ailem erkek arkadaşımı istemiyor :(

dur diyeceğim demişsin ya iyi mi kötü mü anlamda dedin pek bağdaştıramadım?
Iyi tabikideeeee....onlari cok seviyorum.cokkkkkkkk...bi tanisaniz ailecek.kardesim desem yeridir.bir insanda bu kadarmi guzel ahlak olur.tum ailede.erkekleri de oyle.....rabbim her keze benim arkadaslarim gibi arkadas nasip etsin.

Aileni karşına alma. Sen de dikkat ediyorsun bu konuya zaten. İlla bırak diyemem. Aileler genelde tecrübeden ötürü ileride çıkacak sorunları gördüklerinden çocukları için en iyisini ister. Rahat olmanı isterler. Zamana bırak çözemiyorsan. Onları bu fikre alıştır ama rest çekme. Ama evlendiğinde sorun yaşayacaksın muhtemelen. Bunu göğüsleyebileceksen devam et.
Bir de şunu söyleyeyim. Göz önünde bulundur bunu, sakın unutma. Ailenden duyduğun her tepkiyi, her sözü dertleşmek amacıyla bile olsa hemen karşı tarafa iletme. Sana kurşun gibi geliyordur bazı sözler. Çok üzülüyorsundur. Tahmin ediyorum. Ama yaşın küçük değil.çalışıyorsun. Duygularının yanında mantığın da gayet yerinde. Şu zamana kadar hayatını gayet güzel düzenlemişsin.ayaklarının üstünde durmuşsun. Söyledikleri şeyleri, tartışmalarınızı önce sen düşün. Belki bir kaç gün düşün. Sonra anlat, o da gerekenleri. Sonra bunlar sana yol su elektrik olarak dönecektir.

Evlenirseniz ileride eşimle yüz yüze bakacaklar ve sevgilin bunları hatırlayacak, dahası ailesi hatırlayacak. İleride sorunlar olduğunda, ki olacaktır; evlilik bu, herkese bir imtihan isabet ediyor, senin ailen o kadar da senin yanında olmayacaklar. Ve sevdiğin çocuğun ailesi bunu bilecek. Durumunu açık etme tamamen. Gerekenleri paylaş yalnızca ve ailenin rızası ve hatrının, kıymetinin çok önemli olduğunu hiç unutmasınlar. Ne kadar beklemeleri gerekiyorsa a beklesinler eğer seni istiyorlarsa.

Ayrıca namaz kılması, dindar olması zaten olması gereken şeyler. Bunları yapmak bir artı değil, yalnıza eş adayı seçerken ilk kriter. Bunları yapıp neler neler çektirenler var. Allah tan korkar ama sana hayatı zindan edebilir. Hakkında hayırlısı olsun.

of olunca noluyor onu anlamadim

ailen is ve maas konusunda hakli ..
ama sen her lafi tasiyarak buyuk hata yapiyorsun , sonra çok pisman olursun .. melaike olsa sevdigin gun gelir o tasidin laflari boncuk gibi dize senin onune vede sen agzini açip laf edemezsin dieyecek lafin yokdur çunku

bu ailen içinde geçerli sevgilinin her dedigini gelip yetistirme, bu kadar çok laf tasindigi için olaylar arap saçina dönmüs

bende aynen senin gibiyîm.aile istemedi denk görmedi.benim ailem istemedi yani.biz vazgeçmedik erkek arkadaşım ünv başladı.son sınıfta çok şüküt.kaç senedir bekliyoruz.az kaldı işe girdiği gibi çıkarıcam babamın karşısna.eğer seni seviosa okusun.benim erkek arkadaşım ünv başladığında 29 yaşındaydı.şimdi 32.ailem istio die bekliorum sabırla.Allah siZede çıkış yolu göstersin inş

