• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve düğünüm :((

Anneniz bela! Hem kendileri çıkarıp beş kuruş vermiyorlar o damatlığı nasıl alacaksınız hiç bilmiyorum hiçbir şeye katkıları yok, hem de yapılan işi beğenmiyorlar! Evlendiğinizde de evinize bir eşya alırken, misafir çağırırken, bebek yapmaya karar verirken vs de anneniz yine bağırır bana niye sormadın diye, gidişat bunu gösteriyor. Eviniz, yuvanız, mutluluğunuz için annenizden uzak durun.

cok tuhaf yaa evlenince ailenle eşini çok bir araya getirme bence bu yuzden tartışırsınız söliyim. kendi ailen bile olsa böle yapıyolarsa mesafeli ol kredi kartın filan varsa taksitle al bari yani damada takımı kız tarafı alır çok bişey değil niye böle huzursuzluk çıkartıyolar. ayıp ediyorlar yani annen özellikle çirkeflik yapıyor erkek tarafını süründürmek istiyor galiba bu kadar görgüsüzlk olmaz ama kendisi hiç bişeye el sürmüyor allah sabır versin evlenip yuvanıza girinde sussunlar

ya ailen çok ayıp etmiş.
nişanlı tarafına da maşallah. daha ne yapsınlar. ailen sanıyorum evlenmeni istemiyor burnundan getiriyor. ama günah yani. sonra unutulmuyor. bizim iki taraflı destek olmadı. hem maddi hem manevi. 4 yıl bitmek üzere inan unutmadım. düğün cd sini hiç izlemedim hatta. sonra her iki aile ile herşey düzene girdi ama işte o güzel günler zehir oldu
zaten herşeyi sen yapmışsın, üstüne nişan takılarını da vermişsin. insan parası olmasa da borç harç alır kızını üzmez yani.
ben hep diyorum. emekli olmak kısmet olursa ikramiyemi evlatlarıma düğün parası vericem diye. (bu arada oğlum henüz 2,5 yaşında)

kredi kartı iyi bir fikir. zira nişanlın allabilir belki, hatta başınada kakmaz belki ama sen utanıp mahcup olacaksın. o yüzden sen al. zaten çalışacakmışsın ödersin.

Düğün zamanındaki stresi en iyi ben bilirim.Babam sağolsun burnumdan getirmişti aşırı kıskanç olduğu için kabullenmesi epey zaman aldı hergünüm ağlamakta geçiyordu.Allah yardımcın olsun canım, bence de kendine laf getirme yarın öbürgün ne olacağı belli olmaz,bir şekilde almaya çalış.

Merhaba hanımlar buraya yeni uye oldum derdimi paylaşmak istiyorum.
Agustosta duğunum olacak allah izin verirse ama ben bu sureçte çok yıprandım ailem tarafından çok yıpratıldım. Çok uzun yazıp sizi bunaltmak istemiyorum elimden geldiğince özet geçeceğim.

Biz nişanlımla haziran ayı içinde ev bakmaya başladık biraz erkendi ama nişanlım inşaat işiyle uğraştığı için evi erkenden tutalım içini istediğimiz gibi yavaşca dayayıp doşeyelim dedik ve ev arayışı içine girdik. 1 hafta içinde ev tuttuk ben internet bakıp gosterdim kendisine oda gidip begendi ve tutma kararı aldık.

Ama ben daha evi canlı olarak gormemiştim sorun yapmadım çunku aynı resimlerdeki gibiydi ve görememe sebebim ailemin evi merkeze çok uzakta gitmem sıkıntıydı bizimle aynı anda bir muşteri daha vardı bende kaçırmamak adına tut dedim nışanlıma.
Tabi ben bunu aileme anlatınca vay efendim nasıl tutar biz daha gormedik bize sorulmadı diye ortalığı birbirine kattılar halbuki biliyolardı bizim ikimizin baktığı.
Herneyse bu olay bi şekil kapandı sonra mobilya olayı açıldı bizim annemle her fırsatta mağzaları dolaşıyoruz ben begendiklerimi not alıyorum falan. Birgun nişanlımla dolaşmaya çıktık o anda esti hadi mobilya bakalım dedik ve bakarken ogune özel indirim olan bir mağzadan çok begendiğimiz mobilyaları alma kararı verdik ve aldık. Ama mobilyaların kapora parasını kayınbabam vereceği için parada onda olduğundan onu çağırmak durumunda kaldık hem kapora vermesi için hemde pazarlık için.
Veee ben bunu tabiki aileme soyleyince kıyamet kotu nasıl bizsiz alırsın nasıl yaparsın bzi saymıyorsun.(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler)
Siz dedim uzaktasınız fırsatı kaçırmamak için aldık ikimiz begendik aldık siz olsanız bile ben yine kendi begendiğimi alacağım dedim. Ama nafile işitmediğim laf kalmadı. (bu arada ne kv. ne kp. mudahale etmiyor siz ne begeniyorsanız ne istiyorsanız alın biz elimizden geleni yaparız diyorlar. allah razı olsun).
Bu olaylardan sonra daha bir suru olay oldu ama onlarıda anlatırsam destan olur .
Son olarak patlak veren olayı anlatayım.

