Ailelerle aynı şehir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sevdaxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
47
43
3
Selam kadınlar kulübü üyeleri
Bir derdim var içinden çıkamadığım
Eşim memur 2 yıldır evliyiz çocuk yok ailelelerimiz antalya da biz konya da yaşıyoruz antalyaya gitmek istiyoruz bir yandan çok rahatım diyorum bir yandan da aile özlemim sarıyor her tarafımı ailelerimiz çok iyidir eş ailesiyle de iyi anlaşırım fakat biraz kalabalıklar korkmuyor değilim ben biraz rahat büyüdüm doğal olarak rahat bir yapım var sürekli git geller olur sıkılıp bunalır mıyım diye düşünüyorum eşimin ailesi pek bize karışmaz her şeyi bize bırakır gördüğüm kadarıyla tabi eşimin sağlam duruşu bunda güzel bir etken eşim de çok müdehale etmez bana rahatızdır, bu arada eşimin ailesi hizmet hürmete de aşırı önem verirler ama yük olmayan insanlar el birliğiyle derler toplarız hatta ev almak istiyoruz ailemin yaşadığı bölgeden çünkü hoş bir yer eşim de onaylıyor aynı şehirde yaşayıp eş ailesiyle hatta sülalesiyle güzel geçinen sıkıntı yaşamayan üyeler var mı acaba? Ya da yaşayan? Ne önerirsiniz napmalıyım korkularım yersiz mi? Önceden deneyimlemediğim bir şey olacak ufakfan gözümün korkması normal mi?

Haftada bir bazen de iki hafta bir görüşüyoruz rahatım. Başta nasıl alıştırırsanız o şekilde gider. E anlattığınıza göre kıl tiplerde değilmiş ben giderdim sanırım.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir
Sahsen benim imkanim olsa ailelere en azindan 2 saatlik mesafede bir yere giderdim
Ayni sehiri istemezdim
Ozleyince de 2 saat cok bir mesafe degil zaten gidilir gorulur
yakin olunca vay neden gelmediniz, yok bayramda once bize gelmeliydiniz biz daha yakindik, gecerken niye ugramadiniz, amcanlarla size geliyoruz (cocuklarla 15 kisi) vs vs seklinde dusunup kenarda kosede bir yerlere tasinirdim ben olsam

Haftada bir bazen de iki hafta bir görüşüyoruz rahatım. Başta nasıl alıştırırsanız o şekilde gider. E anlattığınıza göre kıl tiplerde değilmiş ben giderdim
Siz eşinizin ailesine yakın mı oturuyorsunuz? Sürekli kısa sürelerde görüştüğünüz için sıkılmıyor musunuz yorucu olmuyor mu?

Yani şöyle de düşünüyorum kendi aileme daha yakın olacağım
4 5 saat onları ağırlayıp hizmet etmek koyacak değil ama sürekli sürekli her hafta bunaltıcı olmaz mı

Evet ben de onları düşünüyorum emrivaki olacak belki ailem beni bunaltmaz biliyorum çok anlayışlılardır ama eş ailesini kestiremiyorum

Biz gidip en fazla 1 saat kahve içip kalkıyoruz. Bazen ben gitmiyorum. Bu yüzden belki yakın oturmak beni rahatsız etmiyor. Ama her hafta gidip saatlerce kalınmasını bekleyen bir aileyse zor olur tabi.

Biz gidip en fazla 1 saat kahve içip kalkıyoruz. Bazen ben gitmiyorum. Bu yüzden belki yakın oturmak beni rahatsız etmiyor. Ama her hafta gidip saatlerce kalınmasını bekleyen bir aileyse zor a
Aslında normal olan sizin dediğiniz gibi ama eşimin ailesinden emin değilim çok fazla iç içe mırç mırç olmak istemiyorum açıkçası uzun zaman sonra geldiğimiz için coşma ihtimalleri var bu da beni yorar sanırım bilemiyorum

Valla ben aileden akrabadan kopmamak gerektiğini düşünenler denim,benim sulalem iyi günde kötü günde yqnindadir insanın eşimin sulaleside keza öyle hepimiz aynı sehirdeyiz gider geliriz akrabadan zarar gelmez bana kalırsa,ben insan seviyorum belki oyuzden kalabaliklarda mutlu oluyorum,

Eşin ne düşünüyor? Eşinle en baştan konuş, düşüncelerini paylaş. İkiniz aynı fikirde olduktan sonra kimse bir şey yapamaz.

