ailem erkek arkadaşımı istemiyor :(

Canim ickisi sigarasi yok namazda niyazda diye uyum arama, aileni sakin karsina alma. Ne dine duskun gorunenler kadin ailesinden kopunca canavara donusuyor bir bilsen. Seninki oyledir demiyorum ama aileni asla karsina alma, baglarini koparma. Eger iyi biriyse zaten yavas yavas alisirlar. Benim ailem de karsi cikti ilk erkek arkadasima, ailemle baglari koparmaya ramak kalmisti, nasil bir pislik oldugunu bir gunde anladim, o hareketi cekmese simdi belki de kocasindan dayak yiyen, ailesine kacamayacak biri olurdum. Kocama da ilk baslarda, sevgiliyken soguk ve mesafeliydiler, tanidikca alistilar ve kabul ettiler, gelsin istesin dediler. Sabirli ol, ailene onu tanit. Herseyden sonra hala istemezlerse de bir bildikleri vardir(oflu olmasi disinda bir problem tabii ama bence sadece onyargililar, zamanla tanirlarsa onyargiyi kirarlar). Aile cok onemli canim, aceleye getirip onlari kaybetme sakin.

Ikinizde karadenizlisiniz neden bu kadar takmışlar anlamadım,ayrıca sevgiline herşeyi anlatma şimdi haklılar der,evlendikten sonra tavrı değişir ailene karşı, ve görüşmek istemez.

Ablacim sana soyle soyliyim
Cok yakn bir tanidigim kuzenim doktorla evli ve tek dedigi iknci kere dunyaya gelsem okula bakmam ,deger veren olsun ilkokul mezunu ile evlenirdim demisti...
Yani her okul okuyan,zengin olan oflu olmayan erkek iyi olacak diye birsey yok...
Once sen ailene bunu anlatmaya calis
O is adamlarinin bircogunun neler yaptklarininaz cok biliyoruz.

haklısınız ama anlatmam gerekiyordu bazı şeyleri saklayamazdım özellikle oflu meselesini çünkü hep maddi şeyler kalıyor ve oda bu durumda bunlar çözülmeyecek sorunlar değil diyor onları çözse bile ailem vermem seni diyo kendisi bana kaçalım vs demedi demezde dediğim gibi ailenin rızası çok önemli dedi kin tutmam ben dedi evlenirsek ailelere gidicez edicez yoksa huzurumuz olmaz dedi. böyle söylüyor ama bilemem ki ileride ne olacağını ailemi hiçe saymıyorum haklılar ama bende kendime göre haklıyım bu devirde alkol almayan sigara içmeyen insanı bulmak zor bulsan bile artık bel altı çalışıyor erkeklerin fikirleri. ailemi karşıma almadım annem sadece konuşmuyor benimle ama biranda bitiremem ki sevdiğime de çok uzak davranıyorum söyledim ona sakın bana ümitlenme Allah hayırlısını nasip etsin dedim imtihandayız dedim belki sen hayırlı değilsin belkide ben senin için hayırlı değilim dedim. zaten ben onun ailesinede ben ailemi seçerim kusura bakmayın dedim tavrımı bayağı koydum sonuçta ailem beni bu yaşa getirdi dedim onların hakkını ödeyemem dedim beddua ederlerse ömür boyu mutsuz olurum dedim. onlarda hak verdiler zamana bıraktık ama ben kafamda çözemiyorum bir yanım onsuz olmaz diyor bir yanım aileni seç diyor. sevdiğimse sen uzakta olsan konuş arkadaş gibi konuşalım görüşmeyelim sorun değil ama desteğini benden çekme diyor

aileme gelde anlat bunu ya şöyle bir durum var ben mali müşavirlik süresini kısaltmak için master yaptım ailem şimdi sorun yapıyor sen bunlara havadan bakacağına nasıl onunla konuşursun diyo sen bukadar düşükmüsün diyo bunuda ben yediremiyorum insanın okumuşu ile karakterini bir tutamazsın ki nice okumuşlar var malın önde gideni zevke sefaya düşkünler

Ikinizde karadenizlisiniz neden bu kadar takmışlar anlamadım,ayrıca sevgiline herşeyi anlatma şimdi haklılar der,evlendikten sonra tavrı değişir ailene karşı, ve görüşmek istemez.

