Iyi tabikideeeee....onlari cok seviyorum.cokkkkkkkk...bi tanisaniz ailecek.kardesim desem yeridir.bir insanda bu kadarmi guzel ahlak olur.tum ailede.erkekleri de oyle.....rabbim her keze benim arkadaslarim gibi arkadas nasip etsin.dur diyeceğim demişsin ya iyi mi kötü mü anlamda dedin pek bağdaştıramadım?
bende aynen senin gibiyîm.aile istemedi denk görmedi.benim ailem istemedi yani.biz vazgeçmedik erkek arkadaşım ünv başladı.son sınıfta çok şüküt.kaç senedir bekliyoruz.az kaldı işe girdiği gibi çıkarıcam babamın karşısna.eğer seni seviosa okusun.benim erkek arkadaşım ünv başladığında 29 yaşındaydı.şimdi 32.ailem istio die bekliorum sabırla.Allah siZede çıkış yolu göstersin inşYardım istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
Merhaba ben 26 yaşındayın. Ben maddiyatçı biri değilim ve astım hastası olduğum için karşımdakinin sigara içmeyen alkol almayan ve ibadetlerini yerine getiren birini aradım hep en sonunda Rabbim karşıma onu çıkarttı tam istediğim gibi birini yalnız bazı olumsuzlukları vardı o 24 yaşındaydı ve üni terkti aynı zamandada of lu(biliyorum din dil ırk meshep vs vs bakılmaz ama ailem son derece of lulara karşı ön yargılı) ben ilk başta olmaz diye düşünmeme ragmen kısa sürede alıştım ve Sevdiğimle ben 1 senedir birlikteyiz. Ama bu 1 sene 10 seneye bedel çünkü hayatımda tanıdığım en uyumlu kişi.
Kendisi askere gitti daha yeni geldi ve aileler tanışsın diye karar aldık ben aileme söyledim ilk tamam gelsinler dedi snraki gün ailem kimdir necidir diye sordu ben anlatınca evde kıyamet koptu diyebilirim annem kesinkez olmaz dedi evlatlıktan red ederim dedi sen mali müşavirsin o ise lise mezunu dedi bırak üni terk etmesini falan dedi elinde bir mesleği yok bir birikmişi yok dedi sonra babam bana tamam hadi geçtim evleri olsun bari dedi sıkıntı sen çekiceksin dedi bende durumu o tarafa bildirdim ev ve altın vs hepsi hazırlansın anca öyle gelinsin diye peşine sonraki gün babam çağırdı beni söyledin mi dedi evet dedim oda ben onay vermiyorum dedi neden dedim nereli dedi oflu dedim annem aşırı sinirlendi herkes onlardan illallah ediyo sen napıosun sen bukadar gerizekalımısın dedi üstüne yaşınıda öğrendiler babamda annemde tüm kapıları kapattı yüzüme ikiside artık yok dedi sen milyarlar alırken o 1500 tl ev mi geçinilir dedi onlar kızı bulmuşlar bırakmazlar dedi ben bu saatten sonra elin çocuğuna bakmam dedi. İlla gidicem dersen aileni unut seni red ederim dedi. Ailem biraz gözü yüksekte evi olsun arabası olsun iş adamı olsun vs istiyor ama bu arada alkol sigara yok namaz var vs Diğer tarafta dediği şu ev bahane edilşyosa dedelerinin evleri var paylaştırılır 1 ev düşer para kpnusuda daha yeni geldi askerden senden fazla almasını bekleme diye ama sevdiğim çok üzülüyor bukadar ayrımcılık olmaz diyor şimdi öss kaydını yaptırdı üni baştan okumaya kararlı tanıdık vasıtasıyla olursa iyi bir işe girmeyi düşünüyor ben herşeyi yapıcam sakın beni bırakma diyo kime inanacağımı ne yapacağımı şaşırdım en son babam ayrılcaksın ondan asla olmaz dedi. Kafam çok karışık sevdiğime soğuk davranıyorum ama olmıyo ikimizde 1 haftadır yemek yemiyoruz sevdiğimn annesi aradı beni oğluma eziyet etme diyo yemek yemiyo konuşmuyo diyo annenler neden böyle yapıo biz ne yaptık diyo hepten arada kaldım ailem mi sevdiğim mi bilemedim akıl verin bana
Yardım istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
Merhaba ben 26 yaşındayın. Ben maddiyatçı biri değilim ve astım hastası olduğum için karşımdakinin sigara içmeyen alkol almayan ve ibadetlerini yerine getiren birini aradım hep en sonunda Rabbim karşıma onu çıkarttı tam istediğim gibi birini yalnız bazı olumsuzlukları vardı o 24 yaşındaydı ve üni terkti aynı zamandada of lu(biliyorum din dil ırk meshep vs vs bakılmaz ama ailem son derece of lulara karşı ön yargılı) ben ilk başta olmaz diye düşünmeme ragmen kısa sürede alıştım ve Sevdiğimle ben 1 senedir birlikteyiz. Ama bu 1 sene 10 seneye bedel çünkü hayatımda tanıdığım en uyumlu kişi.
