• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem evlenmemi istemezse ne demeliyim?

hayattaboguluyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2023
13
-4
1
26
Ailem yabancıya kız vermek istemiyor. Biraz eski kafada düşünüyorlar ve ailemle hep yakın/uzak akrabaya kız verdiler. Şuan bi sevgilim var. Kendisi doğulu. Düzgün biri iyi kalpli biri. Hatta ben istihareye yattım rüyamda bana kırmızı gül verdi. Hayırlı anlama geliyormuş bu durum. Ama aileme nasıl acıklıcam bilemiyorum. Doğulu olduğu için tanımıyoruz yabancı diycekler vs vs. Aileme nasıl izah edip kabil ettirebilirim. Babam çok inatçı biri. Sadece onun dediği doğru olarak bakıyor. Sizden ricam lütfen bana doğru bi yol gösterin. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ailem yabancıya kız vermek istemiyor. Biraz eski kafada düşünüyorlar ve ailemle hep yakın/uzak akrabaya kız verdiler. Şuan bi sevgilim var. Kendisi doğulu. Düzgün biri iyi kalpli biri. Hatta ben istihareye yattım rüyamda bana kırmızı gül verdi. Hayırlı anlama geliyormuş bu durum. Ama aileme nasıl acıklıcam bilemiyorum. Doğulu olduğu için tanımıyoruz yabancı diycekler vs vs. Aileme nasıl izah edip kabil ettirebilirim. Babam çok inatçı biri. Sadece onun dediği doğru olarak bakıyor. Sizden ricam lütfen bana doğru bi yol gösterin. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Akraba evliliği yapmayın tabiki de. Gerçekten ilişkinize güveniyorsanız arkasında duracak başka seçenek kabul etmeyeceksiniz

Yabancı derken Alman, İngiliz falan sandım. Doğu da bir batı da. Hala bu ayrımı yapan ailelere şaşırıyorum

Israrla tanıştırmaya çalışacaksınız. Eğer erkek arkadaşınız düzgün biriyse aileniz bahane bulamaz reddetmeye. Akrabayla asla evlenmeyeceğinizi de belirtin. Tek seçeneğin o olduğunu anlasınlar.
Bu arada istiharede kırmızı ve siyah hayırsız olduğunu göstermiyor muydu?

Siz nerelisiniz? Gerçekten doğu kültürüne göre yaşayan ailesi de öyle biri ve siz de daha batı kültüründen biriyseniz zor. Hoş dediğiniz biz hep uzak akrabayla evlendik cevabından sizinde batı kültürüyle bir alakanız olmadığını anlıyorum. Bir de evlenmeye kız vermek demenizden

Israrla tanıştırmaya çalışacaksınız. Eğer erkek arkadaşınız düzgün biriyse aileniz bahane bulamaz reddetmeye. Akrabayla asla evlenmeyeceğinizi de belirtin. Tek seçeneğin o olduğunu anlasınlar.
Bu arada istiharede kırmızı ve siyah hayırsız olduğunu göstermiyor muydu?
Doğru ama kırmızı gül vermesi başka durummuş

Sevgilin gelsin
Annen ve babanla tanışsın
Adamı tanırlarsa ve içleri ısınırsa belki düşünceleri değişir
Şayet değişmezse siz de iyice düşünüp taşınır tartarsınız ona göre yol alırsınız.
Ancak genel tavsiyem ; asla akraba ile evlenmeyin.
Yakın uzak fark etmez
Akraba akrabadır.

