- 11 Şubat 2013
- 188
- 97
- 53
Ikinizde karadenizlisiniz neden bu kadar takmışlar anlamadım,ayrıca sevgiline herşeyi anlatma şimdi haklılar der,evlendikten sonra tavrı değişir ailene karşı, ve görüşmek istemez.Şöyle diyim evet aileside kendiside bu lafları biliyor sevdiğim ailemi hiç suçlamadı haklılar dedi çünkü yeni geldim askerden dedi. Ama onlar hallolmicak bir durum değil dedi evse dedemlere söyleriz evleri böler dedi aileside aynısını söyledi.
Ben orduluyum maaşım 2200 evet külyür farkı var ama uyumsuz değiliz nerde nasıl davranmasını biliyor biraz bizimkisi bodozlama oldu ailem ilk gelsim diyince onlar haftaya geleceklerdi ama son dk olayları olınca herşey birbirine girdi
O azimli yeniden üni okicam dedi işde değiştiricem daha yüksek maailı bulucam dedi mesleği elektrik üzerine ama o işte diplomadan çok beceriye bilgiye bakıyorlar aileside kendiside hatta sülaleside hayırlısı olsun dedi kendiside bana diyorki ben ailenin rızası olmadan asla seninle evlenmem ileride huzursuz oluruz diyo buyüzden dua etmekten başka hiç birşeyimiz yok diyo ben senin için ne gerekiyorsa yapıcam dedi ölürümde dedi ama ailenin rızası olucak dedi ve bolbol dua ediuoruz ailemin kalbi yumuşasın diye
Ablacim sana soyle soyliyim
Cok yakn bir tanidigim kuzenim doktorla evli ve tek dedigi iknci kere dunyaya gelsem okula bakmam ,deger veren olsun ilkokul mezunu ile evlenirdim demisti...
Yani her okul okuyan,zengin olan oflu olmayan erkek iyi olacak diye birsey yok...
Once sen ailene bunu anlatmaya calis
O is adamlarinin bircogunun neler yaptklarininaz cok biliyoruz.
Ikinizde karadenizlisiniz neden bu kadar takmışlar anlamadım,ayrıca sevgiline herşeyi anlatma şimdi haklılar der,evlendikten sonra tavrı değişir ailene karşı, ve görüşmek istemez.
Sevgilinin işi ve mesleği yok. ailen bu konu da haklı. mesleği olsaydı lise mezunu olması sorun değildi.
Ayrıca ailenin her dediği neden sevgilin ailesi biliyor. ilerde olsa bile sorun yaşarsın.
Of,luya gelince dur diyecegimmm.benim bir aile dostum var.tum ailesiyle cok samimiyimmm.onlardan bahsettigim de tum arkadaslarima her insanin karsisina boyle dostlar cikarsin derim.Yardım istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
Merhaba ben 26 yaşındayın. Ben maddiyatçı biri değilim ve astım hastası olduğum için karşımdakinin sigara içmeyen alkol almayan ve ibadetlerini yerine getiren birini aradım hep en sonunda Rabbim karşıma onu çıkarttı tam istediğim gibi birini yalnız bazı olumsuzlukları vardı o 24 yaşındaydı ve üni terkti aynı zamandada of lu(biliyorum din dil ırk meshep vs vs bakılmaz ama ailem son derece of lulara karşı ön yargılı) ben ilk başta olmaz diye düşünmeme ragmen kısa sürede alıştım ve Sevdiğimle ben 1 senedir birlikteyiz. Ama bu 1 sene 10 seneye bedel çünkü hayatımda tanıdığım en uyumlu kişi.
