olarak gormemiştim sorun yapmadım çunku aynı resimlerdeki gibiydi ve görememe sebebim ailemin evi merkeze çok uzakta gitmem sıkıntıydı bizimle aynı anda bir muşteri daha vardı bende kaçırmamak adına tut dedim nışanlıma.
Tabi ben bunu aileme anlatınca vay efendim nasıl tutar biz daha gormedik bize sorulmadı diye ortalığı birbirine kattılar halbuki biliyolardı bizim ikimizin baktığı.
Herneyse bu olay bi şekil kapandı sonra mobilya olayı açıldı bizim annemle her fırsatta mağzaları dolaşıyoruz ben begendiklerimi not alıyorum falan. Birgun nişanlımla dolaşmaya çıktık o anda esti hadi mobilya bakalım dedik ve bakarken ogune özel indirim olan bir mağzadan çok begendiğimiz mobilyaları alma kararı verdik ve aldık. Ama mobilyaların kapora parasını kayınbabam vereceği için parada onda olduğundan onu çağırmak durumunda kaldık hem kapora vermesi için hemde pazarlık için.
Veee ben bunu tabiki aileme soyleyince kıyamet kotu nasıl bizsiz alırsın nasıl yaparsın bzi saymıyorsun.(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler)
Siz dedim uzaktasınız fırsatı kaçırmamak için aldık ikimiz begendik aldık siz olsanız bile ben yine kendi begendiğimi alacağım dedim. Ama nafile işitmediğim laf kalmadı. (bu arada ne kv. ne kp. mudahale etmiyor siz ne begeniyorsanız ne istiyorsanız alın biz elimizden geleni yaparız diyorlar. allah razı olsun).
Bu olaylardan sonra daha bir suru olay oldu ama onlarıda anlatırsam destan olur .
Son olarak patlak veren olayı anlatayım.
Gelinlik alışverişine çıktık kv.kp nişanlım annem (babam şehırdışında çalıştığı için gelemedi)
Ben ilk girdiğim yerden gelinlik begendim tam hayallerimdeki gibi çok guzel başka yer gezmek istemedim bunu alalım dedim tabi o mağazada kp. tanıdığı çıktı iyi bir pazarlık sonucu ''gelinlik, bindallı ve kına gecesi için abiye elbise'' aldık ve çıktık tabi iş bundan sonra başlıyor..
Annem surat astı neden dolaşmamışım neden dolaştırmamışım neden onların butçesini duşunmuşum neden bişey dememişim... Halbuki begenmediğim hiç birşeyi kimse bana aldıramaz asla bunu çok iyi bilirki ne nışanlım ne de ailesi begenmedim desem zorlamazlar begenene kadar dolaşırlar ama çok beğendiğim ve aldım ama anneme bunu anlatamadım beni o gun ağlattı ve eve gelince babamda kardeşimde aynı şekilde ustume gelip o gunu zindan ettiler bana.
Tabi şimdi sıra nışanlıma damatlık almakta ama alamayız diyolar paramız yok diyolar. Parası olmayan babam kendine son model telefon aldı parayı saydı.
Kardeşim deseniz çalışır çalışır gezer parayı yer eve gelir 1 kuruş faydası olmadı (yanlış anlaşılmasın yapmak zorunda değiller ama insan bekliyor yinede)
Ben şuan işsizim babam şehir merkezine uzakta bir ev aldı ve ben burda iş bulamadım çok bunaldım.
Nasıl diyeceğim nışanlıma sana damatlık almayacaklar diye az önce sordu napıcağız damatlık alalım az zaman kaldı diye ve ben bişey diyemedim keşke o an yerin dibine girseydim.
Çok uzun oldu okuyan herkes hakkını helal etsin...
Kız calisiyor olsa zaten yetebilecegi yerde eminim ailesinden istemezdi. Nisanini, ceyizini kendi birikiminden yapmis zaten calisiyormuş ve suan issiz böyle bir durumda aile, maddi durumun yoksa evlenme, biz yapmak zorunda degiliz diyip magdur ediyorsa evet dogurmus salmış oluyor.