Kendisi askere gitti daha yeni geldi ve aileler tanışsın diye karar aldık ben aileme söyledim ilk tamam gelsinler dedi snraki gün ailem kimdir necidir diye sordu ben anlatınca evde kıyamet koptu diyebilirim annem kesinkez olmaz dedi evlatlıktan red ederim dedi sen mali müşavirsin o ise lise mezunu dedi bırak üni terk etmesini falan dedi elinde bir mesleği yok bir birikmişi yok dedi sonra babam bana tamam hadi geçtim evleri olsun bari dedi sıkıntı sen çekiceksin dedi bende durumu o tarafa bildirdim ev ve altın vs hepsi hazırlansın anca öyle gelinsin diye peşine sonraki gün babam çağırdı beni söyledin mi dedi evet dedim oda ben onay vermiyorum dedi neden dedim nereli dedi oflu dedim annem aşırı sinirlendi herkes onlardan illallah ediyo sen napıosun sen bukadar gerizekalımısın dedi üstüne yaşınıda öğrendiler babamda annemde tüm kapıları kapattı yüzüme ikiside artık yok dedi sen milyarlar alırken o 1500 tl ev mi geçinilir dedi onlar kızı bulmuşlar bırakmazlar dedi ben bu saatten sonra elin çocuğuna bakmam dedi. İlla gidicem dersen aileni unut seni red ederim dedi. Ailem biraz gözü yüksekte evi olsun arabası olsun iş adamı olsun vs istiyor ama bu arada alkol sigara yok namaz var vs Diğer tarafta dediği şu ev bahane edilşyosa dedelerinin evleri var paylaştırılır 1 ev düşer para kpnusuda daha yeni geldi askerden senden fazla almasını bekleme diye ama sevdiğim çok üzülüyor bukadar ayrımcılık olmaz diyor şimdi öss kaydını yaptırdı üni baştan okumaya kararlı tanıdık vasıtasıyla olursa iyi bir işe girmeyi düşünüyor ben herşeyi yapıcam sakın beni bırakma diyo kime inanacağımı ne yapacağımı şaşırdım en son babam ayrılcaksın ondan asla olmaz dedi. Kafam çok karışık sevdiğime soğuk davranıyorum ama olmıyo ikimizde 1 haftadır yemek yemiyoruz sevdiğimn annesi aradı beni oğluma eziyet etme diyo yemek yemiyo konuşmuyo diyo annenler neden böyle yapıo biz ne yaptık diyo hepten arada kaldım ailem mi sevdiğim mi bilemedim akıl verin bana
Arkadaşın zaten çalışıyormuş,neden yeni iş bulsun,belki işinden memnun bu devirde iş bulmak kolay mı öyle ailen abartmış bence,Maaşı düşükse ne olur ileride yükselir.Tabiki ben bakmıcam ona işi yok değil var çalışıyot ve ben bakmıyorumda dışarıdayken bile o veriyor parayı okadarda kötü durumda değil şükürler olsun
İlişkim yıpranıyor farkındayım ama hep o döndürmeye çalışıyor beni Allah büyük ben elimden geleni yapıcam pes etme sen diyo bende şüphelenmedim değil ama öyle olmadığını gördüm öyle olsa bu durumu çok ters karşılar ne bilim aşırı tepki gösterirdi ama o öyle yapmadı ailen haklı dedi hatta biz erken tanışma kararı aldık dedi elimde avucumda bişey olsaydı iyiyidi dedi.
