Ailelerle aynı şehir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam kadınlar kulübü üyeleri
Bir derdim var içinden çıkamadığım
Eşim memur 2 yıldır evliyiz çocuk yok ailelelerimiz antalya da biz konya da yaşıyoruz antalyaya gitmek istiyoruz bir yandan çok rahatım diyorum bir yandan da aile özlemim sarıyor her tarafımı ailelerimiz çok iyidir eş ailesiyle de iyi anlaşırım fakat biraz kalabalıklar korkmuyor değilim ben biraz rahat büyüdüm doğal olarak rahat bir yapım var sürekli git geller olur sıkılıp bunalır mıyım diye düşünüyorum eşimin ailesi pek bize karışmaz her şeyi bize bırakır gördüğüm kadarıyla tabi eşimin sağlam duruşu bunda güzel bir etken eşim de çok müdehale etmez bana rahatızdır, bu arada eşimin ailesi hizmet hürmete de aşırı önem verirler ama yük olmayan insanlar el birliğiyle derler toplarız hatta ev almak istiyoruz ailemin yaşadığı bölgeden çünkü hoş bir yer eşim de onaylıyor aynı şehirde yaşayıp eş ailesiyle hatta sülalesiyle güzel geçinen sıkıntı yaşamayan üyeler var mı acaba? Ya da yaşayan? Ne önerirsiniz napmalıyım korkularım yersiz mi? Önceden deneyimlemediğim bir şey olacak ufakfan gözümün korkması normal mi?
uzakta ol huzurlu ol kardeşim

Evet annem arkadaşım gibidir çok destek göreceğimden eminim eş ailesi biraz kalabalık kalabalık gel gitler olacak muhtemelen kaldırabilir miyim diye düşünüyorum
Şimdi benim eş ailesi de kalabalık gelirler giderler ama istediğim sürece sende en baştan sınır belirlemelisin aynı şey kendi ailen için geçerli. Gerçi kız ailesi yerini biliyor seni düşünürler ona göre hareket ederler ama eş ailesi daima şüpheli onun için en başta mesafeni korumanı tavsiye ediyorum, ben en başta korumadım suyu çıktı zor toparladım…

Sizin adınıza sevindim anneye yakın olmak çok güzeldir 🥹

Eşim memur 2 yıldır evliyiz çocuk yok ailelelerimiz antalya da biz konya da yaşıyoruz antalyaya gitmek istiyoruz bir yandan çok rahatım diyorum bir yandan da aile özlemim sarıyor her tarafımı ailelerimiz çok iyidir eş ailesiyle de iyi anlaşırım fakat biraz kalabalıklar korkmuyor değilim ben biraz rahat büyüdüm doğal olarak rahat bir yapım var sürekli git geller olur sıkılıp bunalır mıyım diye düşünüyorum eşimin ailesi pek bize karışmaz her şeyi bize bırakır gördüğüm kadarıyla tabi eşimin sağlam duruşu bunda güzel bir etken eşim de çok müdehale etmez bana rahatızdır, bu arada eşimin ailesi hizmet hürmete de aşırı önem verirler ama yük olmayan insanlar el birliğiyle derler toplarız hatta ev almak istiyoruz ailemin yaşadığı bölgeden çünkü hoş bir yer eşim de onaylıyor aynı şehirde yaşayıp eş ailesiyle hatta sülalesiyle güzel geçinen sıkıntı yaşamayan üyeler var mı acaba? Ya da yaşayan? Ne önerirsiniz napmalıyım korkularım yersiz mi? Önceden deneyimlemediğim bir şey olacak ufakfan gözümün korkması normal mi?
Belki kendi ailenle sorun yaşayabilirsiniz bunda tek eş ailesi ile sorun yaşarım diye korkman yersiz mutlu iseniz bence yaşadığınız yerde misafir gibi gidip gelmek cok daha iyi

