• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve düğünüm :((

milla1

Tanrının ışığı.
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
20
12
18
Merhaba hanımlar buraya yeni uye oldum derdimi paylaşmak istiyorum.
Agustosta duğunum olacak allah izin verirse ama ben bu sureçte çok yıprandım ailem tarafından çok yıpratıldım. Çok uzun yazıp sizi bunaltmak istemiyorum elimden geldiğince özet geçeceğim.

Biz nişanlımla haziran ayı içinde ev bakmaya başladık biraz erkendi ama nişanlım inşaat işiyle uğraştığı için evi erkenden tutalım içini istediğimiz gibi yavaşca dayayıp doşeyelim dedik ve ev arayışı içine girdik. 1 hafta içinde ev tuttuk ben internet bakıp gosterdim kendisine oda gidip begendi ve tutma kararı aldık.

Ama ben daha evi canlı olarak gormemiştim sorun yapmadım çunku aynı resimlerdeki gibiydi ve görememe sebebim ailemin evi merkeze çok uzakta gitmem sıkıntıydı bizimle aynı anda bir muşteri daha vardı bende kaçırmamak adına tut dedim nışanlıma.
Tabi ben bunu aileme anlatınca vay efendim nasıl tutar biz daha gormedik bize sorulmadı diye ortalığı birbirine kattılar halbuki biliyolardı bizim ikimizin baktığı.
Herneyse bu olay bi şekil kapandı sonra mobilya olayı açıldı bizim annemle her fırsatta mağzaları dolaşıyoruz ben begendiklerimi not alıyorum falan. Birgun nişanlımla dolaşmaya çıktık o anda esti hadi mobilya bakalım dedik ve bakarken ogune özel indirim olan bir mağzadan çok begendiğimiz mobilyaları alma kararı verdik ve aldık. Ama mobilyaların kapora parasını kayınbabam vereceği için parada onda olduğundan onu çağırmak durumunda kaldık hem kapora vermesi için hemde pazarlık için.
Veee ben bunu tabiki aileme soyleyince kıyamet kotu nasıl bizsiz alırsın nasıl yaparsın bzi saymıyorsun.(Bu arada mobilya için hiç yardımetmediler)
Siz dedim uzaktasınız fırsatı kaçırmamak için aldık ikimiz begendik aldık siz olsanız bile ben yine kendi begendiğimi alacağım dedim. Ama nafile işitmediğim laf kalmadı. (bu arada ne kv. ne kp. mudahale etmiyor siz ne begeniyorsanız ne istiyorsanız alın biz elimizden geleni yaparız diyorlar. allah razı olsun).
Bu olaylardan sonra daha bir suru olay oldu ama onlarıda anlatırsam destan olur .
Son olarak patlak veren olayı anlatayım.

Gelinlik alışverişine çıktık kv.kp nişanlım annem (babam şehırdışında çalıştığı için gelemedi)
Ben ilk girdiğim yerden gelinlik begendim tam hayallerimdeki gibi çok guzel başka yer gezmek istemedim bunu alalım dedim tabi o mağazada kp. tanıdığı çıktı iyi bir pazarlık sonucu ''gelinlik, bindallı ve kına gecesi için abiye elbise'' aldık ve çıktık tabi iş bundan sonra başlıyor..
Annem surat astı neden dolaşmamışım neden dolaştırmamışım neden onların butçesini duşunmuşum neden bişey dememişim... Halbuki begenmediğim hiç birşeyi kimse bana aldıramaz asla bunu çok iyi bilirki ne nışanlım ne de ailesi begenmedim desem zorlamazlar begenene kadar dolaşırlar ama çok beğendiğim ve aldım ama anneme bunu anlatamadım beni o gun ağlattı ve eve gelince babamda kardeşimde aynı şekilde ustume gelip o gunu zindan ettiler bana.
Tabi şimdi sıra nışanlıma damatlık almakta ama alamayız diyolar paramız yok diyolar. Parası olmayan babam kendine son model telefon aldı parayı saydı.
Kardeşim deseniz çalışır çalışır gezer parayı yer eve gelir 1 kuruş faydası olmadı (yanlış anlaşılmasın yapmak zorunda değiller ama insan bekliyor yinede)
Ben şuan işsizim babam şehir merkezine uzakta bir ev aldı ve ben burda iş bulamadım çok bunaldım.
Nasıl diyeceğim nışanlıma sana damatlık almayacaklar diye az önce sordu napıcağız damatlık alalım az zaman kaldı diye ve ben bişey diyemedim keşke o an yerin dibine girseydim.

Çok uzun oldu okuyan herkes hakkını helal etsin...

Dugun senin dugunun icinden gelen gibi yap. Birazda talepkar ol. Babanlara soyle damatlik alinmazsa mahcup olurum diye ya ezilmek isyemiyorum de.

Bir damatlık almak lazım ya, ele rezil mi edecekler seni?

Bir an önce sorun çıkmadan evlenmeye bakın aileniz biraz arıza.. İdare edin sonra zaten evler ayrı uzak olcak sıkıntı olmaz aileniz.