Ben de öyle düşünüyorum ailelerimiz yaş alıyor ölüm var kalım var çok mu duygusal bakıyorum olaya onu da bilmiyorum bu arada dıştan çok güleryüzlü bir yapım var hakkını verip güzel ağırlarım hiç sıkıntı yok içten olan bir duygu benim ki ben mesafemi ayarlarım ama eş ailesi fazla üstelerse canımı sıkar gibi

Eşin ne düşünüyor? Eşinle en baştan konuş, düşüncelerini paylaş. İkiniz aynı fikirde olduktan sonra kimse bir şey yapamaz
O gitmek taraftarı kendisi uzun yıllardır başka şehirde ikamet etmiş bıçak kemiğe dayanmış anlayacağınız, ben ilk başlarda olumsuzdum şimdi daha sıcak bakıyorum iki sebeple ev alacağız hem de aileme yakın istediğim bir ilçe de olacağız

Hoc bişey olmaz merak etme sen iyi ol iyilik alırsın,sınırın olsun ama sevgi saygı eksik etme, ben hep ya benim gelinlerim bana böyle yaparsa diye düşünüyorum kötü olursalar,saygısız olursalar Allah korusun iyilik eden iyilik bulur,saygı çerçevesinde yaşar godersikiz

Aranızda hiç bir sorun olmadan bunu bukadar dert etmeniz anormal geldi.

Elimde olsa iki aileden uzakta yaşardım ama bu seçenekte güzel bence en iyisi annenize yakın olacaksınız eş ailesi hakkında yorum yapamıyorum maalesef….

Biz aynı şehirdeyiz 30 km mesafemiz var. 2 haftada bir falan ailelere gideriz. Bazen daha sık olur. Duruma göre haftada 2-3 görüştüğümüz de olur. Bazen 1 ay hiç görüşmeyiz. Ramazanda ise her haftasonu ailelerde yeriz.
Onlar bize çok gelip sıkboğaz etmezler ama. Akrabaları yılda 1 kere toplu davet ediyorum. Onun haricinde köye gittiğimizde görüşüyoruz onlarla da. Çocuk olduktan sonra ailelere yakın olmak büyük avantaj. Aradaki sınırı da korumak lazım. Baştan sınırlarınızı çizerseniz, çok müdahil olmazlar diye düşünüyorum.

Aranızda hiç bir sorun olmadan bunu bukadar dert etmeniz
Aranızda hiç bir sorun olmadan bunu bukadar dert etmeniz anormal geldi.
Bazı şeyler için fikir almak öngörerek enine boyuna tartıp düşünüp karar almak gerekir eşimin ailesi biraz iç içe kalabalık o yüzden dert ettim uzaktan her şey hoş gelir yakından nasıl olur bilememenin vermiş olduğu bir durum

Anladım duruma göre şekilleniyor sizinkisi normali bu doğaçlama takılmak sanırım

Elimde olsa iki aileden uzakta yaşardım ama bu seçenekte güzel bence en iyisi annenize yakın olacaksınız eş ailesi hakkında yorum yapamıyorum maalesef….
Evet annem arkadaşım gibidir çok destek göreceğimden eminim eş ailesi biraz kalabalık kalabalık gel gitler olacak muhtemelen kaldırabilir miyim diye düşünüyorum

Çok şükür kendimden eminim herkes sever beni hissettirirler ben de onları el üstünde tutarım kayınvalidem kalbim sana karşı çok emin demişti çok sevinmiştim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…