- 25 Nisan 2023
- 15
- -2
- 6
- Konu Sahibi limonilimoni
-
Gözümde öyle bir yere koydular ki o bölümleri ne yaparsam yapayım asla olmayacak gibi hissediyorum sürekli böyle oluyor aklımı değiştiremiyorumÖyle yapma. Kimse yüzünden motivasyonunu bozma. Olan sana olur ilerde pişman olursun.
Abinin beyni daha gelişmemiş anladığım kadarıyla. Hayatını abinin sözleri ve annenin tavırları neticesinde şekillendirmemeni tavsiye ederim. Çünkü ileride bu saçmalıkları neden umursadım da bunlar bunlar oldu diye çok ah edersin.Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Bir abim var ve tıp okuyor. Annem oldum olası sağlık okumamı çok istiyor (ben sayısal öğrencisiyim daha önce eşit ağırlığa geçmek istedim,geçemedim ama psikoloji istiyorum) psikoloji okumak istememe bir şey demiyorlar ama içten içe annem istemiyor gibi çünkü sağlık holiganı adeta.. abim sürekli beni ezikliyor ben çok para kazanıcam sen kazanamıcaksın ben mercedese binicem sen binemeyeceksin.. anlayacağınız bulduğu fırsatta ezikliyor. Ben de sen de büyümeyi öğren ilk önce dedim. Bu şekilde benim psikolojimle oynarak tıp,diş kazanamayacağımı beynime sokmayı başardı ve kazanamayacağımı düşündüğüm için de tıp hedefleyemiyorum. Ailemin bu tavırları beni çok rahatsız ediyor artık kimseye de anlatamıyorum ne yapmam gerek
Valla benim psikolog teslaya biniyorBen lise son sınıf öğrencisiyim. Bir abim var ve tıp okuyor. Annem oldum olası sağlık okumamı çok istiyor (ben sayısal öğrencisiyim daha önce eşit ağırlığa geçmek istedim,geçemedim ama psikoloji istiyorum) psikoloji okumak istememe bir şey demiyorlar ama içten içe annem istemiyor gibi çünkü sağlık holiganı adeta.. abim sürekli beni ezikliyor ben çok para kazanıcam sen kazanamıcaksın ben mercedese binicem sen binemeyeceksin.. anlayacağınız bulduğu fırsatta ezikliyor. Ben de sen de büyümeyi öğren ilk önce dedim. Bu şekilde benim psikolojimle oynarak tıp,diş kazanamayacağımı beynime sokmayı başardı ve kazanamayacağımı düşündüğüm için de tıp hedefleyemiyorum. Ailemin bu tavırları beni çok rahatsız ediyor artık kimseye de anlatamıyorum ne yapmam gerek
Benim psikoloji hedefleme nedenim gerçekten okurken mutlu olmak istiyorum ve sonrasında kriminoloji gibi hedeflerim var anlayacağınız uğraşmak istiyorum yani ben mühendisliğe ait değilim sağlıktan da hevesim çok kaçtı (kaçırdılar) ben de psikolojiye sığındım bu arada teşekkür ederimÖncelikle psikoloji mezunu bi ablan olarak bana söylenmemiş şeyleri söyleyeyim: Türkiye'de psikologların değeri 0. Burada bile 2 gün takılsan "psikologa gideceğime arkadaşımla dertleşirim, psikologlar bilmediğim bi şeyi söylemiyorlar zaten" diyen zibilyon insan görürsün. Ki rakiplerin sadece psikoloji mezunları değil, felsefe sosyoloji gibi bölüm dışı, hadi onları bi nebze kabul ettik ama fizik mezunları gibi 3 saatlik eğitimlerle seans alanlar, yaşam koçları, yok aile dizimi terapistler ıvır zıvırları olacak. Öne çıkmak için çaba sarf etmen gerekecek.
Bunları moralin bozulsun hevesin kaçsın diye söylemiyorum ama ben okumadan önce biri bana söylesin, kararımı ona göre vereyim isterdim, o yüzden söylüyorum.