Gelinlik alışverişine çıktık kv.kp nişanlım annem (babam şehırdışında çalıştığı için gelemedi)
Ben ilk girdiğim yerden gelinlik begendim tam hayallerimdeki gibi çok guzel başka yer gezmek istemedim bunu alalım dedim tabi o mağazada kp. tanıdığı çıktı iyi bir pazarlık sonucu ''gelinlik, bindallı ve kına gecesi için abiye elbise'' aldık ve çıktık tabi iş bundan sonra başlıyor..
Annem surat astı neden dolaşmamışım neden dolaştırmamışım neden onların butçesini duşunmuşum neden bişey dememişim... Halbuki begenmediğim hiç birşeyi kimse bana aldıramaz asla bunu çok iyi bilirki ne nışanlım ne de ailesi begenmedim desem zorlamazlar begenene kadar dolaşırlar ama çok beğendiğim ve aldım ama anneme bunu anlatamadım beni o gun ağlattı ve eve gelince babamda kardeşimde aynı şekilde ustume gelip o gunu zindan ettiler bana.
Tabi şimdi sıra nışanlıma damatlık almakta ama alamayız diyolar paramız yok diyolar. Parası olmayan babam kendine son model telefon aldı parayı saydı.
Kardeşim deseniz çalışır çalışır gezer parayı yer eve gelir 1 kuruş faydası olmadı (yanlış anlaşılmasın yapmak zorunda değiller ama insan bekliyor yinede)
Ben şuan işsizim babam şehir merkezine uzakta bir ev aldı ve ben burda iş bulamadım çok bunaldım.
Nasıl diyeceğim nışanlıma sana damatlık almayacaklar diye az önce sordu napıcağız damatlık alalım az zaman kaldı diye ve ben bişey diyemedim keşke o an yerin dibine girseydim.

Çok uzun oldu okuyan herkes hakkını helal etsin...

Valla her bisiyi abartmaya bayılıyorlar. Seytan hayirli bi is gordu mu hemen kosar yetişir. Simdi de annenler araciligiyla huzursuzluk cikartiyor. Absurt absurt tepkiler yani hayret bisi. Valla sen o damatlik alinacak diye gürlesiceksin tatlim yapcak bisi yok. Bu tlfn alma olaylari da 2konudur canimi sıkıyor. Anneler babalar kim olduklarini unuttular. Sen de hatirlatcaksin. Sonra da mesafeyi koy gitsin. Ne zannediyolar anne baba oldular diye köle mi olcaz. Onlar gorevlerini bilmiyorlarsa ne hak iddaa edebilirler senin ustunde.

Bence damatliktan baska bir de nisanda takilan altinlar sorunu var. Dugune kadar yerine koymaniz gerek. Nasil nisanliniz ve size ait olan altinlari babaniza verirsiniz?

nişan takısı genelde kıza ait olur. çeyizini yapsın diye yardım gibi . yani çoğu yörede böyle. kızda yapmış zaten herşeyini. ailesi kızına ayıp etmiş oldu. napsın düğüne az kalmış , zaten olay çıkarmaya yer arıyorlar bence hiç muhatap olmasın.

(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler) Ben en çok bu cümlenize takıldım.Aileler illa yardım etmek zorunda değiller.Yardım etmeyince de kötü ilan edilmemeliler.Sonuçta evlilik kararını alan sizsiniz çalışıyor musunuz bu arada?

ya çok üzüldüm okuyunca keşke elimizden bişey gelse de yardım etsek.. ama şuna emin ol ki en iyi niyetlisi bile yarın yüzüne vuracak damatlığımı bile kendim aldım diye.. aynısı başıma geldi ailemin durumu çok iyi değlidi düğün aşamasıda ev almışlardı imkanları kısıtlıydı yine de çeyizimi tam anlamıyla 4*4 lük yaptılar Allah razı olsun ama damatlığı eşim kendi isteğiyle kendisi aldı yani ben hazırlıklı gitmistim ama bana ödetmedi parasını. buna rağmen hala konusu açıldığında söyler damatlığımı bile kendim aldım diye. Burada senin yapacağın nisanlını karşına al konuş durumu anlat evlendikten sonra da ailenle mümkün olduğunda görüşme çünkü huzurunu bozarlar inan evliliğine bile sebep olabilir aile huzursuzluğu. Allah yardımcın olsun..

