Açıkçası bence anneniz haklı bu durumdahaklisiniz ama ben bunun hediye oldugunu düşünmüyorum ,şöyle düşünün bir konuda bir karariniz var net ve esneklik payi olmayan esiniz ile aldiginiz bir karar ve bunu belirtiyorsunuz annenize o ise sanki size sen kimsin ki ben alirim sen ve kocanda kabul etmek zorunda çünkü ben anneyim havasinda karariniza saygi duymuyor ..bu durumda kirilan siz olmazmisiniz?
Özünde haklısınız ama bu iki olayda da haksızsınız bence. Annenizin yöntemi evet çok yanlış, ta çocukluktan beri de insanın karakterini şekillendiriyor onların bu tehditkar halleri
Fakat nevresimi alıp atsaydınız, uzamazdı.
Bir de Bana saygı duysun diyorsunuz da, annenize her tarafta sigara bırakma klinikleri var demeniz, sizin çocuğunuz olacak diye Sigarayı bırakmasını istemeniz de hoş değil. sigarayı çok abartıyorsunuz. Siz içmedikçe evde, biri gelmiş ayda yılda bir içmiş evin içinde, ya da sigaradan sonra gelmiş sizin bebeğinize dokunmuş, bebeğinize hiçbir şey olmaz. Annenizin inat etmek için nevresimi kullanması gibi, siz de sigarayı kullanmış olursunuz.Çünkü sigara bir bağımlılık, siz istediniz ditüye bırakmasının yolu yok, ancak bırakmak isterse bırakır. En fazla o sırada boş olan bir odaya gider içer yani.
aslinda ben biraksin demiyorum misal dese ki icsem bile agzimi calkalarim vs tmm ama nolcak canimmm mantiginda istesem birakirim istemiyorum diyor.. bende ictim bu mereti 1,2 yil degil 16 yasindan beri icti gunde 2 paket hemde ama asik oldum , (esim)ve o sigaranin s sinden nefret ettigi icin bitti dedim bitti.. kaldi ki bu irade isi ama destek ilaclarda var..isterse gunde 6 paket icsin saglik onun sağlığı ama tercih konu ise tercihim sigaradir gelmem ne sanki diyen kendisi ilginc degil mi birtek benmi garipsiyorum?bakin ben annemin evine gittigimde 1 saat zor oturuyorum çünkü babam ve onun gunde en az 5 paket sigara bitirdigi oluyor evin her odasinda ve malesef ev kahvehaneden beter sigara kokuyor.. esim sigaranin s sinden igrenirken benim hatrima gidiyor ben anne babam hatrina gidiyorum peki bu anne baba torun hatrina neden cozum uretmiyorda isine gelirse boyle gelmezse bende gelmeyiveririm diyor sizce?Ben ne yorum yaoacagimi bilemedim acikcasi. 2 tarafta hem hakli hem haksiz.
Sigra birakmak düşündüğün gibi koaky degil. Anneler bile vazgecemiyor anne disindaki kisiler nasil vazgecsin bebek icin.
Herkesde tedavi gormuyor.
Ne yani hic mi gormesin cocugu?
Bilmiyorum. Biraz dominat gordum sizi.
Bilemedim haksizsin diyemem. Haklida...
evet alip kenara koyabilirdim ama sonunda dedigimi yaptirdim ya derdi emin olun ..sigara konusunda abarttigimi düşünmüyorum zira kisi komsum degil annem 40in cikana kadar sende kalacağım diyor oh canima minnet ama sigaramida icerim diyor bunun benim icin mantıklı bir yani yok zira babamda dahil milyon kez ricada bulunduk,,ben onun evladiysam karnimdaki de benim evladim onu dusunmek ve korumak zorundayim...taviz tavizi doğurur eger bir anne tercihim sigaradir diyorsa benim evlat olarak onu hos görmem mi gerekir gercekten? belki hamilelik duygusalligi bilmiyorum ama sigara benim ve bebegimin yerine tercih ediliyor insanin zoruna gidiyor... bilemiyorum bekarkende böyleydi evlendim yine boyle ben ne dersem o olacak okadar seklinde bir yaklasim he eger uymazsan seni bensizlik ile cezalandiririm..tutumu...ben tek yasamiyorum ki bir de esim var artık ..