Soruna gelirsek, abinin yaptığı komple yanlış zaten, onu geçtim. Annen bi şey demiyormuş okumak istediğin bölüme, kendi istemiyor olsa da yine saygı duyuyor gibi. O yüzden abini görmezden gel, bi kulağından girsin bi kulağından çıksın. Doktor olunca insanın suratına bakmayan bazı insanlar var, abin onlardan olacak muhtemelen
Yok hedefle tabii ki pişman değilim asla ben de okuduğuma, alanda olmasam bile bana çok şey kattı bunun için bile yeniden okurdum ama ülkenin bu alana değer verenleri olduğu gibi vermeyenleri de çok fazla. Umarım hayallerinin peşinden gidebilirsin, abini topluca döveriz sen onu dert etmeBenim psikoloji hedefleme nedenim gerçekten okurken mutlu olmak istiyorum ve sonrasında kriminoloji gibi hedeflerim var anlayacağınız uğraşmak istiyorum yani ben mühendisliğe ait değilim sağlıktan da hevesim çok kaçtı (kaçırdılar) ben de psikolojiye sığındım bu arada teşekkür ederim
Abin tam bir g.riz.ekalı tıp okusa kaç yazar. takma sen onu demoralize olursan o haklı çıkar. Hedefin ne ise ona kitlen abini görme duyma, kimin ne olacağı belli olmaz yarına çıkacağımızın bile garantisi yok.Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Bir abim var ve tıp okuyor. Annem oldum olası sağlık okumamı çok istiyor (ben sayısal öğrencisiyim daha önce eşit ağırlığa geçmek istedim,geçemedim ama psikoloji istiyorum) psikoloji okumak istememe bir şey demiyorlar ama içten içe annem istemiyor gibi çünkü sağlık holiganı adeta.. abim sürekli beni ezikliyor ben çok para kazanıcam sen kazanamıcaksın ben mercedese binicem sen binemeyeceksin.. anlayacağınız bulduğu fırsatta ezikliyor. Ben de sen de büyümeyi öğren ilk önce dedim. Bu şekilde benim psikolojimle oynarak tıp,diş kazanamayacağımı beynime sokmayı başardı ve kazanamayacağımı düşündüğüm için de tıp hedefleyemiyorum. Ailemin bu tavırları beni çok rahatsız ediyor artık kimseye de anlatamıyorum ne yapmam gerek
Haklısınız psikolog olarak para kazanmak için çabalamak gerek. Ama hangi meslek için gerekli değil ki? Doktor olsa TUS'a girmesi gerek, avukatlar, mühendisler kendilerini geliştirmek zorunda, öğretmenlerin atanma derdi var ve ekonomik olarak da çok bi kazancı yok.Öncelikle psikoloji mezunu bi ablan olarak bana söylenmemiş şeyleri söyleyeyim: Türkiye'de psikologların değeri 0. Burada bile 2 gün takılsan "psikologa gideceğime arkadaşımla dertleşirim, psikologlar bilmediğim bi şeyi söylemiyorlar zaten" diyen zibilyon insan görürsün. Ki rakiplerin sadece psikoloji mezunları değil, felsefe sosyoloji gibi bölüm dışı, hadi onları bi nebze kabul ettik ama fizik mezunları gibi 3 saatlik eğitimlerle seans alanlar, yaşam koçları, yok aile dizimi terapistler ıvır zıvırları olacak. Öne çıkmak için çaba sarf etmen gerekecek.
Bunları moralin bozulsun hevesin kaçsın diye söylemiyorum ama ben okumadan önce biri bana söylesin, kararımı ona göre vereyim isterdim, o yüzden söylüyorum.
Soruna gelirsek, abinin yaptığı komple yanlış zaten, onu geçtim. Annen bi şey demiyormuş okumak istediğin bölüme, kendi istemiyor olsa da yine saygı duyuyor gibi. O yüzden abini görmezden gel, bi kulağından girsin bi kulağından çıksın. Doktor olunca insanın suratına bakmayan bazı insanlar var, abin onlardan olacak muhtemelen
Ahahhqjs teşekkür ederim Allah razı olsunYok hedefle tabii ki pişman değilim asla ben de okuduğuma, alanda olmasam bile bana çok şey kattı bunun için bile yeniden okurdum ama ülkenin bu alana değer verenleri olduğu gibi vermeyenleri de çok fazla. Umarım hayallerinin peşinden gidebilirsin, abini topluca döveriz sen onu dert etme
Şu dünyada bi baltaya sap olabilmek hep çaba istiyor evet ama ruh sağlığı uzmanlarını arkadaşla, namazla, sigarayla bir tutan o kadar çok insan var ki. Kendini geliştirmekten ziyade birilerine sadece kendini değil bu mesleği de tanıtmak, kanıtlamak zorunda gibi hissediyor insan. En azından ben :)) pes ettim sonrasında üzülerek. Çoook sevdiğim ilkokul öğretmenimi görmüştüm yolda bölümü ilk kazandığımda, o kadar severdim ki yani başı ağrımasın diye teneffüste bile "çiçek olup" otururdum. Sordu ne yaptın diye, psikoloji kazandım öğretmenim dedim, olsun ya dediHaklısınız psikolog olarak para kazanmak için çabalamak gerek. Ama hangi meslek için gerekli değil ki? Doktor olsa TUS'a girmesi gerek, avukatlar, mühendisler kendilerini geliştirmek zorunda, öğretmenlerin atanma derdi var ve ekonomik olarak da çok bi kazancı yok.
Malesef her meslek çok rekabetçi.
Ruh sağlığı alanına çok saygı duyan biriyim ve dediğiniz gibi alakasız tiplerin bu alana girmeye çalışmaları, hadsizlikleri beni çok kızdırıyor. Ama yine de insanlarda psikolojik destek alma bilinci gelişti. O kadar çok tanıdığım insan terapiye gidiyor ki. Umarım meslek yasanız çıkar ve alan bu vasıfsızlardan temizlenir.
Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Bir abim var ve tıp okuyor. Annem oldum olası sağlık okumamı çok istiyor (ben sayısal öğrencisiyim daha önce eşit ağırlığa geçmek istedim,geçemedim ama psikoloji istiyorum) psikoloji okumak istememe bir şey demiyorlar ama içten içe annem istemiyor gibi çünkü sağlık holiganı adeta.. abim sürekli beni ezikliyor ben çok para kazanıcam sen kazanamıcaksın ben mercedese binicem sen binemeyeceksin.. anlayacağınız bulduğu fırsatta ezikliyor. Ben de sen de büyümeyi öğren ilk önce dedim. Bu şekilde benim psikolojimle oynarak tıp,diş kazanamayacağımı beynime sokmayı başardı ve kazanamayacağımı düşündüğüm için de tıp hedefleyemiyorum. Ailemin bu tavırları beni çok rahatsız ediyor artık kimseye de anlatamıyorum ne yapmam gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?