• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem doğru mu Yapıyor?

kulak tıka sende kendine odaklan seni aşağıya çekmeye çalışan sadece ailen değil etrafındaki insanlarda olacak hayat hep böyle dolu ilk fırsatta pes mi edeceksin, ispatla kendini onlara hırs yapman lazım ben bunu başaracağım diyip

Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Bir abim var ve tıp okuyor. Annem oldum olası sağlık okumamı çok istiyor (ben sayısal öğrencisiyim daha önce eşit ağırlığa geçmek istedim,geçemedim ama psikoloji istiyorum) psikoloji okumak istememe bir şey demiyorlar ama içten içe annem istemiyor gibi çünkü sağlık holiganı adeta.. abim sürekli beni ezikliyor ben çok para kazanıcam sen kazanamıcaksın ben mercedese binicem sen binemeyeceksin.. anlayacağınız bulduğu fırsatta ezikliyor. Ben de sen de büyümeyi öğren ilk önce dedim. Bu şekilde benim psikolojimle oynarak tıp,diş kazanamayacağımı beynime sokmayı başardı ve kazanamayacağımı düşündüğüm için de tıp hedefleyemiyorum. Ailemin bu tavırları beni çok rahatsız ediyor artık kimseye de anlatamıyorum ne yapmam gerek
Sen aklı başında bir gençsin bunları yazıp gerçekleri gördüğüne göre..
Abin bir daha derse para mercedes vb diye.Benim bildiğim para için doktor olunmaz.İnsanlığa yardım etmek tedavi etmek için dr olunur.Sen yarın bu kafa ile nasıl hipokrat yemini edeceksin.Senin adına çok utandım diyeceksin.Sen yarın bu para aşkı yüzünden hastalarından iş dışı para bile alırsın gazetelere geçersin bunu unutma kardeşim demişti dersin diyeceksin.
Kendinle ilgili evdekilerle dertleşme uğraşma eğitimine odaklan. Tercih zamanı gelsin bakalım şimdi erken önce güzelce sınava hazırlanayım bu tavrınız beni geriyor lütfen kapatın bunları diye konuşmaları kestirin.
Tümü ile derslere odaklanın.Arada imkân varsa kitap okuyun.Yürüyüş yapın.

Senin yerinde olmuş olsam daha da hırslanır sıkı çalışıp istediğim bölümü kazanırdım. Bu hayat senin kimsenin fikirleri önemli değil ailende olsa. Sevmediğin bir mesleği yapacağına sevdiğin alanda ilerlemen en doğrusu.Silkelen kendine gel yapabilirsin🥰

Abine de ki ticaretle uğraşanlardaymış para sen doktorlukla Mercedese bineceğini hayal et dur de🤭

Back