Merak ettogım senın aldıgın evi esyayı annen neden begenıyor annen mı oturacak allahtan böle seylere maruz kalmadım toksa tahammul edemem

(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler) Ben en çok bu cümlenize takıldım.Aileler illa yardım etmek zorunda değiller.Yardım etmeyince de kötü ilan edilmemeliler.Sonuçta evlilik kararını alan sizsiniz çalışıyor musunuz bu arada?

arkadaş onu mobilyaları biz aldık zaten hani görmediklerinden sorun çıkartmaları için bir sebep yok anlamında söylemiş ki bence de haklı kp sadece kapora onda olduğu için gelmiş.
allah yardımcı olsun milla1 milla1 arkadaşlarından yada teyze amca dayı gibi birileri yok mu yardım isteyebileceğin birileri? taksitle alırsın onlarada taksit taksit ödersin?

cok zor yaa.. insanin kendi ailesinden utanmasi. hicbir yol bulamazsan nisanlina durustce anlat bari,kv kp e yansitmasin.. ikiniz aranjzda halledin..laf vermemjs ollursunuz...hos kocan bile.ilerde soyleyebilir ya..

Agustosta duğunum olacak allah izin verirse ama ben bu sureçte çok yıprandım ailem tarafından çok yıpratıldım. Çok uzun yazıp sizi bunaltmak istemiyorum elimden geldiğince özet geçeceğim.

Biz nişanlımla haziran ayı içinde ev bakmaya başladık biraz erkendi ama nişanlım inşaat işiyle uğraştığı için evi erkenden tutalım içini istediğimiz gibi yavaşca dayayıp doşeyelim dedik ve ev arayışı içine girdik. 1 hafta içinde ev tuttuk ben internet bakıp gosterdim kendisine oda gidip begendi ve tutma kararı aldık.

Ama ben daha evi canlı olarak gormemiştim sorun yapmadım çunku aynı resimlerdeki gibiydi ve görememe sebebim ailemin evi merkeze çok uzakta gitmem sıkıntıydı bizimle aynı anda bir muşteri daha vardı bende kaçırmamak adına tut dedim nışanlıma.
Tabi ben bunu aileme anlatınca vay efendim nasıl tutar biz daha gormedik bize sorulmadı diye ortalığı birbirine kattılar halbuki biliyolardı bizim ikimizin baktığı.
Herneyse bu olay bi şekil kapandı sonra mobilya olayı açıldı bizim annemle her fırsatta mağzaları dolaşıyoruz ben begendiklerimi not alıyorum falan. Birgun nişanlımla dolaşmaya çıktık o anda esti hadi mobilya bakalım dedik ve bakarken ogune özel indirim olan bir mağzadan çok begendiğimiz mobilyaları alma kararı verdik ve aldık. Ama mobilyaların kapora parasını kayınbabam vereceği için parada onda olduğundan onu çağırmak durumunda kaldık hem kapora vermesi için hemde pazarlık için.
Veee ben bunu tabiki aileme soyleyince kıyamet kotu nasıl bizsiz alırsın nasıl yaparsın bzi saymıyorsun.(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler)
Siz dedim uzaktasınız fırsatı kaçırmamak için aldık ikimiz begendik aldık siz olsanız bile ben yine kendi begendiğimi alacağım dedim. Ama nafile işitmediğim laf kalmadı. (bu arada ne kv. ne kp. mudahale etmiyor siz ne begeniyorsanız ne istiyorsanız alın biz elimizden geleni yaparız diyorlar. allah razı olsun).
Bu olaylardan sonra daha bir suru olay oldu ama onlarıda anlatırsam destan olur .

Gelinlik alışverişine çıktık kv.kp nişanlım annem (babam şehırdışında çalıştığı için gelemedi)
Ben ilk girdiğim yerden gelinlik begendim tam hayallerimdeki gibi çok guzel başka yer gezmek istemedim bunu alalım dedim tabi o mağazada kp. tanıdığı çıktı iyi bir pazarlık sonucu ''gelinlik, bindallı ve kına gecesi için abiye elbise'' aldık ve çıktık tabi iş bundan sonra başlıyor..
Annem surat astı neden dolaşmamışım neden dolaştırmamışım neden onların butçesini duşunmuşum neden bişey dememişim... Halbuki begenmediğim hiç birşeyi kimse bana aldıramaz asla bunu çok iyi bilirki ne nışanlım ne de ailesi begenmedim desem zorlamazlar begenene kadar dolaşırlar ama çok beğendiğim ve aldım ama anneme bunu anlatamadım beni o gun ağlattı ve eve gelince babamda kardeşimde aynı şekilde ustume gelip o gunu zindan ettiler bana.
Tabi şimdi sıra nışanlıma damatlık almakta ama alamayız diyolar paramız yok diyolar. Parası olmayan babam kendine son model telefon aldı parayı saydı.
Kardeşim deseniz çalışır çalışır gezer parayı yer eve gelir 1 kuruş faydası olmadı (yanlış anlaşılmasın yapmak zorunda değiller ama insan bekliyor yinede)
Ben şuan işsizim babam şehir merkezine uzakta bir ev aldı ve ben burda iş bulamadım çok bunaldım.
Nasıl diyeceğim nışanlıma sana damatlık almayacaklar diye az önce sordu napıcağız damatlık alalım az zaman kaldı diye ve ben bişey diyemedim keşke o an yerin dibine girseydim.

