• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem denizciyle evlenmeme izin vermiyor ne yapmaliyim

zor ya, gerçekten zor. yakın bi arkadaşım kaptanla evli. ailesi kolay olmayacağını tahmin ediyordu.
uyardı, ama arkadaşım yine de istedi. başka mevzular oldu, nişan attılar. aileler kanlı bıçaklı oldu
arkadaş kaçtı, evlendiler.. seneler oldu ailesi hala ısınamadı, normale dönmedi ilişkileri.
iki çocukla şimdi kendisi çalışıyor, eşi yılın büyük bölümü denizde.. Allah dağına göre kar verir.
ben eşim akşam yarım saat geç gelince mahzun oluyorum. bir de eşi sürekli böyle uzakta olan var.. :110:
bugünün yarınını düşününün, hele çocuk olunca eminim çok daha zor olacak bazı şeyler..
hakkında hayırlısı olsun..
merak ettim arkadaşını ailesini ikna sürecinde neler yapmış dinlemek isterdim :)

merak ettim arkadaşını ailesini ikna sürecinde neler yapmış dinlemek isterdim :)
açık konuşmak gerekirse, zamanında ablası ailenin isteği ve biraz da baskısıyla biriyle evlenmiş.
ancak mutlu olamamış ayrılmıştı. arkadaşın mevzuu ortaya çıkınca, babası bizatihi 'ablasında
hata yaptık, küçük kızımız istiyorsa biz de razı olacağız mecbur' demişti..

yine Allah ezelde onunla evlenmesini irade etmeseydi, bu evlilik gerçekleşmezdi.
şimdi çocukları da var, enişte nasibiymiş.. ama zor bi süreç oldu, hala da öyle belki 10 senedir herkesten koptu..

deniz tutmadı mı:KK53::KK70:
Beni tutmuyor, firtinalarda kucagimda yastik bekledim hep gecmesini, zaten baska sansin yok, sallaniyorsun surekli.
Bi arkadasim var Bankaci, isyerinden 6 ay ucretsiz izin aldi esiyle gemye katilabilmek icin, haftalarca hazirlik yapti evraklarini sertifikalarini aldi kursa gitti vs. esinin gemisi Turkiye- ABD arasi calisan kuruyuk gemisiydi, okyanusu gecmesi 12 gun suruyordu. Kiz daha geminin ilk seferinde perisan oldu deniz tutmasindan, donuste ucakla bile donmeyi dusundu. Bi daha da sefer atamadi, 17 gun ancak dayanabildi iste.

Beni tutmuyor, firtinalarda kucagimda yastik bekledim hep gecmesini, zaten baska sansin yok, sallaniyorsun surekli.
Bi arkadasim var Bankaci, isyerinden 6 ay ucretsiz izin aldi esiyle gemye katilabilmek icin, haftalarca hazirlik yapti evraklarini sertifikalarini aldi kursa gitti vs. esinin gemisi Turkiye- ABD arasi calisan kuruyuk gemisiydi, okyanusu gecmesi 12 gun suruyordu. Kiz daha geminin ilk seferinde perisan oldu deniz tutmasindan, donuste ucakla bile donmeyi dusundu. Bi daha da sefer atamadi, 17 gun ancak dayanabildi iste.
Bu arada bu arkadasim turbanli oldugu halde katildi, ust rutbelilerin yasadigi kat ayri, yonetim kati, yemek salonlari ayri, cay salonlari ayri, zaten herkes cok saygili, geminin icin kucuk bir sehir gibi, ayrica ust rutbelilerin en az 1+1 daireleri oluyor icinde her esyasiyla ve geminin kamorot'u otel gorevlisi gibi tum temizlik vb ihtiyaclari yerine getiriyor. Ozellikle kaptan veya basmuhendis ise esin, daha da rahat. Yine de hak yemeyeyim, biz hep 2.yken gittik kontratlara profesyonellik sinirlari cercevesinde hep bi aile ortami aile sicakligi oldu zaten gurbet hasret herkesin ortak derdiydi.

Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.
canım benim babamda denizci.seferlere cıkıyor 6 ay kontratlari oluyor yurt dısında okyanusta hep. Suan emekli oldu ama annem hep söyler sizi ben yanlız büyüttüm diye.babam hep denizde olurdu çünkü.. Çok sabır gerektiren bir durum. Yeri gelicek yanlız kalıcaksın yeri gelicek okyanusun ortasında olucak ulaşamicaksın. Zor ama imkansız degil.. Benim arkadasımda kaptanla evlendi sefere yolluyor bekliyor gayette memnun hayatından.zorlugu var ama sevince sabrediyor insan

[QUOTEk, post: 39752528, member: 180514"]Zor bir durum ikiniz için de. Ne kadar karada kalacak, ne kadar denizde olacak bilmiyorum ama evde tek beklemek bir süre sonra çok zor olur. Bunun hamileliği olacak, doğumu olacak, çocuk olacak vs. Tabi bu adamlar evlenmesin mi? Evlenecek tabi ki ama bunun zorluklarını taşıyabilmeniz lazım. Siz birbirinizi gerçekten seviyorsanız eğer ve nasipte varsa ailen bir şekilde ikna olacaktır.[/QUOTE]
Valla hanimlar doğumda da evde ki isleri yaparken de esleriniz yanınızda olmazsa çocuk içerde kalmıyor. Hamileliği de dahil herşeyi çok güzel halleden bir suru denizci hanımı vardır. Denizci esi olarak evliligimden çok memnunum.