yo yo dogru anlamissiniz evimizde balkon yok fransiz balkon o diyor ki balkon olsaydi cikar icer girerdim iceri ama kisin ayazinda 40 gün kim bilmem kaç kat assagi inecek bir yerim donacak resmen diyor,yani izin ver evin bir camindan iciyime getiriyor..ben dominant degilim de o bu evi de yoneten olmak istiyor benim fikir ve kararlarima saygi duymuyor malesef.Nasıl yani, ben daha önce yazdıklarınızdan; annenizin keşke balkon olsaydı, içer girerdim, şimdi dışarı çıkıp gelmem gerekecek, üşüyeceğim dediğini anladım. kırklı bebeğin yanında püfür püfür içmeyi düşünmüyordur zaten. Bu konuda gayet anlaşabilirsiniz, dışarı çıkar içer gelir. Siz evde sigara içmesini mi istemiyorsunuz, yoksa hepten bırakmazsa eve almamaktan bahsediyorsunuz anlamadım.
Sigara öyle siz istediniz diye bırakılan bir şey değil, bırakılmaması da sizin ve çocuğunuzun yerine tercih edilmesi değil. Bunun için cezalandırmanız da yersiz. Ben günde iki paket sigara içiyorken, pat diye bıraktım. Hiç azaltmadan, alıştırmadan. Kendim için bıraktım, kendim karar verdiğim için bıraktım. Önce Kafamda bitirdiğim için hiç de öyle nikotin krizlerine girmedim. Eşim ya da ailem bu konuda bana baskı yapacak olsaydı, hem işe yaramaz, hem de daha çok inatlaşmama sebep olurdu.
Ya siz daha dominant bir karaktersiniz ve annenize bir şekilde Dediğinizi yaptırmaya ya da eve sokmamaya çalışıyorsunuz. Ya da anneniz fazla dik. Ona bir seviye koymaya çalışıyorsunuz. Orasını bilemiyorum ama inatlaşmak yerine uzlaşmak daha doğru olur.
demek istedigim de bu iste ona kendisine evine alsin benim ne haddime alsin kullansın beni ilgilendirmez ki fikrimi soylerim mantiksiz geliyorsa kendi hayatinda bildiğini okur eyvallah..beni artik evim ayri duzenim ayrı karikoca aldigimiz kararlar ayrı bunu belirttigim halde inatla almasi zoruma gidiyor, ,,evet bizi bilen zaten almiyor ordan bize birşey saygi cift taraflidir neticede bende 17 yasinda degilim ki 30unda bir kadinim illlaki dedigim dedik yoksa bana hasret kal tavrida neyin nesi..Ben size tamamen katılıyorum öncelikle sigara konusunda bende hassasım oğlum hastalandığında dr.- sigara içen kişinin yanina yaklaştırma nefesindeki koku bile bebeğe zararlı demişti,ben de belli yerlerden almam bunu açık dille anlatırım bilenler zaten almaz ,hele annem buna saygı duyar,hatta orda ucuzmuş ama sen istemiyorsun diye almadim kızım der...
Canim. Haksizzsin demedim. Ama bunlari okuyunca hak verdim sigara konusunda. Ben hic icmedim esimde. Midem bulaniyor cok igrenc koku geliyor disarda yanimda icmis olan bile gecse uzerinden agzindan pis koku geliyor.aslinda ben biraksin demiyorum misal dese ki icsem bile agzimi calkalarim vs tmm ama nolcak canimmm mantiginda istesem birakirim istemiyorum diyor.. bende ictim bu mereti 1,2 yil degil 16 yasindan beri icti gunde 2 paket hemde ama asik oldum , (esim)ve o sigaranin s sinden nefret ettigi icin bitti dedim bitti.. kaldi ki bu irade isi ama destek ilaclarda var..isterse gunde 6 paket icsin saglik onun sağlığı ama tercih konu ise tercihim sigaradir gelmem ne sanki diyen kendisi ilginc degil mi birtek benmi garipsiyorum?bakin ben annemin evine gittigimde 1 saat zor oturuyorum çünkü babam ve onun gunde en az 5 paket sigara bitirdigi oluyor evin her odasinda ve malesef ev kahvehaneden beter sigara kokuyor.. esim sigaranin s sinden igrenirken benim hatrima gidiyor ben anne babam hatrina gidiyorum peki bu anne baba torun hatrina neden cozum uretmiyorda isine gelirse boyle gelmezse bende gelmeyiveririm diyor sizce?