Ah canım inan senin ailenden yaşadıklarına benzer konulardaki alınganlıkları ve daha fazlasını ben nişanlımın ailesinden gördüm,benim ailem de tıpkı senin kayınvaliden ve kayınpederin gibiydiler hiç karışmadılar gönlümüze göre olsun diye çırpındılar da yine adları kötü oldu onların gözünde.benim eylül başı düğünüm vardı nişanı attım tüm olanlara dayanamayıp .Sen ne olursa olsun kimsenin demesine bakıp da üzülme,damatlık alamyacaksan söyle nişanlına bu aralar masraflardan çok bunaldık zor durumdayız de bence.seni seviyorsa sorun etmez.Evet senin gururunu incitecektir ama sonradan mutlu olacaksın.Ailen seni düşünmüyorsa sen de onlara resti çek,evlatlarısın sonuçta bu üvey evlat muamelesinin bir anlamı yok.Senin mıtluluğun onların mutluluğundan önce gelmeli onların gözünde

Canım hiç boş yere kendini üzme insan ailesini seçemez ama eşini seçer. Ailen sonuçta böle kabullenceksin benim erkek arkadaşımın da ailesi böyle :( Damatlık alman lazım çok çok ayıp olur hem nişanlının ailesine hemde kendisine . Aranın iyi olduğu amcan dayın teyzen halan yokmu ? onlara anlat durumu onlardan borç al damatlığını hallet düğünün ertesi günü verecem dersin .. Allah yardımcın olsun canım :KK200:

Tam benim esimin ailesi gibiymis sizinkiler de..
Dugun oncesini de zehir ettiler dugunumu de.
Dikkat edin de takilardan dolayi dugununuz de mahvolmasin. Benden size tavsiye iki aileyle de dugunde takilar bizde kalcak su alcak soyle yapcaz vs gibi konusun onceden. Hir cikarmasin kimse......

Etmek zorundalar diye yazılı bir kanun yok ama kusura bakmayin cocugu dogurup belli yaşa kadar bakıp sonra elalemmiş gibi kenara çekilip o cocugun ustunden elini etegini çekmek anne, babalık değildir.
Kızda babasına borcunu kapatsin diye nisan altinlarini vermek zorunda degildi ama vermiş o yüzden zor durumda suan. Keske vermeseymis tabi boyle insanlara. Ailesi tasininca işinden ayrilmak zorunda kalmis ceyizini, nisanini kendi birikiminden yapmis.
İhtiyaç zamanında "herkes basinin çaresine baksın" olayı varsa, ortada bir anne, baba, bir aile yoktur. Sizin aileleriniz belli yastan sonra ne halin varsa gör diye salıyor olabilir benim ailem Allah a sukur arkamda boyle biseyi normallestirmek sacma.

Sizin aileleriniz belli yastan sonra ne halin varsa gör diye salıyor olabilir benim ailem Allah a sukur arkamda boyle biseyi normallestirmek sacma.

Herkes aynı düşünücek diye bir kaide yok.
Ayrıca ne halin var diye salan yok şükür.Farklı bakış açısından baksaydınız ne demek istediğimi anlardınız.Sonuçta yapmıyorlar etmiyorlarsa burda aileyi suçlamak yanlış.Kendi ekonomik özgürlüğüyle de halledilebilir sonuçta evlenme kararı alınıyorsa herşey ölçülüp tartılır .Ailelere bu kadar yapmadılar vs gibi tepkileri doğru bulmuyorum. :kahve:

nisanlin ve ailesi her ne kadar iyi olursa olsun sakin aileni onlara kotuleme. uygun bi yolunu bul ya alamayacagiz de, ya da diger arkadaslarinda dedigi gibi amcan teyzen halan dayin varsa onlara danis eger araniz iyiyse.
Allah yardimcin olsun insallah, belkide sen gideceksin diye uzuluyorlarda ondan yapiyolardir. yani umarim oyledir. Allah mutlu mesut etsin simdiden

Back