• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem denizciyle evlenmeme izin vermiyor ne yapmaliyim

Benim arkadaşımın eniştesi kaptandı 6 ayda bir gitmiyordu canım ya. Oda uzun yola gidiyordu yurt dışına ama aylarca sürmüyordu sık sık görüyordum. Emin misin 6 ayda bir gidip geldiğine siz nasıl görüştünüz o zaman. Ailenin başka bir gerekçesi var mı. Ne güzel adam işinde gücünde işte. Evlenmesin mi bu adamlar :)
dediğin gibi kontratlar 6 aylık oluo ama istediği kadar kalıo 2 ayda olur 3 ayda 4 ayda kendi ne zaman isterse gemiden ayrılıo çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum zaten diğer zamanlarda da hep yanımda olacak kararımdan emin olmasam ailemin karşısına çıkmazdım ewlenicem die :) aileme anlatmaya çalışsam da anlamak istemiyolar. ilişkinin içindeki benim herşeyi biliyorum yaşıyorum onlar sadece dışardan bakıp yorum yapıp reddediyorlar. keşke biraz inanıp güvenseler. keşke ikna edebilsem onları

Ben kendi adıma düşündüğümde 6 ay ayrı kalmak için çok uzun bir süre,uzun uzun düşünmek lazım.
Oyle evlilik mi olur ya zor is 6 ayda bir gorcen esini.Simdi kabul ederim diyorsun da evlendikten sonra zor gelir millet esiyle dugune bayrama cikarken sen mutsuz olursun aileni dinle bence.Ulu sözü dinlemeyen ulur diye bi deyiş var cok dogru bence

Hakikaten ya köye gidiyorum 2 geceliğine o bile zor geliyor.
Ömrümüzü tek başına geçirmek için mi evleniyoruz.
Aile haklı bu durumda.

benm bi arkadaşımın da sevgilisi 2.kaptandı. çocuk bi gidiyor aylarca gelmiyor.gelince 1 hafta görüşüyor sadece. yabancı ülkelerde olduğu için saat farkından dolayı çok egzantrik saatlerde arıyordu. bence böyle evlilik olmaz. ailen haklı.

eslerimizin meslekleri basliginin alaltinda "deniz adamlarinin esleri" konusu var canim, mutlaka orayi oku, orada hepimizin esi denizci. Uzakyol.
Kendin karar verirsin, yuksek rutbeli olunca (kaptan, 2.kaptan, basmuhendis ve 2. Muhendis) sen de esinle gidebiliyosun, ayrica maddi olarak turkiye sartlarinin en az 10 kati maaslari var. Tabi dezavantajlari da cok, hamhamileliğimde esimle ancak 2 kez birlikte doktora gittik mesela :) yine de karadaki evliliklere nazaran dendenizcilerin evlilikler hep taze kaliyor ve maddi konforu cok oluyor.

eslerimizin meslekleri basliginin alaltinda "deniz adamlarinin esleri" konusu var canim, mutlaka orayi oku, orada hepimizin esi denizci. Uzakyol.
Kendin karar verirsin, yuksek rutbeli olunca (kaptan, 2.kaptan, basmuhendis ve 2. Muhendis) sen de esinle gidebiliyosun, ayrica maddi olarak turkiye sartlarinin en az 10 kati maaslari var. Tabi dezavantajlari da cok, hamhamileliğimde esimle ancak 2 kez birlikte doktora gittik mesela :) yine de karadaki evliliklere nazaran dendenizcilerin evlilikler hep taze kaliyor ve maddi konforu cok oluyor.
okudum hepsini hatta gemi adamı eşleri sohbete vira diyelim topiğine de yazdım özellikle denizci eşleri cvp werir die ama aktif değil galiba sizinle özelden görüşme imkanım olursa çok sewinirim :)

aynen neden ıstemıo aılen gıttımı dört bes ay gerı gelemz dıyemı

732 sayfada anlatilacak hersey anlatilmis, sanirim ondan, ben de esimle tanistigimda ayni tepkilerle karsilasmistim, cocugu cikar bile diyen olmustu dusun. Oturdum en bastan forumu okudum, kalin bir kitap okur gibi. Cok faydasini gordum, katkida bulunanlardan Allah razi olsun. Sonra ne mi oldu. Nikahimiz Singapur Turk Konsoloslugunda oldu, ardindan Endonezya'dan gemiye katildim, 3 yil esimle hep Uzakdogu'da, Avrupa'daydik, tankerde yasadik. :)

benimde çok yakın bir arkadaşımın sevgilisi 3. kaptan. onun da babası vermek istememiş, kızım evlendiğinizde eşin gittiğinde sen o kadar süre yalnız ne yapacaksın öyle evlilik mi olur falan demiş. ama onlar anlaşmışlardı aralarında. evlenmeden önce yaşadığı şehirde bir iş bulacağına uzak yol kaptanlığını bırakacağına dair söz vermişti çocuk. tam olarak ne iş yapar bilmiyorum tersanelerde falan mı çalışacak acaba bir fikrim yok ama demek ki şehir içinde de iş imkanları var ki çocuk böyle bir söz verebildi. acaba sizin sevgiliniz de aynı şekilde şehir içinde iş bulmaya çalışamaz mı? hiç konuştunuz mu bu konuyu ?

