Ailem tavırları kırılmakta haksız mıyım?

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
947
123
30
Eşim zaman zaman şehir dışına göreve gidiyor bende hiç istemiyorum ama Mecburen yalnız kalamıyorum korkuyorum ailemin yanına geliyorum kalmak için.

Babamın ekonomik durumu iyi sayılır bir kaç mal varlığı var. Abim, benden 2 yaş büyük onunla birlikte çalışıyor üniversite okudu bittikten sonra tam anlamıyla birlikte çalışıyorlar.

Bugün masadayken abim telefonla konuşmaya başladı biz birazdan notere gidicez falan diyip çıktı odadan benim yanımda konuşmadı yani.

Sonra annem, böyle gülmeye başladı gözlük kullanıyorum işte gözlerin nasıl açıldı birden ne komik oldun haha falan yaptı. Babamda işte e Helin biliyor ya konuyu dedi hiç alakası yok konu falan bilmediğim halde. Bende sakladıklarını fark ettim yoo merak etmiyorum dedim, annem yine aile ilişkilerimize karışamaz dedi ne alakaysa yine :) bozuldum sustum. Sonra bunlar 3 ü çıktı dışarı bende evde kaldım.

Benim eşim özel sektör de çalışıyor onlara göre ekonomik olarak daha normal bi durumdayız ama ben eşimi çok severek evlendim hiç de aklımda olmayan şeyler onlar sanki gözü kalır nazar değer modunda konuşuyorlar çoğu zaman bu beni rahatsız ediyor. Gelir konusu olunca böyle rakamları saklamalar falan hiç ilgimi çekmez halbuki.

Bir keresinde de tesadüf eseri değeri 2/3 milyonluk bi aracı var babamın abimin üzerine yaptığını öğrendim. Ama böyle evraklardan tesadüf gördüm. Biraz garipsedim ama yorum yapmadım.
Şimdi evime gitmek istiyorum aslında ama çok korkuyorum kalmıyorum yalnız. Sizce bozulmakta haksız mıyım?

Bence haklısın. Düpedüz evlat ayrımcılığı bu. Oğlum da oğlum vakası. Size herhangi bir şey verdiler mi
Yani henüz babam yaşıyor bi paylaşım söz konusu yok diye düşünüyorum sözde sağlığında mal vermiyordu. Bana verilen bir şey yok. Onlara göre şimdi o çalışıyor gece gündüz ondan farklı olur

Birlikte çalışıyormuş, sonuçta bir yerde abinin kazancı da değil mi?

Gizli saklı yapmalarına yorum yapamam o da sizi gücendirmemek içindir.
Evet tabi yaklaşık 10 senedir oda çalışıyor. Ama ben saklanınca bozuldum benim sanki gözüm var işte mal mülk istiyecek gibi sorun çıkaracakmışım gibi bi duruma sokuldum

Mal paylaşımı daha yoksa arabayı niye oğlunun üzerine yapıyor ki? Yani bilemedim işleri saklamaları nazar için falan bana çok mantıklı gelmedi. Alınırdım.

abin henüz bekarsa ve o eve katkıda bulunuyor çalışıyor çabalıyorsa neyi almış neyi satmış pek sorun olmamalı çünkü onunda emeği var hakkı diye düşünürüm. ama sizin yanınızda bıyık altı konuşmaları ve bizim aile ilişkilerimize karışma demeleri çoook kırıcı ve üzücü ben baya kırılırdım sanırım hatta bunu dile getirirdim de. bende eşimin seyahatinden dolayı 1 ay tek kaldım ve evde çok korkarım tek başıma ama ben anneme gitmedim 1 hafta kv 1 hafta annem bende kaldı öylece atlattım

Evet tabi yaklaşık 10 senedir oda çalışıyor. Ama ben saklanınca bozuldum benim sanki gözüm var işte mal mülk istiyecek gibi sorun çıkaracakmışım gibi bi duruma sokuldum
Belki gücenmeyin diye yaptılar, umarım art niyetli değillerdir.

Son düzenleme:

Ben olsam asla tenezzül etmem böyle insanlara. Nekadar korkarsam korkayım tek kalırım.
Ayrıca sürekli böyle şeyler varsa direk o an lafımı söylerim.