evet aynen dediğin gibi ama ben zaten hepsini göze aldım aileme de belirttim. şimdilik zamana bıraktım bu fikre alışsınlar die ama ikna olmaları için bişiler yapmak istiyorum.
İyi de gudince 10 yıligina gitmezler kontrat yapılır 3-4 bilemedin 6 ay. Kiii 6 ayy uzun. Şartlar liman adam bulunmaz para ihtiyacı sirketin uyuzlugu derken kontrat elbet uzar ama öyle sandığım z gibi değil. Arar sorar internetten grsme yapılır. Hatta sende istersen beraber sefere gidebilirsiniz. Gemide 3-4 yaşına kadar büyüyen bebek var :))) ki sefer cooookkk güzeldir...

Medzi .!.:
canım benim babamda denizci.seferlere cıkıyor 6 ay kontratlari oluyor yurt dısında okyanusta hep. Suan emekli oldu ama annem hep söyler sizi ben yanlız büyüttüm diye.babam hep denizde olurdu çünkü.. Çok sabır gerektiren bir durum. Yeri gelicek yanlız kalıcaksın yeri gelicek okyanusun ortasında olucak ulaşamicaksın. Zor ama imkansız degil.. Benim arkadasımda kaptanla evlendi sefere yolluyor bekliyor gayette memnun hayatından.zorlugu var ama sevince sabrediyor insan
Artik eskisi gibi değil maille uydu telinden her turlu (tabii görev yetkisine gore) ulasabiliyoruz :)
Artik eskisi gibi degil

Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.
Bana aileniz haklı gibi geldi. Sicili temiz denizci çok yok.

evet biliyorum çalışma usullerini. bu arkadaşlarınız evliler mi yada evlenme aşamasında böyle bi sorunla karşılaştılar mı ?
Bence sen ve ailen damat adayının işinden değil senin evden girmeni istemiyorlar :)) yalnız kalirsin hee kalamadin mi topla bavulunu annende kal adam gelene kadar. İstenirse herşey olur. Esim yoktu taşındim, seferdeydi parmagim yarıldı sardim sarmaladim gittim dikiş attirdim. Kiiii ben ailemdede çok uzak bir yerde oturuyorum. Burada oturduğun yerde 1 adet akrabam yok. Tekim yani.

Oyle evlilik mi olur ya zor is 6 ayda bir gorcen esini.Simdi kabul ederim diyorsun da evlendikten sonra zor gelir millet esiyle dugune bayrama cikarken sen mutsuz olursun aileni dinle bence.Ulu sözü dinlemeyen ulur diye bi deyiş var cok dogru bence
Ya ne kadar saçma ir fikir yazmışsiniz...denizci karisi esi yok diye üzüntü duymaz esi olmadigi iiçin daha da dik durur. Hem hayata hem etrafa. Bir kadında bir adam olmadan da herşeyi çok güzel yapar çekip çevirir...

Bana aileniz haklı gibi geldi. Sicili temiz denizci çok yok.
Sizin yazdığınızda çok ssaçma. Karada çalışan adam aldatmiyor değil mi??? Siz bilmiyorsunuz ve bol bol yaziyorsunuz. 1.2.3 kaptan ve mühendisler öyle kolay kolay her limanda bir tane yapamazlar. Öncelikle bulasici hastalıklar, yüzünden sonra isleri çok yoğun hele 2.kaptansa kafasını kasiyamaz :) sonrada en önemlisi ilişkisine evliliğine sahip ve hürmet gösterirler.

Sizin yazdığınızda çok ssaçma. Karada çalışan adam aldatmiyor değil mi??? Siz bilmiyorsunuz ve bol bol yaziyorsunuz. 1.2.3 kaptan ve mühendisler öyle kolay kolay her limanda bir tane yapamazlar. Öncelikle bulasici hastalıklar, yüzünden sonra isleri çok yoğun hele 2.kaptansa kafasını kasiyamaz :) sonrada en önemlisi ilişkisine evliliğine sahip ve hürmet gösterirler.
Ne diyeyim Allah mutlu etsin.

herkese bir laf yetiştirdim :D oof rahatladım... konuyu acan kardeş iyi suyu ahlakı güzelse damat adayının, alkolu yoksa yada de öleee aşırı yoksa ( denizcilerin gercekten eskiler daha sıklıkla ama içki zaafları oluyor. karşılaşıyoruz. içip azanı da oluyor, içip güzelleşeni de :D ama o korsan filmlerinde ki gibi esrar eroin kokoin vb.. içip içip dagıtamazlar ehliyetleri ellerinden alınır) evlen :D

Şu böyle evlilik mi olur diyen insanlara söylüyorum !
Teyzem var ve 30 yıldır evliler. Hala ilk günkü gibi seviyorlar birbirlerini. Bekleyebilmek sevginin kalitesine göre değişir. Buna bakarsak kalitesizse zaten yanında olsada biter.
Zorlukları var, yok değil. Evlisin ama herşeyi tek başına üstlenmen gerekecek. Evinin hem erkeği hem kadını olacaksın.
Çocuklarını bir nevi tek büyüteceksin. Ama o kavuşma anı yok mu, o ana değermiş herşey.
Seviyorsanız üstesinden gelmeyeceğiniz şey yoktur.

Back
X