evet alip kenara koyabilirdim ama sonunda dedigimi yaptirdim ya derdi emin olun ..sigara konusunda abarttigimi düşünmüyorum zira kisi komsum degil annem 40in cikana kadar sende kalacağım diyor oh canima minnet ama sigaramida icerim diyor bunun benim icin mantıklı bir yani yok zira babamda dahil milyon kez ricada bulunduk,,ben onun evladiysam karnimdaki de benim evladim onu dusunmek ve korumak zorundayim...taviz tavizi doğurur eger bir anne tercihim sigaradir diyorsa benim evlat olarak onu hos görmem mi gerekir gercekten? belki hamilelik duygusalligi bilmiyorum ama sigara benim ve bebegimin yerine tercih ediliyor insanin zoruna gidiyor... bilemiyorum bekarkende böyleydi evlendim yine boyle ben ne dersem o olacak okadar seklinde bir yaklasim he eger uymazsan seni bensizlik ile cezalandiririm..tutumu...ben tek yasamiyorum ki bir de esim var artık ..
alıp bir kenara koysaydın ya?Kime derdimi anlatayım bilemedim,esimle paylaşsamda bir noktada susuyorum araları bozulmasin tavır almasin diye..
ailemin beni kàle almiyor neden bilmiyorum ama yoruldum bu durumdan.. konu şu
biz eşimle bazi firmalardan alışveriş yapmiyoruz ordan alınmış birseyi de evimize sokmuyoruz bu bizim hassas konularimizdan biri,,Geçen hafta annemler hep beraber oldugumuz bir ortamda bebeğime ordan nevresim alacağını uygun olduğunu söyledi,kibar ve açık bir dille yukarida yazdigimi söyledim ve kumaş alacağım anne boşver onu dikeriz dedim...itiraz etti sacmaliyorsun vsvs diye ben biraz daha net bir tavir ile istemediğimizi belirttim...konu kapandı,!
Dün internet uzerinden annem ile konuşuyoruz bebeğe nevresim aldim dedi .aa bakiyim vs gosterdi nekadar dedim 20 tl dedi ordanmi aldin dedim once yoo dedi sonra evet ordan aldım nolmus dedi.
anne size gelince kullaniriz dedim ne demek vs.. yine tekrar anlattim hassasiz anne dedim yok efendim parayi veren benim alan benim sanane falan diyince ben de eve sokmam dedim. ben seni dn3eim ordan almadim dedi insan olan boyle yapmaz dedi nolmus ordan alsam sacma sapan seyler yapıyorsunuz dedi ve kapattı. .bugunde açmıyor teli de yok biliyorum sirf beni cezalandirmak icin yapıyor tavir alıyor ama o bunu hep yapıyor. .yoruldum artik 30 yasindayim hediyesinde degilim pazardan bir tulumda alsa olurdu ama bizim kararlarimiza saygisi hic yok isine gelmeyince kendini geri cekiyor ulaeamiyorsun panik ol diye yapiyor.. bu bende kaybetme korkusu olusturuyor coxuklugumdan beri hakliyk3n bile esime ses cikaramiyorum o da beni kendisi ile cezqlandiricak yokmusum gibi davranicak annem gibi hissi taşıyorum. sirf bu da değil annem ve babam sigara iciyor biz icmiyoruz balkonumuz yok fransiz balkonlu evim..ve haksizmiyim bilmiyorum ama yeni sigara icmis birinin bebegime dokunma dusuncesi o agiz kokusunu bebegimin hissedecegi endisesi beni cildirtiyor gecen bu konu acildi ve esimle hassasiz dedik babam ben birakcam zaten dedi ama annem? birakamam kusura bakma size gelmem olur biter demek ki sen bana bukadar deger veriyorsun gelmem dedi,,ozaman anne sende 1 sigaraya bizi siliyorsun dediim.birakamiyorum napiyim dedi devlet hastanesinde bile ünite var artik dedim birakmak istemiyorum gelmem gormem uzatma dedi..yakinda doğum yapacağım annem yanimda olsun isterdim kizina destek olan dusuncesine saygi duyan bir annem olsun isterdim..