Kusura bakma da aileni hiçe saymışsın.Hem damatlık alcaklar maddi onlar karşılayacak,hem hiç birşeyde söz sahibi değiller.Sen biraz nişanlı ve onun ailesini ön planda tutmuşsun.Herşeyi kafana göre yapmışsın.İnternetten resimlere bakıp ev mi beğenilir Allah aşkına.İnsan alır bir büyüğünü yanına gider bakar.Çevresi nasıl.Kırığı döküğü var mı.Evin konumu lokasyonu nasıl.Bir de acele ediyorsunuz sormak etmek yok.Merhaba hanımlar buraya yeni uye oldum derdimi paylaşmak istiyorum.
Agustosta duğunum olacak allah izin verirse ama ben bu sureçte çok yıprandım ailem tarafından çok yıpratıldım. Çok uzun yazıp sizi bunaltmak istemiyorum elimden geldiğince özet geçeceğim.
Biz nişanlımla haziran ayı içinde ev bakmaya başladık biraz erkendi ama nişanlım inşaat işiyle uğraştığı için evi erkenden tutalım içini istediğimiz gibi yavaşca dayayıp doşeyelim dedik ve ev arayışı içine girdik. 1 hafta içinde ev tuttuk ben internet bakıp gosterdim kendisine oda gidip begendi ve tutma kararı aldık.
Ama ben daha evi canlı olarak gormemiştim sorun yapmadım çunku aynı resimlerdeki gibiydi ve görememe sebebim ailemin evi merkeze çok uzakta gitmem sıkıntıydı bizimle aynı anda bir muşteri daha vardı bende kaçırmamak adına tut dedim nışanlıma.
Tabi ben bunu aileme anlatınca vay efendim nasıl tutar biz daha gormedik bize sorulmadı diye ortalığı birbirine kattılar halbuki biliyolardı bizim ikimizin baktığı.
Herneyse bu olay bi şekil kapandı sonra mobilya olayı açıldı bizim annemle her fırsatta mağzaları dolaşıyoruz ben begendiklerimi not alıyorum falan. Birgun nişanlımla dolaşmaya çıktık o anda esti hadi mobilya bakalım dedik ve bakarken ogune özel indirim olan bir mağzadan çok begendiğimiz mobilyaları alma kararı verdik ve aldık. Ama mobilyaların kapora parasını kayınbabam vereceği için parada onda olduğundan onu çağırmak durumunda kaldık hem kapora vermesi için hemde pazarlık için.
Veee ben bunu tabiki aileme soyleyince kıyamet kotu nasıl bizsiz alırsın nasıl yaparsın bzi saymıyorsun.(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler)
Siz dedim uzaktasınız fırsatı kaçırmamak için aldık ikimiz begendik aldık siz olsanız bile ben yine kendi begendiğimi alacağım dedim. Ama nafile işitmediğim laf kalmadı. (bu arada ne kv. ne kp. mudahale etmiyor siz ne begeniyorsanız ne istiyorsanız alın biz elimizden geleni yaparız diyorlar. allah razı olsun).
Bu olaylardan sonra daha bir suru olay oldu ama onlarıda anlatırsam destan olur .
Son olarak patlak veren olayı anlatayım.
Gelinlik alışverişine çıktık kv.kp nişanlım annem (babam şehırdışında çalıştığı için gelemedi)
Ben ilk girdiğim yerden gelinlik begendim tam hayallerimdeki gibi çok guzel başka yer gezmek istemedim bunu alalım dedim tabi o mağazada kp. tanıdığı çıktı iyi bir pazarlık sonucu ''gelinlik, bindallı ve kına gecesi için abiye elbise'' aldık ve çıktık tabi iş bundan sonra başlıyor..
Annem surat astı neden dolaşmamışım neden dolaştırmamışım neden onların butçesini duşunmuşum neden bişey dememişim... Halbuki begenmediğim hiç birşeyi kimse bana aldıramaz asla bunu çok iyi bilirki ne nışanlım ne de ailesi begenmedim desem zorlamazlar begenene kadar dolaşırlar ama çok beğendiğim ve aldım ama anneme bunu anlatamadım beni o gun ağlattı ve eve gelince babamda kardeşimde aynı şekilde ustume gelip o gunu zindan ettiler bana.
Tabi şimdi sıra nışanlıma damatlık almakta ama alamayız diyolar paramız yok diyolar. Parası olmayan babam kendine son model telefon aldı parayı saydı.