Malesef ne yaptımsa almaya ikna edemedim birikimim vardı onunda nişan için çeyiz için harcadım kendi alma imkanımda yok. Bir mucize olsada rezil olmasam ınsanlara çunku onlar (kv.kp) benim hiç birşeyimi eksik etmedi :(

Ailen gerçekten zırvalamış..
Çirkefleşmek uğruna her şeyi yapıyorlar..
Yok mu nişanından 4 5 tane küçük altının.. Bozdur al damatlığını.. Evlenincede çok yüzleme aileni..
Ayıptır ya..
Vardı ama onlarıda babam aldı borcum var diyerek elimde hiç bişey kalmadı

Anaaa..
Hepten cozutmuşlar desene canım..
Al eş adayını karşına açık açık söyle dicem ama çok ayıp be.. Amcan falan destek olmaz mı bir damatlık konusunda.. Babamın varamadığı yerde amcama koşarım ben, ondan öyle dedim..

Malesef ne yaptımsa almaya ikna edemedim birikimim vardı onunda nişan için çeyiz için harcadım kendi alma imkanımda yok. Bir mucize olsada rezil olmasam ınsanlara çunku onlar (kv.kp) benim hiç birşeyimi eksik etmedi :KK43:

Biraz ikna etmeye çalışın ailenizi. Olmazsa da napalım yapacak bir şey yok..

Keşke vermeseydiniz. Az çok bilirsiniz ailenizi tutumlarını.. Neden verdiniz ? Asla vermemeniz lazımdı. Şimdi her masraf çıktığında yok mu diyeceksiniz nişanlınızın ailesine karşı.. Biraz sizde de suç var açıkçası. Bu ney ya hem bi damatlık alama hem kızının altınlarına çök hem her şeye laf et.. Ne güzel hayat

Anaaa..
Hepten cozutmuşlar desene canım..
Al eş adayını karşına açık açık söyle dicem ama çok ayıp be.. Amcan falan destek olmaz mı bir damatlık konusunda.. Babamın varamadığı yerde amcama koşarım ben, ondan öyle dedim..
malesef yardımcı olacak hiç kimsem yok

Keşke vermeseydiniz. Az çok bilirsiniz ailenizi tutumlarını.. Neden verdiniz ? Asla vermemeniz lazımdı. Şimdi her masraf çıktığında yok mu diyeceksiniz nişanlınızın ailesine karşı.. Biraz sizde de suç var açıkçası. Bu ney ya hem bi damatlık alama hem kızının altınlarına çök hem her şeye laf et.. Ne güzel hayat
Geri vereceğini söyledi inandım ama şimdi veremem diyor. Haklısınız

Ah canım benim ya kıyamam sana. Nişanlına anlatmaktan başka çaren yok. Belki kayınvaliden ve kayınpederine yansıtmadan çözersiniz bu mevzuyu. Yapabilecek birşeyin yok malesef. Nişanlınla konuş açık açık.

Almazsanız olmaz gibi. Bir takınız falan varsa bozdurup alın. Mahçup olmayın ilerde ne kadar iyi olurlarsa olsunlar başınıza kakabiler

bir laf vardir... cok cok ama cok amiyane bir tabir ama 'esek olanin sirtina semer vuran cok olur diye'. burada kayinpeder veya kayinvalideden bu tarz muamele goren herkese nasil susma teslim olma azcik disli ol diyorsak ayni sey kendi ailemiz icin de gecerli. hem herseyinizi veriyor, hem laf soyletiyor hem de azar yiyorsunuz ki ucunda rezil olmak var. bence ailenize azicik dis gosterin. madem nisanlisiniz ve karsi tarafla bir sorununuz yok ne olursa olsun ailenizin bunu bozmasina izin vermeyin ve kurban rolunu oynamayi birakin artik. yapacak birseyim yok gidecek kimsem yok ama soyle ama boyle ama onlar ailem vs vs. bunlar sorun cozmuyor. cozum odakli dusunun. son care nisanliniza soyleyin. o ailesine bahsetmesin. sizin aranizda olsun ve siz almissiniz gibi soylesin ailesine. rica ederim biraz dik durun.

Bir damatlık alamayan ana, baba, kardeş, ne diye her bir .oka maydanoz anlayamadım :işsiz:

Kına geceni de yapmaz ailen. Sen aileni biliyorsundur, neden birikim yapmadan, işin gücün olmadan evlenmeye kalktın?

Bir kredi kartı çıkarın taksitle alın. Sonra azar azar odersin. Kimseye de söyleme. Evlenince de kredi kartının taksitleri deyip düğünden gelen ceyreklerle odersin. Başka yol yok gibi. Kendi başına hallet. Kimseye minnet etme.

Malesef ne yaptımsa almaya ikna edemedim birikimim vardı onunda nişan için çeyiz için harcadım kendi alma imkanımda yok. Bir mucize olsada rezil olmasam ınsanlara çunku onlar (kv.kp) benim hiç birşeyimi eksik etmedi :KK43:
Nişanlın kendi almazmı benim eşim kendi almıştı.

Ailenizle çok içli dişli olmayın. Erkek tarafina da hiç birşey belli etmeyin sonradan sizin canınız yanar. Evlenince bir iş bulun para biriktir in. Mutlaka kimsenin bilmediği yatiriminiz olsun. Önce kendinizi düşünün.

Back