esim bunlara sahit oluyor ve açıkçası yarin birgun lafini etse savunacak noktam kalmadi...aramiz dolmus ile 20 dakika bunca hafta 1 kere olsun dr bende geleyim bebegi goreyim demedi..sorsan sen cagirmadin ki der...babam da öyle beni hice sayiyorlar sen birsey diyorsun ama bosa havasindalar..cok yoruldum
doğru ayni ortamda yasamadigimiz icin mizmiz oldugumu dusunmeniz gayet normal,siz bir karar alip 2 kez guzellikle anlatsaniz esiniz ile ama karsiliginda yine de ricanizi kale almayan biri ile karsi karsiya kalsaydiniz ay aliyim nolucak dermiydiniz?baska bir ornek vereyim esimde unsilin direnci cikti 125 kg idi ilac verildi ve yediklerine dikkat edicek tatlidan uzak duracakti bunu 7 cihan biliyordu basta annem .. ben hamile ve tatliya aserirken esimin olmadigi anlari kollarken annem pastalar yapip geldi evime anne ne bu bak yazik degil mu yiyemiyecek yasak ben böyle birşey istemedim dediğimde yav he he sen biliyon iyisini, bir pastadan nolcakmış dedi.. esim yemem dedikce ölümü gör dedi 1.2 en sonunda esim dayanamayıp anne neden her gelisimizde yada geldiginde tatli yapiyorsun dediginde ben daha kilo veremedim sende verme dedi su mubarek cuma günü yeminle dedi..saka da degil di.. demek istedigim konu sadice 1 nevresim vs degil sorun annemin bize bana inat birseyler yapmasi.. sigara konusuna gelince ordada inatlasiyor disari cikar icer gelir degil mi onu istemiyor... cocuk dogsun emzige alistiririz dedi geçenlerde zormus alistirmak dedim bala bandurdinmi alisir dedi yok artik dedigimde sen yokken yaparim cayda vericem nolmus dedi..ki baska bebeklere verdigini gördüm gecmiste..hayir sakin ha dedigimde dünkü b..k bugun anne okuyo basima diyen bir insandan bahsediyorum ama atadir anadur atamam satamam ama yoruldum cok yoruldum annem 46 yasinda henuzBana siz biraz mızmız bi yapıya sahipsiniz gbi geldi
Anneniz karsınızdaki
Birsey alacaksa alır, siz ya alır kulllanırsıjuz ya birine verirsiniz
Eve sokmam falan demeniz cok enteresan
Bu kadar eve ürünleri sokulmayacak hangi yerlermiş cok merak ettim
Ayrıca anneniz sizin bebeginiz olacak diye neden sigarayı bıraksın ki
Evinize geldiğinde camınızda içse ne olur.
Ben sigara kullanmıyorum eşim de kullanmaz
Annem geldiğince balkona cıkma üşüme derim
Mutfakta iç derim
O da çekindiği için ilka balkona cıkar o ayrı
Annem sigara içse baska odada kapı cam acıp
Diğer odadaki bebeg ne zararı olur ki
Sanki
Kadın kucagında bebekle sigara mi
İçecek
Anneniz sizi büyütürken kimbilir ne sıkıntılara katlandı
Siz dandik bi nevresim takımı
Ne oldugu muamma olan bi market için annenizi kırıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?