Eşimin ailesi akrabalari hep akraba evliligi yaptilar. Hatta bir keresinde oyle bir konuşmaya şahit oldumki anlamadim bir maldan mi bahsediyorlar yoksa bir kiz evlatlarindan mi. Amcalari arasinda geçmişti. Biz sizden şu kizi aldik skz de şu kizi vereceksiniz falan gibi. Şok olmuşdum. Eşimin anne babasi da amca kizi amca oglu. Ve eşimin kardesleri hastalikli dogdular. Buna ragmen eşimi de amca kiziyla evlendirmek istiyorlardi. Annesi karşi çikti benim çektigimi oglum da cekmesin diyordu. Neyse eşim zaten çok medeni biri hiç onlar gibi degil. Birbirimizi sevdik ve evlenmeye karar verdik. Babasi başta olmakla akrabalari resmen sorun yarattilar. Eşim vazgecmedi. Ailem de araştirdi. Aileler olarak birbirimizi sevdik. Şimdi kayinpederim bana diyorki oglumdan cok seni seviyoruz) hep gozlerimden oper. Tabiki kultur farkidnan dolayi sorunlarimiz oldu ailesiyle ama saygiyla hallettik. Ve en onemlisi eşim kendini bizim aileye ben de onlarin ailesine sevdirdim daha nişan olmadan. Sevgiliniz de çaba sarfederek babanizla.goruşsun. niyetini, sevgisini dile getirsin. Babanizin rahatsiz oldugu konulari dinlesin. Nasil bir yol alacaksiniz konuşulsun. Inanin konuşulunca hersey hallolur. Daha tanimadan hayir istemiyorum demek insanin kaderiyle oynamak resmen.

Eşimin ailesi akrabalari hep akraba evliligi yaptilar. Hatta bir keresinde oyle bir konuşmaya şahit oldumki anlamadim bir maldan mi bahsediyorlar yoksa bir kiz evlatlarindan mi. Amcalari arasinda geçmişti. Biz sizden şu kizi aldik skz de şu kizi vereceksiniz falan gibi. Şok olmuşdum. Eşimin anne babasi da amca kizi amca oglu. Ve eşimin kardesleri hastalikli dogdular. Buna ragmen eşimi de amca kiziyla evlendirmek istiyorlardi. Annesi karşi çikti benim çektigimi oglum da cekmesin diyordu. Neyse eşim zaten çok medeni biri hiç onlar gibi degil. Birbirimizi sevdik ve evlenmeye karar verdik. Babasi başta olmakla akrabalari resmen sorun yarattilar. Eşim vazgecmedi. Ailem de araştirdi. Aileler olarak birbirimizi sevdik. Şimdi kayinpederim bana diyorki oglumdan cok seni seviyoruz) hep gozlerimden oper. Tabiki kultur farkidnan dolayi sorunlarimiz oldu ailesiyle ama saygiyla hallettik. Ve en onemlisi eşim kendini bizim aileye ben de onlarin ailesine sevdirdim daha nişan olmadan. Sevgiliniz de çaba sarfederek babanizla.goruşsun. niyetini, sevgisini dile getirsin. Babanizin rahatsiz oldugu konulari dinlesin. Nasil bir yol alacaksiniz konuşulsun. Inanin konuşulunca hersey hallolur. Daha tanimadan hayir istemiyorum demek insanin kaderiyle oynamak resmen.
Çok teşekkür ederim. Çok sağ olun

Yanlış anlamayın ama ailenizin geleneğinde akraba evliliği varsa siz de girit göçmeni değilsinizdir düye düşünüyorum

Başımıza ne geliyorsa şu ön yargılı olmamızdan geliyor.

Erkek arkadaşının karakteri oturmuş kendine güvenen ve arkanda duran birisi ise ailen bunu tanışmada farkedecek. Belki senden daha çok sevip sayacaklar.

Öncelikle sen çocuğu yeterince iyi tanıyormusun bu önemli. Doğulu dediğine göre arada bir kültür farkı var. Önce kendin onun ailesini vs cok iyi tanı ortamını gör ki sonradan pişman olma. Aileni bir şekilde ikna edersin ama beklediğin gibi bir hayat yaşamazsan ömrün boyu bununla uğraşırsın. Rahat bir aileye sahipsen onlar da fazla gelenekçiyse sana rahat vermezler, eşin bu nokta da seni savunabilicek mi? Ailesine rest cekebilecek mi? Yoksa pasif biri mi? Hepsini görmelisin ondan sonra ailenle tanıştırmalısın ve açmalısın benim fikrimce.

Yanlış biliyorsunuz gül olmasının hiçbir önemi yok renk esastır ve kırmızı hayrszdır. Bundan bağmsz olarak konuya gelirsek akraba evliliği genetik olarak sıkıntılı kaldı ki sevgilinizde yabancı değil sadece memleketi farklı...
Doğru ama kırmızı gül vermek başka durummuş

Alıp sevgilinizi aileniz ile tanıştıracaksınız ciddi düşünüyorsanız. Akraba evliliği de istemediğinizi net bir şekilde belirtin bence.

Back