Benim çevremde tanıdığım bi kaç böle aile boşandı şimdi de eşimin teyze oğlu gitti karısı çok karşı çıkdı ama adam gitti şimdilik evliler. Valla iyi cesaret sizinki bak bu saat oldu adam yok aradım açmadı gelince sorucam ona ben:KK60: İşini değiştirsin şehir hatlarına geçebiliyorlar

Canım benim eşim 3. kaptan ve 3 senelik evliyiz. Sen her limanda sevgili olaylarını falan bir geç hepsi küllüyen yalan. Karaya ayak basamıyor garipler o kadar yoğun çalışılıyor ki. Çünkü yük gemisi nihayetinde... Evet aylık kontrat dönemlerinde yanlız kalıyoruz fakat geldiğinde 3 ay tatilimizi dilediğimiz gibi yapıyoruz. Kafa nereye biz oraya...Boşanan kişilere zor gelmiştir yanlız yaşamak ama insan sevdiğini bir ömür beklemezmi. Bedenler ayrı olsa da gönüller hep bir oluyor. Bir evladımız var hatta doğumdan 15 gün sonra gelebildi eşim ama çok mutluyuz şükürler olsun. Güveniyorsan aileni ikna kısmı kolay...Önemli olan sen evinde yanlız kalabilecekmisin. Benim ailem yakınımda ama ben tek kalmayı tercih ediyorum. Artık teknoloji süper heryerden 7/24 konuşabiliyorsun. Eksi tarafları olduğu kadar artı taraflarıda var mesela aşkınız hep taze...Özlemi dibine kadar yaşıyorsun...Eşim 3 aydır yanımdaydı pazartesi gemiye katılacak ve ben yine hüzünlerde...Hakkında hayırlısı diyelim.

732 sayfada anlatilacak hersey anlatilmis, sanirim ondan, ben de esimle tanistigimda ayni tepkilerle karsilasmistim, cocugu cikar bile diyen olmustu dusun. Oturdum en bastan forumu okudum, kalin bir kitap okur gibi. Cok faydasini gordum, katkida bulunanlardan Allah razi olsun. Sonra ne mi oldu. Nikahimiz Singapur Turk Konsoloslugunda oldu, ardindan Endonezya'dan gemiye katildim, 3 yil esimle hep Uzakdogu'da, Avrupa'daydik, tankerde yasadik. :)
Cok ilginc olmali hayatiniz
Resmen macera
Ilk bakista eglenceli gibi zordur tabi

Nasil gecti 3 yil,meark ettim, gemide baska kadinlar da oluyo mu?

Harikaaaa. Ne güzel bir yaşam :KK68:

esin88, bak hep kötü yönüyle düşünenlere karşın ne güzel bir yorum. 2. kaptansa belli bir rütbesi olacak. Sen de eşinle gemiye binebilirsin bence.

Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.
zor ya, gerçekten zor. yakın bi arkadaşım kaptanla evli. ailesi kolay olmayacağını tahmin ediyordu.
uyardı, ama arkadaşım yine de istedi. başka mevzular oldu, nişan attılar. aileler kanlı bıçaklı oldu
arkadaş kaçtı, evlendiler.. seneler oldu ailesi hala ısınamadı, normale dönmedi ilişkileri.
iki çocukla şimdi kendisi çalışıyor, eşi yılın büyük bölümü denizde.. Allah dağına göre kar verir.
ben eşim akşam yarım saat geç gelince mahzun oluyorum. bir de eşi sürekli böyle uzakta olan var.. :110:
bugünün yarınını düşününün, hele çocuk olunca eminim çok daha zor olacak bazı şeyler..
hakkında hayırlısı olsun..

Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.

denizci karısı olmak dul olmaktan farksız der eskiler...
evlenmeden yıllar yıllar önce ki erkek arkadaşımda aynı meslektendi,ama zor işler ben devam edemeyeceğimi erken anladım...
geçenlerde bir tanıdığımızın kızı evlendi önce gemiye gidecekti eşiyle ,sonra nolduysa kız mersinde ev tuttu kaldı..arayıp sormak lazım ne durumdasın diye..

bilemedim aileniz bir nevi haklı ama kati çizgiler koymamak lazım o da ekmek kapısı.

deniz tutmadı mı:KK53::KK70:

Ben kaptanlar eşini de isterse yanında götürebiliyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba?
Siz de gidersiniz arada bir :)

Evet canım götürebiliyorlar ama benim eşim götürmezmiş :)) kısa mesafe yaparız ama uzun olmaz dedi...Hem ben biraz korkarım hem o hep erkek olan bir ortamda durmamı istemezmiş...Hem bunun fırtınası var, acil hastalığı var, kadın depresyon zamanlarımız var:)) En güzeli evimizde eşlerimizi beklemek....

Back
X