• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelere gitme sorunsalı

Cehaletimi bağışlayın,yazacağım şey de konunun dışında olacak ama sormadan edemeyeceğim artık.
Sorunsal ve sorun arasındaki fark ne tam olarak ?
Sorunsal; sorun özelliği taşır ve nasıl çözüleceği belli değildir. Sorun; çözümü ve çözüm yolu belli olan problemdir ;)

Peki kızlar aileler aynı şehirde ise kv hafta da kez gidilir ve eşiniz sizin ailenize Bayram’dan Bayrama gider ve telefon ile bile arayıp sormazsa siz ne yaparsınız.

1. aileme gitmek için asla ve asla eşime sormam.. izin istemek bir kenara dursun. Bugün anneme gidiyorum derim.. giderim.

2. Hafta 1 kez mutlaka giderim.. aynı şehirdeyim ama mesafe olarak uzağım...
arada da gittiğimde kalırım.

Kayınvalideye keyfim ne zaman isterse giderim ama eşimde annesini haftada 1 gün görmeye gider.
Genelde beni anneme bırakır annesini uğrar sonra beni almaya gelir annemde biraz oturur oyle evimize geliriz.

Peki kızlar aileler aynı şehirde ise kv hafta da kez gidilir ve eşiniz sizin ailenize Bayram’dan Bayrama gider ve telefon ile bile arayıp sormazsa siz ne yaparsınız.

Bak canım sen kendinle ve yaşantınla başkalarınkini kıyaslama.. daha çok üzülürsün

Mesela sana şöyle örnek vereyim.. senin eşin sana bayramda annene gönderirim lafını bana eşim kullansa.. bizim evde kıyamet kopar ve mahkemede gözümü açarım!
Ve bunu da eşim çok iyi bilir.
Bu yüzden öyle bir düşünceye kapılırsa bile bunu söyleme cesaretini gösteremez. Ya da beni gözden çıkarır.

Ama bazı insanlarda vardır ki eşi her lafı söyler, kadın sadece üzülür bağırır ve günün sonunda yine kocasının dediğini yapar.. o zaman o eşte hep bir fazlasını söyler ona.

Yani herkesin karakter yapısı farklıdır.. göze alabileceği şeyler farklıdır.

Benim için annem dünyadaki herseyden önce gelir mesela söz konusu annemse harcayamacağım hiç kimse olamaz. Annemin uğruna kaybetmekten korktuğum kimse yoktur.

Ama bazı insanlar yuvam yıkılmasın, ağzımızın tadı bozulmasın diye kocalarının sözünden çıkmazlar.

Yani demem o ki.. senin karakterinle buradaki kadınları kıyaslama.. kocalar aynı olsada senin karakterin duruşun önemli olan.

Vallahi ben ailem ile de kv ile de aynı şehirdeyim . Zaten ailemden uzakta yaşamak istemediğim için aynı ilde fakat farklı ilçede olan sevgilimden bile ayrılmıştım zamanında :) Aileme canım ne zaman isterse giderim kimse karışamaz kv de gerektiğinde giderim bazen ayda bir bile oluyordur hiç zamanını takip etmem :) Eşim annesini istediğinde gidip görür günde bin defa telefonlada konuşabilir asla karışmam o onun annesi ben onun annesine ve ailesine kendi annem babam gibi davranmıyorsam ondan da bunu bekleyemem 30 yıl sonra gelen anne baba ne derece kendinizinkine benzer ki

Gercekten anlamiyorum. Kadinlar bukadar pasif olmaya devam ettikce boyle kocalari da hakediyorlar. Seni sadece bayramlarda yollarim diyen adamin agzini operim!! Onun mu haddi aileme gidip gelisime karismak. Niye bukadar sakin karsiliyorsunuz, niye bu lafi ona yedirtmiyorsunuz pes. Sirf bu dedigine inat her ay 1 kez gidin.

Cehaletimi bağışlayın,yazacağım şey de konunun dışında olacak ama sormadan edemeyeceğim artık.
Sorunsal ve sorun arasındaki fark ne tam olarak ?
yabancı kelimelere türkçe karşılık bulmak için -sal,-sel eki sıkça kullanılmaya başlanmış uzun zaman önce.
ancak o kadar uydurma kelime türetilmiş ki bu da onlardan biri...
sorun kelimesi zaten türkçe, neden sorunsal deniyor anlamıyorum
-sal, -sel eki esas olarak türkçenin eski şeklinde kumsal ve uysal gibi kelimelerde karşımıza çıkar
günümüzde ise birçok kelimede buna rastlamak mümkündür
“-sal / -sel” ekleri hakkında Yavuz Bülent Bakiler‘in “Türkçeyi -sal’a bindirip -sel’e vermeyin.” sözü de bir eleştiri niteliği taşır

ne zaman özlersen o zaman git. ilk zamanlar sakın sakın taviz verme başta nasıl olursa öyle de devam eder. küssün umursama kavga ederse cevabını ver. "kusura bakma ailem konusunda taviz veremem kavga etmek istemiyorum" de. sırf bunun için boşanacaksa boşansın. blöflerine geri adım atma. ya bunu kabullensin ya da bitsin.

ne zaman özlersen o zaman git. ilk zamanlar sakın sakın taviz verme başta nasıl olursa öyle de devam eder. küssün umursama kavga ederse cevabını ver. "kusura bakma ailem konusunda taviz veremem kavga etmek istemiyorum" de. sırf bunun için boşanacaksa boşansın. blöflerine geri adım atma. ya bunu kabullensin ya da bitsin.
Ne güzel bir cevap. Vallahi boşanırsa boşansın ya.

Ne güzel bir cevap. Vallahi boşanırsa boşansın ya.
böyle bi sebepten boşanmaya cesaret edemez, blöf yapar günlerce ayrı kalırsınız belki ama önünde sonunda uzlaşmaya gelir yanına. geri adım atma, ha gelmezse de boşansın. hakime ne diyecek? "ben ailesiyle görüştürmedim o da görüştü o yüzden" mi diyecek?

böyle bi sebepten boşanmaya cesaret edemez, blöf yapar günlerce ayrı kalırsınız belki ama önünde sonunda uzlaşmaya gelir yanına. geri adım atma, ha gelmezse de boşansın. hakime ne diyecek? "ben ailesiyle görüştürmedim o da görüştü o yüzden" mi diyecek?
Çok haklısınız, hani böyle olmayan bir insan bir anda nasıl değişti anlam veremiyorum gerçekten. Derse desin ne derse desin ya yeter ki benden ailemi alıkoymasın o kadar emekleri var üzerimde...

Çok haklısınız, hani böyle olmayan bir insan bir anda nasıl değişti anlam veremiyorum gerçekten. Derse desin ne derse desin ya yeter ki benden ailemi alıkoymasın o kadar emekleri var üzerimde...
ailesi akıl vermiştir çok yüz verme diye. benim eşimin evli olan abisi, yeni evlenen kaynıma benim yanımda akıl verdi. "çok yüz verme mesafeli ol" bilmem ne... madem onlar aklını çeldi sen de çel. hep senin yanında nasıl olsa önce güzellikle dene olmazsa anladığı dilden. seni kaybetme korkusu belki ailesinin laflarından ağır basar. hatta sor hayırdır neden değiştin böyle değildin beni çok şaşırtıyosun de

Back