Kardeşim deseniz çalışır çalışır gezer parayı yer eve gelir 1 kuruş faydası olmadı (yanlış anlaşılmasın yapmak zorunda değiller ama insan bekliyor yinede)
Ben şuan işsizim babam şehir merkezine uzakta bir ev aldı ve ben burda iş bulamadım çok bunaldım.
Nasıl diyeceğim nışanlıma sana damatlık almayacaklar diye az önce sordu napıcağız damatlık alalım az zaman kaldı diye ve ben bişey diyemedim keşke o an yerin dibine girseydim.
Çok uzun oldu okuyan herkes hakkını helal etsin...
Kusura bakma da aileni hiçe saymışsın.Hem damatlık alcaklar maddi onlar karşılayacak,hem hiç birşeyde söz sahibi değiller.Sen biraz nişanlı ve onun ailesini ön planda tutmuşsun.Herşeyi kafana göre yapmışsın.İnternetten resimlere bakıp ev mi beğenilir Allah aşkına.İnsan alır bir büyüğünü yanına gider bakar.Çevresi nasıl.Kırığı döküğü var mı.Evin konumu lokasyonu nasıl.Bir de acele ediyorsunuz sormak etmek yok.
Gelinlikçiye gidiyorsunuz daha ilk gelinlikçide tamam bu diyorsun.Yahu insan bi bakar bi fikir edinir.Nedense o gelinlikçide tesadüf o ki onların tanıdığı çıkıyor.
Bi gün gezerken esiyor!!!! hadi mobilya bakmaya gidelim diyorsunuz pat alınıyor.Bunlar hep nişanlı ve tarafına esiyor ve seni yönlendiriyorlar gibi algıladım.Ailene ailenin fikirlerine ne senin ne nişanlı tarafın saygısı yok.Ailen de şu an kızmakta,almayız demekte haklılar.Madem herşeyi kendiniz hallettiniz.Bi zahmet damatlığı da hallediverin.
Hee sen ve nişanlın herşeyi maddi manevi siz karşılayacak olsanız gidin alın edin derim.Ama yine de insan fikir sorar yaaa.
Sen bi bak konuna.Ne demişsin.Nişanlım inşaatçı ev buldu ben de tut dedim...Hanımefendi yanılıyosunuz. Ben hep ailemin ön planda olmasını istedim herşeyin ailemin rızasıyla ve isteğiyle olmasını istedim ama onlar bunun için bir adım atmadı. Benim babam nışanlımın yanında bu evden evlenip çıkarsan eğer bir daha ne olursa olsun bu eve dönuşun yok diye konuşup beni nışanlımın yanında kuçuk duşurdu. Mobilya olayına gelecek olursak annem ben nışanlım bir kere gittik mobilya bakmaya ve annem asla benim zevkimi duşunmedi herşeyi kendi istediği gibi dekor etmeye çalıştı ve sonuç mağazadan ağlayarak eve dondum ve ogunden sonra mobilyalarımı tek alma kararı aldım ne benim ailem olacaktı ne nışanlımın ailesi. Eğerki ailemi hiçe saymış olsaydım butun herşeyi kv. kp ile yapardım ama onlarıda karıştırmadım hiç bir işime. Nışanımda takı almayan aileme ben elimde avcumda olanı verip bilezik aldırdım kuçuk duşmesinler mahçup olmasınlar nışan takılarımı ellerine saydım borçlarını ödesinler mahçup olmasınlar diye ama onlar beni bir damatlık almayarak mahçup ediyolar. Ve ben onları sizin deyiminizle hiçe saymış oluyorum.
Ve son olarak ev olayını demişssiniz bakmadan tutulmuş diye Nışanlım müteahhitlik yapdığı için ev konusunda ona guvemim sonsuz kötu bir ev tutmayacağını bildiğim için evi olayını ona bıraktım. Çunku ailem uzak olduğu için ve ramazan ayında olduğu için gunduz dolaşamayız akşam çıkıp bakalım gibi teklifle geldiler ki akşam ev bakıldığı nerde görulmuş durum boyle oluncada herşeyi kendim yapıp en son olarak aileme soyluyorum çunku gerçekten çok yıpratılıyorum bu durumda .
Umarım anlatabilmişimdir.
Belki yine hatayı bende göruyor olabilirsiniz Yorumunuz için teşekkur ederim.
Sizin bakış açınızıda değerlendircem hatam varsa aileme karşı yaptığım ona göre davranıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?