Kendisi askere gitti daha yeni geldi ve aileler tanışsın diye karar aldık ben aileme söyledim ilk tamam gelsinler dedi snraki gün ailem kimdir necidir diye sordu ben anlatınca evde kıyamet koptu diyebilirim annem kesinkez olmaz dedi evlatlıktan red ederim dedi sen mali müşavirsin o ise lise mezunu dedi bırak üni terk etmesini falan dedi elinde bir mesleği yok bir birikmişi yok dedi sonra babam bana tamam hadi geçtim evleri olsun bari dedi sıkıntı sen çekiceksin dedi bende durumu o tarafa bildirdim ev ve altın vs hepsi hazırlansın anca öyle gelinsin diye peşine sonraki gün babam çağırdı beni söyledin mi dedi evet dedim oda ben onay vermiyorum dedi neden dedim nereli dedi oflu dedim annem aşırı sinirlendi herkes onlardan illallah ediyo sen napıosun sen bukadar gerizekalımısın dedi üstüne yaşınıda öğrendiler babamda annemde tüm kapıları kapattı yüzüme ikiside artık yok dedi sen milyarlar alırken o 1500 tl ev mi geçinilir dedi onlar kızı bulmuşlar bırakmazlar dedi ben bu saatten sonra elin çocuğuna bakmam dedi. İlla gidicem dersen aileni unut seni red ederim dedi. Ailem biraz gözü yüksekte evi olsun arabası olsun iş adamı olsun vs istiyor ama bu arada alkol sigara yok namaz var vs Diğer tarafta dediği şu ev bahane edilşyosa dedelerinin evleri var paylaştırılır 1 ev düşer para kpnusuda daha yeni geldi askerden senden fazla almasını bekleme diye ama sevdiğim çok üzülüyor bukadar ayrımcılık olmaz diyor şimdi öss kaydını yaptırdı üni baştan okumaya kararlı tanıdık vasıtasıyla olursa iyi bir işe girmeyi düşünüyor ben herşeyi yapıcam sakın beni bırakma diyo kime inanacağımı ne yapacağımı şaşırdım en son babam ayrılcaksın ondan asla olmaz dedi. Kafam çok karışık sevdiğime soğuk davranıyorum ama olmıyo ikimizde 1 haftadır yemek yemiyoruz sevdiğimn annesi aradı beni oğluma eziyet etme diyo yemek yemiyo konuşmuyo diyo annenler neden böyle yapıo biz ne yaptık diyo hepten arada kaldım ailem mi sevdiğim mi bilemedim akıl verin bana
Of,luya gelince dur diyecegimmm.benim bir aile dostum var.tum ailesiyle cok samimiyimmm.onlardan bahsettigim de tum arkadaslarima her insanin karsisina boyle dostlar cikarsin derim.
Eğer seviyorsan ve mutlu olacağınızı düşünüyorsan kimseyi düşünme ailen bile olsa.Ama bu sorumluluğun altına girebilecek güç varsa sen de..
Sonra "keşkelerin" pişmanlığını yaşarsın.
Allah razı olsun sizden bende sizim gibi düşünüyorum ama sevdiğime güvenim tam ama bazen bende aileme hak vermiyor değilim oyüzden zamana bırakmak en iyisi ve biliyorum Rabbim bizimle ama dediğim gibi gene ben eskisi gibi değilim ona karşı bişeylerin farkına varması gerekiyordu oda ben soğuk davranınca farkına vardı eskisi gibi davransaydım belki ailemi takmadığmı düşünürdü şimdi dank etti onada eskisinden daha ciddi alıyor hayatı Allah razı olsun sizden ama kararsızlık bende dizboyu bi an geliyor yaa ailemsiz olmaz diyorum bi an geliyor bunuda tepersem sevdiğimi istediğim kişi olmaz diyorum öyle birbirimize karışmışız ki o orda bi üzülse aniden kalbim sıkışıyor arıyorum ağlamaklı ses çıkıyor bi bakıyorum çok rahatım napıyosun diye yazıyorum dua ediyorum diyor şimdi ben bunların hepsini hissederken nasıl teperim bilmiyorum ama ya ailemde haklıysa bu olay benim psikolojimi çok bozdu 1 haftada 2 kilo verdim
Annen ve baban haklı işi yok evlenmeye kalkıyor sen ,mi bakacaksın ona? Zamane erkekler kız oldu kızlarda erkek
Merhaba.. yaşadıklarının çok benzerini ben yaşadım. Ben doktorum ve sewgilim işletme mezunu.. çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra anneme bahsettim vee kıyametler koptu.. benim tam bi salak olduğumu, sevgilimin benim gbi birini bulduktan sonra tabi ki bırakmayacağımı falan söyledi annem.. evde deli gbi bağırıyor evlatliktan reddederim seni diyordu.. günlerce ağlamaktan bitap düştük ben de sewgilim de.. ağlamaktan ölünseydi ölürdüm heralde..
günler geçtikçe sevgilimden şüphe etmeye başladım ve tabi sevgimden de.. her hareketinin altında bir şeyler arıyordum.. ya gerçekten benim sırtımdan geçiniyorsa? düşüncesi yedi bitirdi beni.. ufacık şeyleri bahane edip ayrılmaya çalıştım.. ve hatta bir süre ayrıldım da ders çalışmıyor diye..ama beraber iki yılı devirdik üçüncü yılımıza girmek üzereyiz.. biraz daha beklememiz gerekiyor ama biz bu süreçte karşı karşıya değil yanyana olmayı öğrendik..
sana tavsiyem bu süreçte ilişkini yıpratma, kalıcı hasarlar olabilir.. ailelerin söyledikleri çok kıymetli ama tanımadan sadece ön yargılarla dolu olanlar değil maalesef.. tanıdıktan sonra hala aynı fikirde olurlarsa ayrılmayı düşünürsün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?