Benim ailem böyle bir şey söylese. Çok net tepkimi koyardım onlara karşı. Erkek arkadaşınız doktor olsaydı , aileniz size ''olmaz o doktor sen mali müşavirsin uçurum kadar fark var'' diyerek olmaz mı diyeceklerdi ? Demeyeceklerdi.. Üniversiteyi terk etmesinin mutlaka sebebi vardır. Yoksa hiç kayıt yaptırmazdı. Önemli olan çalışmayı seven bir insan , evine karısına bakabilecek bir insan olması değil mi ?
Siz buna inanmasanız zaten evlilik niyetine girmezdiniz. Her üniversite mezunu olan biri illa iyi bir meslek sahibi olup , iyi bir ücret almıyor. Misal öğretmen olmanın yolu kolay değil ama ataması olmuyor . Ailenizin yaklaşımı çok yanlış , size çok kaba bir dille olmaz demeleri doğru değil. Sizin geleceğiniz için kaygılanıyorlarsa yol göstermeliler.
Doktor mühendis olup karısını aldatan , evine bakmayan , çocuğuyla ilgilenmeyen bir çok insan var. Siz ailenizin dediklerini erkek arkadaşınıza aynen söylediyseniz onun da kalbi çok kırılmıştır. Kaldı ki 24 yaşında bir erkeğin ailesi erkek arkadaşınıza sizin için '' senden kaç yaş büyük kadın ''diye hitap etmesi sizi yaralamaz mıydı ?

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun.şimdilik bişey yapmamanı tavsiye ederim aynısı başıma geldi benimde.ama benim yaşım küçüktü iş güç yokken söyledim babama.zamana bırak düşünsünler sen de düşün.çare arayın.

burda sevdiğinin tavrı önemli az para alması ihçbirşey bi kere sürekli çalışan ve akıllı bi insansa senden az alması sorun değil. ama yaşının küçük olması sorun açıkçası. ben istemezdim

cnm eğer ikiniz de birbirinizi gerçekten seviyorsanız neden ayrılasınız ki?
mesleğin iyi bir meslek ama babanların abarttığı gibi bişey de yok yani.
herkes az çok kazanmaya çalışıyor işte.
çok açılmadan yaşarsınız. sevgilin de 1000 tl alsa daha ne olsun.
benim eşim de üni. terk.
maaşı asgari ücret
benim maaşım onunkinden 3 kat fazla.
üstelik ben de lisansüstü eğitime devam ediyorum
benim ailem de çok sorun yaptı ama bizim için kimin ne kadar getirdiği değil eve ne kadar para girdiği ve bu paranın nereye gittiği önemli.
biz direndik ve evlendik 3 seneyi geçti.
maddi anlamda sıkıntılarımız çok oldu çünkü eşim uzun süre işsiz kaldı
ama yine olsa yine evlenirim eşimle.
umarım sen de ikna edebilirsin.

İşi yok, birikimi yok, mesleği yok ? Ne yapacak bu çocuk? Bu şartlar altında evlenme olmamalı zaten, ailenle tanışmak için hazır değil daha. Senin gelir seviyen zamanla daha da çok yükselecek çok ciddi miktarda paralar kazanabilirsin, ileride bunu sorun yapabilir .. Büyük ihtimalle de yapar.

çok sevgili bulursun ama bir başka aile bulamazsın.

İkinizde Karadeniz Bölgesi yani abes olan durum nedir aynı kültür benim bildiğim gördüğüm
maaşınızda da aman aman fark yokki
Allah sonunuzu hayır etsin yardımcınız olsun

karadeniz bölgesinde iller arası öyle kültür farkı yoktur ki.ki arkadaşın dedği gibi maaşınız da yakın.eve girecek parayla rahat geçinirsiniz.aileniz sizi şüpheye düşürmüş.biraz zamana bırakın aile evlilik işini duyunca böyle tepkiler verebiliyor.belki ilerde sevdiceğin senden daha iyi yerlere gelecek.bunu kimse bilemez ki.Allah korkusu varsa çalışkansa vazgeçme derim ben.

ŞİMDİ ŞÖLE AİLENİNE OLURSA OLSUN FAZLA DEŞİFRE ETME LAF TA SÖLETME ONLARA KARŞI. TAMAM BU BÖLE DE KES AT. AMA TABİKİ BU MADDİYATÇILIK MEVZUSU BENİM AİLEMDEDE OLMUŞTU AMA SENİNKİ KADAR AĞAR DEĞİLDİ. BEN ÇODUYMADIM SÖLEDİKLERİNİ DUYMAYINCA DA ONLARDA KABULLENMEK ZORUNDA KALDI. ŞİMDİ EŞİM MALİ MÜŞAVİRLİK STAJINA HAZIRLANIYOR.