aslında çoğu şeyini anlatmadım ama ana hatlarını söyledim ailesi çok zorladı gelelin tanışalım diye ama ailem kesinlikle eve sokmam dedi

aranızda maaş farkıda aman aman değilmiş cocuk askerden yenı gelmıs okdar kazanması bile iyi..namazında alkol kullanmayan kaç erkek var bu devirde?? ben olsam ailemın önyargıları yüzünden aşkımı kaybetmem peşinden giderim

Sevgilinin işi ve mesleği yok. ailen bu konu da haklı. mesleği olsaydı lise mezunu olması sorun değildi.

Ayrıca ailenin her dediği neden sevgilin ailesi biliyor. ilerde olsa bile sorun yaşarsın.

sevdiğimin mesleği elektronik ve üretimde çalışıyor maaşı düşük sadece. evet o konuları ben düşünemedim o can havliyle sizi dinleyen tek kişiye anlatıyorsunuz durumu zaten oda anlattı ailesi sinirlenmiş ve demişki sor ozaman ordululardan ne çıkar onlar iyi bilir demiş bunuda kendiside söyledi bana anneside. ama ne yapıcam ben zamanında onu uyarmıştım ailem çok takılır bu durumlara diye inanmamıştı şimdi gerçek oldu ve çıkamıyorum işin içinden pat diye ayrılmakta istemiyorum elimden geldiğince soğuk davranıyorum.

evet bende kaybetmek istemiyorum bir imtihandayız ve dualar dilimizde ama adam gibi akıla ihtiyacım var ailem hep maddi sorunu göz önüne alıyor. ama ben hiç maddi düşünmedim huzuru düşündüm buyüzden insan nerede rahat olursa orda olmak ister dimi. bilmem başıma kakacağını düşünmüyorum o kin tutan biri değildir ama ileriyide göremiyorum

Eğer seviyorsan ve mutlu olacağınızı düşünüyorsan kimseyi düşünme ailen bile olsa.Ama bu sorumluluğun altına girebilecek güç varsa sen de..
Sonra "keşkelerin" pişmanlığını yaşarsın.

Of,luya gelince dur diyecegimmm.benim bir aile dostum var.tum ailesiyle cok samimiyimmm.onlardan bahsettigim de tum arkadaslarima her insanin karsisina boyle dostlar cikarsin derim.

Önce bir iş bulsun,diğerleri halledilmeyecek konular değil.Sakın ayrılmayı düşünme.Birbirinize destek olun,araya hatrı sayılır kişiler girer durumlar düzelir bir şekilde.Ailen gereksiz tepki gösteriyo,zamanla sinirleri yatışır.Ayrıca aileni çok ayıpladım insanlara tepeden baktıkları için.Sokakta simit satar ama o para üst düzeydeki bir insanın kazandığından daha helal olabilir.İleride evlenince sevdiğinle ilgili bu söyledikleri tokat gibi yüzlerine çarpılırsa hiç şaşırmam.Gün olur damatlarının eline bakarlar.İnsan ayıpladığını yaşamadan ölmezmiş.Siz direnmeye devam edin,herşey güllük gülistanlık olmuyo hayatta.

Allah razı olsun sizden bende sizim gibi düşünüyorum ama sevdiğime güvenim tam ama bazen bende aileme hak vermiyor değilim oyüzden zamana bırakmak en iyisi ve biliyorum Rabbim bizimle ama dediğim gibi gene ben eskisi gibi değilim ona karşı bişeylerin farkına varması gerekiyordu oda ben soğuk davranınca farkına vardı eskisi gibi davransaydım belki ailemi takmadığmı düşünürdü şimdi dank etti onada eskisinden daha ciddi alıyor hayatı Allah razı olsun sizden ama kararsızlık bende dizboyu bi an geliyor yaa ailemsiz olmaz diyorum bi an geliyor bunuda tepersem sevdiğimi istediğim kişi olmaz diyorum öyle birbirimize karışmışız ki o orda bi üzülse aniden kalbim sıkışıyor arıyorum ağlamaklı ses çıkıyor bi bakıyorum çok rahatım napıyosun diye yazıyorum dua ediyorum diyor şimdi ben bunların hepsini hissederken nasıl teperim bilmiyorum ama ya ailemde haklıysa bu olay benim psikolojimi çok bozdu 1 haftada 2 kilo verdim