Peki siz ne durumdasınız hala devamsa ailen ne diyor bu duruma?
Mesleği,kazancı,eğitimi şu su bu su bahane olabilir.Ama kusur değil.Evlenmemeye sebebp değil.İkinizin de yaşı çok genç.Birlikte neler yapılır.Eğitimse tamamlar.İşse yeterki çalışkan olsun.Azmi olsun.Biraz zamanla çözülür.Ama senin ailen kara cahil gerçekten.Hem karadenizli olup hem de başka bir karadenizliyi,sırf köyünden dolayı küçümsemek.Of lu olunca ne oluyor doğulu olunca ne oluyor.aileme gelde anlat bunu ya şöyle bir durum var ben mali müşavirlik süresini kısaltmak için master yaptım ailem şimdi sorun yapıyor sen bunlara havadan bakacağına nasıl onunla konuşursun diyo sen bukadar düşükmüsün diyo bunuda ben yediremiyorum insanın okumuşu ile karakterini bir tutamazsın ki nice okumuşlar var malın önde gideni zevke sefaya düşkünler
ŞİMDİ ŞÖLE AİLENİNE OLURSA OLSUN FAZLA DEŞİFRE ETME LAF TA SÖLETME ONLARA KARŞI. TAMAM BU BÖLE DE KES AT. AMA TABİKİ BU MADDİYATÇILIK MEVZUSU BENİM AİLEMDEDE OLMUŞTU AMA SENİNKİ KADAR AĞAR DEĞİLDİ. BEN ÇODUYMADIM SÖLEDİKLERİNİ DUYMAYINCA DA ONLARDA KABULLENMEK ZORUNDA KALDI. ŞİMDİ EŞİM MALİ MÜŞAVİRLİK STAJINA HAZIRLANIYOR.
BU ARADA SANA SORMAK İSTEDİĞİM BİŞEY VAR. STAJER MAAŞLARI VE AYRICA MALİ MÜŞAVİR OLDUKTAN SONRAKİ ÜCRETLER NELER? STAJERLİK SINAVINA HARIL HARIL ÇALIŞIYOR 1 DADKİKASINI BİLE BOŞ GEÇİRMİOR TAVSİYE EDEBİLECEĞİN BİŞEY VAR MI ?
Ama senin ailen kara cahil gerçekten.
Bir de atınlarını hazır edip gelsinler çok ucuz bir laf.Ne bu ya evlilik mi ticaret mi.Ya da siz çok mu zenginsinsiniz.Baban annen master lı mı
Hakaretle başka şeyleri birbirine karıştırma.Ben ailene hakaret mi ettim.Cahilce yaptıkları yorumlardan dolayı ailen cahil demem ağır mı oluyor.Sen burda yok Of lular,yok senin onlara yukardan bakman lazım,yok altınları hazırlayıp gelsinler v.s.... diye konuşan bu tarz görüşte olan,insanları parası mevki ve memleketi dolayısıyla küçümseyen aşağılayan ailene cahil demem mi dokundu sana.Sen bana bunu dedim diye ÜSLUP dersi mi vberiyorsun.Dön bir daha oku yorumumu.Hatta önce kendi konunu oku.Ailen hangi düşünce yapısında iyice öğren.Dünya da çoğu insan mütevazi bir yaşantıyla geliyor bugünlere.Ama hiç kimseyi memeleketi şusu busu yüzünden hakir aşağı görmüyor.Evladını da öyle görmesi için yetiştirmiyor.Bu cahillik değilse o zaman sen başka bir adla adlandırırsın.Herşeyi de ama ailem hakkında bukadar ileri konuşma istersen ailem masterlı değil ama 50 55 yaşında insanlar zamanında 1 ekmekle karınlarını doyurmuşlar bukadar ağır konuşma istersen! Yorumunu daha üslüplu yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?