BU ARADA SANA SORMAK İSTEDİĞİM BİŞEY VAR. STAJER MAAŞLARI VE AYRICA MALİ MÜŞAVİR OLDUKTAN SONRAKİ ÜCRETLER NELER? STAJERLİK SINAVINA HARIL HARIL ÇALIŞIYOR 1 DADKİKASINI BİLE BOŞ GEÇİRMİOR TAVSİYE EDEBİLECEĞİN BİŞEY VAR MI ?

Ailenizi dinleyin..
Of'lu olması dışında diğer söylediklerine katılıyorum.
Tecrübe ettim...
İyi biri olması yeterli değil. NOKTA.

Arkadaşın zaten çalışıyormuş,neden yeni iş bulsun,belki işinden memnun bu devirde iş bulmak kolay mı öyle ailen abartmış bence,Maaşı düşükse ne olur ileride yükselir.

Mesleği,kazancı,eğitimi şu su bu su bahane olabilir.Ama kusur değil.Evlenmemeye sebebp değil.İkinizin de yaşı çok genç.Birlikte neler yapılır.Eğitimse tamamlar.İşse yeterki çalışkan olsun.Azmi olsun.Biraz zamanla çözülür.Ama senin ailen kara cahil gerçekten.Hem karadenizli olup hem de başka bir karadenizliyi,sırf köyünden dolayı küçümsemek.Of lu olunca ne oluyor doğulu olunca ne oluyor.

Bir aile çocuğuna nasıl onlara havadan bakmayı öğretebilir.Düşük müsün derken kendilerini düşürüyorlar.Bak yine çocuğun ailesi görgülü ve olgun davranmış.Onlarda diyebilirdi.Oğlum sen daha 24 yaşındasın hayatını kur.Kendinden 3 yaş büyük kız istemeyiz,seni küçük gören aile istemeyiz vs...

Bir de atınlarını hazır edip gelsinler çok ucuz bir laf.Ne bu ya evlilik mi ticaret mi.Ya da siz çok mu zenginsinsiniz.Baban annen master lı mı

Stajer maaşı diye bişey yok normal paranı alıyosun mali müşavir olmanda artık para etmiyor bilgine bakıyorlar ben stajerken 1500 alıodum şuan 2200 bilgimden ötürü oda artık insanlar ucuza kapatma peşinde ama büro açarsa onu bilemem ayrıca kendini pazarlamasınada bağlı

Ama senin ailen kara cahil gerçekten.
Bir de atınlarını hazır edip gelsinler çok ucuz bir laf.Ne bu ya evlilik mi ticaret mi.Ya da siz çok mu zenginsinsiniz.Baban annen master lı mı

Herşeyi de ama ailem hakkında bukadar ileri konuşma istersen ailem masterlı değil ama 50 55 yaşında insanlar zamanında 1 ekmekle karınlarını doyurmuşlar bukadar ağır konuşma istersen! Yorumunu daha üslüplu yapabilirsin.

Baban öyle bir sen milyarlar alıyorsun demiş ki dedim bu kız kaç para alıyor
2200 le 1500 arasında ne kadar fark var sanki.

Ayrıca memlekete göre insan seçmeler ne zaman bitecek merak ediyorum..

Hakaretle başka şeyleri birbirine karıştırma.Ben ailene hakaret mi ettim.Cahilce yaptıkları yorumlardan dolayı ailen cahil demem ağır mı oluyor.Sen burda yok Of lular,yok senin onlara yukardan bakman lazım,yok altınları hazırlayıp gelsinler v.s.... diye konuşan bu tarz görüşte olan,insanları parası mevki ve memleketi dolayısıyla küçümseyen aşağılayan ailene cahil demem mi dokundu sana.Sen bana bunu dedim diye ÜSLUP dersi mi vberiyorsun.Dön bir daha oku yorumumu.Hatta önce kendi konunu oku.Ailen hangi düşünce yapısında iyice öğren.Dünya da çoğu insan mütevazi bir yaşantıyla geliyor bugünlere.Ama hiç kimseyi memeleketi şusu busu yüzünden hakir aşağı görmüyor.Evladını da öyle görmesi için yetiştirmiyor.Bu cahillik değilse o zaman sen başka bir adla adlandırırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…