Of,luya gelince dur diyecegimmm.benim bir aile dostum var.tum ailesiyle cok samimiyimmm.onlardan bahsettigim de tum arkadaslarima her insanin karsisina boyle dostlar cikarsin derim.

dur diyeceğim demişsin ya iyi mi kötü mü anlamda dedin pek bağdaştıramadım?

bu zamana kadar kararlarımı hep kendim verdim Elhamdülillah 1 olay harici hiç keşkem olmadı oda iş görüşmesiydi onuda zaman sonra aynı firma çağırdı ve red ederek içimden keşkem geçti gitti. ben inanıyorum ona mutlu olacağıma çünkü çok sinirli olsam bile bi hareketiyle bile güldürebilen birisi o. sorumluluğu açıkcası bilmiyorum çünkü hiç evlenmedim arkadaşlarımda bana sevdiğin yanındayken sorumluluk çekilir halde diyor zaten birlikte yaptıktan sonra pek sorun olcağını snamıyorum

Bence sen aileni dinle sonra dersin zorla evlendim aileme karsi ciktim cok seviyoduk cok asiktik ama isler degisti simdide bisey diyemiyorum bosanamiyorum diye buraya gelirsin

Annen ve baban haklı işi yok evlenmeye kalkıyor sen ,mi bakacaksın ona? Zamane erkekler kız oldu kızlarda erkek

Merhaba.. yaşadıklarının çok benzerini ben yaşadım. Ben doktorum ve sewgilim işletme mezunu.. çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra anneme bahsettim vee kıyametler koptu.. benim tam bi salak olduğumu, sevgilimin benim gbi birini bulduktan sonra tabi ki bırakmayacağımı falan söyledi annem.. evde deli gbi bağırıyor evlatliktan reddederim seni diyordu.. günlerce ağlamaktan bitap düştük ben de sewgilim de.. ağlamaktan ölünseydi ölürdüm heralde..

günler geçtikçe sevgilimden şüphe etmeye başladım ve tabi sevgimden de.. her hareketinin altında bir şeyler arıyordum.. ya gerçekten benim sırtımdan geçiniyorsa? düşüncesi yedi bitirdi beni.. ufacık şeyleri bahane edip ayrılmaya çalıştım.. ve hatta bir süre ayrıldım da ders çalışmıyor diye..ama beraber iki yılı devirdik üçüncü yılımıza girmek üzereyiz.. biraz daha beklememiz gerekiyor ama biz bu süreçte karşı karşıya değil yanyana olmayı öğrendik..

sana tavsiyem bu süreçte ilişkini yıpratma, kalıcı hasarlar olabilir.. ailelerin söyledikleri çok kıymetli ama tanımadan sadece ön yargılarla dolu olanlar değil maalesef.. tanıdıktan sonra hala aynı fikirde olurlarsa ayrılmayı düşünürsün..

Oflulara karsi geneli o yargilidir sahsen bende sevmem of'ludan, tonyalidan ve arsinliden uzak duracaksin :)

Annen ve baban haklı işi yok evlenmeye kalkıyor sen ,mi bakacaksın ona? Zamane erkekler kız oldu kızlarda erkek

Tabiki ben bakmıcam ona işi yok değil var çalışıyot ve ben bakmıyorumda dışarıdayken bile o veriyor parayı okadarda kötü durumda değil şükürler olsun

İlişkim yıpranıyor farkındayım ama hep o döndürmeye çalışıyor beni Allah büyük ben elimden geleni yapıcam pes etme sen diyo bende şüphelenmedim değil ama öyle olmadığını gördüm öyle olsa bu durumu çok ters karşılar ne bilim aşırı tepki gösterirdi ama o öyle yapmadı ailen haklı dedi hatta biz erken tanışma kararı aldık dedi elimde avucumda bişey olsaydı iyiyidi dedi.
Peki siz ne durumdasınız hala devamsa ailen ne diyor bu duruma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…