Mal paylaşımı daha yoksa arabayı niye oğlunun üzerine yapıyor ki? Yani bilemedim işleri saklamaları nazar için falan bana çok mantıklı gelmedi. Alınırdım.
Bu geçen senelerde istedi üzerime yapın diye yoksa çalışmıyorum falan büyük ihtimalle sorun çıkarınca mecburen yaptı. Gerçekten naparlarsa yapsınlar isterse her şeyini versin ben ne diyebilirim ama saklamak böyle yanımdan kalkıp gizli konuşmak işte nereye gittiklerini söylememek falan alındım baya. Bende böyle aileci bi tipim mutlu olsunlar diye uğraşan vs. Gerçekten ciddi mesafeler koymak istiyorum.

Ne nazarı yaaa evladısınız.Zaten abiniz , babanızla çalışıyor.Araba alır,ev alır oturup kavga edecek haliniz yok.Sizi bile bile dışlıyorlarsa o evde durmayın yine tipik fazlalığı var diye oğlan kayirmaca.Bu kafada insanlar kızlarına hiç bir şey bırakmaz sürpriz olmasın,bunu bile bile devam edin Mesele para değil tabi ki.
Gidin evinizde kalın ,kocaman kadınsınız,bu ileri seviyeyse tedavi olun.Ne demek korkmak?
Bulunduğunuz muhit sıkıntılıysa değiştirin.

Ben olsam asla tenezzül etmem böyle insanlara. Nekadar korkarsam korkayım tek kalırım.
Ayrıca sürekli böyle şeyler varsa direk o an lafımı söylerim.
Daha önce söylediğim çok oldu Aslında tek bu konu da değil kırıcı çok tavırları var ama kafa yapısı olarak aileci duygusal biriyim yapamıyorum

Yok semtte sorun yok eşimin ailesi de yakın zaten. Evet aslında onların çok kazanması beni mutlu eder ama demek ki kafalarında başka şeyler var. Ben zaten bana bir şeyler bıraksınlar diye hiç düşünmüyorum inanın kendime eşime güveniyorum sadece.

Birlikte çalıştıkları için malvarlığı kimin üstüne filan konuları tamamen onları ilgilendirir. Ama sizin yanınızda gizli saklı iş çevirmeleri hele annenizin bizim aile işlerine karışamaz sözü çok kırıcı. Evlenseniz bile o ailedensiniz sonuçta. Bunu böyle alenen söylemesi... bilemedim ben olsam direk evime gider onlara manevi desteklerinide istemezdim.

Işığı açıp yatın.
Müzik açın.
Gündüz uyuyun.
Boşverin ne işiniz var başka evde kendi eviniz hep en rahatı

Belki gücenmeyin diye yaptılar, umarım art niyetli değillerdir.
Yani büyük ihtimalle mal mülk devri yapıyor bende sorun yaratcam diye saklanıyor. Görmüştüm zaten yaptığını. Bi tane arabayı üzerine yapmıştı, babam işte vergiden dolayı kızım falan yaptı ben zaten yorum yapmamıştım o zamanda. Benim bozulduğum oğluna veriyor değil ben bunu sorun etmezdim benim üzüldüğüm saklanması ve bende onun evladıyım bunu diğer evladıyla yapıyor. O zaman bende ona göre davranırım

Daha önce söylediğim çok oldu Aslında tek bu konu da değil kırıcı çok tavırları var ama kafa yapısı olarak aileci duygusal biriyim yapamıyorum
Onlar ama hiç "sizci" değiller. Ben olsam eşyalarımı toplar yaptıklarını sakince yüzlerine vurur bir daha asla muhattap olmazdım. Var böyle aileler kız çocuğu evlenene kadar misafir, evlendikten sonrada elin karısı gözüyle bakıyolar. Bence saygınızı, bozmadan çizginizi aşmadan konuşup evi terkedin, bir daha muhattap olmayın derim, çok ayıp etmişler, işleri daha çok anneniz karıştırıyor gibi geldi bana.

Kendi oz kizindan mal kacirani normal bulamiyorum, cok asiri anlamsiz ve kotucul bir hareket eger durduk yere yapiliyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…