Evet annem arkadaşım gibidir çok destek göreceğimden eminim eş ailesi biraz kalabalık kalabalık gel gitler olacak muhtemelen kaldırabilir miyim diye düşünüyorum
Bence kendi ailenizden de emin olmayın. Yakına gelince değişen birçok kadın ailesi de var haberiniz olsun.
Eşinizle konuşurken sadece onun ailesi üzerinden değil bütün konuları iki aile için ortak konuşun kararları iki aile için verin derim.
Bana kalırsa uzak olun az görün ama öz görün hiç rahatınızı bozmayın risk almayın derim. Zaten aynı memleketlisiniz izinlerde orayamı burayamı gidecez derdide yok

Çok sık görüsmeyince problem olmaz, ama eşinizin içinden ailesinin yanına gidince ne çıkar bilemeyiz. Sizin yerinizde olsam hiç risk almam

Ben yakın insan ilişkilerini sevmiyorum. Hayatıma müdahale edilmesinden hiç hoşlanmam. Bizim kayınaile bayramdan bayrama gittiğimde bile karışıcak bişey bulurlardı. O yüzden uzak olmak candır. Ben seviyorum bir problemim yok diyorsunuz o zaman aynı şehir olabilir tabii ama yinede bir 10 km olsun aranızda. Mesafe candır.

Bu karakter meselesi öyle beraber dağıtır toplarız size uymaz.Belli degilmi yazdiklarinizdan konu acmissiniz sıkılırım diye dipnot bile var .Olabilir hepimiz aynı gökkuşağının mavisi olacak değiliz.Bende sevmem mecburiyet .Şimdi bu denklemde sonucu siz ve eşinizin karakteri belirler.Aile sınırları zorlar olabilir onunkide sizinkide.Siz bu durumda ortak karar alıp iki eş hop durun orda diye saygılı ama sınırlarınıza müdahaleye izin vermeyen bir tavrı gösterebilir misiniz .Olay bu .Bunu yapamayız diyorsanız gitmeyin hayır biz yeterince görüşür kendi sınırlarımızı da biliriz derseniz gidin Malum ilerde çocuk lohusa hali.Yani iyi düşünün uzakta iyiyse yakında pürüz çıkıp iliskiler bozulacaksa kararı buna göre verin Hayat neşeli günler filmindeki gibi mantıksız pozitiflikte geçmiyor bı yerde

Ben kendi ailemle aynı ilde yasadım bir dönem. Birdaha yaşamam. İyi yönü de çok ama sınır ihlali de çok. Tavsiye etmiyorum. Ama Antalya koca yer illa gidecekseniz uzak bir yer seçin. Sınırı ayarlayabilirsiniz böylelikle . Ha çocuk bakarlar vs diyirsanız yakına gidin eğer siz calısıyorsanız. Yok cal8smıyorsanız uzak en iyisi.

Biz ailelerden hep uzak şehirde olduk. Çocuk olana kadar harika. Ama çocuk olduktan sonra acil durumlarda, bunaldığınızda çalacak bir kapı olması güzel olurdu. Tabi ailelerin tarzına da bağlı, onu iyi gözlemlemek gerekir.
Çekirdek aile neyse ama amcalar, teyzeler işin içine girerse çekemem ben. Kayinailenizin bu kişilerle iletisimini iyi gözlemleyin. Mesela eşinizin genç kuzeni ile kayinvalideniz görüşür mü? Evlere gidilip gelinir mi? Sizden de beklenir mi akrabaları ağırlamak, gitmek, gelmek?

İllaki problemler yaşarsınız ama çocuğunuz olduğunda yabancı birine emanet etmek daha büyük sıkıntı bence.
Şuan çocuğunuz yok ama ilerde nasip olursa insan güvenebileceği birilerini arıyor.bakmalarida gerekmez dayı amca kuzen hepsi lazım bence ya.biz de gurbetteyiz .konu komşu bir yere kadar oğlum hep memlekete gitmek istiyor orada çok ilgi görünce mutlu oluyor

Eş ailesine yakın olmak çok hoş bir durum değil özellikle eşinin annesi oğluna düşkünse hiç hoş şeyler olmuyor 😅 yeni evliyim bende Konya’ya geldim hiç bir arkadaşım ve çevrem yok ben o yüzden zorlanıyorum ama Konya’dan iyidir Antalya be 😃 umarım çok mutlu olursun 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X