ailem boşanıyor

kardeşin rahatsız biliyorsun değil mi? olay ne bilmiyorum ama kendini yerlere atıp, saçlarını yolacak kadar zarar vermeye başladıysa kendine durum kötü.. ergenliği ilerledikçe daha çok zarar verebilir kendine, mutlaka bir uzmana götür destek alsın.. bu konuda sorun annen-baban değil sadece kardeşin..
Yinede bu senin kardeşime manyak demeni mazur göstermez

Aile terapisti iyi fikir cunku kardesinin davranislari da babanin bir anda annenizden bosanacagim demesi de sizi birakip giderim diye tehdit etmesi de bana asiri anormal geldi. Kardesin ergenlik doneminde mi bu arada?

Ayrıca kardeşini de bir doktora götürmeni tavsiye ederim. 13 yaşında böyleyse ilerde kök söktürür çevresine. İnsanlara yazık önlemini alın.

Anne ve babanın belli ki sorunları var.sadece bu kavgadan ötürü boşanmak istemezler diye düşünüyorum.eğer sorunları yoksa kızgınlıkla söylemiştir.ama eğer başka sorunlar varsa boşanmak kelimesini ağzına almışsa bi kere ciddi bi şekilde bunu yıllarca tekrarlar,tehdit eder.sizede yansır bu.adamın aklına bi kez düşmüşse bu düşünce bence boşanmaları gerek.sizin için devam etsinler falan diyenler olmuş ama hızursuz bi ortamda büyümeniz sizin için iyi değil.kardeşinin de desteğe ihtiyacı var.yaptıkları çok korkutucu.

Ailem bugün boşanma kararı aldı. Şoktayım.
Size konuyu en baştan anlatiyim. Kardeşim (13 yasinda kız) annemin cep telefonuyla konuşuyordu. Annem kapat faturam fazla gelecek demiş. Annemle tartismaya baslamislar annem arada babamla telde konusmus babam korkmus birsey oldu sanmis taksiye atlayip gelmis. Babam iceri girdiginde kardesim idasinda herseyi yerlere firlatip ciglik çığlığa bagriyordu. Babam o sinirle içeri dalıp kardesimin yuzunu çizmiş. ( şu an kardesimin yüzü kötü durumda)
ardindan tabi kavga annem-babam-kardesim olarak devam etti. Ben datanamayip araya girince de babam sizi birakip gitcem dedi. Bende git o zaman deyince bosancam annenizden dedi. Annem söyle bir kaldi. Ne bosanmasi falan dedi. Neyse babam bosanma lafini agzina dolayinca annemde evet bosancaz en iyisi bu dedi. Ben şok oldum. O ara kardesim saçını başını yolmaya basladi. Bildiginiz sacini tutam tutam yoldu. Neyse kavga böylece sürdü. şu an annem salonda babamdan ayri yatiyor. Ne olcak halimiz bilmiyorum. Ben 10 aydir psikolojik yardim aliyorum ( deli değilim sadece klasik bir destek aliyorum) annemleri de yani tüm aileyi bu olay üstüne psikologuma aile terapisine götürmeyi düşünüyorum.
Öncelikle deli değilim diye belirtmişsiniz. Psikolojik yardım alan insan deli değildir, utanılacak birşey de değildir.Deli olan insanı tımarhaneye kapatıyorlar. Bu şekilde çekinerek ifade etmenize gerek yok. Ailenizi psikolojik yardıma götürmeniz de yerinde bir karar olacaktır. Ama babanızdan başlayın. Böyle bir sebepten gidipde kızın yüzünü çizmeye ne hakkı var. Psikopatça bir tutum. Ki kardeşiniz ergen yaşlarda biraz anlayışlı ve tahammüllü davranması gerekirdi. Umarım ciddi bir durum yoktur ya da iz kalmaz yüzünde, bir doktora götürün iz kalmaması için uygun bir tedavi yöntemi uygulasın. Büyük bir sebepten çıkmamış kavga. Benim ailemde sorsan şuana kadar 1000 kere boşanmaya gidiyorlardı. Gerçi ben hep keşke boşansalardı derim. Çok sorunlu bir ailede büyüdüm, boşansalar psikolojim daha az bozulurdu. Bence boşanmazlar. Ama hayırlısı neyse o olsun, hepiniz için..

Bir anda gelişen bir olay yüzünden mi boşanacaklar yoksa zaten genel olarak mı aralatı kötü. Yani kardeşin neden saçını başını yoluyor anlamadım fatura çok gelecek kapat telefonu demekte ne var ki. Bence kardeşinizde de psikolojik sorunlar var insan saşını başını yolar mı hiç. Anneniz olayı anlatmadı mı böyle oldu diye bence sakinleşince düzelirler.

annem ve babam arasinaki problem çözüldü. kardeşimi de psikoloğa götürmeye karar verdik.

Ben zaten babanizin blof yaptigini dusunmustum gelismelere sevindim.
Cabuk atlatirsiniz umarim bu gunleri.

Back